Şimdi Ara

sezen aksu neden şebnem ferahtan hep önce geliyor..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
0
Favori
2.004
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki

sezen aksu neden şebnem ferahtan hep önce geliyor..

(En Son Oy Tarihi: 11.2.2008)
Giriş
  • bunu anlamış değilim.. kesinlikle sezen aksuya haksızlık yapmak istemiyorum ama şebnem ferah hem şarkı sözleri bakımından hemde sesi itibariyle sezen aksudan daha iyi .. ikiside farklı kulvarlarda olabilir ama ben genel olarak fikrimi söylüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beacbeac -- 12 Ocak 2008; 22:27:14 >

• şebnem ferah sadece iç karartıcı türden şarkıcıdır sezen aksu ise sanatcıdır herkese hitap eder kıyaslama yaparken aynı kategoride kıyaslamalar yapmalı şarkıcıyla sanatcıyı kıyaslamayın, sebnemin adı sezenin yanında ayak işlerinde yakışı olur.
  • quote:

Orjinalden alıntı: eub

bunu anlamış değilim.. kesinlikle sezen aksuya haksızlık yapmak istemiyorum ama şebnem ferah hem şarkı sözleri bakımından hemde sesi itibariyle sezen aksudan daha iyi .. ikiside farklı kulvarlarda olabilir ama ben genel olarak fikrimi söylüyorum

Sezen Aksu bir sanatçıdır.Şebnem ise bir şarkıcıdır.
  • quote:

Orjinalden alıntı: yavzi

şebnem ferah sadece iç karartıcı türden şarkıcıdır sezen aksu ise sanatcıdır herkese hitap eder kıyaslama yaparken aynı kategoride kıyaslamalar yapmalı şarkıcıyla sanatcıyı kıyaslamayın, sebnemin adı sezenin yanında ayak işlerinde yakışı olur.

dostum saçmalama şebnem ferahin iç karartıcı türden şarkıcı diyorsun :S nerden vardın bu kanıya.. ben zaten kategoriye göre kıyaslama yapmadım.. ikisininde şarkı sözlerini ve şarkılarda ki yorumlarına göre kıyaslama yaptım !!
  • quote:

Orjinalden alıntı: aykutx

quote:

bunu anlamış değilim.. kesinlikle sezen aksuya haksızlık yapmak istemiyorum ama şebnem ferah hem şarkı sözleri bakımından hemde sesi itibariyle sezen aksudan daha iyi .. ikiside farklı kulvarlarda olabilir ama ben genel olarak fikrimi söylüyorum

şarkıcı, sanatçı bu kavramları bana açıklar mısın ?
  • Şebnem mi Sezen'den iyi.Ne garip insanlar varya.
  • Sanatçı:Güzel sanatların herhangi bir dalında yaratıcılığı olan, eser veren kimse, sanat adamı, sanat eri, sanatkâr

Şarkıcı:Şarkı söyleyen, şarkı söyleme yeteneği olan veya mesleği şarkı söylemek olan kimse, okuyucu, hanende, muganni, muganniye.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ŞEBNEM FERAHA NE OLMUŞ ÖYLE
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: tàlhà

Şebnem mi Sezen'den iyi.Ne garip insanlar varya.

evet bence daha iyi.. aksini düşünenler lütfen sebep belirtsin cidden merak ediyorum !!
  • quote:

quote:

quote:

şarkıcı, sanatçı bu kavramları bana açıklar mısın ?

sanatçı
    isim
    sanatçı
    1 . Güzel sanatların herhangi bir dalında yaratıcılığı olan, eser veren kimse, sanat adamı, sanat eri, sanatkâr.
    2 . Sinema, tiyatro, müzik vb. sanat eserlerini oynayan, yorumlayan, uygulayan kimse:

şarkıcı

Şarkı söyleyen, şarkı söyleme yeteneği olan veya mesleği şarkı söylemek olan kimse, okuyucu, hanende, muganni, muganniye

kaynak tdk

quote:

evet bence daha iyi.. aksini düşünenler lütfen sebep belirtsin cidden merak ediyorum !!

çattık ya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SudaEriyenAspirin -- 12 Ocak 2008; 15:31:22 >

• ikiside sanatçıdır . ama Sezen Aksu daha tüm Türkiye'ye hitap ediyor.Şebnem Ferah ise daha sert müzikler dinlemek isteyen gruba
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: tàlhà

Şebnem mi Sezen'den iyi.Ne garip insanlar varya.

Şimdi şöyle düşünmek lazım.
    Eğer sezene sanatçı dersek, şebneme sanatçı demek yanlış olur.
    Eğer şebnem sanatçı ise, sezene başka bir kavram bulmak gerekir.
  • Birisinin adı her insan ın ağzında Diğeri sadece rockcıların.
    Birisinin Türkiyede Cıkan hemen hemen her albümde en az 2şarkısı var Diğerinin kendi albümünde şarkıları.
    Birisi Yıllardır müzik sektöründe ve adını 7 den 70 bilmeyen yok Diğeri 30lu yaşlarında (tahminimce) henüz müzik sektörüne gireli 5-6sene olmuş.

