Bittki üretimini kendimiz yapıyoruz tohumlar atıldı ve çimlendi fide halinde satılacaktır internette bitki ile ilgili birçok bilgi var ben bi kısmını belirttim
Kendim şeker hastasıyım ve tatlı sevdiğim için araştırırken böyle bir bitki olduğunu gördüm ve imkanlarım dahilinde tohumu geldi ve fide üretim tesisinde üretiliyor gelişim aşamasını inceliycez ve toz haline getirmeye çalışıcaz Piyasada tatlandırıcı olarak aspartam ve sakkarin var bu iki üründe kimyasal maddelerle yapıldığı için fazlası zarar ve günlük kullanım sınırı var bu bitki tamamen doğal yollarla üretip kendi tatlandırıcısını yapabilir biz ilk etapta yapraklarını kaynatıp ve kurutarak deniycez
tel 0533 650 61 64
Sağlığa potansiyel yararları
Steviol glikozitler kalorisiz olduklarından tüketicilerin günlük enerji alımlarını arttırmadan, şeker tadının keyfini almalarını sağlar. Yüksek yoğunluklu tatlandırıcılar, şeker yerine kullanılarak kilo yönetimine yardımcı olurlar. Genetik fenilketonüri hastalığı olan kişilerin, aspartam da dahil olmak üzere tüm kaynaklardan aldıkları fenilalanin miktarını kontrol altında tutmaları gerekiyor. Bu kişiler için, fenilalanin içermeyen steviol glikozitler uygun tatlandırıcı seçenekleri oluyor.
1999’da Avrupa Komisyonu, güvenlikle ilgili yeterli kanıtlar olmadığından Stevia bitkisinin, gıda ya da gıda bileşeni olarak kuru yapraklarının kullanılması onayını reddetti ve Stevia bitkisini ya da bileşen olarak bitki ekstraktlarını içeren gıda ve içeceklerin AB pazarına girmelerine onay vermedi. Bu tarihten sonra güvenlikle ilgili birçok çalışma yapıldı. 2008’de FAO/WHO Gıda Katkıları Ortak Uzman Komitesi (JECFA) ve Amerikan Gıda ve İlaç İdaresi (FDA) gibi çeşitli kurumlar, saf steviol glikozitlerin (≥ 95%) insanlar tarafından tüketilmesinin güvenli olduğunu bildirdiler. JECFA, kabul edilebilir günlük alım miktarını 0-4mg/kg vücut ağırlığı, yani 60kg ağırlığında bir kadın için 240 mg ve 70kg ağırlığında bir erkek için 280mg olarak belirledi. Mart 2010’da Avrupa Gıda Güvenliği Kurumu (EFSA), steviol glikozitlerin güvenilirliği konusunda değerlendirme çalışmalarına başladı ve ****14 Nisan 2010’daki katkı maddeleri panelinde, steviol glikozitlerinin, bitki yapraklarından ekstrakte edilen tatlandırıcıların güvenilirliğini onayladı. Toksikolojik testler maddenin, genotoksik, kanserojen ya da insan sağlığına herhangi bir olumsuz etkisinin olmadığı gösterdi ve EFSA, JECFA’nın daha önce belirttiği kabul edilebilir günlük alım miktarını belirledi.****
Stevia (Stevia Rebaudiana)
Şeker Otu ile bri çok yemek, tatlı, pasta pişirilebilmekte. Şeker Otu 300 C üzerine kadar ısıya dayanabilmekte. - Birçok araştırma yapılmasına rağmen her hangi bir yan etkisine rastlanmamış. - Şeker Otunun başlıca üreticileri Paraguay, Brezilya, Japonya ve Çin. - Kurutulmuş haldeki şeker otu yaprakları normal şekerden 10-15 kat daha tatlı. İşlenerek toz haline getirilmiş şeker otu normal şekerden 200-300 kat daha tatlı. - Şeker otu, yapay tatlandırıcıların kullanıldığı diyetlerde, yapay tatlandırıcıların yerine kullanılabilmekte. - Şeker otunun kalorisi yok. - Şeker otu kan şekerini arttırmıyor. - Şeker otunu şeker hastaları kullanabilir mi sorusunu, hastaların uzman kişilerin/doktorların gözetiminde olmaları kaydı ile kullanabileceğini, doktorunuzun şeker otu kullanımına izin vermemesi durumunda, neden izin vermediklerini destekleyen araştırmalar hakkında size bilgi vermesini kibarca rica etmenizi isteyerek cevaplıyorlar. - Tamamlanan iki araştırma sonucuna göre şeker otu dişlere zarar vermiyor.
Güney Amerika’da yetişen, yerli kabilelerinin kullandığı, çalıya benzeyen bir bitkinin yapraklarından elde edilir. 1900’lerin başında İngiliz ve Fransızlar tarafından şekere alternatif olarak incelenmiştir. Geçtiğimiz yüzyılın ortalarından itibaren Japonya’da yetiştirilmeye başlanmıştır.
Turşuların, soya sosunun, meyve sularının, alkolsüz içeceklerin, sakızların, dondurma ve çayın tatlandırılmasında kullanılmaktadır.
Özellikle diabetiklerde güvenle kullanılabilmektedir. Kan şekerini sabit düzeyde tutmayı sağlamaktadır. Hipertansiyon tedavisinde de etkin olduğu ifade edilmektedir. Plak oluşumunu yavaşlattığı ve çürük önleyici özelliği olduğu, hayvan deneyleriyle gösterilmiştir. Histolojik çalışmalarda herhangi bir anomaliye rastlanmadığı bildirilmektedir.
Kusura bakmayında kara düzen bir bitkiyi ekdiğiniz zaman istediğiniz etken maddeyi istediğin oranda ve türde elde edemezsiniz hele kaynatarak falan bilinçsizce yapılan şeyler büyük zararlara yol açabilir.Size önerim bulunduğunuz şehirdeki Eczacılık fakültesi Farmakognozi anabilim dalı hocalarından yardım istemeniz doğru bir karar olucakdır...
Şu günlerde fide satışı var mıdır. Fiatı nedir?
Lütfen
Stevia nın ciddi yan etkilerine dikkat çeken bir kaynak:
Stevia is a type of plant which belongs to the family of Asteraceae. There are actually many side effects of stevia. Those could be lowering of your blood sugar and blood pressure levels, stabilizing blood sugar,, low blood pressure. It has also shown a significant damage to Metabolism. It also causes interference with the absorption of carbohydrates in the body, which results in a hampered conversion of food into energy. There are also some Reproductive Issues been brought by many users of stevia. Few imply that sperm production and the weight of the seminal vesicles drastically reduced and stevioside could easily result in infertility. It also shown that people are prone to some kind of cancer by using this kind of product. stevioside derivative steviol can be converted into a genetically mutated compound and the mutation automatically leads to cancer. It has been indicated that stevia extract stevioside may cause health problems to the consumer. Headaches and nausea are some of the most prominent common allergic reactions that one can experience after consuming stevia in some proportions.