Şimdi Ara

Seattle Ubersonics vs. AkanziNiggas | Forum DH 2. Fantezi Batı Playoffları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
611
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  Seattle Ubersonics vs. AkanziNiggas | Forum DH 2. Fantezi Batı Playoffları


    - Bu seride; TroopeR, Kampec, St.Rendroy, Y!g!T oy kullanamayacaklar.
    - Kazanmak için alt oy limiti 10 oy. Süre dolmasına rağmen 10 oy çıkmamış olursa bir tarafa 10un tamamlanmasını bekler.
    - Oylama 06.07.2011 00:00da tamamlanacak.
    - 2 mesaj kuralını ayrıca hatırlatayım.

    Başarılar.

    2 takımın sahipleri de takımlarını överse, biraz işte takım kişiliğinden falan bahsederse güzel olur.



  • St.Rendroy
  • quote:

    Orijinalden alıntı: NoName.

    St.Rendroy
  • Bad Boys ve pota altı farkı açık.Özellike pota altında çok üstünüm.Tarihin en iyi 4 numaralarından Malone ve Jordan şanssızlığı yaşamış ama o yokken de olsa 2 şampiyonluk yaşamış tarihin en iyi 5 numaralarından Hakeem pota altında.
    3 numarada zayıf görünsem de Prime Meloyu görmedik daha.Gerçi bu bir mazeret olmaz ama yine de Carmelo Anthony potansiyeline güveniyorum.

    Kaybetmek için doğmuş efsane Malone u kazandırmak için yaşıyorum bu oyunda .

    Yiğite de başarılar dilerim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi St.Rendroy -- 3 Temmuz 2011; 19:59:37 >
  • Takim degerlendirmesi yapmadan once koc degerlendirmesi yapmak istiyorum. Oncelikle degerlendirmeye baslamadan once Jerry Sloan'un bana gore underrated bir koc oldugunu belirteyim. Jazz ile iki kere finallere gidip ikisini de kaybetmesi yuzunden gelmis gecmis koclar arasinda cok yukarilarda gosterilen bir koc degil Sloan. Bunun bir diger sebebi de Jerry Sloan'un defansif anlamda kotu bir koc oldugu dusunulmesidir. Hemen hemen 90larin ortasindan beri Sloan'lu Utah pek defansif bir takim degildi. Ancak bunun sebebi Jerry Sloan'dan cok Utah'da oynayan oyuncularin genel olarak defansif oyuncular olmamasidir. Stockton-Malone ikilisinin oldugu donemi cogu kisi izlememistir ancak Boozer'in Utah'da oldugu donemi izleyenler demek istedigimi anlar. Bunun yaninda Jerry Sloan'un aslinda defansa ne kadar onem verdigini anlamak icin onun oyunculuk kariyerine bakmamiz yeterli olacaktir. Sloan Nba'de oynadigi sure boyunca her zaman defansiyla one cikmistir ve kendisi 4 kere All-Defensive First Team ve 2 kere All-Defensive Second Teame secilmistir. Jerry Sloan'un Bulls'daki takma ismi "The Original Bull" idi ve bunun sebebi cok sert savunma yaptigi icin bir suru macta bir yerleri kanardi. Yani Sloan mucadele eden oyunculari sever. Bu yuzden takimimda 2 kere DPOY olan Dwight Howard, 1 kere DPOY olan Gary Payton ve 6 kere Nba All-Defensive takimlarina secilen McHale var. Rick Barry savunmasiyla pek on plana cikmasa da normal bir savunma oyuncusudur. Gervin ise vasat bir savunma oyuncusu olmasina ragmen kariyerinde ilerledikce defans konusunda kendisini gelistirip Nba tarihinde 1 sezon icinde 100 block degerine ulasan ilk guard oldu. Jerry Sloan'un sisteminin takima nasil uydugunu yazinin belirli kisimlarinda belirtecegim ancak yazinin hemen basinda Jerry Sloan'un koclugunu yaptigi bir takimin defansif olarak da iyi isler yapabilecegini belirtmek istedim.




    Simdi oyuncu degerlendirmelerine gelirsek

    PG

    PG pozisyonlarina baktigimiz zaman cogu kisinin tercihi GP ve Zeke arasindan Zeke olacaktir. Bunun sebebi kendisinin Payton'a gore daha iyi bir kariyere sahip olmasidir. Kazandigi 2 yuzuk ve Finals MVP kariyer bakimindan Zeke'i one tasiyor. Ancak sahsen ben yeni bir franchise baslatacak olsam Zeke yerine Payton'i secerdim cunku Payton'in takima katkisinin Zeke'e gore daha fazla oldugunu dusunuyorum. Biraz GPnin kendisinden ve kariyerinden bahsedeyim.

