Şimdi Ara

sessiz ve ucuz pc...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
784
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

çok zor bir soru olacak ama, yardımcı olursanız sevinirim.

50-60 usd+kdv civarı bir anakart
    bu anakart'a göre 70-80 usd+kdv civarı cpu
    20-30 usd.+kdv arası bir kasa almak istiyorum.

- anakart'da beklediğim özellikler, onboard olarak lan/vga/ses olsun.

- cpu ise amd gibi ucuz bir cpu olabilir.
    performans o kadar önemli değil.
    bu fiyat'a ne performans olacaksa o kadar performans yeter...

- kasa ise ufak bir şey olsun. fazla yerim yok. psu watt'ı da hiç önemli değil.

ve tabii en önemli kriter bu fiyatlara olabilecek en sessiz sistemi oluşturmak istiyorum.

yani ,
    1- bu ucuz kasa'yı en para harcayarak nasıl daha da sessiz yaparım.
    2- bu ucuz cpu-board ikilsine yine ucuz bir fansız çözüm bulabilirmiyim. ancak cpu üzeirnde hiç bir ayar değişikliği yapmak istemiyorum. ne ise o...

ekran kartı , lan ve ses'de zaten onboard olduğu için başka ses yapacak bir şey kalmadı herhalde....

yardımlarınızı bekliyorum....

saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yuran -- 16 Eylül 2005, 21:12:10 >

• 20-30$'a alacağın kasa dandik bir psu ve (içine koyarlarsa artık)dandik fanlar içereceğinden çok ses yapacaklardır.
    Fanları kalitelileriyle değiştirebilirsin 10$'a. Zaten çok fan ihtiyacın olacağını sanmam böyle bir sistemin.
    Psunun fanını da yine kaliteli bir fanla değiştirebilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sbasol1981 -- 16 Eylül 2005, 21:43:22 >
  • sempron 2200+ 55$
    ASUS A7V400MXL ( o/b vga, ses, kt400 çipset) 55$
    Aopen'ın herhengi bir kasasını alabilirsin. ortalama 40-45 $, bu olmaz diyorsan sp marka kasalar (25-30 $ ) diğerlerine nazaran daha sessiz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: sbasol1981

20-30$'a alacağın kasa dandik bir psu ve (içine koyarlarsa artık)dandik fanlar içereceğinden çok ses yapacaklardır.
    Fanları kalitelileriyle değiştirebilirsin 10$'a. Zaten çok fan ihtiyacın olacağını sanmam böyle bir sistemin.
    Psunun fanını da yine kaliteli bir fanla değiştirebilirsin.

bu fan değişimi ile ilgili bilgi verebilirmisiniz?

hangi fanlar daha sessizdir , nelere dikkat etmem lazım. aynı zamanda psu fanı değişimi için ne öngörüyorsunuz ? fan değişimi maliyeti toplam ne olur ?

saygılar
  • quote:

Orjinalden alıntı: heartless

sempron 2200+ 55$

bu sempron2200+ performans olarak değerlendirirsek , intel hangi cpu'suna eş değer gelir ?

ayrıca kendi fanının ses düzeyi azmıdır, çok mudur? ne tavsiye edersiniz. yada bu işlemciye göre fansız hesaplı bir çözüm yolu var mı ?

saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yuran -- 17 Eylül 2005, 16:04:03 >
  • ne kadar saglıklı olur bılmıorum ama abım ıslemcı fanını soktu.celeron 700 ıslemcı.baska ayrıntı bılmıorum ama suan ıslemcıde fan yok mesela.ekran kartında zaten yok.1 tane psu da 1 tanede tahlıye var.o ıkısınıde kendı yagladı bılmem bısıler yaptı.suan ınanılmaz sessız halı ıle.
    ama tutupta ıslemcıye abanacak seyler yapmıo.o bılgısayar sadece ınternet ve download ıcın kullanılıo.oyun bıle oynanmıo.
    ee aslında su sartlar altında calısabılır.hatta sole dıım.download a bırakırken kasa kapagını acıp o tahlıye fanınıfa kapatıyo.dısardan bı adaptore baglı o fan.
    elbette saglıklı deıl ama mutlak sessızlık ve mınımum performans arayan bırı ıcın guzel elbette.
    aman bunu evde denemeyın.abım denedı oldu ama allah korusun.ben o sısteme zaten ha gıttı ha gıdecek gozu ıle bakıorum...
  • quote:

Orjinalden alıntı: yuran

quote:

sempron 2200+ 55$

bu sempron2200+ performans olarak değerlendirirsek , intel hangi cpu'suna eş değer gelir ?

ayrıca kendi fanının ses düzeyi azmıdır, çok mudur? ne tavsiye edersiniz. yada bu işlemciye göre fansız hesaplı bir çözüm yolu var mı ?

