Şimdi Ara

sessiz lastik (9. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
11 Misafir - 11 Masaüstü
5 sn
194
Cevap
2
Favori
48.651
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • @ababa2307:lastikleri az çok bildiğimi sanıyorum ama bu tısslamaktan ziyade çıngırdayacak

2.4 ACCORD,BLACK PEARL
  • Tıslayan yılan ama çıngıraklı olduğunu nereden anladın?

• quote:

Orjinalden alıntı: _opeth

nexen hakkında bilgisi olan var mı?

nexen roadstone aynı markalardır balans tutmayan rezil bir lastiktir...
  • bu lastikler olsa olsa planör lastiğidir.

heheheheh

Bayide geçende üstteki michelin energy lastiğini gördüm ingilterede üretilmişti.ama başka bayilerde hala alttaki model energy lastiği var.üstteki energy saver alttaki energy e3a mıdır? Yoksa energy saver desen mi değiştirdi? Hangisi yeni desen bunların.Islakta yol tutuşu iyileştirildi dedikleri üstteki model mi?

sessiz lastik

• Michelin - Energy tek tip sanıyordum, bunlarındamı farklı modelleri varmış
  • Arkadaşlar bu konuya yokohama ve dunlop ile noktayı koyuyorum, aracınızın yerle temas eden tek yüzeyidir lastikler, dolayısıyla önceliği sessizlik değil yola iyi tutunmasıdır, ikinci planda türkiye yol şartlarına fiziksel uyum sağlaması açısından sağlam olmasıdır; üçüncü ve son olarakda sesizlikdir, zira sessizlik lastiğin herşeyi gibi anlatılmış, hiç ses çıkarmayan fren yaptığınızda kızaklayan en ufak kasisde balon yapan yakıt ekonomisi düşük patlamaya yüksek meyilli sizi üstünüzde taşımaya çalışan bir lastik düşünün!!!! Öncelikler sıralaması budur , ama illaki benim lastiğim sessiz olsun balonlasın kızaklasın virajlarda kıç atsın no problem diyorsanız nokian sessizlikde önde gelir ama tüm dersleri başarıyla tamamlayan lastikler 1- YOKOHAMA 2- DUNLOP 'ŞEKLİNDEDİR

• quote:

Orjinalden alıntı: pumaken

Arkadaşlar bu konuya yokohama ve dunlop ile noktayı koyuyorum, aracınızın yerle temas eden tek yüzeyidir lastikler, dolayısıyla önceliği sessizlik değil yola iyi tutunmasıdır, ikinci planda türkiye yol şartlarına fiziksel uyum sağlaması açısından sağlam olmasıdır; üçüncü ve son olarakda sesizlikdir, zira sessizlik lastiğin herşeyi gibi anlatılmış, hiç ses çıkarmayan fren yaptığınızda kızaklayan en ufak kasisde balon yapan yakıt ekonomisi düşük patlamaya yüksek meyilli sizi üstünüzde taşımaya çalışan bir lastik düşünün!!!! Öncelikler sıralaması budur , ama illaki benim lastiğim sessiz olsun balonlasın kızaklasın virajlarda kıç atsın no problem diyorsanız nokian sessizlikde önde gelir ama tüm dersleri başarıyla tamamlayan lastikler 1- YOKOHAMA 2- DUNLOP 'ŞEKLİNDEDİR

bu saydığınız kriterlerde dünyadaki en iyi iki lastik bridgestone potenza adrenalin(potenza G3'göre daha yumuşak ve kavraması daha iyi) diğer marka
    goodyear eagle F1 asymetryc tir(maalesef tr de satılmıyor.)

her iki ürün asymetrik yanak tasarımına sahiptir.(dikkat edin asymetric sırt deseni değil)

http://www.bridgestone-adrenalin.com.tr/default.php

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tanerm -- 25 Mart 2009; 11:46:21 >

2.4 ACCORD,BLACK PEARL

• quote:

Orjinalden alıntı: ABABA2307

. (nokta)

lügattan kaldırdım

2.4 ACCORD,BLACK PEARL
  • Bu lastik işlerini içimizde en iyi Sırrı bilir zaten.

• quote:

Orjinalden alıntı: ABABA2307

Bu lastik işlerini içimizde en iyi Sırrı bilir zaten.

eyvallah gözüm. kimseyi kırmadan rencide etmeden fikir vermek için yazıyorum...

