Şimdi Ara

Sevgili inanan,neden inanıyorsun,neye inanıyorsun? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
297
Cevap
3
Favori
4.277
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
14 oy
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    baktım ve hiçbir tuhaflık görmedim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lykke.. -- 21 Ocak 2016; 0:08:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Lykke..

quote:

evet bir kadın ile erkek kuytu bir yerde yalnız kaldığında asıl dine ihtiyaç oluyor ,çünkü onları durdurabilecek tek şey Allah korkusu olabilir ,insanlarda Allah korkusu olmasa siz asıl o zaman görürdünüz kimin eli ,kimin cebinde

Burda ne yazdığınıza bakın sonra bana laf yetiştirin

Hocam bu nedir ?

Edit: Bir konuda yorumdu sanki burada mı tanııdk geldi aslında :))

Kendini o şekilde frenleyebilir ozaman ne ala sonuçta yapıcağı hatayı engeller

Ama bu tarz yorumlar olsun, hikayeler olsun. Benim ondan çok bu konu hakkında Allah ne düşünüyor, yani aynı yerde olamıyormuyuz onu mu demiş.

Kuranı Kerimde aynı ortamda dostlarla olabileceğimiz yazmakta, evde bile. Ben olmamayı emreden yasaklayan bir ayet göremedim:))

Buyurun.

quote:

NUR SURESİ 61. AYET.

Köre güçlük yoktur, topala güçlük yoktur, hastaya da güçlük yoktur. Kendi evlerinizde veya babalarınızın evlerinde veya annelerinizin evlerinde veya erkek kardeşlerinizin evlerinde veya kız kardeşlerinizin evlerinde veya amcalarınızın evlerinde veya halalarınızın evlerinde veya dayılarınızın evlerinde veya teyzelerinizin evlerinde veya anahtarlarına sahip olduğunuz evlerde ya da dostlarınızın evlerinde yemek yemenizde de bir sakınca yoktur. Bir arada veya ayrı ayrı olarak yemek yemenizde de bir sakınca yoktur. Evlere girdiğiniz zaman birbirinize, Allah katından mübarek ve hoş bir esenlik dileği olarak, selâm verin. İşte Allah, düşünesiniz diye âyetleri size böyle açıklar.

Gerisi size kalmış haddi aşarsanız işler değişir tabi :)) Ama öyle islamda aynı ortamda durmak, çalışmak haram derseniz yanlış. Araplar filan yapıyor diye islami bir karar değil kültüreldir. Önceden de dediğim gibi mesela sarık,cübbe emri yoktur. Giyinebilirler yada giyinmezler kendi kararı olur. Kadınlarla erkeklerin muhabbetide orada öyle ise bu islamdır demek olmaz. Arabistanda adam yakışıklı diye sınır dışı edildi şimdi ne diyelim ki :)) Yada bizimde kültürde olan namahrem kavramını iyicene abartan bizler işin çivisini çıkarmışız artık paravan çekeriz filan. Yahu ayrılsakta beraberiz dizisi geliyor aklıma öyle olunca

İslamda kaynak Kurandır, heleki hüküm varsa bahsedilmişse ne ala. Ayeyitinde, cevabından hoşlanmıyacak şeyler sormayın demiş Allah, oysa onları bağışladık yani helal kıldık demekte. Ama ölçüsüz olmak değil işte, kurani ve ahlaklı iyi bir insan olmayı da emreder. Serbest diye bunun dışına çıkıp sapıtık sapıtık hareketlerde yapılmaz, ekmeeek çıktııı hücum yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rebellion -- 21 Ocak 2016; 0:38:19 >

• quote:

Allah korkum yok ve kimseye tecavüz etmedim

yani ???

Orijinalden alıntı: Cemal CEMİL

quote:

Orijinalden alıntı: Mephalay

Bunlar hep ateizmin oyunlari. Bakin cok enteresan, Antik Yunan hitabelerinde Zeus su sozlerle hukmetmis : " Gök'ten inen huzmeler, şimşeğimin dumanı yıldızımın tozudur" Gaia:38.

Bundan binlerce yıl sonra, 20.yy da anlaşıldı ki insan bedeni yıldız tozundan ibaret.
    http://www.physicscentral.com/explore/poster-stardust.cfm

Bu mükemmel düzeni, bu harika evreni yaratacak kudretteki Zeus binlerce yıl önce nasıl bildi her şeyi ?!?!?! Açıklayamazsınız...

