Şimdi Ara

Sensitivity-dB sorusu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
1.088
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • sevgili kursun gerçekten güzel açıklamalar ama...4 ohm demek yüksek akım 8 ohm demek yüksek gerilim harcamak demektir. 2.83 volt kabaca amper değer olarak 8 ohmde 0.5 iken 4 ohm da 2 amper demektir...yada 2.83 volt 0.5 amper ise 4 ohm 1.4 volt 2 amper demektir.Sadece hatırlatmak istedim...verdiğiniz bilgiler için teşekkürler...
  • quote:

Orijinalden alıntı: hifiadviser

sevgili kursun gerçekten güzel açıklamalar ama...4 ohm demek yüksek akım 8 ohm demek yüksek gerilim harcamak demektir. 2.83 volt kabaca amper değer olarak 8 ohmde 0.5 iken 4 ohm da 2 amper demektir...yada 2.83 volt 0.5 amper ise 4 ohm 1.4 volt 2 amper demektir.Sadece hatırlatmak istedim...verdiğiniz bilgiler için teşekkürler...

Teşekkürler...
    Hassasiyet akım ile tanımlanmadığından akım konusuna değinmedim.

Ancak akımı da basit bir hesaplama ile bulmak mümkün.
    Ohm Kanunu: V=I*R => I=V/R
    8 ohm ve 2.83V için I=2.83/8 = 0.35A (1W)
    4 ohm ve 2.83V için I=2.83/4 = 0.71A (2W)

Eşit güç üzerinden gidersek,
    Güç formülünde, W=V*I
    V'nin yerine ohm kanunundaki V'yi koyalım:
    V=I*R - W=V*I => W=(I*R)*I => I*I= W/R => I=Karekök(W/R)
    1W@8 ohm için => I=Karekök(1/8) = 0.35A
    1W@4 ohm için => I=Karekök(1/4) = 0.50A

Buradan, hoparlör empedansını yarıladığımızdan devreden karekök(2) misli daha fazla akım geçtiğini görüyoruz.

• 2 gun once optimum MediaMark'ta Klipsh RF82 lei dinledim.
    Denon sterio amfi bağlıydı ancak ortamdanmıdır, çaldıkları müziktenmidir bilmem ses çok vasattı.
    Hatta vasatın altı. Gerçekten RF82 ler çokmu kötü yoksa çaldıkları müziğin kalitesindenmidir acaba?
  • RealX11 R kullanıcısına yanıt
    Öncelikle çok iyi bildiğiniz bir müziği, cd'yi götürseniz çok iyi olurdu.
    Ben yazlığım için NS-777'leri orada (Daha önce Best Buy iken) dinlemiş ve almıştım. Az kaldı almadan geri dönecektim. Kullandıkları stereo amplide ton kontrolları iptal ettirmiştim ama loudness açık kalmış, son anda farketmiştim. Dinlemek için beraberimde o tarihlerde çok dinlediğim ve her kıvrımının sesini çok iyi bildiğim bir George Benson albümü götürmüştüm.
    http://www.amazon.com/Songs-Stories-CD-Audio-DVD/dp/B002ID08QS

Esasında vasat izlenim vermesi belirgin bir kusurunun olmayışından kaynaklanıyor olabilir.
    Şu kesin ki normal bir ev ortamında alacağınız ses çok farklı olacaktır.
    Gitmişken NS-777'leri de dinleyip bir mukayese etseydiniz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kursun_ -- 23 Haziran 2015; 18:54:46 >

• Ahmet Hocam Merhaba,

Ben oradan geçerken uğradım, o sırada oradaki bir arkadasa dinletiyorlardı özellikle ben istemedim.
    Bekledim dinledim çaldıkları parçaları hatta 10dk geçti hala oradaki elemana birseyler çalıyorlar bende daha fazla beklemeyip gittim.

Ancak aklımda var bir iki demo müzik götürüp dinliycem.
    Dediginiz gibi ortamdan dolayı çok farkedebilir ses. Neticede çok büyük bir mekan ve ses dağılıp gidiyor.
  • ben kendi cd lerimle gittim. onceden de dedigim gibi pioneer a-70k anfi ile suruluyordu. yaklasik bir hafta once klipsch r-28f edindim. sinif olarak rf82 lerden bir alt model. ama ses olarak medimarktta rf82 deneyimimden daha iyi bir sunumla karsilastim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: DarthSidious

ben kendi cd lerimle gittim. onceden de dedigim gibi pioneer a-70k anfi ile suruluyordu. yaklasik bir hafta once klipsch r-28f edindim. sinif olarak rf82 lerden bir alt model. ama ses olarak medimarktta rf82 deneyimimden daha iyi bir sunumla karsilastim.

Sevgili DarthSidious,
    Sanırım R-28F aldınız hayırlı olsun.
    Geçenlerde bende alıyordum ancak POWER HANDLING:-150W oldugunu görünce biraz tedirgin oldum acaba güç olayında sorun yaşarmıyım diye.
    Tamam kabinler 98dB ancak yinede nominal deger 150W olunca insan biraz tedirgin oluyor.

