Şimdi Ara

Şerit ledi 3v la çalışabilir hale getirme ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
1
Favori
1.299
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar elimde şöyle bir şerit led var bir elektronikçi arkadaşım o üzerindeki siyah dirençleri çıkartırsam 3vla çalışacağını söyledi , böyle birşey mümkünmüdür ? 3 lü halde ayırıp üzerindeki dirençleri çıkartıp dirençlerin yerine tel koysam 3v la çalışırmı ? Aydınlatın beni  Şerit ledi 3v la çalışabilir hale getirme ? Şerit ledi 3v la çalışabilir hale getirme ?
     Şerit ledi 3v la çalışabilir hale getirme ? Şerit ledi 3v la çalışabilir hale getirme ?

• dene gör hiç denemedim ama onlarsız çalıştığını denedim
    rgb değilse ! sök

Orijinalden alıntı: Webperfect

dene gör hiç denemedim ama onlarsız çalıştığını denedim
    rgb değilse ! sök

Hocam rgb ne demek ?

Renk değiştiren şerit veya mantar led yazmak yerine araştırabilirdin

Evet hocam bunlar rgb led sizce söksem 3v la çalışırmı ?
    2.elimde fazla var deniyebilirm

Resime ayrnıtılı bakmadığım için rgb olduğunu görmedim :)
    Sana 2 soru :
    1.Bunları çalıştırmak için modülatörün varmı ? Bağlantıyı biliyormusun.
    2.elimde fazla var deniyebilirm

Hocam modülatörüm yok fakat üzerinde + kısmı belli yanındada G R B var istediğine bağlıyorsun o renk yanabiliyor. Denerseniz çok mükemmel olur hocam
    1. Şerit ledi 3v la çalışabilir hale getirme ?
    2. Şerit ledi 3v la çalışabilir hale getirme ?

• quote:

cevap:senin dediğin yöntemle denedim kırdım lehimledim başarısız fakat lede direk - verince yanıyor fakat bu yıllarını alır
    1. Şerit ledi 3v la çalışabilir hale getirme ?
    2. Şerit ledi 3v la çalışabilir hale getirme ?

Hocam diğer ledleride çıkartıp denedinizmi ?

• Evet tek tek yapacaksan başarılı olursun daha kolay yol ;
    İstediğin renk şerit led al kır lehimle kırdığın uçları al sana 3volt şerit led.
    Ama unutma 3volt büyük ihtimal ucuz amper verecen en ama en fazla 30cm yakabilirsin oda 10dk falan dayanır anlayacağın gereksiz amaç

Orijinalden alıntı: kenakord08

Bu şerit ledler 12 voltta çalışmaları için tasarlanmıştır. 3 voltta çalıştırmanın iki yolu vardır.
    Biri üzerindeki dirençleri 22 ohm dirençle değiştirmek. ki buda çok zahmetli ve zor iş...
    Diğeri ise 3 voltu 12 volta çıkartan Step-Up devresi... Yada en doğrusu 12 volt DC besleme..

Step-up devresinin boyutu nedir ? Çok mu büyük ?

Orijinalden alıntı: sessizlerin_umudu

dirençleri sök calışır 3 voltla

Hocam olmuyor dediler
  • şerit leddeki ledler seri bağlı olduğundan dirençleri çıkartsanızda 3v ile çalışmaz fakat ortadaki ledlerisöküp yönünü değiştirip birde baştaki ve sondaki yolları birbirlerine birleştirirseniz 3v ile çalışr fakat çok yüksek bir akım değeri lazım olabilir. metrede 60 led varsa 1metresi 3.6 amper çeker.(kullanacağınız şerit ledin uzunluğuna bağlı )

Asus N56VZ S4037V - Intel® Core™ i7-3610QM - NVIDIA® GeForce® GT 650M 2GB - 8GB DDR3 1600MHz - 15,6" FHD LED
    750GB 7200RPM HDD - Bluray - Audio by Bang & Olufsen ICEpower - Windows 7 Home Premium 64Bit

• quote:

Orijinalden alıntı: wert95

şerit leddeki ledler seri bağlı olduğundan dirençleri çıkartsanızda 3v ile çalışmaz fakat ortadaki ledlerisöküp yönünü değiştirip birde baştaki ve sondaki yolları birbirlerine birleştirirseniz 3v ile çalışr fakat çok yüksek bir akım değeri lazım olabilir. metrede 60 led varsa 1metresi 3.6 amper çeker.(kullanacağınız şerit ledin uzunluğuna bağlı )

Ben sadece 3lü olarak kullanmak istiyorum

Asus N56VZ S4037V - Intel® Core™ i7-3610QM - NVIDIA® GeForce® GT 650M 2GB - 8GB DDR3 1600MHz - 15,6" FHD LED
    750GB 7200RPM HDD - Bluray - Audio by Bang & Olufsen ICEpower - Windows 7 Home Premium 64Bit

• quote:

Orijinalden alıntı: wert95

tamam zaten şerit leddeki ledler 3lü gruplar halinde paralel bağlıdır.
    ama siz yinede en kolayı bir 3v u 12v yapan step up devresi yapın o kadar uğraşmayın.

Hocam araştırdım fakat bulamadım hala

Orijinalden alıntı: kenakord08

Ekteki Devreyi yapabilirsiniz... 3 volt girişte çalışıyor...

Şerit ledi 3v la çalışabilir hale getirme ? Şerit ledi 3v la çalışabilir hale getirme ?

Hocam elektronik devrelerden hiç anlamam bana böyle yardım edecek biri varmı ? Bununla başlayıp kendimi geliştirebilirim fakat çok zor görünüyor yada bunların hazır satılanları yokmu

• arkadaşım amacın nedir yani 3 volt gereksinimin var ? 2 pillemi calıştırmayı düşünüyorsun .devrede yapsan o piller hemen bitecektir. şerid ledi boşver yeni mantar led al onları kullan yapacağın alette

Orijinalden alıntı: sessizlerin_umudu

arkadaşım amacın nedir yani 3 volt gereksinimin var ? 2 pillemi calıştırmayı düşünüyorsun .devrede yapsan o piller hemen bitecektir. şerid ledi boşver yeni mantar led al onları kullan yapacağın alette

Hayır hocam benim model arabam var model arabanın alıcıdan 5v çıkıyor onu 3v a düşürüp kullanmayı düşünüyordum, mantar led dediğiniz power led ise power ledlerin tanesi 300 mA çekiyor ben onlardan 4 tane paralel bağlasam esc nin bec devresini patlatır.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.