Şimdi Ara

''Şey'' kelimesi hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
3.721
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar tdk bu kelimeyi isim alıyor ama bütün soru bankaları zamir diyor. bence de bariz bir şekilde ismin yerini aldığı için zamirdir ama tdk böyle demiş işte. sınavda çıkarsa ne bok yicez?

• Zamir normalde ama ösym isim dediği için isim alıcaz

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • revolution1907 kullanıcısına yanıt
    hocam bu konuda ösym'nin yorumu yok. tek resmi dayanağımız tdk. ösym bu konuda soru da sormamış daha önce dolayısıyla ösym'nin görüşünü bilemiyoruz.
  • hüseyin argüç H kullanıcısına yanıt
    Türkçe hıcam bu konuda baya bilgili ösym ye göre zamir değil dedi ve baya sağlam hoca yanıldığını sanmıyorum youtubeda video falan çeken birisi

• İster doğru olsun ister yanlis ösym ne kabul ediyorsa senin doğrun o dur.
  • Basımdan sonra TDKnin bildiri yayınlayıp hata yaptıklarını söylediklerini duydum
  • Şey zamir olur mu ayqü . İsimdir o zamirlerimis belli yer yon zamirleri isaret ve sahis zamirleri. Şey isimdir 100 soru cozdum 100unde de isim olarak aldim . Cozduklerim 2017 mufredatli eis, sinav , limit,eba

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Zamirler isimlerin yerini alan kelimelerdir sana birçok şey aldım derken şey yerine başka isimler koyabilirsin şey normalde zamirdir

• Şey arapça kökenlidir ve eşya anlamına gelir. Dolayısıyla isimdir.
  • Anayurt Oteli kullanıcısına yanıt
    hocam haklisiniz ama arapcada ki kullanimi ve anlami bizi niye ilgilendirsin ki? şey şeydir eşya eşyadır. eşya da arapça kökenli ve aynı kökten geliyorlar tamam ama bugun kimse eşya yerine şeyi kullanmaz.

şey kelimesi ispanyolcaya x diye gectiyse onlar da x'i isim alsin o zaman?

üstad kelimesi ispanyolcada usted olarak gecmisse adamlar komple kisi zamiri olan kelimeyi adlasmis sifat olarak mi alsin?

kelimenin basina gelen mu eki kelimeyi sifat tamlamasi yapiyorsa (orn: musvik: sevkatli olan) biz de musvik kelimesini sifat tamlamasi alalim.

dedigin mantigima hic oturmadi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.