Şimdi Ara

SEAT LEON MK3/5F ANA KONU (1785. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
58.300
Cevap
358
Favori
2.620.975
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
65. Sırada  bugün en iyi #26
Sayfa: önceki 17831784178517861787
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Merhaba hocam,
    Geri geri degil ama duz yokus ciktim durduktan sonra hic bir manevra yapmadim.

Baslarda yanik kokusunun normal olabilecegine dair bir kac sey okudum ama kafama takildi...
  • Hmm anladım hocam. Aslında fena bir özelliğe benzemiyor. O yüzden biraz üstüne düştüm de neyse artık. :)
  • benmuhalif B kullanıcısına yanıt
    ilk başlarda bende de geldi o yanık kokusu sonra kullandıkça geçiyor merak etme güle güle kullan
  • zargana38 kullanıcısına yanıt
    Tesekkurler,
    Sizin boyle bir baski-balata kokusu gibi miydi benimki ona benziyor sanki. Bir de arac mumlaniyormus galiba onun kokusu farklidir sanirim.
  • Merhabalar,

Benim jantın diske sabitlendiği yerdeki 5 adet plastik kapakçıklardan 2-3 tanesi ve 2 tane de sibop kapakçığı yok olmuş, çalmışlar mıdır yoksa düştü mü analyamadım. Nerden bulabilirim bu parçaları bilgisi olan var mı?
    ona benzer bir kokuydu biraz naylon karışımı
  • Bu işte prof olmuş kişi@tmac61. Yardımlarını bekliyoruz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bekliyorum hocam tavsiyelerini, çalınıyor mu bunlar genelde nedir? :) Adı ne oluyor bu kapakçıkların ayrıca özel bir ismi var mı?
  • Geldim efem 😇

Bu "bijon kapakları" serviste gelişigüzel takıldığı için yerinden çıkıyor. Çalınma falan yok kesinlikle.

Bundan kaçışın tek yolu; doğru kapakları takmak.

Aşağıdaki resimlerde parça bumarası "A" ile biten kapaklar normal bijonlar içindir (16adet), "C" ile bitenler ise şifreli bijonlar içindir (4adet)

Servisten parça numarasıyla sorup, alıp, takabilirsiniz. 👍

Bu mesaja eklenen görseller:

SEAT LEON MK3/5F ANA KONUSEAT LEON MK3/5F ANA KONU

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tmac61 -- 20 Şubat 2016; 21:00:57 >

• tmac61 kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler hocam. Şifreli/normal bijon nedir bu arada? Neye göre anlyabilirimi bu kapak farklarını?
  • Arkadarşlar bir de parktan sonra ilk kalkışta manevra yaparken 1'e atıp ilk ivmelenmeyi yapınca motor kısmından "langırt" gibi garip bir yerine oturma sesi geliyor. Başına gelen var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi P3km3z -- 20 Şubat 2016; 21:12:13 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: P3km3z

Çok teşekkürler hocam. Şifreli/normal bijon nedir bu arada? Neye göre anlyabilirimi bu kapak farklarını?

Resimdeki gibi olan şifreli bijondur ve sadece "c" ile biten kapakla uyumludur. Her jantta bir adet olur.

Bu mesaja eklenen görseller:

SEAT LEON MK3/5F ANA KONUSEAT LEON MK3/5F ANA KONU

Aracınız henüz çok yeni, 120 km de olduğunu belirttiniz.Gelen o koku ben aldığımda da bir müddet devam etti, sebebi ise motor aksamında bulunan contalar ve çok yüksek derecede ısınan eksoz manifoldu contasından gelen koku, ayrıca bir miktar fren balataları da koku yayıyor, bunların hepsi yeni olduğu için, yani normal bir durum.Kısa bir süre sonra koku falan kalmaz.

• P3km3z P kullanıcısına yanıt
    Otomatik şanzıman araçlarda (P) park a aldığınızda şanzımanı kilitliyor, sonrasında siz D ye atıp yürümeye kalkacağınız sırada şanzıman yüke bindiği için kilit açılıyor gelen ilk ses budur muhtemelen.

