Şimdi Ara

Şehir Dışında okumak çok mu masraflı olur? (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
187
Cevap
4
Favori
6.006
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • koç da okuyan varsa bana da bi yardım etsin bu konuda
  • quote:

Orijinalden alıntı: hazliko

Tinaztepenin seni zorlucagini sanmiyorum etrafinda cogu sey mevcut icinde de. Zaten her otobus nerdeyde geçiyor önünden ve ring var. Uc fakülte birbirine yakin egitim,hukuk-ibf,tinaz. Etrafta cok fazla cafe restoran oldugu icin calisma imkanida cok. Bende calistim ozel ders verdim mesela 4. Sinif bir cocuga ve ogrenci birisi için gayet iyi bir para kazandim.

İçime ferahlık geldi, rahatladım resmen.
    En korktuğum şey fakültenin ıssız olmasıydı.
    İnanın ki bütün yorumlar(internetteki)
    Issız olduğu yönündeydi. İçime su serptiniz, teşekkür ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: SendqrenS

quote:

Orijinalden alıntı: HeartOfBonnie

quote:

Orijinalden alıntı: SendqrenS

Şehir dışında okumak her açıdan senin için daha iyi olur. Duruma göre de masrafı azaltabilirsin. Benim giderim şöyle;

475 TL Yurt
    180 TL Burs
    300 TL Harçlık

Giderim bu kadar. Fakat yaz geldikler +100 TL oynayabiliyor

Hocam gayet makul inil giderleriniz.
    Ancak şunu sormak istiyorum.
    Öğrenci olarak iş bulma durumları nasıl?

nerde okursan oku ogrenci olarak cok rahat is bulursun. lc defacto cafeler hep ogrenci alir.

İnşallah hocam ya.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HeartOfBonnie -- 20 Temmuz 2016; 23:38:52 >

• dumprep D kullanıcısına yanıt
    nasıl yani diyelimki %50 diş hekmliği oldu bi kaç dersten kaldın ama sınıfı geçtn. o durumda ne oluyor, teşekkr ederm.
  • ailemden ayrı okuyorum istanbuldan ankaraya gittim ve şuan tekrardan seçim yapmam istense istanbulda kalmayı seçerdim
    eğer eğitim kalitesinde bir fark olacağına inanıyorsan kaliteyi göz önünde bulundur ve ona göre tercih yap
    maddi olarak zorlanır mıyız diye soruyorsan inan bana ankara izmir antalya gibi şehirlerde min harcaman ilk sene devlet yurdu çıkmazsa 1000*9 dan 9 bin lira eder eğer devlet yurdu çıkarsa ki eğer baban veya annen memur ise bu çok zor harcaman tabi ki daha düşük olacaktır sonrasında eve çıkarım falan dersen de 3-4 kişi yine kişi başı 600-700 civarında ev harcamanız olacaktır ki bu da 7bin lira civarında bir harcama olur(burda harcamaları sadece barınma ihtiyaçlarından yola çıkarak yaptım geri kalan harcamaların ailenin yanında olsan da değişmeyeceği için hesaba katmadım)
    bir artı olarak kendi kimliğimi bulurum ayaklarımın üstünde duracam falan diyosran yanılıyorsun kendi ailenin yanında neden kimliğini bulamayasın ki?
    sana tavsiyem en başta da söylediğim gibi eğitim kalitesi olarak bir fark gözükmüyorsa ailenin yanında okuman ama senin mesleki gelişiminde en ufak değişim oluşturacak bir fark varsa oraya gitmen senin için daha doğru olur

• quote:

Orijinalden alıntı: fıransız

ailemden ayrı okuyorum istanbuldan ankaraya gittim ve şuan tekrardan seçim yapmam istense istanbulda kalmayı seçerdim
    eğer eğitim kalitesinde bir fark olacağına inanıyorsan kaliteyi göz önünde bulundur ve ona göre tercih yap
    maddi olarak zorlanır mıyız diye soruyorsan inan bana ankara izmir antalya gibi şehirlerde min harcaman ilk sene devlet yurdu çıkmazsa 1000*9 dan 9 bin lira eder eğer devlet yurdu çıkarsa ki eğer baban veya annen memur ise bu çok zor harcaman tabi ki daha düşük olacaktır sonrasında eve çıkarım falan dersen de 3-4 kişi yine kişi başı 600-700 civarında ev harcamanız olacaktır ki bu da 7bin lira civarında bir harcama olur(burda harcamaları sadece barınma ihtiyaçlarından yola çıkarak yaptım geri kalan harcamaların ailenin yanında olsan da değişmeyeceği için hesaba katmadım)
    bir artı olarak kendi kimliğimi bulurum ayaklarımın üstünde duracam falan diyosran yanılıyorsun kendi ailenin yanında neden kimliğini bulamayasın ki?
    sana tavsiyem en başta da söylediğim gibi eğitim kalitesi olarak bir fark gözükmüyorsa ailenin yanında okuman ama senin mesleki gelişiminde en ufak değişim oluşturacak bir fark varsa oraya gitmen senin için daha doğru olur

Hocam benim de takıldığım ve ailemden ayrı düştüğüm nokta eğitim kalitesiydi.
    Dediğiniz gibi sanırım sırf kalite için şehir dışını düşüneceğim.

• quote:

Orijinalden alıntı: yussuf273

Maşallah.Sana birisi iyi geçiriyor galiba kardeş .Ben günde 1 paket sigara içerek,2-3 haftada 1 arkadaşlarla evde shot gecesi yaparak ve tamamen dışardan yiyerek 400 hadi taş çatlasın 100 filanda abimden istesem 500 harcıyorum ayda.Tekirdağ'da.

Kira kişi başı 400 tl benim kendi harcliğim mutfak falan dahil 600 tl etti 1.000 tl zaten, bunun minibus parasi cart parasi derken o parayi buluyor. Ha bide okula 1.200 tl harc ucreti oduyorum oda var tabi

• HeartOfBonnie kullanıcısına yanıt
    1.200 tl haric okul harc ucreti, geri kalan yillik 9 10 bin tl ev kirasi harclik falan oyle ozel durumlar pek yok

• quote:

Orijinalden alıntı: Gravaze

O zaman zaten senin ilacın evin dışı kardeşim, sorman hata. Ben ne dedim, evinde rahat edebiliyorsan ailen çok karışacak tipler değilse evde kal daha iyi olur dedim ama madem durumun bu aç da gezsen -ki anladığım kadarıyla öyle maddi olarak aşırı sıkışık da değilsin- rahat edersin o zaman. Hayırlı olsun, dışarıyı yaz.

Maddi olarak yurt paramı ve birkaç aylık giderimi ailem karşılayabilir. Ama 5 sene boyunca hayatta karşılayamazlar ayda 1,000 lirayı.
    Eğer iş bulursam ki umuyorum,(boş değilim)
    o nedenle bu şekilde, sıkıntı çekmeyeceğimi düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Premium1234

1.200 tl haric okul harc ucreti, geri kalan yillik 9 10 bin tl ev kirasi harclik falan oyle ozel durumlar pek yok

Anladım hocam.
    Peki çalışıyor musunuz?

• özel yurtta kalmadığın sürece pek para harcamassın.tabi yine de sana bağlı
  • Milletin abarttığı kadar yok şehir dışı %50 özelden ucuza gelir.Sen sadece kalacak yer parası vereceksin fazladan millet sanki kendi şehrinde yemek yemiyor dışarı çıkmıyor.Özel senede 14 bin,şehir dışında ailem her ay bin küsür tl yollasa aynı paraya gelir diye düşünmek saçma.Üstelik özelde yemekhane parası kitap parası derken fark dahada açılıyor.
  • Zaten 400 tl kredi alicaksin.O usakta yasiyan arkadas villada filan kaliyor heralde.La biz tekirdagda 7+2 dublex eve 800 lira kira verip 6 kisi kaliyoruz.Kisi basi 400 nedir 3 kisi kalsan 1200 ediyor.Usak la orasi 1200 kira ne.

• quote:

Orijinalden alıntı: Citizen'in Pengueni

Milletin abarttığı kadar yok şehir dışı %50 özelden ucuza gelir.Sen sadece kalacak yer parası vereceksin fazladan millet sanki kendi şehrinde yemek yemiyor dışarı çıkmıyor.Özel senede 14 bin,şehir dışında ailem her ay bin küsür tl yollasa aynı paraya gelir diye düşünmek saçma.Üstelik özelde yemekhane parası kitap parası derken fark dahada açılıyor.

