Şimdi Ara

şebo mu özlem tekin mi ? (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
0
Favori
2.091
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • quote:

Orijinalden alıntı: zamancokzor

burda oturup çocuklar gibi özlem şebnem tartışması yapmayalım ikisinin de konserine giden farkı görecektir . Ayrıca ben şebnemin sesinin gücüne bir şey söylemedim dikkat edersen konser sırasında çabuk tıkanıyo dedim şebnemi severim

ayrıca

* Özlem konservatuar mezunudur , Şebnem değildir

* Ve ikisi de bring me to life söyleyemez

Burada hemfikiriz.

• Kıyaslanacak bir durum yok bence Şebnem Ferah
  • Özlem tekin'i belli ki tanımayan genç arkadaşlar mevcut.Özlem tekin amerikada aldığı eğitim ile türkiyeye gelip rock camiasının en önde gelen bayan sanatçılarından olmuştur.Yar bana varmadı, dağları deldim... bir çok güzel parçası vardır.Kim dersiniz şebnem ferah derim ama özlem tekin'i yerden yere vurur felan yavaş !
  • burda bazı şeyleri açığa kavuşturmak gerek bence özlem tekin ve şebo aynı gruptan yani şebonun kurduğu volvox grubu 1988 de kurulup 1992 de gruba dahil olmuştur özlem grup dağılınca özlem daha erken davranıp ilk solo albümünü çıkartmıştır ve büyük bi beyeni toplamıştır ki şeboda ilk albümünde büyük bi dinleyici kitlesine kavuşmuştur şebonun yaşadığı üzüntüler müziğe sarılmasına neden olmuştur ve bazı röportajlarındada tarzının hep böle olduğunuda dile getirmiştr tamam en sert albümü can kırıkları olmuştur ama özlem uyuşturucu kullanıcısı ve konserlerinde ki şahit olmuşumdur bu duruma abuk sabuk davranır sapıtır ki şeboda kelimeler yetse albümünden sonraki konserlerine hep alkollu çıkmıştır iki şarkıcıyıda canlı dinleyebilme şansım olmuştur şebo evet özleme göre daha çabuk tıkanır bunu önlemek içinde konser öncesi sigara içmez son 10 mart 2007 deki konser bence şebonun konumunu bi basamak daha çıkarmıştır şebodan sonra bazı kişilerde dvd albümü çıkarmıştır son albümününe gelirsekte bence hiçte kötü değil aksine mahalle şarkısındaki soundları ve metinin solosu harika bence kısaca şebo özlemi katlar bunu kimse inkar edemez inanmayanlar şeboyu bide canlı dinlesinler en son konseri 17 eylül harbiye olan bence annesinin ölümünden sonra iyi toparlanabilmiş ve yine mükemmel bi an yaşattı bize ama özlem kötü değildir son albümünü bende alıp dinlerim arada

• Özlem Tekin'in çok anlamlı ve derin şarkıları vardır aslında. Laubali gibi eğlenceli işler de yaptı , Duvaksız gelin olmaz sözleri çok anlamlıdır, örnek olarak verilebilir. Ayrıca türkü vb her türlü şeyi denemiş olması da ayrı olarak hoşuma gidiyor.

Ayrıca Özlem Tekin bir programda aynen şunları söylemişti : Şebnem benden çok daha düzenliydi, şarkıların başlıklarını renkli kalemlerle atardı,renkli renkli kalemleri ve defterleri vardı, kendisinin de eline denk gelen küçük kağıtlara yazdığını, çoğu zamanda onları cebine sıkıştırdığını sonradan terden vb. etkilerden yazıların kaybolduğunu söylemişti."Aynı grupta çalarken." tam böyle değildi biraz uydurdum

Ben Özlem Tekin diyorum. Ayrıca son albümü pek tutulmadı gibi ama ben çok beğendim. Şebnem'in albümünü tamamını dinlediğimde bazen arabesk dinliyormuşum gibi oluyor, sıkılıyorum.

Ayrıca ikisi de iyi ki var diyorum. İkisinin de çok güzel şarkıları var. Şarkıdan öte sözler çok güzel.