saygılar

celeron 2.2 ye eşit gelir hemen hemen cpu fanının fazla ses cıkarıcağını sanmıyorum fakat ses seviyesi rahatsız edici boyutta olursa piyasada sessiz sogutucu rahatlıkla bulabilirsin
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: pain

quote:

Orjinalden alıntı: yuran

quote:

sempron 2200+ 55$

saygılar

celeron 2.2 ye eşit gelir hemen hemen cpu fanının fazla ses cıkarıcağını sanmıyorum fakat ses seviyesi rahatsız edici boyutta olursa piyasada sessiz sogutucu rahatlıkla bulabilirsin

emin ol celeron 2.2 yi 10 kere tokatlayacak bir işlemci. Celeron D 2.4 civarında performansı var.

• sessizlik için için bi kere üç tane parça alacaksın
    1.coolermaster fan psu için ledli alırsan daha şekil oluyo fiyat farkı yok
    2. coolermaster fan 8cm lik işlemci için sessiz fan
    3. eğer semprondaki fan 6cmlik ise ses yapar ve 8 lik fan semprona takılmaz bu yüzden 6cm yi 8cm ye çeviren bir de aparat
    ama sen önce işlemciyi al belki değiştirmişlerdir fanları 8 lik takmışlardır
  • ben NF3+Sempron64 tavsiye ediyorum..
    ileriye dönük olur hemde..
    fiyatı anakart asus veya msı veya gigabyte..65+kdv civarı
    işlemci sempron64 2500 veya 2600 61 ila 69+kdv arası...
    10 dolar fazla ver iyisi olsun yani
  • quote:

Orjinalden alıntı: RevengeR

sessizlik için için bi kere üç tane parça alacaksın
    1.coolermaster fan psu için ledli alırsan daha şekil oluyo fiyat farkı yok
    2. coolermaster fan 8cm lik işlemci için sessiz fan
    3. eğer semprondaki fan 6cmlik ise ses yapar ve 8 lik fan semprona takılmaz bu yüzden 6cm yi 8cm ye çeviren bir de aparat
    ama sen önce işlemciyi al belki değiştirmişlerdir fanları 8 lik takmışlardır

psu için fan, cpu için fan ve adaptör'ü hangi internet sitesinden bulabilirim. ben baktım ama, bir sürü farklı model var. hangilerini almam lazım. bir fan 8 usd. bir fan 30 usd...
    yardımcı olumusun ?

saygılar
  • www.dijitacenter.com
    burda var dediklerim
    tabii ki biraz para harcayacaksın
    bu sana saydıklarımda 1 fan 20 milyon civarı
    o adaptör de 10 milyon gibi bişey
    yani toplam 20+20+10=50 milyon yapıyor
    coolermasterın uv duyarlı fanlarını tavsie ederim sessizlik konusunda onu kullanıyorum ve çok sessiz
    diğer modelleri de sessizdir zaten ama ben buu kullandığım için biliyorum yani
  • quote:

www.dijitacenter.com
    burda var dediklerim
    tabii ki biraz para harcayacaksın
    bu sana saydıklarımda 1 fan 20 milyon civarı
    o adaptör de 10 milyon gibi bişey
    yani toplam 20+20+10=50 milyon yapıyor
    coolermasterın uv duyarlı fanlarını tavsie ederim sessizlik konusunda onu kullanıyorum ve çok sessiz
    diğer modelleri de sessizdir zaten ama ben buu kullandığım için biliyorum yani

bilgi için sağol.

birde ısıya göre çalışan yada yavaşlayan yada duran fanlar varmış.
    tavsiye edermisin? fiyatları uçukmudur ?

saygılar

• fiyatları 3-5 milyon fazla onların istersen onlardan alabilirsin tabii ki tavsiye ederim
    diğer yandan eğer kasanın içi çok sıcak olursa fanlar yüksek devirde çalışacağındaN sessizlik de gidebilir o işe bakmak lazım
  • quote:

fiyatları 3-5 milyon fazla onların istersen onlardan alabilirsin tabii ki tavsiye ederim
    diğer yandan eğer kasanın içi çok sıcak olursa fanlar yüksek devirde çalışacağındaN sessizlik de gidebilir o işe bakmak lazım

devrini ısıya göre otomatik ayarlayan psu ve cpu için kullanılan fanları nereden ve hangi model olacağı hakkında link bilgisi veya marka model ismi verebilirmisin ?

saygılar
  • bu saatten sonra 2200 falan alma bi sempron64 al bi miktar gelecegi olur en azından.
  • quote:

Orjinalden alıntı: UcAN the teKMe

bu saatten sonra 2200 falan alma bi sempron64 al bi miktar gelecegi olur en azından.

ok, sağol
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.