Şimdi Ara

seramik(elektrikli) ocak mı? Gazlı ocak mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
1
Favori
134.712
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • http://forum.donanimhaber.com/m_41918554/mpage_1/f_/key_//tm.htm#41918554

    arkadaşlar şu konuya bakar mısınız, teşekkürler.
  • Merak ettiğim bi nokta var.Bizim ocak tüplü ve yaklaşık olarak ayda 1 kere değiştiriyoruz.1 tüpün fiyatıda 60-70TL arası.Her ay buna ek olarak bi bu kadar da elektrik faturası ödüyoruz.Geçenlerde bi akrabamız tüplü ocak ve elektrikli ocaklarının olduğunu ve sürekli elektrikli ocağı kullandıklarını, ekstra durumlarda da tüplü ocağı kullandıklarını söyledi.Tüpü 5-6 ayda bir değiştiriyorlarmış gelen elektrik faturası da 60-70 arası bişeydi.Duyunca çok şaşırdım ama faturayı görünce nasıl oluyor ki dedim.Benim bildiğim -konu içinde de belirtiliş- elektrikli ocakların bu kadar az fatura getirmeyeceği yönünde ama nasıl tersi bir durum olur anlamadım.
    Bilgi sahibi olan varsa lütfen paylaşsın, yukarıdaki yorumlardan tam bişey çıkaramadım.Her ay 150 lira ödemek yerine yarıya düşürürsek şahane olur.
    Edit.Akrabamızın kullandığı elektrikli ocak bahsedilen seramik ocaklardan değil, eski bişeydi ama işini çok iyi yaptığı kesin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aeson01 -- 17 Eylül 2012; 15:15:11 >




  • quote:

    aeson01


    kaçak falan olmasın.başka bir mantıklı açıklama yok çünkü
  • Adresine bakabilirsiniz. Elektrikli ocak, dogal gazdan 2.9 kat daha pahali, tupten ise 1.78 kat daha ucuzdur. Referans verilmistir.

    http://www.igdas.com.tr/Dynamic/YakitFiyatKarsilastirmasi.igd
  • Merhaba Arkadaşlar
    Konuyu hortlatmış olacağım, Ancak hem yeni evlenenler hem de değiştirmek isteyen arkadaşlar için faydalı bir başlık olmuş. 2015 yılındayız artık elektrik sarfiyatı ne seviyelere geriledi. Bu konuda bilgi birikim sahibi arkadaşlar var ise çok faydalı olacaktır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Thinktwice10

    Merhaba Arkadaşlar
    Konuyu hortlatmış olacağım, Ancak hem yeni evlenenler hem de değiştirmek isteyen arkadaşlar için faydalı bir başlık olmuş. 2015 yılındayız artık elektrik sarfiyatı ne seviyelere geriledi. Bu konuda bilgi birikim sahibi arkadaşlar var ise çok faydalı olacaktır.

    selam
    1 yıl seramik ocak 1 yılda ankastre elektirik ocak kullandım. seramik olan franke ankastre olan teka marka idi. seramik franke de tencerenin ısı kaynağına değdiği yerler zamanla bozuluyor beyaz harelenme yapıyor. onda da ocak sanki sürekli pis gibi duruyor. ben bekarım bana bile kötü geliyor. ankastre olan teka da çiziliyor.çocuk gibi onunla oynayacaksın.ateş olan yerine su dökülürse veya yemek taşarsa siyahlaşıyor çıkmıyor.bence seramik teknolojisi daha uzun süre alınmaz. en iyisi aşçıların kullnadığı tip demir üzerine tencere oturtmalı ocaklar.

    franke;

    http://pim-kitchensystems.franke.com/pim/images_lr/IMG_6_ZOOM/PP001_108.0026.880.JPG

    teka;

    http://www.tekaankastreocak.com/FB,6602,79,teka-hlx-60-4p-ankastre-elektrikli-ocak-elektrikli-ocak-teka-ankastre-ocak.jpg




  • quote:

    Orijinalden alıntı: memotembelgezer

    quote:

    Orijinalden alıntı: Thinktwice10

    Merhaba Arkadaşlar
    Konuyu hortlatmış olacağım, Ancak hem yeni evlenenler hem de değiştirmek isteyen arkadaşlar için faydalı bir başlık olmuş. 2015 yılındayız artık elektrik sarfiyatı ne seviyelere geriledi. Bu konuda bilgi birikim sahibi arkadaşlar var ise çok faydalı olacaktır.