Şebnem Ferah
    Sen kibritin yanmayan ucunda birinin hayatından geçmiş oldun

Özlem Tekin
    magazin malı güllü dallı motorlar gibi koca aramıyorum ki oğlum ben bu şarkılar niye
    (Sözlere bayılıyorum)
    Ayrıca kendini bazen tuhaf hallere sokmasa çok beğendiğim bir hatundur. Gamzeleri yeter.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sungate -- 23 Eylül 2011; 2:07:43 >

• quote:

*neticede ikisi de efsane olmuşlardır ve öldüklerinde müzik piyasası bir boşluğa düşecektir çünkü ne Aslı ne Aylin Aslım ne Pamela asla bir özlem tekin ve bir şebnem ferah olamayacaklardır...

ama bana göree Özlem Tekin her haliyle Şebnem den daha iyidir

Kesinlikle ikisi de efsanedir.

Ben de o iyidir bu iyidir demiyim, Şebnem ve Özlem'siz olmaz diyim ama benim de tercihim Özlem.
  • quote:

Orijinalden alıntı: efemre5059

son albümününe gelirsekte bence hiçte kötü değil aksine mahalle şarkısındaki soundları ve metinin solosu harika

bu kişisel bi yorum.
    çok deli şebnem ferah hayranlarının beğenmediğini biliyorum bu daha genel ve geçerliliği olan bi yorum.
  • İkisini de sevmem.Ama Şebo alır.
  • Şebo
  • şebo her türlü alır ya tartışmak bile manasız ama bu özlem kötümü demek hayır özlemide beyenerek dinlerim ama sadece özlemin son albümünü başarılı buldum o kadar
  • özlem pek tekin değildir fakat şebnem alabildiğine ferahtır.
  • quote:

madde madde özetleyelim

1-) *Şebnem Ferah cooldur kendini gizler , Özlem Tekin sıcaktır hatta kimine göre Laubalidir bir bakmışın çorbacıda çorba içiyo falan öyle bi tiptir..

2-) *Şebnem Ferah tarzını stilini hiç değiştirmez hep aynıdır bi zaman sonra sıkılmaya başlarsın, Özlem Tekin öyle değildir hiçbir albümü birbirine benzemez sürekli tarzını değiştirir yeni şeyler yapar kendini update eder yani

3-) *Şebnem Ferah ın bilgisayarda dinlemeliktir canlı performansı çok iyi değildir sesi çabuk yorulur , Özlem Tekin konserde dinlemeliktir tam bir Rockstar gibi çıkar sahneye bol brütal ve gırtlağını parçalar şarkılarda büyülenirsin.

4-) *Şebnem hiç elektronik veya pop albüm yapmamıştır, Özlem Tekin türkiyenin ilk elektronik albümünü yapmıştır .

5-) *Şebnemi öyle televizyonda veya sinemada göremezsin pek Özlemin kafasına eser program yapar,filmde oynar,tiyatro yapar ki artık kendine ŞARKICI OYUNCU der ( ki hakikaten iyi oyuncu olmuştur..)

6-) *Şebnem i çolk çocuk,ergen,yaşlı herkes dinler , Özlemi daha az ve öz bir kitle dinler yani şebnemin hayranları özlemi katlar da katlar

7-) *Şebnem biraz acıların kadını şarkıları yapar ki kendi de kabul eder,Özlem daha bi serttir şarkılarında ben güçlüyüm lan hadi ordan mesajı çakar hep.

*Şebnem hiç görüntüsüyle falan gündeme gelmedi hep müziği konuşuldu ama geçen senelerde silikondu botoxtu detoxtu herbişeyi haber oldu yani o da yenildi biraz..Özlemin müziğinden çok görüntüsü konuşulur Rock ın asi kızı dövmeler piercingler falan hep gündemdedir çünkü magazin kültürü kendisine haber olacak figür aramaktadır . Özlem de silikon yaptırmıştır artık o da yenilmiştir biraz..

