Şimdi Ara

Seferberlik sorusu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
13.065
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar arkadaşım 87/4 yazıcı olarak trabzonda askerlik yaptı abisine seferberlik verildiği halde onada seferberlik kağıdı geldi ? Bu seferberlik ailede 1 kişiye verilmiyormu? Ben askerliğimi Antalyada müzisyen olarak yaptım , 8 ay oldu bitireli ve tezkeremin arka tarafında seferberlik görev emri yoktur yazıyor banada gelme ihtimali varmı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrah-58 -- 12 Mart 2010; 21:07:20 >

• seferberliğe fazla takılmayın savaş olduğu halde zaten ülke komple katılacak savaşa...
    o kağıtlar 3-4 senede birel değiştiriyor yani 1 kişide ölünceye dek kalmıyor
  • Abisininki iptal olmuştur büyük bi ihtimalle bizdede aynısı oldu sefer görev emrini geri çağırdılar. Zaten savaş olsan o küçücük kağıdı arapyıta bulamazsın en yakın askerlik şubesie gidersin
  • anladım ögrendigime göre evin tek cocuguna düşmüyormus benimde kardeşim olmadıgına göre.
  • ben evin tek çocuğuyum fakat seferberlik kağıdım çekmecemde:)
  • dün bunu okurken pek keyifliydim, kendi kendime kaşındım sanırım

sabah babam aradı,(ailemden ayrı kalıyorum) seni aradılar askerlik şubesinden dedi tlflarını aldım şubeyi aradım.

sivil memuru bağladılar bana bi fırça kaydı bir aydır seni arıyoruz nerdesin diye.(eve pek uğramıyorum seferberlik belgesindede ev telefonum yazıyordu)

beni 9 günlüğüne tatile yollayacaklarmışda ; askerlik biteli 6 yıl oldu seferberlik görev emrim vardı, tatbikat varmış yazın.
    Türkiyedeki 500 şanslı kişiden biride benmişim

başından böyle bişey geçen varsa seferberlik görevi için askere çağırılan ve bi şekilde bundan kaçmayı başaran varsa söylerse iyi olur.
    (gitmessem dava falan açılacağını söyledi,dedim neyse dokuz günün parası verim dedim olmaz dedi, benim zararımı kim karşılayacak dedim güldü,hem işe biraz ara verirsiniz tatil yapmış olursunuz dedi,çocuk kandırıo

(konu yanlış anlaşılmasın askerden kaçtığımdan değil, 9 gün için işi gücü bırakacam ve işyerinde en yoğun olduğumuz dönem ben olmayacam,desinler kışın gel diye bir ay gidiyim :)

• benimkide bugüne kadar çekmecedeydi
    quote:

Orijinalden alıntı: webislander

ben evin tek çocuğuyum fakat seferberlik kağıdım çekmecemde:)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İstanbul hukuk soru-cevap
    5 yıl önce açıldı
    Hava Astsubaylığı sorusu
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • dayımada vurmuş zamanında itfayide takılmış şimdi nasıldır bilmiyorum hayırlı tezkereler diyelim
  • quote:

Orijinalden alıntı: tilsimonline

benimkide bugüne kadar çekmecedeydi
    quote:

askerliğini ne olarak yaptın ve tatbikat nerede yapılacakmış?seferberlik emrin ne zaman verilmişti

2-3 sene bu kağıtla beraber yaşamayı öğrenicez artık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi webislander -- 17 Mart 2010; 23:52:51 >
  • bu arada askerliğimi askeri kampta müzisyen olarak yaptım
  • quote:

quote:

quote:

askerliğini ne olarak yaptın ve tatbikat nerede yapılacakmış?seferberlik emrin ne zaman verilmişti

yedeksubay,balıkesir,2005 :)

• quote:

quote:

quote:

quote:

yedeksubay,balıkesir,2005 :)

bende komando yedeksubaydım,bakalım bize piyango düşecek mi gerçi benim seferberlik yerim çukurca.oraya ancak savaş olduğunda çağırırlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi webislander -- 19 Mart 2010; 0:22:40 >

• Seferberlik olup olmadığını nasıl öğreniriz, Bana birşey gelmedi , turkiye.gov.tr sitesinde baktım seferberlik gorevi yok diyor.Bu kesin bilgimidir , yoksa ileride her an çıkarmı, teskere alalı 2 ay oldu.
  • kesin bilgidir.zaten seferberlik emrin çıktığı zaman askerlik şuben sana zarf göndererek seni şubeye çağırıyor sefer görev emrini vermek için.

eğer telefon adres bilgilerin onlarda mevcutsa onlar lazım olduğunda seni her halükarda bulurlar merak etme

yeter ki asker lazım olsun.Ülkede bu kadar asker varken hala bizden medet umuyorlarsa yapacak birşey yok.Savaş olsa neyse canım minnet.Ama barış ortamında milleti işinden alıkoymak bana garip geliyor...
    Aklıma birden 30 gün paralı askerlik yapanlar,akrabası aracılığıyla istediği yere gidenler geliyor.Bu ülkede adalet olmadığına bir kere daha inanıyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi webislander -- 19 Mart 2010; 9:25:04 >
  • şuan seferberlik yok, seferberlik tatbikatı yapılacak; her yıl olan birşey yıldırım tatbikatlarının hepsi seferberlik tatbikatıdır, yani olası bir tatbikat sırasında oraya gittiğimizde nasıl davranılacağını vs. öğretecekler galiba. biraz araştırma yaptım her yıl farklı bir yerde tatbikat yapılıyor, yani seferberlik görev yerine tatbikat sırası gelene kadar sen askerlikden düşersen seni çağırmazlar.
  • Madem kesin bilgi , seferberlik görevim yok,

Size hayırlı seferler :) ,

Bu saatten sorna ben mi sefere çıkayım
  • isterim seneye de sana bi zarf göndersinler o zaman görürsün seferi
    bize sefer koymaz,zaten çekmişiz foçada çekeceğimizi.bundan sonrası vız gelir merak etme.poşetler düşünsün

tilsimonline;askerden düşene kadar demeyelim de,seferberlik görev kağıdın senden alınıncaya kadar desek daha doğru olur bence
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.