    selam
    1 yıl seramik ocak 1 yılda ankastre elektirik ocak kullandım. seramik olan franke ankastre olan teka marka idi. seramik franke de tencerenin ısı kaynağına değdiği yerler zamanla bozuluyor beyaz harelenme yapıyor. onda da ocak sanki sürekli pis gibi duruyor. ben bekarım bana bile kötü geliyor. ankastre olan teka da çiziliyor.çocuk gibi onunla oynayacaksın.ateş olan yerine su dökülürse veya yemek taşarsa siyahlaşıyor çıkmıyor.bence seramik teknolojisi daha uzun süre alınmaz. en iyisi aşçıların kullnadığı tip demir üzerine tencere oturtmalı ocaklar.

    franke;

    http://pim-kitchensystems.franke.com/pim/images_lr/IMG_6_ZOOM/PP001_108.0026.880.JPG

    teka;

    http://www.tekaankastreocak.com/FB,6602,79,teka-hlx-60-4p-ankastre-elektrikli-ocak-elektrikli-ocak-teka-ankastre-ocak.jpg

    Üstad senin yolladığın linklerden biri yine seramik sanıyorum.

    franke;

    http://pim-kitchensystems.franke.com/pim/images_lr/IMG_6_ZOOM/PP001_108.0026.880.JPG




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Thinktwice10

    quote:

    Orijinalden alıntı: memotembelgezer

    quote:

    Orijinalden alıntı: Thinktwice10

    Merhaba Arkadaşlar
    Konuyu hortlatmış olacağım, Ancak hem yeni evlenenler hem de değiştirmek isteyen arkadaşlar için faydalı bir başlık olmuş. 2015 yılındayız artık elektrik sarfiyatı ne seviyelere geriledi. Bu konuda bilgi birikim sahibi arkadaşlar var ise çok faydalı olacaktır.

    selam
    1 yıl seramik ocak 1 yılda ankastre elektirik ocak kullandım. seramik olan franke ankastre olan teka marka idi. seramik franke de tencerenin ısı kaynağına değdiği yerler zamanla bozuluyor beyaz harelenme yapıyor. onda da ocak sanki sürekli pis gibi duruyor. ben bekarım bana bile kötü geliyor. ankastre olan teka da çiziliyor.çocuk gibi onunla oynayacaksın.ateş olan yerine su dökülürse veya yemek taşarsa siyahlaşıyor çıkmıyor.bence seramik teknolojisi daha uzun süre alınmaz. en iyisi aşçıların kullnadığı tip demir üzerine tencere oturtmalı ocaklar.

    franke;

    http://pim-kitchensystems.franke.com/pim/images_lr/IMG_6_ZOOM/PP001_108.0026.880.JPG

    teka;

    http://www.tekaankastreocak.com/FB,6602,79,teka-hlx-60-4p-ankastre-elektrikli-ocak-elektrikli-ocak-teka-ankastre-ocak.jpg

    Üstad senin yolladığın linklerden biri yine seramik sanıyorum.

    franke;

    http://pim-kitchensystems.franke.com/pim/images_lr/IMG_6_ZOOM/PP001_108.0026.880.JPG


    evet ben bunları kullandım ve mesajımda ki sorunlar vardı.yani alınmasını tavsiye etmem.tencerenin direk ısı kaynağına temas ettiği bütün modeller bir süre sonra hiç temizlenmemiş gibi oluyor.çaresi de yok.




  • Üç senedir Hansa firmasının seramik ocağını kullanıyorum. Yakından bakınca ancak belli olan ufak tefek çizikler haricinde Daha dün alınmış gibi. Bunda eşimin çok titiz olmasının payı büyük. Kullanımı çok özen istiyor. Nasıl kullanacağınızı bilmeniz gerekiyor. Çizilmeye karşı çok narin.

    Eğer dikkatli ve özenli bir kullanıcı iseniz alın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hem gazlı, hem elektirikli olursa daha iyi olur, elektirik kesik gazı kullanırsın, akşam 9-10- tüp lazım bitti kime getirttireceksin? Aldınmı hem elektrikli plate olucak hem de gazlı olacak ki madur olmayasın! Hem hangisi ekonomik olursa o an, onu kullanırsın
  • Konunun Tamamını okudum Fakat net bişey göremedim elektrikli ocaklar tüpe göre avantajlımı değilmi bunula ilgili kullananlar bişeyler yazsa ya.
  • Biraz detaylı bir yazı, sorularınıza yanıt verecektir sanırım

    Üzerine konan tencereyi ısıtan ama elinizi yakmayan bir ocak hayal edin. Bu yazıda tüm artı ve eksileriyle indüksiyonlu ocaklar anlatılmaktadır. Pişirme işlemi teknik olarak yiyeceğe ısı eklenmesidir.Bunu yapmak için klasik olarak bir ısı kaynağının üzerine bir kap (tencere veya tava gibi) konulur. Isı kaynağı bu kabı ısıtır. Isınan kapta içerisindeki yiyeceğe ısı vererek pişirir.

