Şimdi Ara

SGK 4 milyon kişiye af geliyor!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
629
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

18 yaşını doldurup, çalışmayan ve öğrenci olmayan herkesi kapsayan Genel Sağlık Sigortası prim borçlarına af geliyor.

Önümüzdeki ay Torba Yasa Tasarısı'na konulacak düzenleme ile borçlu olduğu için sağlık hizmetinden yararlanamayan vatandaş, borcundan kurtulacak.

Habertürk'ün haberine göre; Devlet borçların tamamını silecek. 1 Ocak 2012 tarihinde yürürlüğe giren Genel Sağlık Sigortası (GSS) ile 18 yaşını dolduran, öğrenci olmayan ve sosyal güvence kapsamına girmeyen herkese, gelir durumuna göre prim ödeyerek sağlık hizmetinden yararlanma şartı getirildi. Takvim'in haberine göre, yasal düzenleme ile tam 12.5 milyon kişi GSS kapsamına girdi. Bunların 8 milyonunun primleri devlet tarafından ödeniyor. 4 milyon kişinin ise prim ödemesi yapmadığı tahmin ediliyor.
    http://ekonomi.haber7.com/gundem-veriler/haber/1097389-4-milyon-kisiye-af-geliyor

• Öğrenciyiz bize af yok
  • ben ödedim 1 buçuk yıl. hem de en yüksek para olan aylık 212 liraydı yanlış hatırlamıyorsam. üniversiteye girdikten sonra denk geldi borcumu sorguladım 1.700 küsür lira borç görünüyordu. gittim karışıklık olmuş halledildi. aradan birkaç ay geçti hastaneye gittiğimde sigortam olmadığını öğrendim.ancak işim acildi sigortasız olarak işlem yaptırdım. hastaneye de para verdim ilaçlara da. daha sonra yine karışıklık oldu özür dileriz dendi.

devletin ödemeye teşvik etmesi gerekiyor. ödememeye değil. sonra bu insanlar niye vergi kaçırıyor kaçak elektrik kullanıyor. doğudakiler yırtsın bitaraflarını devlet bize bakmıyor diye. devlet bize bakmadığı gibi üstüne bi tarafımıza kazık sokuyor.

allah bin belasını versin şu sistemi fasulye kafasından çıkarıp bizim karşımıza sunan zihniyetin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Man Of War -- 21 Kasım 2013; 14:49:26 >
  • İyi iyi gelsin aflar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Devlet bakti ki 1000, 2000 TL'ye çıkan borçlar var ve ödenmiyor, dedi ki 'ben bu borçları sileyim, millete çok para ödemek zor geliyor, 40 TL 80 TL borç çıkartayım en baştan onu öderler hiç değilse'

Neden mi? Şöyle: Diyelim ki GSS kapsamında okumayan 18 yaş üstü birisiniz, çalışmıyorsunuz da; borcunuz da olmuş 1500 TL GSS primi.. Hastaneye gidiyorsunuz size diyorlar ki "1500 TL borcu ödeyin öyle gelin" adam da ne yapiyor ödemiyor ya da gidiyor özele çok acilse. Borç birikiyor birikiyor ama Devlet'in kasasina giren 0 TL.. Devlet de ne yapiyor borcu siliyor ki hastahaneye gittiğinizde çıkan 40-80 - 100 TL neyse işte gözünüze çok gelmesin..

Devlet hiç vatandaşa iyilik yapar mı? Hele ki ampül şeklinde bir Devlet

• seçim yatırımı.. seçimden sonra kürekle alırlar..
  • quote:

Orijinalden alıntı: reDsbLacKSK

seçim yatırımı.. seçimden sonra kürekle alırlar..

ağlamamız lazım bu duruma ama kürekle alırları görünce tutamadım kendimi güldümama öyle olucak ne yazkıkki,seçime son 5-6 ay kala gösteriyor verecem gel diyor seçim geçincede qandırdım xd diyor devlet
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 2000 tl borcum var. Üniversiteye hazırlanıyorum 2 senedir. Vlla geceleri uyuyamıyodum ders çalışamıyodum. Acayip sevindim layn
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheGuardian

Devlet bakti ki 1000, 2000 TL'ye çıkan borçlar var ve ödenmiyor, dedi ki 'ben bu borçları sileyim, millete çok para ödemek zor geliyor, 40 TL 80 TL borç çıkartayım en baştan onu öderler hiç değilse'

Neden mi? Şöyle: Diyelim ki GSS kapsamında okumayan 18 yaş üstü birisiniz, çalışmıyorsunuz da; borcunuz da olmuş 1500 TL GSS primi.. Hastaneye gidiyorsunuz size diyorlar ki "1500 TL borcu ödeyin öyle gelin" adam da ne yapiyor ödemiyor ya da gidiyor özele çok acilse. Borç birikiyor birikiyor ama Devlet'in kasasina giren 0 TL.. Devlet de ne yapiyor borcu siliyor ki hastahaneye gittiğinizde çıkan 40-80 - 100 TL neyse işte gözünüze çok gelmesin..

Devlet hiç vatandaşa iyilik yapar mı? Hele ki ampül şeklinde bir Devlet

Kısacası oy kaybetme korkusu diyelim Seçimler yaklaşıyor

• neresi gözüm aydınmış karşılığında birşey almadan takılan borcun affımı aydın olsun umrumda bile değil
  • 6,000 tl sigorta borcum birikti. faizleri silsinler ya da taksitlendirsinler. çok makbule geçer.
  • Odeyenlerde su icsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: KnoCKout

6,000 tl sigorta borcum birikti. faizleri silsinler ya da taksitlendirsinler. çok makbule geçer.

Hepsi silindi bu af ile, borçlu değilsin artık.
  • Borç sorgulama linki atar mısınız ya:D
  • quote:

Orijinalden alıntı: AccUssEdGR

quote:

6,000 tl sigorta borcum birikti. faizleri silsinler ya da taksitlendirsinler. çok makbule geçer.

Hepsi silindi bu af ile, borçlu değilsin artık.

nasıl silindi kardeşim? kaynak verebilirisin? kesinleştimi... hayati önemli benim için
  • öğrenciyim 2 bin lira borcum var ödemedim ödemiyeceğimde
  • 1 yıllık borç var ve şu anda öğrenciyim silinirmi acep.
  • silindi diyen arkadaş bak böyle diyor :

Tescil DurumuAktif Sigortalı
    Son Basamak1
    Son Basamak Tarihi10.03.2011
    Meslek Başlangıç Tarihi10.03.2011
    Toplam Borç6.809,17
    Fazla Ödeme0
    Ceza938,73
    Pirim Borç5.870,44
    Prim Borç Ay Sayısı20 AY
  • quote:

silindi diyen arkadaş bak böyle diyor :

Tescil DurumuAktif Sigortalı
    Son Basamak1
    Son Basamak Tarihi10.03.2011
    Meslek Başlangıç Tarihi10.03.2011
    Toplam Borç6.809,17
    Fazla Ödeme0
    Ceza938,73
    Pirim Borç5.870,44
    Prim Borç Ay Sayısı20 AY

Geldi demiyor geliyor diyor.
    Haberi okursan yazıyor zaten "Devlet, Alacağı 8 milyar TL yi bir kalemde silecek"
  • Ben şu an öğrenciyim ama 2 yıl okula ara vermiştim o ara 2000 tl civarı oldu ama ögrenci oldugmu haala bildirmedim borç işliyor hiç bildirmeyeyim sıfırlanıncamı bildireyim kafam karıstı.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.