Şimdi Ara

Serbest muhasebeci yanında yetişmek zor mudur.ve nekadar zordu? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
22.220
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • yaw ben sadece mağazalarda falan çalışıcam büyük hedefim yok benim.ön muhasebe konusunda ilerlesem yeter bana
  • quote:

Orjinalden alıntı: nanashi

ilk aylarda çay getir götür işleri yapmazsın. mükelleflerden faturaları toplarsın, faturaları dosyalarsın, kdv ve muhtasar beyanname hazırlamayı öğrenirsin, sonra yavaş yavaş faturaları işlemeyi, defterleri kaydetmeyi vs öğrenirsin. sonra smmm odasından stajını başlatırsın eğer 4 yıllık üniversite mezunuysan ve 2 yıl sm yanında muhasebe stajı yaparsın bu süre içerisinde staj sınavlarına girersin. staj sonunda tekrar bir sınava girer ve sm belgesini alırsın bu kadar basit

aynen arkadaş çok güzel açıklama yapmış.ben 1 senedir çalışıyorum.İlk 4-5 ay arkadaşın dediği faturaları toplama vs vs o işlerle uğraştım ama bizim mali müşavir izmirin en büyüklerinden bitanesi toplam 450 mükellefimiz var sonra yavaş yavaş fatura işlemeyi öğrendim küçük işletmeleri kahvehane gibi işletmelerin defterini işledim.Yavaş yavaş yükseliyor.İş yoğunluğu bürodan büroya göre değişir.Ama işi öğreticem diyen biyer varsa hiç düşünmeden git işi öğrendikten sonra sağlam parayla biyerde çalışırsın.Malum bu devirde herkes deneyimli eleman arıo iş öğretiyim diyen yok bulduysan kaçırma.

• defter işledim derken yani kahveye giren kahve çay bardak masa bunları mı geçtin nekadar içildi falan filan.
  • quote:

Orjinalden alıntı: T.C.ArMyQaBus

defter işledim derken yani kahveye giren kahve çay bardak masa bunları mı geçtin nekadar içildi falan filan.

muhasebe kayıtlarını tuttum. kahvenin gider faturlaralı kahvenin kendi kestiği faturalar.biliosunki bu faturalarla aylık kdv yi çıkartıyoruz.
  • Bende bulsam iş öğreten bir muhasebeci hemen girecem.Aof'ten işletme okuyoruz ama muhasebeden birşey bildiğim yok.Mahallede yeminli mali müşavir var yanında mali müşavir ve iki eleman çalıştırıyor onun oraya kapağı atabilsem hayatım kurtuldu demektir.
    quote:

Orjinalden alıntı: sagolera

quote:

Orjinalden alıntı: nanashi

ilk aylarda çay getir götür işleri yapmazsın. mükelleflerden faturaları toplarsın, faturaları dosyalarsın, kdv ve muhtasar beyanname hazırlamayı öğrenirsin, sonra yavaş yavaş faturaları işlemeyi, defterleri kaydetmeyi vs öğrenirsin. sonra smmm odasından stajını başlatırsın eğer 4 yıllık üniversite mezunuysan ve 2 yıl sm yanında muhasebe stajı yaparsın bu süre içerisinde staj sınavlarına girersin. staj sonunda tekrar bir sınava girer ve sm belgesini alırsın bu kadar basit

aynen arkadaş çok güzel açıklama yapmış.ben 1 senedir çalışıyorum.İlk 4-5 ay arkadaşın dediği faturaları toplama vs vs o işlerle uğraştım ama bizim mali müşavir izmirin en büyüklerinden bitanesi toplam 450 mükellefimiz var sonra yavaş yavaş fatura işlemeyi öğrendim küçük işletmeleri kahvehane gibi işletmelerin defterini işledim.Yavaş yavaş yükseliyor.İş yoğunluğu bürodan büroya göre değişir.Ama işi öğreticem diyen biyer varsa hiç düşünmeden git işi öğrendikten sonra sağlam parayla biyerde çalışırsın.Malum bu devirde herkes deneyimli eleman arıo iş öğretiyim diyen yok bulduysan kaçırma.

• yeminli mali müşavirler 10 bin ytl veya üstü para alıyolarmış ayda
  • quote:

Orjinalden alıntı: oeste

yeminli mali müşavirler 10 bin ytl veya üstü para alıyolarmış ayda

Doğru.
  • quote:

Orjinalden alıntı: oeste

yeminli mali müşavirler 10 bin ytl veya üstü para alıyolarmış ayda

adamların imza atıp kpattıkları dosyayı bakanlık kararı olmadan kimse açamıyor devletten maaş aldıkları yokta yaptıkları incelemelere göre para alıyolar biraaz tanınmış bi ymm nin ortala aylık 50.000 civarı bişilerdir
    bu arada bende mali müşavir in yanında çalışıyorum iş zevkli ama yorucu ilk evreler senin için sıkıcı olacak cunku onune bi poşet dolusu dosya qelecek ve sen onlara tarihine qore duzekceksin bi evraqı arşivin içinden 5 saat aradıqın olacak ama genel itibariyle guzel hem parasal bakımdan hemde eiş bakımından resmi olarak çalışıcaksın sana başarılar

• güzel iştir şikayetçi olanlara bakma emekliliğini görebileceğin işlerden birisidir
  • uğrayamayadım.bugün gittim büroya tamm dedi 2 ay deneme süreci var mış orda bir kız da var yeniymiş odaama şöyle birşey var adamın kardeşi çalışıyomuş büroda o ameliyat olmuş gelmiyo eğer gelirse ben havada kalıcam.nasıl olcak bilmiyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: T.C.ArMyQaBus

uğrayamayadım.bugün gittim büroya tamm dedi 2 ay deneme süreci var mış orda bir kız da var yeniymiş odaama şöyle birşey var adamın kardeşi çalışıyomuş büroda o ameliyat olmuş gelmiyo eğer gelirse ben havada kalıcam.nasıl olcak bilmiyorum.

Yedek elemansın yani. Ya sen paranı al işini yap gerisini boşver. Keşke konuşsaydın nasıl iş olacak diye. Hem iki ay deneme süresi diyorsunuz hemde kardeşiniz varmış o gelecekmiş diye.
  • abi bilmiyorum artık adam sorun olmaz falan diyor benim konuşmama pek fırsat kalmadı zaten akraba ile gittim o konuştu herşeyi bana pek bişe düşmedi.ya bakıcam işte tanışma faslından sonra o 2 ay içerisinde gelirse kardeşi bana yer bulamazsa çıkarım başka çaresi yok.
  • arkadaşlar her yer getir götür yaptırmıyor ben işletme mezunuyum ve şunu bilin gerçekten ne okursanız okuyun iş hayatı başka teori pratik bambaşka ben başlıyalı 2 hafta oldu muhtasar beyannameden kdvden tut fişlerin girilmesi gider hesaplarına kadar herşeyi öğreniyorum sebebi ise temelim olması yani gazi işletme mezunuyum ve şunu bilim smm nin yanında çalışmak gerçekten insana muhasebeyi öğretiyor ön muhasebe felan derseniz onlar çok basit şeyler sürekli aynı şeyleri yapıyorsunuz . bunları sölemek istedim kesinlikle doğru bir karar arkadaş diyor ya getir götür felan diye vergi dairesinde verginin nereye yatacağını bilmeden sence muhasebeci olunurmu kesinlikle bunları bilmek gerek.Benimde hedefim smm olmak kısa vadede
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.