2 ay önce yerli malının gururunu yaşamak için vestel yetkili servislerine güvenerek SEG snb8500 3Dled televizyon aldım. Televizyon çalışırken ve kapattıktan sonra da arka tarafından '' çat çat '' sesler geliyor ve bazen o kadar yüksek sesler çıkıyor ki diğer odalardan duyuluyor. Yetkili servis bu seslerin normal olduğunu söyledi, ve ses kaydı yapmamı istedi. Rahatsızlık veren bu sesleri kaydettim ve bu konuda 21.08.2016 tarihinde yetkili servisi tekrar aradım, en kısa zamanda geleceklerini söylediler. 23/08/2016 tarihinde Vestel Manisa Yetkili Servisi 2. kez geldi. Şikayetimi servise tekrar bildirdim, televizyondan gelen rahatsız edici çatırtı seslerini daha önce kaydetmiştim. Sesleri servis yetkilisi dinledi. 27/08/2016 tarihinde Vestel Manisa Yetkili Servisi, SEG LED TV'yi şikayetlerimiz giderilmeden teslim etti. Servis Yetkilisi plastik genleşme sesleri için, Vestel genel merkezle ve fabrikayla iletişime geçtiklerini ve bu sesleri normal karşıladıklarını söyledi. Diğer televizyonum Türkiye'den çekilen bir firmanın. (5 yıllık Panasonic 42eT50 ) 5 yıldır bu ve buna benzer rahatsız edici ses duymadım. Bunu servise de söyledim. Şu anda Panasonic'in bazı modellerini Vestel üretiyor ve kendi vatandaşımıza satılanlar ürünler arasında ciddi manada kalite farkı var. Yerli malı diye aldığımız ürünler bu kadar kalitesiz olmamalı!Kınıyorum seni Vestel
Bu ses nadiren benim tv'den de geliyor ama rahatsızlık duyulacak bir şey değil, aynı sesin daha fazlası playstation3 slim konsolumda da var, bu normal birşey aslında, ısınma sonucu oluşuyor sanırım ama ısınan parçalar kasası çok ince ve kibar yapılmaya uğraşıldığından sanırım plastik aksamla temas halinde, bu sebeple ani ısı değişimlerinden plastik kısımlar çabuk etkileniyor. Kesinlikle kaliteli bir tv, bu paraya iyi bir akıllı telefon bile alınamazken 48" ekran 3d led smart tv alabiliyorsak üretici firmaya teşekkür etmek lazım diye düşünüyorum. İnceleme mesajım da linkteki konudadır:
Kin kusmak için girilmiş yazılmış çıkılmış anlamsız bir mesaj bana göre.
Genleşme sesi markaya münhasır bir şey değildir, sony smasung lg phılıps dahil bu sesi duymadığım tv yoktur zira 30 yılı aşkın süredir tüm bu markalara hizmet verdim, sadece hizmet vermedim aynı zamanda kullanıcısı olduğum markalar da mevcuttu.
Kıyasladığınız tv yi hangi yılda kaça almışınız öğrenmek isterim..
VESTEL ve ARÇELİK gibi markalar olmasaydı bu gün evlerinize o methettiğiniz firmalar yüzünden 5000TL den aşağı tv giremezdi.
Vestel üretimi aldığım elektronik veya beyaz eşyalardan her birine servis en az 1 defa gelmiştir.Bu arızalar küçük arızalar değil.Yerli üretimimiz gelişsin,kaliteyi arttıralım ve paramızı yabancı markalara kaptırmayalım.Biz eleştirimizi yapmalıyız ki Vestel kalitesini arttırsın.