    Gary Payton 1990 draftinda 2. siradan secilmis Sonics efsanesidir. Kendisi Nba'in gelmis gecmis en iyi defansif PGsidir. The Glove ismini nasil aldigini arastirsin bilmeyenler. Zaten 1996 yilinda DPOY odulunu kazanarak bunu kanitlamistir. Sunu da belirtelim kendisi Nba tarihinde DPOY kazanan tek PGdir. DPOY kazanmasinin yaninda 9 kere de All-Defensive First Teame secilmistir. All-Star gibi pek onemli olmayan seylere girmeyecegim oyunculari degerlendirirken yoksa 10 kere falan All-Star olmus bir oyuncu GP. Simdi Payton'in defansi hakkinda konusmayi birakacaktim ancak GP oyle iyi bir defansciydi ki 2-3 cumlenin yetmeyecegini dusundum. Unlu 1996 Nba finalini izleyenler GP ile Jordan arasinda gecenleri hatirliyorlardir. GP'nin Jordan'a karsi yaptigi savunma Jordan'a karsi yapilmis en iyi savunma olarak gosterilir. Jordan'in GP icin beni en iyi savunabilen guard demesi olayi ozetliyordur herhalde. Payton'in ne kadar iyi bir defansci oldugu konusunda hepimiz hemfikir oldugumuza gore Payton Zeke'e defansif anlamda cok zor anlar yasatacaktir demek yanlis olmaz herhalde.

    Simdi GP'nin defansindan bu kadar bahsedince ofansif anlamda kotu gibi bir anlam cikmasin. Ofansif anlamda da cogu PG kadar iyidir kendisi. 24-9-7 lik gibi harika bir sezona sahiptir. Kariyer ortalamalari da 16-7-4 civarinda ki Miami'de gecirdigi felaket 2 sezonu(37 ve 38 yasindaki hali) cikarirsak kariyer ortalamari cok daha yuksek oluyor. Prime haline baktigimiz zaman takimini hem ofansif anlamda hem de defansif anlamda sirtlayabilen PGlerden biriydi Payton. Bu yuzden hem ofansif anlamda hem defansif anlamda Zeke'in basina buyuk bela olacaktir.




    SG

    PG icin cok uzun yazdigimi farkettikten sonra SG icin o kadar uzun yazmak biraz zor geldi. Zaten pek gerek de yok zaten. Gervin'in Dumars'dan iyi oldugu konusunda herkes hemfikirdir herhalde. George "The Iceman" Gervin gelmis gecmis en iyi 5 SGden biridir. 4 kere sayi krali olmustur. O yuzden pek uzatmaya gerek yok burayi. Yalniz burada Gervin'in Sloan'un sistemini nasil daha iyi hale getirdiginden bahsetmek istiyorum. Sloan'un sisteminde her zaman 1-4 pozisyonunda oynayan oyuncular on plandaydi. Stockton-Malone ve Williams-Boozer ikilisi zaten bunu gosteriyor. Sloan'un sisteminde eksik olan parca her zaman SG olmustur. Stockton-Malone doneminde kaliteli bir SG Utah'a belki 1 belki daha fazla sampiyonluk getirebilirdi. Zaten bunu Sloan bir roportajinda soylemistir. Bu yuzden Gervin'in skor uretebilme becerisi(4 kere sayi krali oldugunu bir daha belirteyim) bu takimi 1-2 seviye atlatiyor ve Sloan'un sistemindeki catlaklardan birini kapatiyor. Oteki catlak ilk paragrafta bahsettigim defans oynamama konusuydu ve o catlagi da takimdaki defansif oyuncular ile birlikte biraz olsun kapattik diyebiliriz.




    SF

    Barry her zaman underrated olan oyunculardan biridir. Medyayla pek ic ice olmamasi ve bir seyler soruldugunda hep kisa ve pek kafasina takmadigi imaji yaratan cevaplar verdigi icin pek de sevilmez. Barry inanilmaz bir skorerdi. SF oynamasina ragmen iyi oyun kuruculuk ozellikleri vardi. 30+ sayi ortalamariyla oynadigi sezonlar oldu. Top calma konusunda gayet iyiydi. 3 top calma ortalamasi ile bitirdigi sezon olmasi lazim. Underrated olmasina ragmen cogu kisiye gore 5-8 arasinda bir yerdedir gelmis gecmis en iyi SFler arasinda. Melo ise ilk 15, belki.




