Şimdi Ara

Servis Menüsü ile usb üzerinden film oynatma.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
738
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Elimde samsung'un 32d4003 serisi bir led tv var. Ben bu tv'nin servis menüsüne girerek modelini d4000 yaptım ve artık televizyonum usb üzerinden film açabiliyor. Sormak istediğim bunun bi zararı var mı? Bilerek kendi televizyonum ile aynı görüntü kalitesine sahip bir tv modeline getirdim başka bir modele getirmem sıkıntı yaratır mı?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

• Garantisi bitmediyse garantide sıkıntı yaşayabilirsin.servise vermeden önce eski haline getirmelisin.Onun dışında bir sıkıntı yaşamazsın
  • Tek sıkıntısı TV'nizin girmemeniz gereken yerlerine giriyor olmanız. Servis dışı kalmış olma olasılığı çok yüksek. Yanlış bir işlemde donanımsal zararlar bile verebilirsiniz panelinize.
  • bence iyi yapmışsın

zaten cihazı alma sebebin her şekilde kullanabilmek değil mi? servis çağıracağın zaman eski haline çevirirsin tamamdır. usb'den oynattığına göre donanım desteği var ama menuden kapatılmış demek ki, bu sebepten donanımsal bir sorun yaşama ihtimalin de düşük görünüyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: C4

bence iyi yapmışsın

zaten cihazı alma sebebin her şekilde kullanabilmek değil mi? servis çağıracağın zaman eski haline çevirirsin tamamdır. usb'den oynattığına göre donanım desteği var ama menuden kapatılmış demek ki, bu sebepten donanımsal bir sorun yaşama ihtimalin de düşük görünüyor.

Bu bu kadar basit değil ama, bilmeden kurcalamak dediğim gibi donanımsal sorunlara bile sebep olabiliyor. Tüm sorumluluğu üzerine alıp, bu işlemi yapmak gerekiyor.
  • haklısınız, tabi ki risk yok değil ama kapatılan bir özelliği aktif edip kullanmak da pek yabana atılır cinsten bir kazanç değil. ee, bazı riskleri de alacaksın artık
  • Arkadaşlar aslında bende böyle bir işleme girişmezdim. Fakat ben bu tv'yi almadan önce samsung'un resmi internet sitesinde tv'nin usb üzerinden film oynatabildiği yazıyordu. Aldıktan sonra yalnızca mp3 ve resim açabildiğini gördüm. Samsung çağrı merkezini aradım bi yanlışlık olduğunu söylediler ve benim mağduriyetimi gidermediler. Aldığım yerde cihazda arıza olmadığı için ürünü geri almadı. Bende bu yöntemi yabancı bi siteden öğrendim ve uyguladım. Samsung'un servis menüsünde av calibration girmedikten sonra kolay kolay bi sorun yaşamazsınız. (av calibration'da düzeltilmeyecek bi sorun değil). Bunun tv'ye bi zararı yok bunun bende farkındayım ama asıl sormak istediğim; Bu tv hd ready örneğin model seçiminde full hd 32d5000 serisine getirirsem televizyon için zararlı olur mu?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    usb ile lg tvden kayıt yapma
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • donanımsal olarak 1920*1080 pixel olmayan bir cihazı fullhd yaparsanız en iyi ihtimalle lcd monitörlerde kendi donanımsal çözünürlüğü harici bir çözünürlük verdiğinizde aldığınız bozuk görüntüyü alırsınız.

olası kalıcı donanımsal arızaları hiç zikretmiyorum
  • ya bende geçen gün tv nin mservis menüsüne girdim gerçekten ilginç şeyler var
    mesela d-smart digiturk özelliği kapalı diyor dynamic menü ve auto zoom kapalı diyor hbbtv ıplayer bunlar neyse bunlarda kapalı ama tırstım hiç ellemedim keşke biri hepsinin ne olduğunu açıklasada öğrensek:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: fatihist_sf

Arkadaşlar aslında bende böyle bir işleme girişmezdim. Fakat ben bu tv'yi almadan önce samsung'un resmi internet sitesinde tv'nin usb üzerinden film oynatabildiği yazıyordu. Aldıktan sonra yalnızca mp3 ve resim açabildiğini gördüm. Samsung çağrı merkezini aradım bi yanlışlık olduğunu söylediler ve benim mağduriyetimi gidermediler. Aldığım yerde cihazda arıza olmadığı için ürünü geri almadı. Bende bu yöntemi yabancı bi siteden öğrendim ve uyguladım. Samsung'un servis menüsünde av calibration girmedikten sonra kolay kolay bi sorun yaşamazsınız. (av calibration'da düzeltilmeyecek bi sorun değil). Bunun tv'ye bi zararı yok bunun bende farkındayım ama asıl sormak istediğim; Bu tv hd ready örneğin model seçiminde full hd 32d5000 serisine getirirsem televizyon için zararlı olur mu?

