Şimdi Ara

Sebebi belirsiz KLAVYE-MOUSE DONMASI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
357
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese iyi forumlar arkadaşlar


    Kullandığım klavye mouse: A4 TECH G9 730
    Benim uzun zamandır ÇEKTİОİM çileden bahsedip yardımlarınızı bekleyeceğim. Ben eski bir bilgisayar kullanıyordum. Bu bilgisayarda ara sırada mouse ve klavye kendiliğinden kitleniyordu. Bazı arkadaşlara sordum sorunun anakartta olduğunu söyledi. Bende mecbur boyun eğdim (Başka bilgisayarlarda herhangi bir sorunla karşılaşmadım belki uzun süre kullanmadığım içindir). Dün yeni bir sistem topladım fakat bu sistemde yalnızca HDD olarak eski HDD mi kullandım. HDD'm 6 yıllık bir HDD (BELKİ DAHA ESKİ)Sistemde bazen kasmalar oluyor. Özellikle dosya açılırken. Sizce bu mouse klavye donma sorunun HDD ile ilgili olma ihtimali varmı ? Yoksa sorun klavye ve mouse tamı


    Not: Donmalar özellikle upload yaparken yaşanıyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eunimie -- 25 Haziran 2015; 10:23:04 >



  • Fare klavye donması diyorsunda bunlar donduğunda ekran da açık olan işlemlerden her hangi birisi çalışıyormuş gibi gözüküyor mu?

    Upload yaparken donuyor demişsin peki donma olduğu sırada upload işleminin yükleme değerleri değişkenlik gösteriyor mu? Yani atıyorum 25kb hızla yüklerken 30'a çıkıp 24kb düşüyor mu? Dakika da değişiklik oluyor mu?

    Eğer fare ve klavyen donduğunda bunlar işleme devam ediyorsa o zaman sürücülerde bir çakışma yaşanıp fare ve klavyenin donmasına sebep olabilir. Ama donma sırasında bütün fonsiyonların donuyorsa hdd'de sorun olma ihtimali %90 gibi oranlarda :).


    Tavsiyem Hard disk sentinel'i bilgisayarına bir yükle. Yükleme bittiğinde programı açtığında ilk gelen ekranın resmini çekip buraya atarsan sorunun hdd'den mi yoksa başka bir şeyden mi kaynaklı olduğunu anlayabiliriz.
  • maxpayne53 kullanıcısına yanıt
    Hayır normal mouse gözüküyor.

    Uploadda herhangi bir sıkıntı gözükmüyor

    Sürücüye baktım 2006 sürümü yazıyor :)

    [simage]
     Sebebi belirsiz KLAVYE-MOUSE DONMASI
    [/simage]
  • Peki farklı bir klavye ve fare takma şansın oldu mu peki?

    Fare veya klayve'nin kablolarında temassızlık varsa veya iç devrelerinde bir arıza varsa bu da hatanın olduğu an donmalara sebep olabilir.


    Benim klavyemin kablosunda temazsızlık vardı neresinde bilmiyorum ama klavye sürgülü masasını çektiğimde arasıra donma falan oluyordu sonra denk etti kafama sorunun o olduğu.

    Klayve mi değiştirince donma sorunu ortadan kalktı.

    Denemende fayda var.
  • Klavye kablosuz hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.