Şimdi Ara

Seboreik dermatit hastalığının çaresi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
9
Favori
28.293
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Aynı sorunu bende yaşıyordum kabusum olmuştu resmen. Ta kii vichy anti dercos şampuanı var. Biraz araştırsan görürsün.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de ilk defa üç yıl önce tanışmıştım bu hastalıkla, benim burun çevremde, kaşlarımda ve elmacık kemiklerimde oluyordu. yaklaşık iki yıldır Konazol (aslında saçlar için kullanılır) kullanıyorum ve gerçekten harika etki yaptı. İlk yıkadığım zaman ufak bi kızarıklık olabiliyor ama kesinlikle ölü deriyi atıyor. Sağlık ocağında hekime yazdırabilirsin ve çok da uygun bir fiyatı var. Kesinlikle tavsiye ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Döngü10

Aynı sorunu bende yaşıyordum kabusum olmuştu resmen. Ta kii vichy anti dercos şampuanı var. Biraz araştırsan görürsün.

vichy DS

anında çözüm oldu saç için.

Devamında da sürekli kullanmıyorum, 3-4 saç yıkamada bir kullanıyorum sadece, yeterli oluyor, deneme yapıp bikaç ay kullanmaasam nolur demedim daha.

ama sakal bırakınca sakaldaki hemen başlıyor.

en son Kelual Ds crem kullandım 4-5 drn sonra iyi geldi yüze.

• quote:

Orijinalden alıntı: extra34

Saçtakiler için çözümler mevcut evet. Head and shoulders olsun prozinc olsun işe yaradığını biçok kişide gördüm ama işte yüz başka. 4 farklı ürün kullanıyorum şu an ben yüz için. Bi nebze kontrol altına aldım çok şükür. Birisi steroid içeriyor bu dört üründen. İnananlar için bizim de sınavımız böyleymiş demek napalım.

yüz için ne kullandınız hocam?

• gimmeluck kullanıcısına yanıt

Kortizonlu olanı 4 defa falan kullanıp bıraktım. Yatmadan önce sensibio ds+ gel ile temizliyorum. Ardından altermed panthenol %6 boca ediyorum. Sabahları da yine ds+ ile temizliyorum bazen. Bazen de sadece yıkıyorum. Dışarı çıkacaksam da sensinio ds+ cream sürüyorum ince tabaka halinde. 5-6 ay kadar da hollandadan getirdiğim omega tableti kullandım. Hatta çok fazla almışım satıcam.

pandemi sürecine kadar da mükemmel yönettim doğrusu hiçbir sorunum yoktu ama mart ayında virüstü evlere kapandık falandı derken biraz arttı ama rahatsız edecek seviyede değil. Bu meret psikolojiyle çok ilgili. Yaptığım kişisel gözlemlerde de gördüm ki bundan muzdarip kişilerin %90ında arka planda bişeyler var. Çok kaygılı bi kişilik, takıntılı olmak, mükemmelliyetçilik vs vs. Saçmalama benim hiçbir problemim yok diyenler bi terapiye başlasalar görecekler eminim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-D63A2EC38

Egzamanin bir cesididir,ayni dertten muzdaribim.Sac,sakal,kulaga ilave olarak kaş ve gogsumde de cikiyor.12 yasimdan beri var simdi 20 yasindayim.

Kisin artiyor,artma sebebi banyo azalmasindan mi hava durumundan mi kaynaklaniyor orasina emin degilim.

Yazin cok azaliyor nerdeyse hic olmuyor.

Kesin bir cozumu yok,yazilan sampuan ve losyonlar ile hafifletilebiliyor sadece.

Sebepleri ve hangi yiyeceklerin neden oldugu da tam olarak belli degil.Ama temel nedeni stres.
    Hocam harfi harfine beni tarif etmişsiniz. Aynı yerlerde bende de çıkıyor. Bi şampuan buldum geçen ay o biraz rahatlattı.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gimmeluck

vichy DS

anında çözüm oldu saç için.

Devamında da sürekli kullanmıyorum, 3-4 saç yıkamada bir kullanıyorum sadece, yeterli oluyor, deneme yapıp bikaç ay kullanmaasam nolur demedim daha.

ama sakal bırakınca sakaldaki hemen başlıyor.

en son Kelual Ds crem kullandım 4-5 drn sonra iyi geldi yüze.

Alıntıları Göster

Vichy dercos harbiden bu kadar çok etkili mi?

Benim saç derimde sivilceli şekilde oluyor iyi gelir mi acaba.

• Exocoetidae kullanıcısına yanıt

Yani durumuna göre mesela ben uzun zamandır kullanıyorum çok aşırı olmamakla beraber sivilceler var rahatsız etmiyor ama. Vichy dercos’un bir sürü serisi var yeşil olanı kullanman gerekiyor anti-dandruff serisi. Kaşıntı ve kabuklanma kızarıklık gibi sorunların kalkar rahat edersin

benim fayda gördüğüm 2 şampuan h&s clinical ve Vichy dercos oldu, h&s bulmak zor Vichy her eczanede satılıyor diye onu alıyorum. Her gün duş alırım başka şampuan kullanmam. Sakalında olanlar sakala da kullanabilir şampuanı faydası oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Umut K. -- 25 Temmuz 2020; 22:12:10 >
  • Yüz bölgesi için ne kullanıyorsunuz? Bu aralar mahvetti beni

• Boşverin vichy gibi yahudi markalarını. Yerli markamız var prozinc. 14 yıldır yeşil kutu kuru saçlar için olanını kullanırım. Kafamda ne pullanma ne kızarıklık ne de kaşıntı var. Saç tipinize göre deneyin mutlaka.

Yüz için ben codermo losyon kullanıyorum kortizonlu. Çok nadir oluyor olduğunda da kullanıyorum.

• Ardıç katranı sabunu

• Suratta olanın kalıcı bi çaresi yok.

10 sene önce baya kötü şekilde kaş ve burnumun kenarı kızarıp dökülüyodu. Bir sürü şey denedim. Sonra kendiliğinden geçti.

Bu yıl tekrar çıktı ama hafif seviyede. Genelde kışın kuru havada oluyo. Duştan sonra azcık bi nemlendirici sürüyorum bu aralar çok sorun olmuyo.

Daha şiddetli olanlar KAYISI ÇEKİRDEĞİ YAĞI deneyebilir. Ben faydasını görmüştüm eskiden.

Stresle de ilgisi var bunun.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.