Şimdi Ara

Serseri ne demek anlamı nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
3.181
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • soru açık ve net serserinin tam olarak anlamı nedir?

• Ferseri demektir.
  • ben gayet ciddi ciddi soru sordum.
  • cevabını bilen yok mu,anlaşılan zor birşey bunun tanımını yapabilmek?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DevoN -- 21 Şubat 2010; 23:29:56 >
  • sf. 1. Belli bir işi ve yeri olmayan, başıboş (kimse), hayta: “Hayran Baba'yı bir serseri ile birlikte temizlemişlerdi.” -F. R. Atay. 2. Tutarsız, beğenilmeyen davranışları olan (kimse): “Ah, seni serseri, rezil, alçak seni! Demek bana başkaldırıyorsun!” -N. Hikmet. 3. mec. Belli bir hedefi olmayan, belli bir hedefe atılmamış olan, rastlantıyla gelen (kurşun, mayın vb.): “Köpüklü denizin üstünde serseri martılar uçuşuyor, yanımızdan yelkenli bir mavna geçiyordu.” -Ö. Seyfettin. 4. mec. Amaçsız: “Birkaç gün serseri bakışlarla ona baktı.” -İ. H. Baltacıoğlu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: huso_2002

http://lmgtfy.com/?q=tdk
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Aşk ne demek bilen var mı??
    7 yıl önce açıldı
    BU NE DEMEK
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Sözlüğe vs bakmadım tamamen kendi görüsüm....

Ser kafa,baş demek...Seri de bildiğimiz hızlı hareket eden anlamında..Şimdi birleştir

Aklı oynak, kafası fırıldak, anlamına gelebilir serseri...

Bunun değişik örnekleri var mesela serhoş olmuş sarhoş yani kafası kıyak,kafası hoş gibi...
  •  Serseri ne demek anlamı nedir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rajeesh

• quote:

Orijinalden alıntı: Rajeesh

• işi gücü olmayan, okula gitmeyen, gitsede derslerinin hepsi zayıf olan, mahallede belli köşelerde akşama kadar ayakta dikilip kavga çıkarmak için bahane arayan, sürekli yere tüküren kızlara laf attığında övünen ama kendi yakınından birine biri laf attığında zoruna giden, bi kıza aşık olduğunda kendisini kesen...

yaşadığım yerde bunlardan çok var özellikleri saymakla bitmez
  • quote:

Orijinalden alıntı: IISONII

işi gücü olmayan, okula gitmeyen, gitsede derslerinin hepsi zayıf olan, mahallede belli köşelerde akşama kadar ayakta dikilip kavga çıkarmak için bahane arayan, sürekli yere tüküren kızlara laf attığında övünen ama kendi yakınından birine biri laf attığında zoruna giden, bi kıza aşık olduğunda kendisini kesen...

yaşadığım yerde bunlardan çok var özellikleri saymakla bitmez

nerde yaşıyorsun?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.