Şimdi Ara

Seat Ibiza rakiplerine göre fazla ucuz değil mi??? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
1
Favori
2.241
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: teneke1236737

quote:

Orijinalden alıntı: TheCaliph_

quote:

Orijinalden alıntı: teneke1236737

quote:

Orijinalden alıntı: TheCaliph_

Ibiza Cupra sahibi olarak Malzeme kalitesi kötü, Trim sesleri başlıyor vs vs yine de tercih edilir kesinlikle.

10 binde Sunroof'tan ses gelmeye başladı kötü yolda açıkken tıkırdıyor. 15 binde gösterge camlarında ses başladı ki bu sesler Leon'da da var.

Şu forumda hiç bir zaman kendi aracının olumsuz yanlarını söyleyenleri görmedim.Görsemde en fazla 5-6 tane.

Helal olsun.

Seat bana aylık 1000 TL falan verseydi söylemezdim de para almayınca saydırıyorum

SCT'de bunların çözümü var ama neden 20 bin Km deki aracın göstergelerini sökeyim?

Ben AUX ile müzik dinliyorum pek duymuyorum sesleri ama aracıma biri binse 1-2 gün gezsek der ki bu araç Km mi düşürüldü.

20 bin mi?

Bu arada son yoruma kahkaha atasım geldi.

Valla şöyle söyleyeyim:

1 ) Sunroof açıkken yani yukarıya kaldırılmış durumda yol biraz bozuk ise ses geliyor. Bunun spreyi falan varmış galiba düzeliyormuş.

2 ) 15-20 bin Km'den beri Gösterge camının oradan ses geliyor. Araç 2014 model 30 bin KM'de. Bunun da sökülme şeyleri var ama 20 bin Km yani daha.

Leon Ibiza hepsinde var bu sorunlar. Skoda ve VW'ye göre malzeme kalitesi çok geride ve bu bilerek yapılıyor.

• TheCaliph_ kullanıcısına yanıt
    İlk defa ve sizden duydum Seat'tan trim sesleri geldiğini.

Allah yardımcınız olsun.Daha km bile yok gibi bir şey.
  • Bundan 5 ay önce ibiza 1.2 TSİ 90 HP style satın alıp 15 gün içinde satmış bir kişi olarak yazıyorum.

EuroNcap'dan 5 yıldız alan bir arabayı kaçırmayın alın derim.

Bende 2.el arabalardan arızalarından bıkmış olarak bütün markaları gezdim Renault-Hyundai-Fiat- Ford,Dacia vs en son Seat ibizayı görmüştüm. Özellikleri fiyatına göre çok iyidi. Cruise Control, Yokuş kalkış desteği, Bluetooth vs vs. 55 milyar bütçem vardı. Az daha dacia Dokker alacaktım gittim ibizayı aldık. İlk benzinliğe girince pompacılara bi 20 lik fişekliyorsun. Yaklaşık 2500 KM kullandım. Gel gelelim arabanın sevmediğim yanlarına arka koltuk mesafesi çok dardı. 25 milyar borca girmiştim. Yakıt tüketimi nispeten iyiydi. Performansı güzeldi. Alırken yeni kasası çıkacağını duymuştum ama ben 2018 de bekliyordum ama yanılmışım ağustosta getirdiler ayrıca fiyatı yüksek olur diye düşünerek eski kasayı aldım. Aldıktan sonra araca 3 defa zam yaptılar. Ben 52 ye almıştım. 60 milyara kadar çıkardılar fiyatı bende aldığım fiyata sattım. Borcumu da kapattım. Yeni kasasını görünce eskisini elden çıkarmak istedim.

Gel gelelim diyeceklerime:
    30 yaşındayım. Bebekliğimden beridir arabaların içinde büyüdüm. Her türlü arabamız oldu. Sanayilerde çok uğraştım. Allaha şükür bu zamana kadar hiç bir kazam olmadı.

Otomobilde kullanılan sert plastiğe bakıp araba alma diyenlerden uzak duracaksın. Çünkü !!! Araba kullanırken konsoldaki plastiğin sert yada yumuşak olması seni ilgilendirmeyecek... Sen oraya belki 10 sene boyunca hiç dokunmayacaksın bile !!!!
    Sana gerekli özellikleri var ise ( Hız sabitleme + yokuş kalkış + abs + asr + esp ) gerisi boş.
    istersen git teneke jantlısını al. Sonra gidip jant alrısın.
    Kapı içinde sünger varmış. Doğrudur. Bi sor bakalım niye koymuşlar onu mühendisler. Niye çarpışma testinden 5 yıldız almış ? Dacia Sandero niye alamıyor acaba çarpışma testine girmediği için mi ? İbiza nın kaput ağarlığı fazladır. Honda gibi sac dan yapmamışlardır arabayı. Yada Citroen gibi kaput altına keçe bile koymadığı için mi ?

Motor olarak çoğu piyasa arabasından güçlüdür. Özellik olarak da çoğu firmanın extra para vererek aldığın özellikleri standart gelmektedir.

Yeni kasası çok hoşuma gidiyor. Hatta Leon dan daha güzel. Sana diyeceğim şu ki 1 an bile bekleme git al. Hatta imkanın varsa DSG 115 HP liğini al. Pişman olmayacaksın. Trim sesi , o şu bu diye takılma. Sen yolda bunları duymayacaksın bile.

Seat'ın ucuz olmasının sebebine gelince:
    VW, Skoda , Seat , kısaca VAG grubu nun satış ve pazar taktiğidir bu. Bu arabada da aynı motor var POLO da da aynı motor var. Tek fark polo da o konsol yumuşak olacak. Ama !!!! fiyatı da 75 milyar olacak.

Not : Şu an 2006 Kia Rio 1.5 CRDİ kullanıyorum. 110 HP Hepsinden daha atik ve güçlü

• Yaklaşık 5 aydır 1.2 tsi Style kullanıyorum ve tavsiye ederim. Araç bence keyifli, özellikleri yeterli, motoru fena değil. Arka diz mesafesi kısa zaten bundan herkes bahsediyor. Arka amartisörler sert. Yakıt dikkat edilebilirse iyi. Ben memnun kaldım fakat Leon geçmeyi düşunüyorum şu aralar. Zaten çalışıp uğraşıyoruz sürmüşken C sınıf sürelim diyorum tat alalım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.