Şimdi Ara

Şekersiz ve içinde glikoz - fruktoz şurubu ve tatlandirici icermeyen..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
2
Favori
910
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Beyler icinde hic seker ve tatlandirici icermeyen saglikli ara ogun (disarida okulda cantamdan cikarip yiyebilecegim ) tercihen markette satilan (migros vs.) hazir gidalar onerir misiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Onların girmediği hazır gıda kalmadı gibi bir şey. mısır&pirinç patlakları var onların içinde yok, onun dışında kuruyemişlere bakabilirsin, kuru üzüm, incir gibi şeylerde olabilir(bunlara da az miktarda ekleniyor olabilir, fakat üstünde yazmıyor ne kadar güvenilir bilmiyorum).
  • Amroth. kullanıcısına yanıt
    Bu şeker çok zararlı yakın zamanda şekere karşı kampanyalar duzenlemeyi dusunuyorum dh de baslatilan akk ye karsi kampanya gibi.



    Eskiden sekerli seyler yemiyordum cay vs icmiyordum.

    Lise zamani sabah 5 te uyanir gece 12 de yatardim hep gun icinde de cok dinctim.



    Universiteye baslayinca gecen sene cay icmeye alistim kahveye batak 101 oynamaya gide gide simdi cayi da kesemiyorum. Bu sene ders sayım azaldigindan cogunlukla evdeyim evde kala kala sekerli seyler yemeye alistim (evde yapilan kekler, komsularin getirdigi tatlilar, kardeslerimin aldigi biskuvi cikolata vb.) Her neyse simdi sekeri kestim bir senede vucudum o kadar cok alismiski beynim calismiyor gibi odak problemim olmaya basladi derslerime calisamiyorum surekli yatmak istiyorum araliksiz 12 saat bile yatarim aksamdan sabaha miskin miskin dolaniyorum ortalıkta.



    Ayni zamanda beyaz ekmegi de kestim onun yerine cavdar ekmege gectim yemekte 1 tam ekmek bitiren ben 4 dilim kesik cavdar ekmegi yiyince doyuyorum.



    Hayırlısı ile bir kac ay sekersizlige alisabilsem eskisi gibi olurum.

    Markete gidiyorum kursts iken atistirabilecegim bir seyler arıyorum raflarda bana gore bir sey yok. Her gozume carpan seyin arkasini okuyorum ya seker ya da glikoz surubu iceriyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-575E87AA4 -- 24 Nisan 2017; 17:2:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • sebze ye dostum. sebze reyonuna dalmanı tavsiye ederim.sefer tasıyla sebze yemeği götürebilirsin belki. kuruyemişler çok kalorilidir abartmamalısın.
  • pokajy P kullanıcısına yanıt
    Sebze biraz olanaksiz gibi yani sokakta okulda sebze yiyemem diye düşünüyorum. Kuruyemis ve meyve aklımda..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şekersiz ve içinde glikoz - fruktoz şurubu ve tatlandirici icermeyen..
  • Züber atıştırmalıklar
  • Guest-575E87AA4 G kullanıcısına yanıt
    Ben de yemeyi bıraktım dostum. That Sugar belgeselini tavsiye ederim. Ara öğün olarak da meyve/kuruyemiş veya lifli gıdalar yiyebilirsin. Günde 2 öğün belki 3 öğün meyve yiyebilirsin. Bundan zarar geleceğini zannetmiyorum. Eğer gelecekse de zarar meyveden gelsin diğer rafine şeker içeren şeylerden veya ambalajlı yiyeceklerden değil.

    Bu arada günlük protein ve karbonhidrat alımını ve su içmeyi unutma :)
  • Şekerden tamamen uzaklaşmak zor. Ben bal, pekmez ile tat veriyorum. Meyve, kuruyemiş, çubuk kraker, hoşaf, şerbet, sütlü tatlılar iyi ara öğün sayılır. Şeker ve yapay şuruplar tatlandırıcılarla beraber büyük tehlike.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.