Şimdi Ara

Sevgi nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
381
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Lugat olarak tanımı değil (sevmek mastarının ismi),Felsefi tanımını anlamak istiyorum..
    Filozofların tanımı varsa söyleyebilirsiniz.
    Ben şu şekilde tanımlamayı düşünüyorum ; "Hayata anlam veren sebeplerin bütünüdür"

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Platonun sevgi, aşk üzerine bir kitabı varmış, ona başlayacağım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türün üremesini ve hayatta kalmasını kolaylaştırmak için doğal ve cinsel seçilim yollarıyla kazandığı, kendi yakınlarını koruma ve karşı cinse ilgi duyma benzeri kromozomlarına kazınmış davranışlardan biridir. Bu güdüyü tetikleyen hormonlar ve nöronlardır.
  • 2000 sene önceki platon devrine saplanarak günümüz kavramlarını doğru yorumlayamayız. ancak evrimsel psikoloji, sosyal psikoloji konularında uzman kişiler bunu tanımlayabilir
  • Sevgi ; .üşüdüğünde güneş ışıltısı, sıcaktan bunaldığında hafif bir serinlik eşliğindeki soğuk naneli limonata, sıcacık bir bakış, mırıldayan bir kedi sesi, bir çocuk gülümsemesi, yemyeşil çimenlik ruh, ki neşe, ki özgürlük, ki iyilik hissi.

benden çok senin ihtiyacın olan bir şeyi sana vermem;bu hediyedir
    senden çok benim ihtiyacım olan bir şeyi sana vermem;işte bu sevgidir..vaktiyle akılda yer etmiş cümlelerden.
  • avcılarınavcısı kullanıcısına yanıt
    Hocam o zaman zevki kaçıyor
  • Prangadır. Kimi zaman gerekli kimi zaman engelleyici.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bir insanda ego olmalımı?
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Genel manada kusurdur. Normal karşılanır. Girilmemesi gereken bir zamanı durdurmuş gibidir. Bir babanın misli gorulmemiş hali olması gerekirken ilahi bir kavramın apaçık zulmu gibi okunur.

Yapılmaya çalışırken oluşamayan bir ilahın kusursuzca çektirdiği çarpıtılmış bir duygudur.

Ayrıca adımsayar olarak da kullanabilirsiniz. Çocuğunuzu korumuş olursunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HADO77 -- 30 Ekim 2016; 3:05:23 >
  • __BadblooD__ kullanıcısına yanıt
    Insan dışı şeylere sevgi nereden geliyor peki?

Hayvanlara neden sevgi gösteriyoruz,hayatta kalma ve üreme avantajı sağlamıyor?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Perceptron kullanıcısına yanıt
    aslında bu konu biraz eskilere dayanır. homo erektus bir gün homo sapiens olunca anladı her türlü duygu ensest denebilecek bir kainatta oluşacaktı.

sevgisi de kavgası da kurbanı da nefreti de barışı da ensestçeydi. yani bizler aslında sevgiyi nefreti aşkı bu kadar biliyorduk.

hikayenin sonunda ise birisi tekamulunu tamamladı ve ben seçilim gereği seçilmiş kişiyim doğal seçilim beni seçti sevgi budur aşk budur nefret budur kurban budur barış budur dedi.

ancak tekamülünü tamamlamamış kimseler, anneler babalar, memet emmiler, ibrahim babalar ismail amcalar anlamadı.

edit bir son dakika müziği eklemeden olmaz, gerçek sevgi bence bu.

https://www.youtube.com/watch?v=06H_6oI4EK4

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HADO77 -- 30 Ekim 2016; 13:53:23 >

• quote:

Orijinalden alıntı: HADO77

Genel manada kusurdur. Normal karşılanır. Girilmemesi gereken bir zamanı durdurmuş gibidir. Bir babanın misli gorulmemiş hali olması gerekirken ilahi bir kavramın apaçık zulmu gibi okunur.

Yapılmaya çalışırken oluşamayan bir ilahın kusursuzca çektirdiği çarpıtılmış bir duygudur.

Ayrıca adımsayar olarak da kullanabilirsiniz. Çocuğunuzu korumuş olursunuz.

Hocam ilah tanımız nedir? Konularınızda bu dikkatimi çekiyor.

• The Man WhoSoldTheWorld kullanıcısına yanıt
    dediğiniz meseleyi konuyu dağıtmamak için ya başka bir başlıkta ya da benim açtığım konulardan devam ederek etüt etsek daha iyi olur diye düşünüyorum.

saygılarımla...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.