    PF

    PFye baktigimiz zaman Malone'un McHale'den iyi oldugunu soylemeye zaten gerek yok. Ne kadar iyi bir skorer oldugunu herkes biliyor. Ancak karsisinda 3 kere All-Defensive First Team 3 kere de All-Defensive Second Team olmus McHale reis var. Bu Malone'u biraz yavaslatmaya yetecektir diye dusunuyorum/umuyorum. McHale prime yillarinda 25 sayi civari ortalamayla oynamistir. Ayrica cok iyi bir FG yuzdesine sahip oldugunu da hatirlatalim. 60% ile attigi sezonlar oldu. Kariyer ortalamasi da 55%-56% civari bir seydi. Her ne kadar Malone McHale'den daha iyi bir oyuncu olsa da Sloan'un sisteminde aralarinda cok fark olmadigini dusunuyorum. PF pozisyonunda kalan tek kozum Jerry Sloan'un sisteminin PFleri on plana cikarip onlari oldugundan daha iyi yapmasidir. Ayni zamanda Malone'un onemli anlarda hem savunmada hem de ofansda cok buyuk sorunlar yasamasi benim icin bir avantaj. Tum bunlar yuzunden McHale'in Sloan'un sisteminde Malone karsisinda basarili olacagina inaniyorum.




    C

    Pivotlara geldigimiz zaman uzun uzun bir seyler sacmalayip belki Howard'i Hakeem ile yarisabilecek bir oyuncu gibi gosterip kendimi komik duruma dusurebilirdim ama Hakeem The Dream Olajuwon abimize boyle bir saygisizlik yapmak istemedim. Hakeem hemen hemen her konuda Dwight'dan ustundur. Bu pozisyondan tek umudum Howard'da defansif anlamda iyi bir oyuncu oldugu icin Hakeem'i biraz da olsa yavaslatabilir. Howard'in ofansina gelirsek Howard belli bir sayi ortalamasi tutturacaktir(tahminim 15 PPG civari) ancak dedigim gibi burda daha iyi olan oyuncu kesinlike Hakeem'dir.




    Kisaca ozetlemek gerekirse PG konusunda GP'nin Zeke'e gore takimina daha fazla katki saglayacagini dusunuyorum ancak burda karari oy vereceklere birakiyorum. SG ve SF konusunda Gervin > Dumars ve Barry > Melo. PF pozisyonunda Malone McHale'den daha iyi bir oyuncudur ancak hem McHale'in de iyi bir skorer olmasi(20000e yakin sayi atmis bir oyuncu) hem McHale'in defansif anlamda iyi bir oyuncu olmasi hem Jerry Sloan sisteminin PFler icin uygun olmasi ve son olarak Malone'un onemli anlarda sorunlar yasamasi gibi nedenler yuzunden McHale'in Malone karsisinda kafa kafaya durabilecegini dusunuyorum. Pivot pozisyonunda ise Hakeem Howard'i yer, ham yapar.

    St. Rendroy'a da basarilar.




  • Isiah ve Dumarsı tek tek değerlendirmek yerine birlikte değerlendirmek gerek bence.Zaten Isiah ı alırken 11 den bana Dumars da kalır diye düşünmüştüm.
  • Seattle Ubersonics diyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Büyük maçları daha iyi oynayabilme durumuna sahip olan takım Rendroy'unki, Karl Malone'a rağmen. Rick Barry ve Kevin McHale haricinde playoff performer diyebileceğimiz pek bir isim yok maalesef. Bu açıdan Rendroy önde. (Gervin'in playoff sayıları çılgınca ama biraz Bron'un Cavs'teki sayıları gibi, kredisi görünenden daha az.)

    Perimeterde fiziksel üstünlük Yiğit'te, potaaltında denkler. Yiğit.

    Bu 2si birbirini dengeler nazarımda.

    -----

    Post - potaaltı savunması açısından Yiğit öyle bir farkla önde ki... Bunu dediğim için bana kızacak olanlar gidip 80ler Celtics'inde McHale'in etkisine bir göz atsınlar. Hakeem muhteşem bir savunmacı olabilir ama Dwight o kalibreden pek de uzak değil ve McHale bu konuda Malone'a ciddi fark atıyor. Yiğit.