2.4 ACCORD,BLACK PEARL
  • bende yeni lastik alanlardanım çok araştırdım belki benim gibi araştıranlar vardır diye edindiğim bilgileri buraya yazayım. Öncelikli dergi testleri mevzusu. Eminim güvenilirdirler fakat herkesin beklentisi farklı. Testlerde iyi sonuç alan, hatta türkiyedeki bir dergi tarafından tavsiye edilen p6000 kullandım. Daha 10000kmde balon yaptı. 40000 km de tamamem yanları eridi. Neredeyse düz olmuş. Önceki firestone lastiklerimi 60000 den fazla kullanmıştım.
    Güvendiğim bir lastikçi üstte adı geçen adrenalin için muhteşem bir fiyat verdi. Tanesi 175 ten elinde kalan 195/55/15 lastikleri alacaktım. Fakat almaya gittiğimde lastiğin inanılmaz derecede sert olduğunu gördüm. İçinde jant yokken eğilmiyordu bile. Satan adam dürüştçe aslında bunları satması gerektiğini ama uzun yolda araç kullanmıyorsam bunun hiçbir faydasını göremeyeceğimi söyledi. Çünkü o lastik ısınmadan performansını gösterebilen bir lastik değilmiş. Bende hergün işle evim arası 10-15 km yol yapıyorum. Zaten konforsuz olan ibizamı dahada konforsuz hale getirmeyeyim diye güzelim lastiklerden vazgeçtim. Michelin Energy ile Yokohama C Drive arasında kaldım. Aslında michelin energy alacaktım fakat 185/60/15 ölçüsünde hala e3a serisini satıyorlar. Michelin Energy saver için çok güzel yorumlar var ama e3a aynı şekilde değil. Satan kişide energy yerine yokohama yı ısrarla tavsiye etti. En sonunda bende 125*4 tl den 4 adet yokohama ile lastikleri yeniledim. İlk izlenimim pirelli ye göre çok daha iyi olduğu yönünde. Özellikle sessizlik ve konfor açısından. Araç eskisine göre daha çok yana yatıyor (tabi yanakları yükseltmemimde etkisi var bunda) ama yol tutuşu gayet iyi.

• Ben de uzun süre araştırdıktan sonra Nokian'ın bulunmaması, Michelin'i ise daha önce kullandığım zaman çabuk sertleştiğini gördüğüm için, Yokohama c drive aldım.
    20 günlük izlenimim konforlu, yumuşak ve çok iyi yol tuttuğu yönünde.
    Fiyatı da uygun: 125 TL, 195 65 15.
    İlk başta ABS erken devreye giriyordu; fakat onun da lastik basıncının fazlalığından kaynaklandığını anladım. 32'den, önerilen değer 30'a düşürünce normale döndü.

quote:

Orjinalden alıntı: Luigi

bende yeni lastik alanlardanım çok araştırdım belki benim gibi araştıranlar vardır diye edindiğim bilgileri buraya yazayım. Öncelikli dergi testleri mevzusu. Eminim güvenilirdirler fakat herkesin beklentisi farklı. Testlerde iyi sonuç alan, hatta türkiyedeki bir dergi tarafından tavsiye edilen p6000 kullandım. Daha 10000kmde balon yaptı. 40000 km de tamamem yanları eridi. Neredeyse düz olmuş. Önceki firestone lastiklerimi 60000 den fazla kullanmıştım.
    Güvendiğim bir lastikçi üstte adı geçen adrenalin için muhteşem bir fiyat verdi. Tanesi 175 ten elinde kalan 195/55/15 lastikleri alacaktım. Fakat almaya gittiğimde lastiğin inanılmaz derecede sert olduğunu gördüm. İçinde jant yokken eğilmiyordu bile. Satan adam dürüştçe aslında bunları satması gerektiğini ama uzun yolda araç kullanmıyorsam bunun hiçbir faydasını göremeyeceğimi söyledi. Çünkü o lastik ısınmadan performansını gösterebilen bir lastik değilmiş. Bende hergün işle evim arası 10-15 km yol yapıyorum. Zaten konforsuz olan ibizamı dahada konforsuz hale getirmeyeyim diye güzelim lastiklerden vazgeçtim. Michelin Energy ile Yokohama C Drive arasında kaldım. Aslında michelin energy alacaktım fakat 185/60/15 ölçüsünde hala e3a serisini satıyorlar. Michelin Energy saver için çok güzel yorumlar var ama e3a aynı şekilde değil. Satan kişide energy yerine yokohama yı ısrarla tavsiye etti. En sonunda bende 125*4 tl den 4 adet yokohama ile lastikleri yeniledim. İlk izlenimim pirelli ye göre çok daha iyi olduğu yönünde. Özellikle sessizlik ve konfor açısından. Araç eskisine göre daha çok yana yatıyor (tabi yanakları yükseltmemimde etkisi var bunda) ama yol tutuşu gayet iyi.

