Şimdi Ara

Sebebini anlayamadığım kasma sorunu Acil!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
130
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar bundan 1 ay once sistemimdebir sikinti oldu o da dvd okuyucum deli gibi calismaya basladi sistem dondu hic yanit vermedi bende sata power ve kablosunu cikardim ramlerin de yerini degistirdim duzeldi (2*2=4gb ram var) simdi de tekrar bi dvd yi baglayim da oyun yukleyim dedim aklima su sorun geldi hani dedim sata kablosundaysa sorun dvd normal calisir hdd sikinti yaratirsa sata alir toparlarim dedim biraz oncede sistem tekrar kasmaya basladi kablo meselesini eski haline getirdim devam etti ama asil sorun ise masaustu widgeti bilgisayar kasmaya basladigi andan itibaren %100-90-85 falan sistem de haliyle donuyor sizce rammi sorun yaratiyor sata kablolari mi bu ikilemi hemen cozmem lazim sorun ramde ise tek modul 1 tane 4 gb ram alicagim. acil lutfen haftasonu odev yapmam gerek.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Startupları kapatın ccleaner
    Virus trojen taratın malwarebytes
    Yeni oturum olusturup yonetici yapın oncekini silin
    Olmadı biosu resetleyip donanım ve win suruculerini guncelleyip test edin
    Olmadı baglantı slotlarını degistirerek yahut takmadan(dvd gibi) test edin
    Olmadı guvenli modda test edin(vga devredışı kalacaktır)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kusurumua bakmayın ama staruplar kelimesini idrak edemedim birde virus trojen malware yi anlamadim yardimci oldugunuz icin tesekkur ederim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • awaqado kullanıcısına yanıt
    Su anda iki ramden birini cikardim ve bilgisayari kullaniyorum sistem de kasma falan yok anakartimin uzerinde 2 ram slotu var bunlardan soldan birincisine (daha once de yaptim olumlu sonuc aldim) taktigimda kasma donma ortadan kalkti 2 sini de taktiktan bir sure sonra kasma olayi bir daha oldu acaba anakarttaki 2. Ram slotu ariza mi yaptiki birde sicak ve isten kaynakli galiba ramleri takma yerindeki klips ler in kenarlarinda hafif bir kararma var ikisindede

• Ram slotunda gitmis

• Tamam tesekkur ederim

• Ram belleğin yuvası bozulmuş olabilir. Kendi kendine devre dışı kalıyor. Genellikle pc çok işlem yaptığı zamanlarda ısınınca böyle olabilir. Aynı belleği farklı farklı yuvalara takıp tek tek dene

• Çok karışık anlatılmış ilk anlattığınızda kablolarda sıkıntı olabileceği aklıma geldi sonra hdd nizi düşündüm kasmaya başlicak en kısa ve en güçlü ihtimal bir veri olmalı ki %100 cpu olsun ram bunu başaramaz. Ram sorunu hiç aklıma gelmedi eğer ramde ufacık bir sorun olsun mavi ekran sizi karşılar. Slotda sorun vs bunlar neye dayanarak cıktı hiç bir fikrim yok..

1. denenmesi gereken şey dvd çıkarılmalı dvd ayrı bir sata yuvayamı takılıyor yoksa hdd ile ortak sata yuvayamı takılıyor sata yuva değilde ide olarak mı bağlanıyor bunu bi anlamak bilmek çözmek gerek.

2. hd tune indirilmeli ve health sekmesine bakılmalı sarı yada kırmızı bir uyarı var mı?

Eğer bunlarda sıkıntı yoksa virus ve zararlı temizliği için malwarebyte indirip taratılabilir.

Ben şahsen ramlerinizde problem olduğunu düşünmüyorum. Rami çıkardıktan sonra sorunun düzelmiş olması ise tamamen şanstır. Hdd de yapılacak bir görevi yapmış ve bitirmiştir böylece kasma ve donma kalmamıştır..

Kolay Gelsin..

• XemreG X kullanıcısına yanıt
    merhaba arkadasim bir suredir foruma giremiyordum okuldan dolayi sorun kalmadi. sanirim dogru saplanti yaptiniz tesekkur ederim. bilgisayarima 1 hafta 10 gun once advenced system care yukledim lisans kodu ile pro yaptim tarama ya soktum pc yi yanlis hatirlamiyosam 34 virus buldu ondan beridir sistemim baya guzel calisiyor zaten hdd yeni bikac aylik taki yeni diye ariza yapmayacak diye bir kaide yok :-) ama hdd de sorun yok. insallah olmazda. yanitiniz icin tesekkur ederim tekrar iyi gunler iyi forumlar

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.