O yüzden yol yakınken doğru dine dönün, Yüce Zeus'tan af dileyin.

kendi yazdıklarını dahi okumadığına eminim :)

insan bedeni yıldız tozundan ibaretmiş ,yok artık :))

Íroniden anlamamak da zor olsa gerek.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: rebellion

quote:

İslama göre yazdıklarım günahtır

Ve günümüzde ise bu durum son derece olasıdır
    Olaya sadece örnek verdim beyin direk cinselliğe gitmiş

Demeye çalıştığım çağın normları değişiyor 1500 yıl öncesi ile günümüz bir değil ve malum kitap 1500 yıl öncesinin toplumsal normlarına göre yazılmış

Günümüzde bir kadın ile erkek aynı yerde çalışması kadar doğal bir durum yoktur ama İslamda bir kadının erkeklerle aynı ortamda çalışması haramdır

Sadecee bir örnekti kafa hemen sekse gitmesin lütfen

Son olarak dinin bir şey sunmasına gerek yok çünkü dine gerek yok

Hocam islama göre kadın ile erkeğin aynı ortamda olması, çalışması niye haram oluyor ?:))

Bu arada videoyu önyargısız izledim dear unbelievers. Bakın ne güzel kibar kibar konuşuyor. Ama bizim unbelieverlarımız dalga geçiyor ve ön yargılılar.

Ben inançlı biriyim ama hiçbir şekilde ön yargılı yaklaşmıyorum. Eğer ben önceden uzak durduğum kuranın anlamına bakmasam o genel mesajını almasam gerçekten etkilenirdim.

Yalnız videoda evren ile alakalı kısıma takıldım. Ben dinimi bilimsel bulgularla ilerlemeye engel bulmuyorum, aksine dahada heveslendiriyor. Nobel ödülü alan bilim adamı Abdus Salam; kuran ayetleri bana ilham verdi diyerek ödülünü alırken ayet okudu. Nobel almayan :) ama niceleri var tarihte. Benim inancıma göre sonsuz kudret sahibi var. Enginliğe bakarak hem onu ararım hemde oradaki bilgiyi edinirim. Bu yüzden sırf inançlı diye uzak olur, kişiye engel olur diye düşünmüyorum . Keşke dünyada gereksiz şeylere para harcanmasa silahıdır, politik rantlardır.Onlar uzay araştırmalarına gitse,bilim için eğitim için harcansa veya tedavi amaçlı kullanılsa. Şuan daha aydın ve daha ileri bir dünya toplumu olabilirdik. İnsanların birbirine olan tahammülsüzlüğü daha iyi bir noktada olabilirdi. Kişi inanır veya inanmaz her iki tarafta birbirine daha çok saygısı olurdu. Ama yavaş yavaş o dönemlere giriyoruz gibi hissediyorum bakıcaz

@Mephalay

Zeusu biçtim ben hocam Kratosla

Öteki dünyada, Olimpos un diğer tarafinda cezanizi cekeceksiniz Kratosla :)

• Sortenner kullanıcısına yanıt
    Sevgili inanmayan peki sen neden inanmadığını sorguladın mı?

İnanmamanın başlıca sebebi dinlerin getirdiği yükümlülüklerden kaçak iken
    İnanmanın başlıca sebebi ise dinlerin dile getirdiği cezalardır.

Eğer din konusunda herhangi bir din yada islam (yalnızca kur'anın hükumlerı ile) hakkında konuşmak istersen tartışabiliriz.
    Ahlak karakteristik bir olgudur. Din sevgi hoşgörüyü yardımlaşmayı emreder. ama sizin karakterinizde yoksa zaten bunu yine yapmazsınız. O yüzdendir kişi neye inanırsa inansın birini öldürmek yada birine yardım etmek isterse bunu yapar. Kötülük yapacaksa bunu kılıf icat eder. Mesela recm gibi yada afrikada yardımlarda bulunan ünlüler gibi.
    bu hesap artık ele geçirilmiştir.yıldız hack team
  • ülkücüadam kullanıcısına yanıt
    Hiç bir inanmayan bunu sorgulamadan yapmaz büyük bir risk alıyoruz değil mi inanmadığımızı söyleyerek biz bunun iç hesabını yıllarca içimizde yaptıktan sonra karar veriyoruz aklın bilimin dediğine inanmak daha mantıklı geliyor bizlere genel olarak bu ülkede inananların inanmaya bakış açıları şöyle sırf hava falan atmak için ateistim falan diyor diyorsunuz sizce bu biraz mantıksız değil mi hangi insan böyle bir saçmalık için risk alabilir önce biraz bunu düşünün

Ancak hakkın karşısında risk almak isteyen dini argumana sığınırsa bu riskin dik alası olur.

Risk mevzuya karşı alınır.

Ateizm neden mevzu olamıyor ? İnanmak yada inanmamak mevzu bu. Bir dine bağlı kalmak olaylara karşı tarafsız bakamamanıza neden oluyor olaylara daha geniş açıdan bakılamıyor çünkü inandığınız din sizin böyle birşey yaparsanız dinden çıkacağınızı söylüyor. Tıpkı bir önceden hazırlanmış plan gibi çünkü bunu yaptığınızda gerçeği anlıyorsunuz dinlerde bunu doğal olarak istemiyor tıpkı eski zamanlarda yaşanılan ağalık köy halkı gibi çünkü köy halkı bilinçlenirse ağalık diye birşey kalmaz insanlarda bilinçlenince din diye birşey kalmıyor.
  • Sortenner kullanıcısına yanıt
    Ateizmin aradığı ilah ebeveyn kavramıyla ortuşebilir. Sebeb mevcuttur. Bu konu mevzuu edilemez. Ebeveynler kahir çoğunlukla vardır ve iyidir.