* Şebnem in son albümü tutmadı,en deli hayranlarının beğenmediğni bilirim allahtan nilüferle Erkekler Ağlamaz düetini yaptı kurtardı paçayı, Özlemi uzun zamandır popçular falan dinlemezdi son albümünü popçular da beğendi rockçılar da yani son albüm tuttu hatta Sen Anla gibi bir hit çıkardı o albümden

*neticede ikisi de efsane olmuşlardır ve öldüklerinde müzik piyasası bir boşluğa düşecektir çünkü ne Aslı ne Aylin Aslım ne Pamela asla bir özlem tekin ve bir şebnem ferah olamayacaklardır...

ama bana göree Özlem Tekin her haliyle Şebnem den daha iyidir

bu kocaman yazının tutulacak hiç bir yeri yok. şebnem ferah hayranı falan degilim, heavy metal, thrash metal dinlerim ama şebnemi de özlem i de iyi bilirim, ikisini de canlı izledim. şimdi yazına giydirmeye başlıyorum.

1-) bu kişilikle alakalıdır, her insanın kendine göre stili varsa her şarkıcınında kendine özel stili olmasından daha doğal bişey yok, kişisel bişeydir bu bundan daha iyi bu özelliği ile diyemezsin.

2-) gelmiş geçmiş hangi büyük metal grubu tarzını değiştirmiştir? sen gördün mü hiç heavy metal yapan adamın ertesi sene punk albümü çıkarttığını ? tarz oturması çok önemlidir. bu söylediğin şey şebnem ferah ın ne kadar tarzını oturttuğunu, özlem tekin in ise hala bir tarz oturtamadığını ve ne yapmaya çalıştığını bilmediğini gösterir. saçmalamışsın.

3-) cahilliğine veriyorum, şebnem in seni gayet yerine oturaklıdır, ciyak ciyak ciyaklamaz, detone olmaz. güçlüdür sesi, nasıl kullanacağını da iyi bilir. pardon ama brutal vokal ile büyülenmek nasıl bir olay çözemedim ? bi ara anlatırsan dünya müzik tarihi için eşsiz bir buluşa imza atabilirsin.

4-) şebnem ferah ın müzik tarzı zaten bellidir, birinci maddemi oku, kadın mal mı pop albümü yapsın ? tarzını oturtmuş bi sanatçı neden tarzını değiştirsin ? elektronik albüm yapmak ise tam anlamıyla bir acizliktir. bak dünyaca ünlü heavy metalin yaratıcılarından gezeer butler reis bu konu hakkında ne diyor : ""Bugünlerde yapılan müziği dinlemiyorum çünkü müzik enstruman ... programlarının ve prodüktörlerin kabiliyeti ile değil"

5-) Şebnem Ferah'ın ağırbaşlılığındandır, özlem tekin in aldığı program davetinden 20 30 kat fazla davet aldığı kesinidir, buna rağmen zırt pırt göz önüne çıkmaz. Özlem tekine iyi bi para teklif et heryere gider.

6-) yine ağır ağır saçmaladığın cümlelerden biri olmuş, bi müziği 7 den 70 e dinliyorlarsa, iyidir heralde dimi ? ne yani nerde çokluk orda b.kluk kuralı mı işliyor acaba ? dinleyen sayısı az olunca daha kaliteli müzik yapmış mı sayılıyorsun ? bu mantığa göre stüdyoya girdiğimizde çaldığımız şarkıları bi biz bide stüdyonun sahibi dinlemiş oluyor, eh az ve öz iron maiden kim yaa herkes dinler onları önemli olan bizi dinlemek mi dememiz lazım ?

7-) bu adama laf yetiştirmekten sıkılmaya başladım, bi elin parmaklarını aşan sayı kadar örnek versene şu acıların kadını olayına, neyse tarz meselesi.

devam edemeyeceğim gerçekten sıkıldım ama ne kadar saçma ve boş bir yazı yazmışsın okuyan adam güler yani, yazık.

• Tartışmaya bile değmez tabiki şebo ama özlem de kendine göre iyidir, dinlenilir...
  • yazıma ön yargı ile yaklaştığın o kadar belli oluyo ki senin yerinde olmak istemezdim..