    Verimli hücum açısından, Payton Frazier'la birlikte pg pozisyonundaki savunmacıların kralıdır ama şöyle bir şey var; K. Malone Stockton ile duo idi mesela. Pasörlük standardı açısından Zeke Stockton'ın sadece 1 gömlek altında benim nazarımda. Verimli hücum şartları Rendroy'dan yana işler bu sebeple.

    Bu 2si de birbirlerini dengeliyor benim için.

    -----

    Buraya kadar denk.

    Tie-breaker ise koçlar; Red Holzman en iyi koçlar listemde Adelman'ın üzerindedir ve 70lerde 4 sezonda 3 kez finallere götürüp 2 kez şampiyon yaptığı Knicks'e çok benzer bir yapı bence. (Barry'nin Melo'ya atacağı fark da, bunu kapatmaya yetmez.)

    St.Rendroy diyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ñolofinwë -- 3 Temmuz 2011; 20:59:39 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: NoName.

    St.Rendroy
  • Yiğit'e gitti oyum.İki takıma da başarılar.
  • Ubersonics
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Odinn#21

    Büyük maçları daha iyi oynayabilme durumuna sahip olan takım Rendroy'unki, Karl Malone'a rağmen. Rick Barry ve Kevin McHale haricinde playoff performer diyebileceğimiz pek bir isim yok maalesef. Bu açıdan Rendroy önde. (Gervin'in playoff sayıları çılgınca ama biraz Bron'un Cavs'teki sayıları gibi, kredisi görünenden daha az.)

    Perimeterde fiziksel üstünlük Yiğit'te, potaaltında denkler. Yiğit.

    Bu 2si birbirini dengeler nazarımda.

    -----

    Post - potaaltı savunması açısından Yiğit öyle bir farkla önde ki... Bunu dediğim için bana kızacak olanlar gidip 80ler Celtics'inde McHale'in etkisine bir göz atsınlar. Hakeem muhteşem bir savunmacı olabilir ama Dwight o kalibreden pek de uzak değil ve McHale bu konuda Malone'a ciddi fark atıyor. Yiğit.

    Verimli hücum açısından, Payton Frazier'la birlikte pg pozisyonundaki savunmacıların kralıdır ama şöyle bir şey var; K. Malone Stockton ile duo idi mesela. Pasörlük standardı açısından Zeke Stockton'ın sadece 1 gömlek altında benim nazarımda. Verimli hücum şartları Rendroy'dan yana işler bu sebeple.

    Bu 2si de birbirlerini dengeliyor benim için.

    -----

    Buraya kadar denk.

    Tie-breaker ise koçlar; Red Holzman en iyi koçlar listemde Adelman'ın üzerindedir ve 70lerde 4 sezonda 3 kez finallere götürüp 2 kez şampiyon yaptığı Knicks'e çok benzer bir yapı bence. (Barry'nin Melo'ya atacağı fark da, bunu kapatmaya yetmez.)

    St.Rendroy diyorum.

    Gervin'in hakkini yemissin gibime geldi. Gervin'in en yuksek playoff ortalamasi olan 34 sayi attigi sezonda takimda 10.0 ustu sayi ortalamasi ile oynayan oyuncu sayisi 6. Isteyen sezon sezon bakabilir kimlerle beraber oynadigina. Paultz, Kennon, Silas, Olberding, Rich Jones, Moore, Artis Gilmore, Mike Mitchell gibi 20 sayi civari ya da 20+ sayi playoff ortalamalari tutturan oyuncularla beraber oynamistir ve hic bir playoffta belli bir seviyenin altina dusmemistir. Zaten playoff ortalamasi 27 olan(Chicago'da gecirdigi neredeyse hic oynamadigi 86 sezonunu saymiyorum. Onla beraber 26.5) bir oyuncudan bahsediyoruz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Y!g!T -- 3 Temmuz 2011; 22:56:53 >




  • Ben takım uyumunu da düşünerek St.Rendroy diyorum.
    Ayrıca Yiğit'e özellikle de GP konusunda katılıyorum.Fakat rakibin pota altı gerçekten can yakıcı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Y!g!T

