Şimdi Ara

@ sembolünü yazamıyorum delirecem

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.245
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Laptop klavyesinden ALT Gr + Q yaptığımda @ işaretini yazmıyor. Cevap vermeden önce lütfen devamını okuyun:

ALT Gr ile yazılan diğer tüm kombinasyonlar çalışıyor. Güncelleme: Daha önce 1 ve 2 tuşları hariç diğerleriyle yapılanlar çalışıyordu, şimdi hiçbiri çalışmıyor.
    ALT Gr ve Q tuşu ayrı ayrı çalışıyor. Klavye test sitelerinde de kontrol ettim.
    Dil ayarını değiştirdim fark etmedi.
    Klavye sürücülerini yükle/kaldır yaptım olmadı.
    Shift + 2 ile olur demişler o da olmuyor.
    ALT + Num6, Num4 kombinasyonu olur demişler, @ değil farklı bir sembol çıkıyor.
    Tuşların donanımsal arızası olmadığı şuradan da belli: Q'ya bastığımda Q yazıyor fakat ALTGr+Q yaptığımda hiçbir şey yazmıyor.
    Harici klavye taktığımda sorunsuz çalışıyor ama laptopun kendi klavyesiyle @ yazamıyorum.
    Bios'ta fonksiyon tuşlarıyla ilgili herhangi bir ayar yok. FN ile farklı kombinasyonlar denedim yine yazmadı.
    Sorun yazılımsal gibi görünüyor ama format attım (windows'u ghost imajından yeniden kurdum) sonuç değişmedi.

Güncelleme:
    Yeni laptop klavyesi aldım taktım olmadı. Konnektörü temizledim olmadı.
    Bu defa usb'den taktığım klavyeyle de olmadı.
    Yazılımsaldır diye farklı işletim sistemiyle boot edip açtım yine @ yazamıyorum (Hiren's boot CD mini Windows ile başlattım).

Klavyeden ve işletim sisteminden olmadığına göre anakarttan olabilir mi?
    Yabancı forumlara bakıyorum hiç böyle bir problem yaşayan yok.

Başka fikri olan var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TrekOnur -- 30 Kasım 2017; 13:15:53 >

• Bunları bi deneyin hocam;

- Ctrl + WindowsTuşu + Alt + Q

- Yapışkan Tuşları kontrol edin kapalı konumda olsun.

- Chrome ve diğer tarayıcılardaki eklentileri kaldırıp deneyin.

- Skype veya benzeri programlarda bu tuş kombinasyonu ( AltGr + Q ) atanmış tuş listesinde olabilir. Onları farklı bir kombinasyon ile değiştirin.

- Ses kayıt programları veya oyunlarda yine Skypetaki gibi atanmış olabilir. Onları kontrol edin varsa değiştirin.

- Gerekirse kurulu ise Skype tamamen kaldırın. Veya benzer programlar varsa onları kaldırın.

- Sistem programları hariç sizin kurduğunuz programlardaki Kısayollar ve Hotkey ibaresi yeralan kısımları kontrol edin. Atanmış ''AltGr + Q'' kombinasyonu varsa değiştirin.
  • Fn+numlock yapıp bir deneyin olmazsa alt tuşuna basılıyken 64 yazın numpad den
  • Cevaplar için teşekkürler.
    Yeni laptop klavyesi aldım taktım olmadı. Konnektörü temizledim olmadı.
    Bu defa usb'den taktığım klavyeyle de olmadı.
    Yazılımsaldır diye farklı işletim sistemiyle boot edip açtım yine @ yazamıyorum (Hiren's boot CD mini Windows ile başlattım).

Klavyeden ve işletim sisteminden olmadığına göre anakarttan olabilir mi?

Yabancı forumlara bakıyorum hiç böyle bir problem yaşayan yok.
  • Çözüldü. Başkalarına da yardımcı olabilmesi açısından paylaşayım:

Yeni aldığım klavyeyi taktığımda dil seçeneği US'a dönmüş, o yüzden çalışmamış. Şimdi US'u tamamen kaldırıp Türkçe Q'ya ayarladım. Sorunsuz çalışıyor.
    Yani sorun klavyenin donanımsal arızasıymış. 40 liraya aldığım yeni laptop klavyesi sorunu bitirdi.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.