Şimdi Ara

-ŞEHİR DIŞI TIP OKUMAK- (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
1
Favori
5.288
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Dutoserebrum

Tıp yazacağım hocam kesin karar.

bi daha düşünmeni öneririm hocam elinden büyük bir fırsat varken aileden uzak okumak öyle kolay şey değil ve tıp diş benzer meslekler ayrıca hacettepe diş türkiyenin en iyi diş fakültesi şuanda
  • Bence aileni dinle Kırıkkale yaz. Hafta sonları evine gidersin. Hatta günü birlik bile yapabilirsin yorulmazsan. Mesafe kısa çünkü 45dk -1 saat.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kabız Civciv

Haftasonları evde olmayı unut. 1. sınıfta hadi belki 2. sınıfta olabilir. Tıptan bahsediyoruz. Saatlerce tempolu bir şekilde çalışacaksın. Yolda kaybedeceğin o 1,5 saat senin için çok önemli olacak. Tıp konusuna şu açıdan bakmalısın. 6 senenin ardından bitirip tusa gireceksin. Tusta başarıyı etkileyen şeylerden bir tanesi de son sınıfta bulunduğun hastaneye gelen vakalar. Basit bir hastane olursa fazla vaka göremezsen bunun eksikliğini hissedersin tusta ve 2. hatta 3. seferinde kazanırsın belki tusu. O yüzden hastaalrın çok geldiği yani yoğun tempolu çalışan bir hastaneye sahip üniversiteyi tercih etmeni tavsiye ederim. Örnek vermek gerekirse Gazi Tıp, Ege Tıp gibi bölümlerin hastaneleri çok yoğun çalışır ama aynı durumu Kırıkkale'de falan göremezsin. Hatta Kırıkkale'ye giden hastayı Gazi'ye sevk ederler.

+1

• Konya tutuyorsa maceraya gerek yok kardes eve yakinlik onemli icine girince anlarsi n

• Eflu E kullanıcısına yanıt
    niye deniz sana ne yapiyor da

• Bu arada tıpı ingilizce okumak ayrı bir sorun demişsin galiba. Yıl olarak diyorsan bilemem ama diğer türlü bence ingilizce tıp sana avantaj sağlar. Yabancı kaynaklar tezler vs hep ingilizce.

• Tus la, son sïnıfta gordugunuz vaka sayisinin alakasü yoktur beyler. Tus bireysel ineklemenin nirvanasıdır.. alacan kitaplari inekleyecen, o yuzden son senesi ne kadar rahat birakirlarsa o kadar iyi yaparsin cerrahpasa da oldugu gibi.

• Kabız Civciv K kullanıcısına yanıt
    Hocam ben anlamadım şimdi Konya yazdım diyelim eve gelemeyeceksem yazmamın bir mantığı kalmıyor o zaman. Konya yazmamdaki en büyük etken zaten eve yakınlık olur. O yüzden büyük bir hastanesi olan çok hasta görebileceğim(büyük şehirlerdeki gibi) bir okul mu tercih etmeliyim?
  • Shanks0 S kullanıcısına yanıt
    Yıl olarak değil de hocaların verimi açısından türkçe daha detaylı ve düzgün anlatabildiklerini duydum. Ders açısından çok sıkıntı yaratır mı ingilizce okusam? Dediğinize de katılıyorum ingilizce öğrenen doktor dünya doktorudur bence.
  • Hacettepe Diş çok iyi bir bölüm ancak bahsettiğim gibi ben tıp okumak istiyorum hocam kararım net. Öneriniz için teşekkürler yinede
  • Aynen verimlilik düşebilir. Bunu gideceğin okula göre karar vermelisin. Birde yukarıda bir arkadaşın dediği gibi ne kadar çok vaka görürsen tusda o kadar başarılı olursun diye bir şey yok bence. Tamamen bu kişinin ders çalışmasına bağlı.

Ünilerin Facebook ta fln grupları oluyor oralarda tus 5-6. Sınıf vs öğrencileri bulabilirseniz daha kapsamlı bilgi edinebilirsiniz.