Aradaki Fark budur
  • quote:

Sanatçı:Güzel sanatların herhangi bir dalında yaratıcılığı olan, eser veren kimse, sanat adamı, sanat eri, sanatkâr

Şarkıcı:Şarkı söyleyen, şarkı söyleme yeteneği olan veya mesleği şarkı söylemek olan kimse, okuyucu, hanende, muganni, muganniye.

ozaman şebnem ferah'da bir sanatçı kişinin 5 albümü var ve hepsi kendi bestesi söz+müzik..
    unutma ki şebnem ferah sadece şarkı söylemiyor
  • quote:

quote:

Sanatçı:Güzel sanatların herhangi bir dalında yaratıcılığı olan, eser veren kimse, sanat adamı, sanat eri, sanatkâr

ozaman şebnem ferah'da bir sanatçı kişinin 5 albümü var ve hepsi kendi bestesi söz+müzik..

Senin mantığına göre Ajdar da sanatçı.Çikita muz un güftesi ve bestesi ona ait.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aykutx -- 12 Ocak 2008; 15:34:53 >

• Şebnem Ferah ta sanaçtı fakat Sezen Aksu bi gömlek üstün
  • quote:

quote:

quote:

Senin mantığına göre Ajdar da sanatçı.Çikita muz un güftesi ve bestesi ona ait.

hayır benim mantığıma göre bu olay bu şekilde değil sorun senin mantığında..

sezen aksuya sanatçı derken şebnem ferah'a şarkıcı diyorsun! unutma ki şebnem ferah türkiye için bir ilk sen nasıl şarkıcı diyebilirsin ki.. senin şarkıcı dediğin kişi yaklaşık 20 yıldır bu piyasanin içindedir.. ve tüm şarkıları sevenleri tarafindan ezbere bilinmektedir.. üstelik türekiyede en çok fan sitesi bulunan bir sanatçıdır..

• Tabi ki sezen aksu daha iyi. Neden mi?
    Ş. ferah'ın bir 1996'daki şarkılarına bakın, bir de 2005'teki şarkılarına. 1996'dan 2005'e doğru kaydığımızda şarkıların kalitesinde bir düşüş görüyoruz. S. aksu'nun şarkıları ise 1980'li yılların başından beri kalitesinden ödün vermiyor. Ayrıca tarkan, kenan doğulu, emel müftüoğlu, burak kut gibi birçok isme şarkı sözü yazmış, çok yaratıcı biridir sezen aksu. Ş. ferah böyle mi?
  • Sezen Aksu'nun eski şarkıları ile son yıllarda çıkardığı şarkılara bakıyorum da, çok değişmiş. Değişen tek kişi Şebnem Ferah değil yani.

90'lı yıllardaki Kız Seni Yerler şarkısına bakın, bir de son albümündeki şarkılara. Aynı şey 80'li ve 70'li yıllardaki şarkıları için de geçerli.

Aslında bunda kişiye değil de döneme bakalım. O dönemdeki şarkıların çoğu öyleydi. 2000'li yıllara girdiğimizde müzik konusunda birçok değişiklik oldu.
  • quote:

Orjinalden alıntı: nForcer

Tabi ki sezen aksu daha iyi. Neden mi?
    Ş. ferah'ın bir 1996'daki şarkılarına bakın, bir de 2005'teki şarkılarına. 1996'dan 2005'e doğru kaydığımızda şarkıların kalitesinde bir düşüş görüyoruz. S. aksu'nun şarkıları ise 1980'li yılların başından beri kalitesinden ödün vermiyor. Ayrıca tarkan, kenan doğulu, emel müftüoğlu, burak kut gibi birçok isme şarkı sözü yazmış, çok yaratıcı biridir sezen aksu. Ş. ferah böyle mi?

senin deyiminle bu düşüş tamamen görecelidir !! çünkü benim açımdan bu bir düşüş değil yükseliştir.. albümleri 96dan bu yana sert bir hal aldı bunun için görecelidir.. ayrıca başkalarına şarkı sözü yazmak o kişinin yaratıcılığı ile alakalı değildir örn. yıldız tilbe tamam yıldız tilbede yaratici olabilir ama yaratıcılığı bununla kıyaslamamak lazım..

Halen bu fikrimi kimse değiştiremez hem şarkı sözleri bakımından hemde ses.. şebnem ferah türkiyenin en iyisidir.. her türlü tartışmaya açığım bu konuda

• Şebnem Ferah'la Sezen Aksu'yu aynı kefeye koyan kişinin ben müzik anlayışı sanat anlayışı olmadıgını düşünürüm.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.