• Normal bir araç testi :)

• arkadaşlar aracımı alalı 1 ay oldu. 2400 km yaptım 5.2 litre ortalama tüketim var 30 km ortalama hız. 1.6 tdi manuel. araçtan oldukça memnunum. 1.4 benzinli manuel polodan geçiş yaptım.

hillholder çok güzel. önceden yokuşlar eziyet oluyordu. 1.6 dizelin gücüyle banamısın demiyorum. hızlanma, ara hızlanma mükemmel. uzun yolda rampada tabiri caizse yemediği araç yok. 110 beygir gibi gözükebilir ancak 140-150 beygire kadar kafa kafaya gider diyebilirim.

yol tutuş mükemmel. torsiyon olmasına rağmen güven veriyor. keskin virajlarda millet yavaşlarken bu araçla gazla geçilebiliyor.

motor gerçekten çok iyi. turbo lag gibi bir durum yok. ayağınızın altında gaz pedalını sürekli hissediyorsunuz. milimetrik dokunduğunuz anda tepki veriyor. watercooler olması bir etken diye düşünüyorum.

aracın gaz pedalı iki kademeli gibi. belli bir yerden sonra karbüratörde 2. boğazı açmış gibi gidiyor.

süspansiyonlar beklediğim gibi biraz sert. lastik havalarını 33-30 yaptım idare eder duruma geldi.

iç malzeme kalitesi polodan geçiş yaptığım için yeterli geldi. daha önce dizel trendline jetta, boş fluence gibi deneyimlerim olduğu için yeterli diyebilirim. 1.2 tsi comf. golf ile kıyasladığımda biraz vasat denilebilir.

araçta trim sesi yok. sanırım oldukça iyileştirme yapıldı araçta. çıkacak olsa çıkardı diye düşünüyorum. 50000 km polo kullandım trim sesi vs. olmadı.

aracı iyi ki almışım diyorum. kafam rahat geziyorum ve oldukça tatmin edici bir performansı var. dolu dolu gidiyor ve motor sanki 130-140 beygir gibi güven veriyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K.Kahriman -- 20 Şubat 2016; 23:16:54 >

• Police55 P kullanıcısına yanıt
    Hocam araç manuel yalnız 1.2 tsi
  • Bugun sebep yokken lastiklerin havasini bi kontrol edeyim deyip benzinlige girdim 10km yol yaptiktan sonra. Lastiklerim onlerden baslayarak sirasiyla 21 24 22 24 psi gosterdi. Onleri 33 arkayi 30 yaptim. Sonra tekrar one taktim biri 28 biri 32 olmus. Tekrar 33 yaptim. Arkayi kontrol ettim 29 olmus. Onlere bu sefer 34 bastim arkaya da 31 bastim. Pompayi birakir birakmaz kacan hava 1psi kaybettirir dusuncesiyle boyle yaptim. Yarin tekrar kontrol edecegim onleri düşerse lastikciye goturcez demektir. Yalniz o kadar hava bastim lastiklerdeki görüntü degismedi. Belki gece diye ama toklukdan anlasildi. Diken gibi oldu yalniz daha iyi hizlaniyor hem. Barizz
    En son 33 30 yapip birakmistim lastikleri de set etmistim. Ne bir uyari ne bir ses yok yol bilgisayarindan. Bu kez set etmedim. 21 24psi ile gezmisim :(. 17" benim jantlar 45 yanak.

• quote:

Orijinalden alıntı: junkerss

Normal bir araç testi :)

Hocam bu videodaki Leon hangi renk?
  • Yokusta ufak manevralar sifir aracta baski balata kokusu getirir. Ben de yasadim bu kokuyu ama gecti. Sizinkiler de geçer. Vistesler bazen tam yerine oturmaz. Zamanla siz oturtmasaniz bile kendi oturacak. Suspansiyonlar yumusayacak. Ben de gecmeyen tek sey 4. Viteste gaza normalden fazla basarsam vites topuzu hala titriyor. Servise sormadim firsatini bulunca soracağım.

• 
Sayfa: önceki 17831784178517861787
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.