    Gervin'in hakkini yemissin gibime geldi. Gervin'in en yuksek playoff ortalamasi olan 34 sayi attigi sezonda takimda 10.0 ustu sayi ortalamasi ile oynayan oyuncu sayisi 6. Isteyen sezon sezon bakabilir kimlerle beraber oynadigina. Paultz, Kennon, Silas, Olberding, Rich Jones, Moore, Artis Gilmore, Mike Mitchell gibi 20 sayi civari ya da 20+ sayi playoff ortalamalari tutturan oyuncularla beraber oynamistir ve her playoffta belli bir seviyenin altina dusmemistir. Zaten playoff ortalamasi 27 olan(Chicago'da gecirdigi neredeyse hic oynamadigi 86 sezonunu saymiyorum. Onla beraber 26.5) bir oyuncudan bahsediyoruz.

    Hocam, biliyorum ortalamaları da sen de biliyorsun, po maçı sayısı, tur açısından performansları da önemli. Yani Kobe'nin şampiyonluk yolunda yaptığı 27/7/6, 2. turda kaybettiği 32/6/5ten daha iyidir. Böyle bakınca Gervin sayıları kadar etkileyici bir po ismi olmuyor nazarımda. Anlatabilmişimdir umarım.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Odinn#21


    quote:

    Orijinalden alıntı: Y!g!T

    Gervin'in hakkini yemissin gibime geldi. Gervin'in en yuksek playoff ortalamasi olan 34 sayi attigi sezonda takimda 10.0 ustu sayi ortalamasi ile oynayan oyuncu sayisi 6. Isteyen sezon sezon bakabilir kimlerle beraber oynadigina. Paultz, Kennon, Silas, Olberding, Rich Jones, Moore, Artis Gilmore, Mike Mitchell gibi 20 sayi civari ya da 20+ sayi playoff ortalamalari tutturan oyuncularla beraber oynamistir ve her playoffta belli bir seviyenin altina dusmemistir. Zaten playoff ortalamasi 27 olan(Chicago'da gecirdigi neredeyse hic oynamadigi 86 sezonunu saymiyorum. Onla beraber 26.5) bir oyuncudan bahsediyoruz.

    Hocam, biliyorum ortalamaları da sen de biliyorsun, po maçı sayısı, tur açısından performansları da önemli. Yani Kobe'nin şampiyonluk yolunda yaptığı 27/7/6, 2. turda kaybettiği 32/6/5ten daha iyidir. Böyle bakınca Gervin sayıları kadar etkileyici bir po ismi olmuyor nazarımda. Anlatabilmişimdir umarım.

    Lebron gibi deyince takiminda adam gibi skor uretebilen tek oyuncu o gibi anladim ben ondan yazdim rakamlari. Ancak senin dedigine de su yandan katilmiyorum su an Nba'de 30 takim var(Stern sagolsun). Eskiden bu kadar fazla degildi. Dogal olarak bir takimda bulunan kaliteli oyuncu sayisi su an ki Nba takimlarina kiyasla daha fazla oluyordu. Mesela su an cogu takimda playofflarda 10+ sayi ortalama tutturan oyuncu sayisi 3-4 iken o zamanlar 10+ sayi ortalama tutturan 6-7 oyuncu ya da 20+ tutturan 2 oyuncu bunun yaninda 10+ tutturan 4 oyuncu falan oluyordu. Bu yuzden baska skorerlerin yaninda 30 sayi civari ortalama tutturan bir oyuncu yukaridaki 5te de rahat bir sekilde 20 sayi civari bir ortalama tutturabilecek bir oyuncu. Ayrica the Iceman denmesinin sebebi her zaman her yerde her kosulda rahatca sayi atabilen bir oyuncu olmasidir. Gervin'in bu kadar iyi skorer olmasinin ana sebeplerinden biri de kisa guardlara gore uzun olmasi ve uzun guardlara gore de cok hizli olmasiydi. O yuzden aralarinda 11 cm civari boy farki olan Dumars'a karsi nasil bir performans gosterirdi orasi da ayri konu.

    Neyse en azindan ben oyle dusunuyorum. Uzatmaya gerek yok.

    @ThePhenoM
    Isim isim baktigin zaman oyle ama Malone-Hakeem ikilisinin de buyuk dezavantaji var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Y!g!T -- 3 Temmuz 2011; 23:45:34 >




  • Seattle Ubersonics
  • St.Rendroy
  • St.rendroy
  • 10-1 Seattle Ubersonics



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ñolofinwë -- 4 Temmuz 2011; 18:58:00 >
  • AkanziNiggas
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.