Ancak islamın ilahi varlığa karşı yaklaşımı zerreden kurreye bir arayışı içeriyor.

Soy hısriyet şekil meal kainatta dahi bulunmama hali, sair onlarca gerekçe insanı mevzuu konusunda ip uçsuz bırakıyor.

Aradığınız kavramın yuceliği tavrı zatına ait değerler bu durumların kişi adedince anlam kazanabilecek olması veya tek bir anlamı bulmak zorunda olan binler insan duşunsel olarak kişiyi yılgınlığa goturuyor.

Türk Türk'üm, Kürt Kürt'üm, Laz Laz'ım, Çerkez Çerkezim diyebilecek. Hepimizin üst kimliği Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığıdır. -Recep Tayyip Erdoğan
  • 10 tane farklı inanç var hangisininki doğru nerden bilecegiz diyor

ALLAH akıl fikir vermiş derlerya sınavda 10 tane şık var sana hangisi mantıklı geliyorsa onu seçiyorsun

burdada illaki mantıklı geln bir din bulursun kendine göre ama dersini ne kadar iyi çalıştıgınla alakalı bir durum sen hayat boyu yatıp yanlış şıkkı seciyorsan araştırmadan

hayatın bittiginde ben niye yanlış şıkkı seçtim deme şansın yoktur
    ateis kardeş

gözleri yoktur ama her şeyi görür... kulakları yoktur ama her şeyi duyar... bir şey yaratmak istediğinde ona sadece "OL" der... ama bu söz dilin söylediği yada kulakların duyduğu gibi bir söz değildir... BİL BAKALIM O KİMDİR
  • seker1adam kullanıcısına yanıt
    10 tane değil sayısını tam olarak bilmiyorum ama dünya üzerinde 1500 de fazla din var ve bu dinlerin mensupları hepsi kendilerininkinin en doğru olduğunu söylüyor. Ben bilimin ışığı ile bana mantıklı gelebilecek herhangi bir din bulamadım dinlerin zamanında insanlara izah yapmak için ve onları kontrol almak için oluşturulan bir kavramlar olduğuna inanıyorum bana sorarsanız o zamanda böyle yapmaları doğru idi çünkü insanlar cahildi ve ne yaptıklarını bilmiyorlardı böyle bir olgu onlara yol gösteriyordu ama artık günümüzde insanlar yavas yavas bilinçleniyor ve dinin gereğinin olmadığını anlıyor çünkü izah artık bilim tarafından yapılıyor ve insanlar artık kendilerini kontrol etmesini yavas yavas öğreniyorlar

Orijinalden alıntı: seker1adam

10 tane farklı inanç var hangisininki doğru nerden bilecegiz diyor

ALLAH akıl fikir vermiş derlerya sınavda 10 tane şık var sana hangisi mantıklı geliyorsa onu seçiyorsun

burdada illaki mantıklı geln bir din bulursun kendine göre ama dersini ne kadar iyi çalıştıgınla alakalı bir durum sen hayat boyu yatıp yanlış şıkkı seciyorsan araştırmadan

ateis kardeş

İnsan bilmediğinden korkar. Bu yüzden ihtiyaç dahilinde dini yaratmıştır. Bir dine ihtiyaç duyup bunu çıkaran insanoğludur zaten, bu yüzden bu kadar fazla din var. Ve bu artık gün gibi açıkken, bir de bunlardan seçim yapmak neyin kafası? Ve işin komiği insanlar din tarafından öyle zehirlenmiş ki, dini sevmeyen veya inanmayan biri bir bahane veya kuranda açık bulmak zorunda hissediyor kendini. Din empoze edilen bir şeydir apaçık görüldüğü gibi.

• İnanıyorum çünkü beynim yok

Orijinalden alıntı: Merhaba..

quote:

Orijinalden alıntı: seker1adam

10 tane farklı inanç var hangisininki doğru nerden bilecegiz diyor

ateis kardeş

İnsan bilmediğinden korkar. Bu yüzden ihtiyaç dahilinde dini yaratmıştır. Bir dine ihtiyaç duyup bunu çıkaran insanoğludur zaten, bu yüzden bu kadar fazla din var. Ve bu artık gün gibi açıkken, bir de bunlardan seçim yapmak neyin kafası? Ve işin komiği insanlar din tarafından öyle zehirlenmiş ki, dini sevmeyen veya inanmayan biri bir bahane veya kuranda açık bulmak zorunda hissediyor kendini. Din empoze edilen bir şeydir apaçık görüldüğü gibi.

seninkisi algıda seçicilik :)

canın inanmamayı seçmiş hakkında hayırlısı olsun özgürce yaşa ateistliğini kardeşim :)

gözleri yoktur ama her şeyi görür... kulakları yoktur ama her şeyi duyar... bir şey yaratmak istediğinde ona sadece "OL" der... ama bu söz dilin söylediği yada kulakların duyduğu gibi bir söz değildir... BİL BAKALIM O KİMDİR

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.