Şimdi Ara

Sempron64 2800 ve ASUS K8N İlginç remler !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
632
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İmzamdaki sistemimi şu şekilde Upgrade ettim.

1. İşlemci olarak Sempron64 2800+ Soket 754 işlemci ( 8x200 = 1600 Mhz Default )
    2. Anakart olarak ASUS K8N NForce 250 Soket 754 Anakart kullanıldı.
    3. Rem olarak 1 adet 512 Mb DDR 400 PC3200 Elixir marka OEM Rem kullanıldı.

SONUÇ : Bütün ayarlar Default Sadece FSB = 250 Frekans 250x 8 = 2000 Mhz ( Sempron 64 3300+)

İLGİNÇ : Ramler 250x2 = 500 Mhz PC 4000 ???

Bunlarda resimler.

Lütfen yorum yapın. Sistemi daha da geliştirmek istiyorum..... Bu ilk deneme ....

Rem uçuyor:)) ama Süper Pi düşük :((

• aynı anakartta ve aynı işlemcide ben cadt kodlu twinmos 2*512 ile 300*8=2400 mhz yaptım
    ddr 266 bölenli olarak...
    superpi yaklaşık 39 sn alıyordu
    asus K8N sempronlara voltaj veremiyor
    bios güncellemesi de fayda etmedi voltaj vermedi
    ve 300 fsbyi voltajsız yaptı (günlük)

ancak şimdi düşünüyorumda sanırım voltaj ayarı yok ama o anakart kendisi voltaj veriyor yani biz seçemiyoruz
    yoksa defaultu 200 olan işlemcinin voltajsız 300 fsb(her ne kadar bölen uygulansada) yapması zor olmalı
  • 300x8= 2400 Mhz de günlük kullanımda Remleri DDR 266 yaparsak voltajsız (Malesef ) ısı değerleri ve stabilitesi nasıl ?

quote:

Orjinalden alıntı: sanchalf

aynı anakartta ve aynı işlemcide ben cadt kodlu twinmos 2*512 ile 300*8=2400 mhz yaptım
    ddr 266 bölenli olarak...
    superpi yaklaşık 39 sn alıyordu
    asus K8N sempronlara voltaj veremiyor
    bios güncellemesi de fayda etmedi voltaj vermedi
    ve 300 fsbyi voltajsız yaptı (günlük)

ancak şimdi düşünüyorumda sanırım voltaj ayarı yok ama o anakart kendisi voltaj veriyor yani biz seçemiyoruz
    yoksa defaultu 200 olan işlemcinin voltajsız 300 fsb(her ne kadar bölen uygulansada) yapması zor olmalı
  • ısı fazla artmıyordu aslında...
    stok fanla loadda 44-46 derece civarına çıkıyordu
    şu an cafedeyim evde eski ssler olmalı onları yarın pmlerim
    stabilite ise:
    2003 ve 2001 ile testler yapıp günlük oyun oynayabiliyordum
    sonra pci-e ekran kartı sevdası ile asusu satıp epox 8npa7ı aldım ve bölen sorunu çıkartmaya başladı :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi özgür deniz -- 5 Ocak 2006 20:59:49 >
  • 300*8 den aşağı kullanma onu sempy ler manyak o.c oluyor..
  • arkadaşlar keşke bi dijital kameram olsa da fotolarını koysam =(
    vmod yaptım anakarta, işlemciye 1.55 veriyorum, smrpn 2500+ e6 yla 38 saniye gördüm 2284 mhz de...
    çok kolay bir işlem - eğer iki sol eliniz yoksa yapabilirsiniz
    işlemcinin sol üst tarafında adp3166 yazan bir chip var.. işte işlemciye voltajı gönderen yer burası..
    aslında 5 bit - programlanabilir bir chip.. cool n quiet özelliği olmayan işlemcilerde bildiğimiz gibi volt arttırımı yapamıyoruz biosta.. ancak asus biraz daha uğraşsa bence biostan bu chip i programlayabilirdik sanki..
    her neyse
    işte bu adp3166 nın 1-5 numaralı bacaklarını bir kablo yardımıyla lehimliyoruz... kablomuzun bir ucunu da topraklıyoruz (anakartı kasa tepsisine montajlarken kullandığımız deliklerin birine sarın kabloyu - sonra vidalayın , oluyor).
    tada - 1.55 vcore
    yalnız sıcak lehim kullanırsanız zarar verebilirsiniz parçalara.. bir de tabi ki garanti dışı kalacak kartınız.
    işlemci sıcaklığı pek fazla artmadı.. şöyle ki : 32 derece olan işlemci 35 dereceye yükseldi - ki zaten bayağı da mhz kastım mod dan sonra...
    ayrıca asus sağolsun, bios ları çok kötü vdimm 2.8 de kalıyor , detaylı ram timing ayarları yok - bi de ne yaptıysam ht 2 de boot edemedim kartı...
    mod un resimini çizdim paintte - umarım yardımcı olur

[img=http://img446.imageshack.us/img446/7084/yeniacdseebmpimage38xi.th.jpg]

• ooohhaa bu elixir ler ddr500 mü çalışıyor stabil yani??

kardeş elindeki o elixir ram çift çaraflı mı tek taraflı mı ,,nerden aldın?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Q6600 ve Asus P5K-SE ile overclock
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • İzmir Çankaya EGESİS den aldım. Bildiğiniz OEM rem Tek taraflı.
    quote:

Orjinalden alıntı: maybera

ooohhaa bu elixir ler ddr500 mü çalışıyor stabil yani??