O yazı da Şebnem Ferah ı eleştirdiğim tek nokta var artık acılı kadının şarkılarını yapmasın,rock müziğin anlatmak istediği sözler,vermek istediği duygu,enerji şu an Şebnem in yaptıklarından çok uzak şeyler bunu kendisi de biliyo. 4 - 5 acılı şarkınıın altına bol metin türkcan solosu koyunca Türkiye de rock müziğin kraliçesi diyolar sana güldüğüm ve eleştirdiğim tek nokta bu . Halbuki kendisinden daha dinamik daha enerjik (Özgürce Yaşa gibi ) şeyler de bekleniyo ki zaten potansiyeli tartışılmaz bi isim yani bu kitleyi etkilemesi için elektronik pop falan yapması gerekmiyo..

* İkisinin de canlı performansını defalarca izledim bu konuda bırak benim de bi fikrim oluşsun . Şebnem in sesinin gücünü tartışmıyorum sadece canlı performans anlamında Özlem Tekin den iyi değil bunu söylüyorum. Her sesi güçlü olan sahnede maalesef harikalar yaratamıyor buna bir örnektir Şebo.

• quote:

Orijinalden alıntı: 0RK

Şebnem Ferah 1000 basar. Ama kavga etseler Özlem Tekin alır herhalde

• quote:

yazıma ön yargı ile yaklaştığın o kadar belli oluyo ki senin yerinde olmak istemezdim..

O yazı da Şebnem Ferah ı eleştirdiğim tek nokta var artık acılı kadının şarkılarını yapmasın,rock müziğin anlatmak istediği sözler,vermek istediği duygu,enerji şu an Şebnem in yaptıklarından çok uzak şeyler bunu kendisi de biliyo. 4 - 5 acılı şarkınıın altına bol metin türkcan solosu koyunca Türkiye de rock müziğin kraliçesi diyolar sana güldüğüm ve eleştirdiğim tek nokta bu . Halbuki kendisinden daha dinamik daha enerjik (Özgürce Yaşa gibi ) şeyler de bekleniyo ki zaten potansiyeli tartışılmaz bi isim yani bu kitleyi etkilemesi için elektronik pop falan yapması gerekmiyo..

* İkisinin de canlı performansını defalarca izledim bu konuda bırak benim de bi fikrim oluşsun . Şebnem in sesinin gücünü tartışmıyorum sadece canlı performans anlamında Özlem Tekin den iyi değil bunu söylüyorum. Her sesi güçlü olan sahnede maalesef harikalar yaratamıyor buna bir örnektir Şebo.

allah allah, ben şarkı yapacağımda metin türkcan solo atacak, 4-5 değil 100 tane de solo attırtırım metin türkcan a, peki sence metin türkcan gidip de özlem tekin ile çalar mı ? çalmaz.

bu tarz müzikleri çok solo var diye eleştirildiğine ilk defa şahit oldum. öyle bahsettiğin kadar çok solo da yok halbuki.

• quote:

Orijinalden alıntı: AC DC

quote:

yazıma ön yargı ile yaklaştığın o kadar belli oluyo ki senin yerinde olmak istemezdim..

allah allah, ben şarkı yapacağımda metin türkcan solo atacak, 4-5 değil 100 tane de solo attırtırım metin türkcan a, peki sence metin türkcan gidip de özlem tekin ile çalar mı ? çalmaz.

bu tarz müzikleri çok solo var diye eleştirildiğine ilk defa şahit oldum. öyle bahsettiğin kadar çok solo da yok halbuki.

yahu görende metin türkcanın soloların iyi bişey sanıcak solo atmayı bilmiyo o adam kaçırıyo arada

• quote:

Orijinalden alıntı: ir0nfist~

ben bu şebnem ferahı anlamıyorum şarkılarının yarısı vohooooaaa diye geçiyo zaten

anlamazsın boşver
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kartal Göz

quote:

Orijinalden alıntı: ir0nfist~

ben bu şebnem ferahı anlamıyorum şarkılarının yarısı vohooooaaa diye geçiyo zaten

anlamazsın boşver

vohoooaaa arkadada süper gitarist çemçük ağız
    http://m.friendfeed-media.com/04abc83ead17855c847357ec2a135133d45f880c

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi foksta boks gecesi -- 26 Eylül 2011; 2:16:21 >

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.