    İndüksiyonlu ocaklar, üçüncü nesil mutfak pişirici sistemleridir. Sistemin hızlı çalışmasının sebebi, ocağın kendisinin değil, üzerine konulan kabın ısı kaynağına dönüşmesidir. Yani indüksiyonlu ocağın yüzeyi ısınmaz; üzerlerindeki kap ısınır. Bu sayede ocağın kendisinin elinizi yakma riski yoktur.

    Peki ama indüksiyonlu ocaklar bunu nasıl yaparlar?
    Basitçe anlatmak gerekirse, indüksiyonlu ocak açık bir devreye benzer. Üzerine doğru kap konulduğunda devre tamamlanır ve kap ısı üretmeye başlar. İndüksiyonlu ocağın seramik yüzeyinin hemen altında bulunan bir elektromıknatıs, manyetik alan üretir. Ocağın üzerine doğru kap konulduğunda, kabın metal gövdesi bu manyetik alandan enerji alarak ısınır. Böylece ısı ocağın yüzeyinde değil; doğrudan üzerindeki kapta üretilmiş olur.



    Elektronik devrelerle bu manyetizmanın şiddeti arttırılıp azaltılabilmektedir. Isı doğrudan kapta oluştuğundan, ısı şiddeti neredeyse anında değiştirilebilmektedir.

    Alışılagelmiş gazlı ocaklarda (ister doğalgazlı, ister tüp gazlı olsun) ısı üretim verimliliği aslında son derece düşüktür. Bunun sebebi hem alevler tarafından üretilen enerjinin büyük bir kısmının ısıtılan kabın yanlarından kaçması, hem de önce kabın sonra da içerisindeki yiyeceğin ısıtılma mecburiyetidir. İndüksiyonlu ocaklarda ısı verimliliği %84 gibi son derece yüksek bir oranda iken, gazlı ocaklarda %39.9 oranındadır. Elektrikli radyan ocaklarda ise ısı üretim verimliliği oranı %71 ‘dir.

    Tüketim kıyaslamasına bakıldığında ise karşımıza şu tablo çıkmaktadır: Orta boy bir ocak gözü tam kapasite ile yanarken bir saat boyunca 9000 BTU ısı üretmekte. Aynı miktarda ısıyı indüksiyon bir ocak gözünde 1.25 kW elektrik harcayarak elde edebilmektesiniz. Bu değeri güncel elektrik birim fiyatı ile çarparak maliyetini kolayca hesaplayabilirsiniz.



    İndüksiyonlu ocakların şüphesiz en büyük faydası, sağlanan zaman tasarrufudur.1 litresuyun kaynama süresi, indüksiyonlu bir ocak ile yaklaşık yarıya düşmektedir.

    Bununla beraber evinizdeki klasik ocağı, indüksiyonlu bir ocakla değiştirmeye karar verdiğinizde şunu unutmamalısınız: İndüksiyonlu ocaklar her tencere veya tava ile çalışmazlar. Sadece indüksiyon özellikli özel kaplarla kullanılabilirler. Bunun anlamı da evinizde daha önce kullanmakta olduğunuz tüm kapların (demlik ve cezveler de dahil) yenilenmesi gerekeceğidir.




  • Bekar evine 2 göz gazlı mı yoksa elektrikli mi tavsiye edersiniz dostlar? Akşam yemek ve çay yapacam arada da bazen kahvaltı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Migros kendi ithalatı indüksiyonlu elektrik ocağı TOUCH ME DTC-20N12 Model,ocağını kullanıyorum Fiatı 99,90 Tl hızlı ve ekonomik tavsiye edilir.(Uygun tencere ve çaydanlık ile,tabanı yeni nesil kapsül tabanlı olacak.yeni üretilen ürünlerin neredeyse tamamı kapsül tabanlı.)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onrbab -- 12 Ekim 2015; 20:48:51 >
  • Bir gözü indüksiyonlu biri wok gözlü fonksiyonel bir ocak marka/model var mı bildiğiniz ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Thinktwice10

    Biraz detaylı bir yazı, sorularınıza yanıt verecektir sanırım

    Üzerine konan tencereyi ısıtan ama elinizi yakmayan bir ocak hayal edin. Bu yazıda tüm artı ve eksileriyle indüksiyonlu ocaklar anlatılmaktadır. Pişirme işlemi teknik olarak yiyeceğe ısı eklenmesidir.Bunu yapmak için klasik olarak bir ısı kaynağının üzerine bir kap (tencere veya tava gibi) konulur. Isı kaynağı bu kabı ısıtır. Isınan kapta içerisindeki yiyeceğe ısı vererek pişirir.

    İndüksiyonlu ocaklar, üçüncü nesil mutfak pişirici sistemleridir. Sistemin hızlı çalışmasının sebebi, ocağın kendisinin değil, üzerine konulan kabın ısı kaynağına dönüşmesidir. Yani indüksiyonlu ocağın yüzeyi ısınmaz; üzerlerindeki kap ısınır. Bu sayede ocağın kendisinin elinizi yakma riski yoktur.