Hocam peki size bir soru sorsam.
    Diyelim ki %75 burs kazandım.(6k)
    Bu burs ücreti benim senelik yurt ücretim ile aynı.
    Ortada bir eğitim kalitesi farkı var. Şöyle ki şehir dışı(Deu) ing. Eğitim+hazırlık varken özelde bu imkanlar yok.
    Sırf ailen istiyor diye özel mi yazardın yoksa şehir dışına mı giderdin.?

• quote:

Zaten 400 tl kredi alicaksin.O usakta yasiyan arkadas villada filan kaliyor heralde.La biz tekirdagda 7+2 dublex eve 800 lira kira verip 6 kisi kaliyoruz.Kisi basi 400 nedir 3 kisi kalsan 1200 ediyor.Usak la orasi 1200 kira ne.

Hocam bu kredilere pek sıcak bakmıyorum ya.
    Şöyle bir imkan var mı acaba?
    Diyelim bana burs çıkmadı, kredi çıktı. Ben krediyi aldım lakin ilk 2 ay kullandım. Sonrası için parayı harcamadım.
    Ödeme vakti geldiğinde herhangi bir faiz binme durumu var mı?

• hazliko H kullanıcısına yanıt
    mrb. özel ders verecğin öğrenciyi nasıl buldun ? ayda ne kadar kazanıordn ? teşekkr ederm.
  • HeartOfBonnie kullanıcısına yanıt
    Bir kere aldin mi ben kullanmadim faiz islemeyin diyemessin ama iptali var mi bilmiyorum buyuk ihtimalle yoktur.Niye sicak bakmiyosun? Adam sana para veriyor ise girince belli miktar para kazaninca taksitle ode diyor. Ilerde kim bilir ne kadar krediler cekiceksin yuksek faizlerle,cuzi miktar için kendini zora sokma bence.Ben düşünmedim bile nasi oderim diye. Calisip okuyup o parayi kazanabiliyosan okuduktan sonra onu odeyebilicek gelirinde olur normal olarak

• quote:

Bir kere aldin mi ben kullanmadim faiz islemeyin diyemessin ama iptali var mi bilmiyorum buyuk ihtimalle yoktur.Niye sicak bakmiyosun? Adam sana para veriyor ise girince belli miktar para kazaninca taksitle ode diyor. Ilerde kim bilir ne kadar krediler cekiceksin yuksek faizlerle,cuzi miktar için kendini zora sokma bence.Ben düşünmedim bile nasi oderim diye. Calisip okuyup o parayi kazanabiliyosan okuduktan sonra onu odeyebilicek gelirinde olur normal olarak

Haklısınız hocam tabi de devlet bile öğrenciye birşeyleri iteleme derdinde ya.
    Açma dediğiniz mantığa katılıyorum tabi ki.
    Faiz oranlarını biliyor musunuz peki?
    5 senede toplam 18,000 liralık ödeme alırsam bu miktar ne kadara çıkacak?
    Eğer bilgilendirirseniz süper olur.
    Teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HeartOfBonnie -- 21 Temmuz 2016; 1:09:31 >

• Olgunlaştırır hayatı öğrenirsin insan arasına falan karış hikaye - %50 si çomar olan bir ülkenin halkına karışsan nolacak karışmasan nolacak, olgunlaştırmaz aç kalırsın yada cepte paran kalmaz, hayatı öğrenme çağında değilsin iş hayatına atılınca öğreneceksin.
  • Ben evden 15 16 saat uzakta okuyorum,ama yakin biryerlere gecmeyi dusunuyorum, tatillerde yol parasi, yol uzunlugu vs bile insana zor geliyo.
    Eger param var bendede ilham var diyosan buyuksehirlerdeki unilere git.
    Para az cok idare eder ailem surekli gonderemez dersen riske pek atilma, ama yinede sen bilirsin ise girebilirsin.
    Ilk sene degil 2. Sene ise gireyim dersen derslerin zorlasir, stajlarin falan baslar is kalir, 3.sinifta girim dersin okul bitecek zaten biraz ortam yapayim dersin elinde bisey kalmaz.

Krediye falan guvenme 400 kredi gelir evden 600 gelir bin tlye gecinirim deme,o gelen 400 nasil gider anlamazsin.

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.