Şimdi Ara

Ses sorunu.(Windows 7 - Realtek Ekolayzer ve ses yüksekliği)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
5.948
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar XP'den Windows 7 geçtikten sonra ne kadar uğraşırsam uğraşayım bir türlü çözemediğim bir sorun var. P5QC anakartım var ses kartı onboard. Sorunum ise şöyle; Asus sitesinden indirip kurduğum ses driveri XP'de sorun çıkarmayan driverim gibi. Aslında Realtek'in sitesinden kurduğumda da sorun var denemez benim tek sorunum birinde sesin az çıkması diğerinde ise ekolayzerın doğru çalışmaması.

Asus sitesinden indirdiğim driverda ekolayzer ayarından Rock seçtiğimde tıpkı XP de istediğim gibi ses gayet güzel,canlı çıkıyor. Fakat ister hoporlor ister kulaklık olsun sesi son ses yaptığımdad bile XP'dekinin 4/1'i ses anca çıkıyor.

Realtek sitesinden indirdiğim driverda ses XP de olduğu gibi gayet iyi. Fakat ekolayzer ayarından Rock seçtiğimde sanki şarkının sesini inceltmişsiniz gibi saçma sapan bir ses çıkıveriyor ortaya.

Şimdi ben yüksek ses yada kaliteli ses arasından bir seçim yapmak değilde ikisini birden istiyorum. Acaba tam olarak ne yapmam lazım benim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 6e -- 12 Şubat 2012; 17:54:49 >

• Ses ayarlardan 2'sinide birleştir ses yükselir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aliksan

Ses ayarlardan 2'sinide birleştir ses yükselir.

Birini kurunca öbürü siliniyor aynı driverin eski ve güncel halleri bunlar. Güncel olanda ekolayzer sorunlu eski olanda ses sorunlu Birleştir derken neyi kastettin

Bakın bir de şöyle bir durum var; Eğer ekolayzer ayarını winamptan yaparsam ve driver üzerinden ekolayzer ayarını sıfırlanmış yaparsam ses gene XP'de olduğu gibi çıkıyor ama sadece winampta müzik dinlerken aktif olucak bu. Youtube üzerinde birşey izler/dinlerken yada oyunlarda iken ses gene istediğim şekilde olmayacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 6e -- 12 Şubat 2012; 17:51:12 >

• piskolojiktir
  • Ses ayarlarında.Ön hoparlör ve arka hoparlörü birleştir var.Oradan yapacaksın ayarlara gir görürsün.
  • quote:

Ses ayarlarında.Ön hoparlör ve arka hoparlörü birleştir var.Oradan yapacaksın ayarlara gir görürsün.

Pek bir etkisi olmadı
  • Realtek ayarlarını yapmalısın onu ayarla.Win 7 de 5+1 felan bunları kendin yapacan.Realtek den hoparlör ne ise onu ayarla2+1,5+1,7+1 vs.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Denon ses sisteminde ses sorunu.
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Realtek ayarlarını yapmalısın onu ayarla.Win 7 de 5+1 felan bunları kendin yapacan.Realtek den hoparlör ne ise onu ayarla2+1,5+1,7+1 vs.

Hoporlorum 2+1 oluyor sanırım(2 stereo 1 bass) fakat realtek ayarlarımda 2+1 veya kulaklık yok. Sadece 5.1/7.1/stereo/4 kanallı ses kaydı var. Sanırım ses kalitesi için sesin az çıktığı driveri kullanmak zorunda kalıcam.

Hoporlorum şu:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 6e -- 12 Şubat 2012; 18:20:36 >

• Güncel ile eskisi arasında şu fark var:

Tam karaoke yazısının sol üstüne bakarsanız orda bir panel kısmı var güncelde (Grafik Ekolayzer) diğerinde ise yok. O grafik ekolayzer olmadığında sorun yok ama o işi bozuyor sanırım

• Son bildiğimi deneyelim olmazsa benim yapacağım birşey kalmıyor.Biosu güncelle Hd audio değilde ac'97 seç bakalım olacak mı?
  • quote:

Son bildiğimi deneyelim olmazsa benim yapacağım birşey kalmıyor.Biosu güncelle Hd audio değilde ac'97 seç bakalım olacak mı?

AC'97 denemiştim daha önce olmamıştı.

Fakat az önce driveri sildim,pc resetledim ve pc kendi kendine driver kurdu. Ardından Görev yöneticisinden driver güncelle dedim ve nerden geldi bilmiyorum ama seçeneklere DTS UltraPC diye birşey geldi. Aktif haldeydi kapattım ve ses eskisine göre daha yüksek çıkmaya başladı. Sanırım sorun benimde nasıl yaptığımı bilmediğim bir şekilde çözüldü. Sorun ile ilgilendiğiniz için çok teşekkürler

Her ne kadar şimdi de mikrofonum çalışmasa da en azından ses düzgün

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 6e -- 12 Şubat 2012; 19:00:12 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.