    Peki ama indüksiyonlu ocaklar bunu nasıl yaparlar?
    Basitçe anlatmak gerekirse, indüksiyonlu ocak açık bir devreye benzer. Üzerine doğru kap konulduğunda devre tamamlanır ve kap ısı üretmeye başlar. İndüksiyonlu ocağın seramik yüzeyinin hemen altında bulunan bir elektromıknatıs, manyetik alan üretir. Ocağın üzerine doğru kap konulduğunda, kabın metal gövdesi bu manyetik alandan enerji alarak ısınır. Böylece ısı ocağın yüzeyinde değil; doğrudan üzerindeki kapta üretilmiş olur.



    Elektronik devrelerle bu manyetizmanın şiddeti arttırılıp azaltılabilmektedir. Isı doğrudan kapta oluştuğundan, ısı şiddeti neredeyse anında değiştirilebilmektedir.

    Alışılagelmiş gazlı ocaklarda (ister doğalgazlı, ister tüp gazlı olsun) ısı üretim verimliliği aslında son derece düşüktür. Bunun sebebi hem alevler tarafından üretilen enerjinin büyük bir kısmının ısıtılan kabın yanlarından kaçması, hem de önce kabın sonra da içerisindeki yiyeceğin ısıtılma mecburiyetidir. İndüksiyonlu ocaklarda ısı verimliliği %84 gibi son derece yüksek bir oranda iken, gazlı ocaklarda %39.9 oranındadır. Elektrikli radyan ocaklarda ise ısı üretim verimliliği oranı %71 ‘dir.

    Tüketim kıyaslamasına bakıldığında ise karşımıza şu tablo çıkmaktadır: Orta boy bir ocak gözü tam kapasite ile yanarken bir saat boyunca 9000 BTU ısı üretmekte. Aynı miktarda ısıyı indüksiyon bir ocak gözünde 1.25 kW elektrik harcayarak elde edebilmektesiniz. Bu değeri güncel elektrik birim fiyatı ile çarparak maliyetini kolayca hesaplayabilirsiniz.



    İndüksiyonlu ocakların şüphesiz en büyük faydası, sağlanan zaman tasarrufudur.1 litresuyun kaynama süresi, indüksiyonlu bir ocak ile yaklaşık yarıya düşmektedir.

    Bununla beraber evinizdeki klasik ocağı, indüksiyonlu bir ocakla değiştirmeye karar verdiğinizde şunu unutmamalısınız: İndüksiyonlu ocaklar her tencere veya tava ile çalışmazlar. Sadece indüksiyon özellikli özel kaplarla kullanılabilirler. Bunun anlamı da evinizde daha önce kullanmakta olduğunuz tüm kapların (demlik ve cezveler de dahil) yenilenmesi gerekeceğidir.


    * * * * * *

    Bilgiler için zaman ayırdığınız için teşekkürler. ALLAH RAZI OLSUN.




  • Arkadaşlar benim aklıma takılan birşey oldu.
    Ben tüplü ocakta yapılan yemeğe bakarken tavanın zor ısındığını gördüm. Ateş o kadar yüksek yanıyor ama tava zor ısınıyor.
    Herhalde dedim doğal gaz daha güçlü bir ateş veriyor ondan hızlı ısıtıyor.
    Sonra igdaş karşılaştırma tablosuna baktım, doğal gaz'ın ısı değerinin daha düşük olduğu görünüyordu. Sizin izleniminiz nedir, tüp mü daha çok ısı veriyor, doğal gaz mı?
     seramik(elektrikli) ocak mı? Gazlı ocak mı?




  • Buradaki verilere göre tüpgaz daha çok ısı veriyor. Kayıp doğalgazdan %2 az verim var ama tüple de uğraşılmaz yani getir götür uğraşmak uzun iş.
  • Yazlığa seramik ocak alma arefesindeyiz tüpmü vitroseramik ocakmı daha maliyetli tüp 85 tl yüz tl farketmede vitroseramikte gözüm kullanan arkadaşlardan yorum yardımı bekliyorum

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Verilen bilgilerin yanlış olduğunu düşünüyorum. Vitroseramik elektrikli ocaklar bildiğiniz gibi yakmıyor sürekli açık şekilde yanmıyor elektronik bi devre var içinde 5 sn açık kalıp kapatıyor 1 dk sonra tekrar 5sn açıp kapatıyor artı 5kw 4 gözün hepsi aynı anda çalışır sa 5kw yakıyor fakat dk da 5sn çalıştığını lütfen baz alın 1saate 5 kw yakmıyor. Daha sonra detaylı yazarım yanlış bilgiyi duzeltmek için yazdım

    Kullandigim cihaz arçelik ov 643 t dir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.