Herkese merhabalar. Konu Soru değil bilgi,rehber niteliğinde öneridir. Gürcistan Kimlik ile gidilen vergi az olduğu ülke. Geçen hafta 2021 gezi notlarimi gördüm. 1 Lari 2,88 TL daha önce 3 yıl önce 1 Lari=2 hatta 1,5 TL olduğunu hatırlıyorum. Örnek birşey alacaksınız 70-75 Lari= 100 TL Bir yemek 10 Lari= 15-20-28 oldu yıllar içinde. Ramazan Bayramı'nda gittim aynı yemek 10 Lari fakat 75 TL (şuan 78,5) Hemen finans uygulamalari ile geçmişe baktım. Sizde anlayacaksınız 6 ay-1 yıl içinde 60% ile Dolar ,Euro'dan çok daha fazla kazandırmış. Gittiğimde kimlik ile oradaki isBank hesap açmıştım. Lari+Dolar+TL dahil. Yani GE... Başlayan 3 farklı hesap IBAN var şuan. ![]() ![]() < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibo83 -- 8 Mayıs 2023; 7:30:4 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Seçim Öncesi Gürcistan Lari Almak
Gürcistan'a seyahat etmeyi planlıyorsanız, ziyaretinizden önce Gürcistan larisi (GEL) almanız gerekecektir. Lari, Gürcistan'ın resmi para birimidir ve ülke genelinde kabul edilir.
Lari Nereden Alınır?
Gürcistan larisi, aşağıdakiler de dahil olmak üzere çeşitli kaynaklardan satın alınabilir:
- Türkiye'deki Döviz Büroları: Gittiğin şehirdeki döviz bürolarında lari bulabilirsin.
- Bankalar: Türkiye'deki bankalar da lari satışı yapmaktadır. Ancak döviz bürolarına kıyasla daha yüksek komisyon ücretleri uygulayabilirler.
- Amazon Gürcistan: Amazon Gürcistan, lari alışverişi için bir seçenek sunmaktadır. Ancak, nakliye maliyetleri ve teslimat süreleri dikkate alınmalıdır.
En Uygun Lari Nereden Alınır?
En uygun lari kurunu almak için döviz bürolarını karşılaştırmalı ve en düşük komisyon ücretlerini sunanları seçmelisin. Ayrıca, Amazon Gürcistan'daki fiyatları döviz bürolarının fiyatlarıyla karşılaştırmak faydalı olabilir.
Önemli Notlar:
- Seyahat etmeden önce lari almanı öneririz, çünkü yurt dışında döviz bozdurmak daha külfetli olabilir.
- Lari'yi yalnızca güvenilir kaynaklardan satın al. Sahte paraya karşı dikkatli ol.
- Yeterli miktarda lari aldığından emin ol, çünkü Gürcistan'da kredi kartı her yerde kabul edilmez.
- Seyahatin boyunca kalan lari'yi Türkiye'ye döndükten sonra döviz bürolarında bozdurabilirsin.