Hatta youtube da acemi doktor diye kanal var onun Instagram hesabına mesaj atarsanızda size yardımcı olacaktır diye düşünüyorum. Kendisi yeni mezun oldu yanlış değilsem.

Çok teşekkür ederim hocam yardımlarınız için araştırıp bakacağım.
  • Aynen öyle vaktin kısıtlı ve sen o kısıtlı vaktini dinlenmeye harcayabilirsin yolculuğa değil. Tıp öğrencisi her haftasonu ailesinin yanına gitme lüksüne sahip olamaz. Büyük şehirlerdeki üniversiteler hastanelerinin yopun olmasından dolayı büyük avantqja sahip. Bunu çevremdeki insanlarda gözlemledim diyebilirim.

Hocam eve gelme olayı yemek, kişisel ihtiyaçlar ve çamaşır gibi sorunları ortadan kaldırıyor. Eve geldiğimde de çalışabilirim zaten. 2 hafta da bir de olsa bence guzel bir fırsat olur. Yolda geçen 1.5 saat e kaldıysak işimiz zor hocam biraz abarttiginizi düşünmek istiyorum

• Şunu diyebilrim o yok vaka görürsen tus da daha iyi olur vs bunlar tamamen uydurma hiçbir şekilde o vaka çeşitliliğinin tus da faydasını görmezsin. Bildiğin ygs-lys gibi ( zorluk açısından tabiki değil) oturup çalışacaksın. Vaka görmen sadece sana tecrübe katar.

Bu arada bence evine git gel yapabilirsin sıkıntı olmaz. Yok 1.5 saat verme lüksün yokmuş yokya? Tamam zor bir bölüm. Ama abartmaya ne gerek var komite haftalarında fln evine gitmezsin olur biter. Diğer türlü bence aşırı abartmış arkadaşlar.

Tamamdır tesekkur ederim. Araştırmaya devam ediyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: Shanks0

Şunu diyebilrim o yok vaka görürsen tus da daha iyi olur vs bunlar tamamen uydurma hiçbir şekilde o vaka çeşitliliğinin tus da faydasını görmezsin. Bildiğin ygs-lys gibi ( zorluk açısından tabiki değil) oturup çalışacaksın. Vaka görmen sadece sana tecrübe katar.

Bu arada bence evine git gel yapabilirsin sıkıntı olmaz. Yok 1.5 saat verme lüksün yokmuş yokya? Tamam zor bir bölüm. Ama abartmaya ne gerek var komite haftalarında fln evine gitmezsin olur biter. Diğer türlü bence aşırı abartmış arkadaşlar.

Arkadaşım anladığım kadarıyla yazdıklarımda sana dokunan bir şeyler var ki biraz ters konuşmuşsun yok yeeaağğ falan şeklinde. Ben şunu tanıyorum şöyle örnek var böyle örnek var aha şu kişi söyledi şu konumda o kişi şu anda muhabbeti yapmayacağım. Hiçbirinizi tanımam etmem zaten kimseye garezim de yok. NAsıl biliyorsa öyle yapsın tavsiyemi verir çekilirim kenara.

Hayırlısı hocam tercih dönemi uzun 26 sına kadar vaktim var. Umarım benim için hayırlı olan en doğru kararı veririm.

Ne garezi arkadaşım ne yapıyorsan yap. Bu konuda sana ne garezim olacak bir çıkarım yok bir kazancım yok. Bende çevremdekilerden bildiğim kadarıyla en net şekilde aktardım. Haa eğer istemeden ters konuştuysam affola.

• samsun bi düşün derim. araştırdığım kadarıyla teorik derlerine devam zorunluluğu yok. uygulamalardan da %30 devamsızlık hakkı var sanırım. uzak gibi de olsa ailenin yanına dönmen sıkıntı olmayacaktır. şehir olarak da çok güzel bir yer.
    ayrıca hastanesi bölge hastanesi. çevre illerdeki önemli vakaları samsun toplar. ingilizce olmasına dikkat et ama çok takılma bence yine de.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.