Şimdi Ara

Segate hdd 160 gb ''Retry spin count failed''

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
142
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Segate hdd 160 gb ''Retry spin count failed''

Öncelikle herkeze merhaba.Sizden 2 gün önce karşılaştığım uyarı konusunda yardım almak istiyorum.Neden bilmiyorum ama Bilgisayardan HDD konusunda uyarı gelmeye başladı. HDD Biraz eski ama hiçbir sıkıntısı yoktu.Uyarıda her başlatmada:'Verilerinizi yedekleyin ve sabit diskinizi değiştirin,aksi halde bir sonraki başlangıçta verilerinizi kaybedebilirsiniz.'yazıyor.Başlangıçta Windows başlatılıyor ekranından önce 1 bip sesi çıkarması gerekirken çift bip sesi çıkarıp siyah ekran da beyaz yazılarla yine sabit disk konusunda uyarı geliyor.Çözümü mümkün mü? Masraf etmek istemiyorum...

Teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gökhan Korman -- 21 Mayıs 2017; 9:29:46 >

• Harddiskler hareketli aksamlara sahip oldugundan cok kolay yaslaniyorlar. Hemen yeni bir hdd almani oneriyorum, wd en saglamlari uretiyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • .Değerler yükseliyor.Riske atmak istemiyorum ama masraf etmek te istemiyorum.Elimde 250 gb notebook hdd si var.pc ye takıp windows yüklemek mümkün mü?Sorun yaratır mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gökhan Korman -- 21 Mayıs 2017; 12:32:41 >

• Gökhan Korman G kullanıcısına yanıt
    notebook hddsi diye birşey yok. daha küçük de olsa aslında aynı şey.
  • 160 gb hdd 25-35tl arası alınabiliyor. Üzme tatlı canını al bir tane. bu disk i de formatla önemki olmayan şeyleri kur. oyun prog vs. yada windows keş (cache) olarak kullan.
  • Disk plakalarını döndüren motorda veya motora komut veren bileşenlerde sorun var. Pcyi açmak için düğmeye bastığınızda gelen elektrikle disk plakaları tam devire ulaşır. Yani ulaşması gerekir. Sizin diskte ise bu olmuyor. Disk, plakaları tam devrine ulaştırmak için tekrar deniyor. Her denemeside spin retry count değerini +1 artırıyor.

Kısaca diske artık güvenilmez. Acil olarak önemli verileri alınız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hard disk 1 Fault !
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.