• 93 ten beri aldığım her arabada bridgestone var, lastik ömrü dolmadan arabayı sattığım için diğerlerini deneme şansım olmuyor

quote:

Orjinalden alıntı: caucass

93 ten beri aldığım her arabada bridgestone var, lastik ömrü dolmadan arabayı sattığım için diğerlerini deneme şansım olmuyor

Güvendiğim bir lastikçi üstte adı geçen adrenalin için muhteşem bir fiyat verdi. Tanesi 175 ten elinde kalan 195/55/15 lastikleri alacaktım. Fakat almaya gittiğimde lastiğin inanılmaz derecede sert olduğunu gördüm. İçinde jant yokken eğilmiyordu bile. Satan adam dürüştçe aslında bunları satması gerektiğini ama uzun yolda araç kullanmıyorsam bunun hiçbir faydasını göremeyeceğimi söyledi. Çünkü o lastik ısınmadan performansını gösterebilen bir lastik değilmiş.

evet adrenalinleri taktırsaydın konfordan ödün verecektin ama bu lastiklerdeki özel desen ve hamur tasarımı sayesinde daha sessiz bir sürüş elde edecektin.
    ısınma olayına gelince: o lastiğin ısınması ve max yol tutuş performansına ulaşması normal bir lastikten daha uzun değildir, hatta bu olay sebebiyle normal lastikten daha çabuk ömrünü tamamlar.

2.4 ACCORD,BLACK PEARL

• Yokohoma C drive iyi arkadaşlar.. benim yaklaşık 15000km oldu ... her hangi bir sorunu yok .. ancak gecen gün rot balans için babam arabamı bir lastikçiye götürdü.. lastikçi lastigin cabuk yıprandıgını .. düz düz dönmedigini falan söylemiiş.. bridgestone dan şaşma falan demiş .. ama bende bu yokohomaları baya bir araştırıp almıştım .. yol tutuşunda sesinde yada konforunda bir sıkıntı yok

Orjinalden alıntı: tanerm

quote:

Güvendiğim bir lastikçi üstte adı geçen adrenalin için muhteşem bir fiyat verdi. Tanesi 175 ten elinde kalan 195/55/15 lastikleri alacaktım. Fakat almaya gittiğimde lastiğin inanılmaz derecede sert olduğunu gördüm. İçinde jant yokken eğilmiyordu bile. Satan adam dürüştçe aslında bunları satması gerektiğini ama uzun yolda araç kullanmıyorsam bunun hiçbir faydasını göremeyeceğimi söyledi. Çünkü o lastik ısınmadan performansını gösterebilen bir lastik değilmiş.

evet adrenalinleri taktırsaydın konfordan ödün verecektin ama bu lastiklerdeki özel desen ve hamur tasarımı sayesinde daha sessiz bir sürüş elde edecektin.
    ısınma olayına gelince: o lastiğin ısınması ve max yol tutuş performansına ulaşması normal bir lastikten daha uzun değildir, hatta bu olay sebebiyle normal lastikten daha çabuk ömrünü tamamlar.

Arkadaşlar bildiğim kadarıyla lastiğin ısınması çok zor birşey değil. yani hele ki bu havalarda daha da rahat bu. 120ye çıktığın anda lastik ısınmış olur diye duymuştum, adrenalin de dünya çapında testlerde çok başarılı çıktı, bence kötü değildir yani

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.