Peki siz nasıl bir anfi ile sürdünüz acaba?
  • cok tesekkur ederim. sagolun daha iyisi sizin olsun. su an pioneer a-757 (2x95w ab class) ile suruyorum. bir onceki hoparlorlerim tannoy mx3 idi. (89db) . su an besleme sorunu yok, eski hoparlorlerimle evdekileri rahatsiz etmeden acabildigim ses potu saat 9 bucuk yonundeydi. su anda ise saat 8-8bucuk yonune ancak acabiliyorum. saat 12 yonune actigimda eski kolonlari surerken sinirlarina ulasiyordum. bu ses seviyesinde klipschler adeta cosuyor. eski kolonlara kiyasla da ses siddeti olarak kat be kat fazla. kolonlara zarar vermemek icin daha fazla acamiyorum :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DarthSidious -- 26 Haziran 2015; 12:16:49 >
  • Tamamen konu dışı...

Ancak aklımı kurcalayan bir durum var...

Klipsch RF-82 II yurtdışı fiyatı çifti $800
    http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=9SIA2GA2KE6763&cm_re=klipsch_rf-82-_-9SIA2GA2KE6763-_-Product

TR fiyatı 4900 TL
    http://www.denizfoto.com.tr/RF-82-II-Hoparlor-SiyahKiraz-1-Cift,PR-1001.html

Yamaha NS-777 yurtdışı fiyat çifti $800
    http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16882115030

TR fiyatı 2000 TL
    http://www.denizfoto.com.tr/NS-777-3-YOLLU-BAS-REFLEKS-HOPARLOR-1-CIFT,PR-954.html

Evet ithalatçıların kar marjları farklı olabilir. Ama bana bu kadar büyük fark mantıksız geliyor.
    Acaba bir şeyi mi gözden kaçırıyorum?

• referece II serisi, reference premiere ile guncellendi. satis islerinden anlamam ama yurtdisinda II serisi deger kaybettigi, yurticinde de elde kalan eski serileri dusuk fiyattan satmamak icin kasitli birseyler yapiliyor olabilir mi?

• DarthSidious kullanıcısına yanıt
    Haklısınız. En iyi açıklaması bu olabilir.

Ancak benzeri bir durum Klipsch R-28F için de geçerli...
    Amerika'da çifti $900
    http://www.bestbuy.com/site/klipsch-reference-dual-8-floorstanding-speaker-each-black/6228118.p?id=1219198829056&skuId=6228118

TR'de 3500 TL
    http://www.denizfoto.com.tr/R-28F-KULE-HOPARLOR-1-CIFT,PR-4583.html

Yamaha NS-777'nin $800/2000TL fiyatı ile orantı kurarsak: 2000 TL * $900/800 = 2250 TL olacaktı. Oysa bu fiyatın 1.5 katından fazla...
    Anladığım kadarı Klipsch TR ithalatçısı Klipsch-severlere adil fiyatlar sunmuyor.

• aklima bu konu hakkindaki baska bir baslik geldi. urunlerin uzerine orantisiz kar koyuluyor, bundan eminim. 2. el aldigim kulelerin faturasi mevcut. ve sifir olarak 2270tl ye satilmis. firmanin web sitesinde sifir fiyati su an 3700 civarinda. (firma ismi aklimda degil aksam evde bakip buraya yazarim). fatura kesim tarihi aralik/2014. ve 6 ayda 3700 e firlamasi imkansiz. faturayi gordugumde liste fiyatindan yaklasik 1500tl dusulur mu olmustu. (faturada 3 kalem malzeme vardi, toplu indirim olsa bile 1500tl iskontoyu mantik cercevesinde degerlendiremiyorum.)

• Aslında Yamaha tarafında gariplik var.

Şöyleki;
    Yurtdışında 800 dolar olan bir ürünü Türkiye ye ithal etmeye kalksanız ithalat vergileri %45.

Yani ürün Türkiye vergileri ile 1160 dolar eder. E birde ithal eden firmanın kar marjını eklediginizde şuan satılan degerin çok üstünde satılması gerekiyor.

Düşüncem bu :)
  • RealX11 R kullanıcısına yanıt
    up up
  • Kursun_ kullanıcısına yanıt
    Bir noktayı anlatmaya çalıştım yine kaçırdınız. Bir direnç akım volt ilişkikisi değil de bir hoparlör kompleks dirençi-amplifikatör ilikisinden bahsediyorum...Çok hesap yapmaya gerek yok. Bir hoprlör 8 ohm ve 95 dB hasasiyete sahipse diğeri 4 ohm ve aynı hassasiyette olsun...amplifikatör, 4 ohm u sürmek için tam iki katı akım harcar....va olarka da yaklaşık 1.75 katı. İkisi de aynı şiddeti üretebilirler ama amplifikatör 4 ohm da daha çok akım sürmektedir...bu yüzden 8 ohm hoparlörler hele ki lineer empedans eğrisine sahiplerse amplifikatör dostudurlar...verdiğiniz bilgilere teşekkürler..
  • hifiadviser H kullanıcısına yanıt
    Bu mesajı neden yazdınız anlamadım. Aynı konuyu ben de daha önce yazdım. Anlaşamadığımız veya kaçırılan bir husus yok.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.