Şimdi Ara

Seagate ST3500418AS Reallocated Sector Count hatası (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
140
Cevap
2
Favori
30.956
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: sedoman34

lepigor , chkdsk ten sonra hdtune den smart çıktısını yineleyebilirim. chkdsk % 40 ta şuan ve oldukça agır gidiyor.

ben hepsini denedim smart ı değiştiremedim ...umarım sen basarırsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: orhuncoskun

Disk bende olsa birçok yöntem denerim ama buradan elimden bu kadar geliyor artık. Bu hata da başıma hiç gelmedi

Bu tip hatalar da sorun board'un chipset'i de olabiliyor. (ICH9, ICH10 gibi kuzey köprüleri.). Çoğu hatalı ICH7-8 ve 9 olan board'larda okunmayan diskleri ICH10 chipsetli board'lar okuyor. Hatayı düzelttiğimde de diğer chipset'lerde çalışıyor.

bu hatayı cözmek çok zor hdd fiyatları pahalanmasa bu kadar deneme yapmazdım :(
  • