Şimdi Ara

Serum Lastiği ve Damacana Pompası ile Yağ ve Filtre Değişimi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
0
Favori
3.284
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: eren15935

Buna ne gerek var yahu. Arabanin altina girilecek bi cukur vs bisey bulup alttan acin contasini. Birakin yag aksin. Bu kadar basit

O yapılabiliyorsa ne ala.

Bu arada sadece Bmw'ciler olarak biz mi cok para veriyoruz yağ değişimine? Sızlerde durum nasıl?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kahraman202

Zihnisinir ile bir bağ var sanırım ;)

http://www.zihnisinir.com/tr/

O uçuk şeyler hayal ediyor ve sadece yazıyor, ben ise ayni zamanda uyguluyorum, pratikte değeri olan şeyler yapıyorum yani

• arabanı bu kadar seviyorsun, bir krikon, bir sabit 3 ayağın yok mu karterden boşaltasın? bu iş pompa ile sağlıklı olmaz.
  • Litresi 20 lira olan yağ için litre başına 20 lira da işçilik istenen böyle bir memlekette bu çözüm şart
  • quote:

Orijinalden alıntı: Combalac

quote:

Orijinalden alıntı: Karbon 12

12 voltluk bir yakıt pompası tavsiye ederim.

Ben 10-20 lira civarı satilan elektrikli damacana pompasiyla yapiyorum zaten, çok daha rahat. Hatta onla ilgili yaptığım düzeneği paylaşıyım vakit bulurdam. Bildiğiniz su pompası usülü yani.

Basmalı damacana pompasının resmini niye koydunuz o zaman. Bilmeyen adam size uysa sabaha kadar pompalayıp duracak. Sabaha kadar pompa yorar adamı. Üstelik boşaltamadığında daha kötü olacak.
  • ben de radyatörü boşaltmak istiyorum damacana su pampasıyla bakalım nasıl olacak.
  • Karter koruması olan araçların yağı sadece serviste mi değiştiriliyor Combalac abi?
  • Yağı sürekli değiştirmek sana bir yarar sağlamaz çok değişim iyi bir şey değildir. Sürekli motorun aşırı yağsız çalışır yağ pompan yağsız çalışır. Yağını kaliteli yağ alıyosan litresi 30-40 lira filan olması gerekir ve sentetik yağ kullanıyosundur eğer km yapmıyosan senede bir değiştirt. Artık çoğu benzinlik eğer yağı oradan alırsan değiştiriyo yağı. Pompa ile üsten boaştmak dibinde kalan yağları boşaltmayabilir ve koyduğun yağ daha çabuk eskir. Yani yağtığn iş bi işe yaramaz süten vakumla çekmek te aynı şeydir bazı servisler bunu kullanıyo ama çok sağlıklı bir yöntem değil zaten öyle bişey olsaydı adamlar karteri tam kapalı yaparlardı üsten çekilirdi yağ.
  • Bu adam formula t...k geçiyor.
    İspatı:
    Damacana pompası borudan sıvı çekme kabiliyeti olmayan bir aparattır. Şu şekilde calisir. borunun yanlarından damacana içine hava basar içerde oluşan basınç borudan suyu itirir

Ayrıca yağ filtresi için özel anahtarlar olmalı lokma ile sökmek nedir ya? :-) su borusunu lokma ile sökmek gibi bu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugurozer -- 5 Kasım 2014; 23:35:07 >
  • Aracınızın tamiri bakımı ile eliniz yatkın ve meraklı iseniz altına yatıp tapayı çıkartıp yağı süzmek hem daha sağlıklı hemde daha masrafsız. illede alta yatmak istemiyorum derseniz benzincilerdeki kompresöre yağkapağına uyacak şekilde aparat yaparsanız basınçlı hava ile yağ daha çabuk boşalır.
  • Bu arkadaş hep bir şeyler yapıyor ama nedense uygulama videosu yok.Hayal dünyasında bu projeleri gerçekleştiriyor ama bence pratikte bu kadar kolay uygulanacağını düşünmüyorum. Konu sahibi bu tarz konularla ilgi çekiyor ve bu hoşuna gidiyor.

- Egzosta patlıcan
    - bebek bezinden partikül tahlili
    - lpg tankından çalışan kuzu haşlama cihazı
    - hava filtresinden yetişen reyhandan araç kokusu
    - radyatörden torpidoya çekilen su hattı ile çalışan su ısıtma cihazı

bunlardan bir tanesinin uygulama videosu yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dj_Gençkan

Bu arkadaş hep bir şeyler yapıyor ama nedense uygulama videosu yok.Hayal dünyasında bu projeleri gerçekleştiriyor ama bence pratikte bu kadar kolay uygulanacağını düşünmüyorum. Konu sahibi bu tarz konularla ilgi çekiyor ve bu hoşuna gidiyor.

- Egzosta patlıcan

Hocam ben gayet açık ve net birisiyim. Video olmamasi konusunda haklisiniz. Istesem bu projelerden bir kaçını güzelce kısa film şeklinde, esprili bir şekilde de anlatarak youtube gibi paylaşım sitelerine koyup binlerce kişiye ulaşabilirdim. Hatta biraz destek alip profesyonel şeyler de çıkarabilirdim. Ama bunu yapmıyorum, sebepleri de şunlar:
    1- Video çekme işine girmek demek kendinizi ortaya atmak demektir. Böyle bir durumda da ben kendimi kısıtlamış, yaptığım her işte çevrem ne der, başkası ne düşünür moduna girmem gerek. Ama şuanki halimde çok daha rahatım, millet ne der telaşında değilim.

2- Video ile uğraşmak, onu düzenlemek ve yüklemek ekstra zaman isteyen şeyler, bunlara çok fazla vaktim yok.

3- Video yükleyip kendimi ortaya atarsam belki eleştirilere ve dalga geçmelere olan toleransim azalabilir. Mesela chat ortaminda birisinin size küfür etmesiyle, mahallede yüzünüze küfür etmesi farklidir.

Diger birkaç sebebi daha var ama şimdilik bunlar en önemlileri.

• quote:

Orijinalden alıntı: ugurozer

Bu adam formula t...k geçiyor.
    İspatı:
    Damacana pompası borudan sıvı çekme kabiliyeti olmayan bir aparattır. Şu şekilde calisir. borunun yanlarından damacana içine hava basar içerde oluşan basınç borudan suyu itirir

Ayrıca yağ filtresi için özel anahtarlar olmalı lokma ile sökmek nedir ya? :-) su borusunu lokma ile sökmek gibi bu

1- Evet ev tipi damacanalarda o sistem mevcut ama tamamı sizin dediğiniz tarzda değil.

2- 1996-2003 yillari arasinda üretilen nerdeyse tüm Bmw modellerinde yağ filtreleri lokma takimi ile değiştirilir. Yani yağ filtre kutusu sabittir kutunun kapağı açilir, sadece içindeki filtre değiştirilir.

• Çok şükür 15 yaşında kamyon tır yağı değiştirmeyi öğrendim Araba yağı değiştirmek te neymiş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi calamityeas -- 6 Kasım 2014; 0:21:58 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Combalac

quote:

Orijinalden alıntı: Dj_Gençkan

Bu arkadaş hep bir şeyler yapıyor ama nedense uygulama videosu yok.Hayal dünyasında bu projeleri gerçekleştiriyor ama bence pratikte bu kadar kolay uygulanacağını düşünmüyorum. Konu sahibi bu tarz konularla ilgi çekiyor ve bu hoşuna gidiyor.

- Egzosta patlıcan

Hocam ben gayet açık ve net birisiyim. Video olmamasi konusunda haklisiniz. Istesem bu projelerden bir kaçını güzelce kısa film şeklinde, esprili bir şekilde de anlatarak youtube gibi paylaşım sitelerine koyup binlerce kişiye ulaşabilirdim. Hatta biraz destek alip profesyonel şeyler de çıkarabilirdim. Ama bunu yapmıyorum, sebepleri de şunlar:
    1- Video çekme işine girmek demek kendinizi ortaya atmak demektir. Böyle bir durumda da ben kendimi kısıtlamış, yaptığım her işte çevrem ne der, başkası ne düşünür moduna girmem gerek. Ama şuanki halimde çok daha rahatım, millet ne der telaşında değilim.

2- Video ile uğraşmak, onu düzenlemek ve yüklemek ekstra zaman isteyen şeyler, bunlara çok fazla vaktim yok.

3- Video yükleyip kendimi ortaya atarsam belki eleştirilere ve dalga geçmelere olan toleransim azalabilir. Mesela chat ortaminda birisinin size küfür etmesiyle, mahallede yüzünüze küfür etmesi farklidir.

Diger birkaç sebebi daha var ama şimdilik bunlar en önemlileri.

benim için uygulandıktan sonrası videosu yada sadece düzeneği çekmeniz yeterli. Konuşmanıza, kendinizi göstermeniz gerek yok .

çekilen videoyu Youtube gibi sitelere yüklemek 5 dk emin olunki burada bana cevap verirken harcadığınız zaman kadar. Bu nedenden dolayıda bu projeleri uyguladığınızı düşünmüyorum. Pop. olmak için konu açıyorsunuz.

• 17 numara kapalı anahtar veya lokmayla karter tapasini sökmek gazoz açmak kadar kolayken neden pompayla ugrasiginizi anlamadim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmetyilmaz77 -- 6 Kasım 2014; 7:56:39 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: calamityeas

Çok şükür 15 yaşında kamyon tır yağı değiştirmeyi öğrendim Araba yağı değiştirmek te neymiş

Fark nedir

• quote:

Orijinalden alıntı: mehmetyilmaz77

quote:

Çok şükür 15 yaşında kamyon tır yağı değiştirmeyi öğrendim Araba yağı değiştirmek te neymiş

Fark nedir

Fark yok. Sadece Babam yaşında olup Carter tıpası nın yerini bilmeyen eline anahtar değirmeye üşenip sonra yağ değişimi çok para yaaa diyen insanlar var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi calamityeas -- 6 Kasım 2014; 8:12:55 >
  • quote:

quote:

quote:

Fark nedir

Fark yok. Sadece Babam yaşında olup Carter tıpası nın yerini bilmeyen eline anahtar değirmeye üşenip sonra yağ değişimi çok para yaaa diyen insanlar var.

Kamyonculuk/tircilik zor meslek. Bikmistir muhtemelen.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Fark nedir

Kamyonculuk/tircilik zor meslek. Bikmistir muhtemelen.

Kamyoncular yada tırcılara ithafen söylemedim ben, neyse

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.