Selam dostum detaylı bi açıklama yapabilirmisin servis menüsüne nasıl giriyoruz ve neyi değiştirmemiz gerekiyor ve şu ana kadar bi sıkıntı çıkardımı ?

• vede tv nin altındaki dokunmatik tuşlar işlevini kaybediyormuş böyle yapınca doğrumudur
  • quote:

Orijinalden alıntı: crackher

vede tv nin altındaki dokunmatik tuşlar işlevini kaybediyormuş böyle yapınca doğrumudur

Hayır alttaki tuş takımları işlevini kaybetmedi. Dedim ya kendi tv'me çok yakın bir model seçtim. Ayrıca cihazının marka ve modelini söylersen bu konuda yardımcı olmaya çalışırım.
  • Bende de aynı televizyondan var. Servis menüsüne nasıl girdiğini yazar mısın ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: macrinius

Bende de aynı televizyondan var. Servis menüsüne nasıl girdiğini yazar mısın ?

Tv kapalıyken sırasıyla kumandadan İnfo+menü+mute+power(açma tuşu) tuşlarına sırasıyla bastığın zaman karşına servis menüsü çıkacak. Option veya control seçeneğinide olabilir (hangisiydi şimdi hatırlamıyorum) girdiğin zaman. Karşına model diye bi kısım gelecek ve üzerinde ud4003 yazacak. Sen bu modelin üzerine gelip bi kez ok tuşuna basıcaksın daha sonra kumandanın sağ sol tuşlarıyla ud4000 modelini arayacaksın bulduktan sonra return tuşuyla tekrar servis menüsünün ana menüsüne geri dönüp tv'ni kapayıp aç. bundan böyle usb'den film izleyebilirsin. Herhangi bi sorunla karşılaşırsan buraya yaz yardımcı olmaya çalışırım. Ayırca servis menüsnden başka yerleri karıştırmamanı öneririm.

• Menüye girdim bir anda görüntü bozuldu.Tırstım hiçbir şey yapmadan exit e bastım çıkmadı. Bende kapattım açtım. Görüntü eskisi gibi ama seste bir kısıklık var.

Bunu yapınca televizyon ilk haline mi geliyor ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: macrinius

Menüye girdim bir anda görüntü bozuldu.Tırstım hiçbir şey yapmadan exit e bastım çıkmadı. Bende kapattım açtım. Görüntü eskisi gibi ama seste bir kısıklık var.

Bunu yapınca televizyon ilk haline mi geliyor ?

Panik yapma hayır ilk haline gelmez. Tabi yanlışlıkla factorty reset yapmadıysan. Yukarıda yazdıklarımı tekrar dene. Unutma getirmen gereken model ud4000 olacak. Başka bir modele getirme çünkü bu model teknik özellikler bakımından senin televizyonunun aynısı. Tek ekstra yanı usb'den film oynatması. Eğer ud4000 modelini servis menüsünde bulamazsanhttp://www.samsung.com/tr/support/model/UE32D4003BWXTK-downloads?downloadName=FM linkindeki dosyayı yükle (tabi servis menüsünden çıkmadan önce modelini tekrar eski haline getirmeyi unutma.) bu dosya bilgisayarına exe halinde inecek. çalıştırıp içerisindeki klasörü dışarı çıkar. Daha sonra bu klasörü içi boş bi flash belleğe(flash'ın boş olması önemli) atıp tv'ne taktıktan sonra televizyonun normal menüsünden yazılım güncelleme yap. Güncelleme işlemi bittikten sonra tekrar servis menüsüne girerek ud4000 modelini bulabilirsin. Söylediklerimi dikkatlice uygularsan hiçbir sıkıntı çıkmayacaktır. Ben iki aydır bu şekilde kullanıyorum hiç bir sıkıntı yok.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.