• quote:

Orjinalden alıntı: hasok

İzmir Çankaya EGESİS den aldım. Bildiğiniz OEM rem Tek taraflı.
    quote:

Orjinalden alıntı: maybera

ooohhaa bu elixir ler ddr500 mü çalışıyor stabil yani??

ya ist te bulsam hemen alcam.... bnm eski board da K8N bn ona elixir takmıştım uymamıştı256mb lık modül idi..

valla yarın bir gideyim yazıcıoğluna ELİXİR 512 , TWİNMOS un çiplerini araştırayım...yoksa bnm ram kafayı yedirtçek..210 mhz üzerinde stabil olmuyo
  • 2004 üretimi RC yada v-data chipli v-data ramlerde 250mhz görüyo 3-3-3-3-8 de normal voltajla
    yeni gelen 2005 yapımı chipler 240 da kaldı maalesef :/ kendisinden kurtulmam lazım

sözü geçen ram 1gb çift taraflı bi ramdir 95-100 dolar civari bişi
  • Kardeşim bendede sanchalf hocamdaki gbi 8NPA7I VE sempron 64 2800 var Ve sendeki elixir ddr400 den var yanlız benimki 2 taraflı
    ddr333 böleni ile 290 fsb yapıyor ramlerde ddr 460 olarak çalışıyor
    elixir ramler bencede oc konusunda çok iyi...
  • Düzeltme yapıyorum. Benim kullandığım remde çift taraflıymış. Şu anda 275 FSB de CPU 275x8= 2200 Mhz Default Volt H/T 3 Rem DDR 3500 olarak Cl2.5 /3.3.8 1T değerinde Default Volt sorunsuz çalışıyor.

quote:

Orjinalden alıntı: okan

Kardeşim bendede sanchalf hocamdaki gbi 8NPA7I VE sempron 64 2800 var Ve sendeki elixir ddr400 den var yanlız benimki 2 taraflı
    ddr333 böleni ile 290 fsb yapıyor ramlerde ddr 460 olarak çalışıyor
    elixir ramler bencede oc konusunda çok iyi...

• 300x8 = 2400 Mhz çalıştırmak için H/T oranını kaça çekmemiz gerekiyor.?
    Birde 300 FSB den sonra artış yok. Bazı kartlarda 340-350 FSB kullananlar var. Bunların bios larımı farklı ?
    Şu anda işlemciyi 263x8=2100 Mhz Sempron 3400+ olarak 333 Ram ve 3 H/T değerinde kullanıyorum. Remler 210 x2 = 420 Mhz PC 3400 olarak çalışıyor.

Multi-Media ve Aritmatic Becmarkt ları aşağıdaki gibi ve bence başarılı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasok -- 9 Ocak 2006 16:46:04 >
  • ht'yi 3x e çekmeniz yeterli
    asus K8N de ne yazık ki fsb sınırı 300
    yani daha fazla çıkamıyorsunuz
    yeni bioslar denemiştim ancak fayda etmedi
    ram bölenini ddr266 yaparsanız 300 fsb de günlük kullanabilirsiniz
    superpinin ortalama 38.5-40 sn arasında olması lazım 2400 mhz de
    ramlerde tam ddr400 olarak çalışır
  • arkadaşlar bende Asus K8n ve sempron 2.8 alacam ama bi arkadaş asus sempronlara voltaj veremiyor dedi.hangi anakartı alayım?
  • quote:

Orjinalden alıntı: AudiA6

arkadaşlar bende Asus K8n ve sempron 2.8 alacam ama bi arkadaş asus sempronlara voltaj veremiyor dedi.hangi anakartı alayım?

Dosdum nforce4 çipli olanlara vermiyor nforce3 olanlar veriyor sanırım!
  • quote:

Orjinalden alıntı: fx57

quote:

Orjinalden alıntı: AudiA6

arkadaşlar bende Asus K8n ve sempron 2.8 alacam ama bi arkadaş asus sempronlara voltaj veremiyor dedi.hangi anakartı alayım?

Dosdum nforce4 çipli olanlara vermiyor nforce3 olanlar veriyor sanırım

nforce4 ler verebiliyor.... sadece ASUS K8N veremiyor..
  • bendede epox var nf3 8rda+ mı ne süperr herşeyi veriyo şu an default vcore sempron 2500@2200
  • gigabyte yada msi da mı veremiyor?ben sempron 2800+ ile bi anakart alacam ama hangisini alayım?
  • ankart alacaksann epox al her türlü oc kabiliyeti var stabilde çalışıyoo servisi de iyi al pişman olmazsın olursanda pişmaniye yersinn

şaka bir yana gerçekten epox al hem ucuz hemde çok stabil
    gerçektende performanslı hee epox dsüşünmezsen alacağın ankart asus k8n voltaj veremeyeceksinn onuda hesaba kat
    ama şu an bende vermiyorumm default voltajla 1400@2200 haberin ola
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.