Şimdi Ara

Ses Sistemi+Smart TV+D-Smart Doğru Bağlantı Nasıl Olmalı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
2.037
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba

    Samsung 55ES7000 LED Smart TV
    Samsung HT-E455 Ses Sistemi
    D-Smart Receiver

    Bu üçü arasındaki bağlantı tam olarak nasıl olmalı.

    Kullandığım bağlantı şekli:

    Ses sisteminden --> TV HDMI,
    D-Smarttan --> TV HDMI.

    Ses alma problemi yok ancak her 20 saniyede bir, ses tonunda çok dikkatli dinlendiğinde belli belirsiz bir değişim meydana geliyor.
    20 saniye boyunca ses çok net sonraki 20 saniye ise sese bir boğukluk geliyor ve 20 saniye devam ediyor.
    Bu boğukluğun ya da sesteki derinleşmenin nedeni ne olabilir?
    Mevcut bağlantılarımdan kaynaklandığını düşünüyorum ama en sağlıklı bağlantı nasıl olmalı? Bağlantılarımdaki eksiklik ve yanlışlık nerede?



  • yok mu fikri olan?
  • Dsmart hdmi ile tv ye bağlanır, ses sistemi de optik ile tv ye bağlanır. Eğer sıkıntı olursa ses sistemi direkt dsmarta da bağlanabilir ki şu anda ben öyle kullanıyorum. Bende eski dsmart hd de optik çıkış vardı, şimdikinde koaksiyel çıkış var avr de her ikisi de olduğundan sıkıntı olmadı ama en kaliteli ses koaksiyelde sonra optikte sonra da analog bağlantıda olur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sozuak

    Dsmart hdmi ile tv ye bağlanır, ses sistemi de optik ile tv ye bağlanır. Eğer sıkıntı olursa ses sistemi direkt dsmarta da bağlanabilir ki şu anda ben öyle kullanıyorum. Bende eski dsmart hd de optik çıkış vardı, şimdikinde koaksiyel çıkış var avr de her ikisi de olduğundan sıkıntı olmadı ama en kaliteli ses koaksiyelde sonra optikte sonra da analog bağlantıda olur.

    Ses sisteminden tvye bir bağlantı olmasına gerek yok mu? Sadece Dsmart ve ses sistemi arasında bağlantı olunca tvde usb üzerinden mkv film izlemek istediğimde ses sisteminden sesi alabilir miyim?
  • Hayır o şekilde alamazsınız ama örneğin ses sisteminizde iki optik giriş varsa ayrı ayrı da bağlayıp kullanırken seçim yapabilirsiniz. Optik bağlantıda seste oluşabilecek sorunlar sizdeki gibi yapıyor/yapmıyor şeklinde ise sorun cihazların birindedir.
    Hangi cihazda sorun var çözmek için cihaz tv ye bağlı iken test edin bir de uydu alıcısına birinde yapıyor diğerinde yapıyorsa sorunu izole edebilirsiniz. Başka bir bağlantı şekli yok. Yalnız uydudan sesi sorunsuz ve hatasız alıyorsanız, hata tvde ise tv nin ses ayarlarında ses çıkış formatını değiştirip deneyin. PCM de olursa stereo ses alabilirsiniz. Aynı şekilde uydu alıcısının menüsünde de pcm yada oto yada pass thru şeklinde bir seçenek olmalı. Bu pcm olursa en sadece 2 kanal dijital ses alırsınız, pass thru olursa yayın formatına göre gelen ses örneğin dolby digital ise kod çözme işlemini ses sistemi yapar.
  • Şuanda bende;

    -- Samsung C6000 Televizyon var : 4 HDMI+Optik girişli (TV de ARC girişi yok 1. HDMI girisi DVI diye geçiyor)
    -- HT 6750 Ses Sistemi: 3 HDMI+Optik Girişli
    -- DSmart
    -- Playstation 3

    var...

    Bunları en iyi nasıl birbirine bağlarım?
    (HDMI Optik farketmez en iyi bağlantı nasılsa kabloları ona göre alacağım)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.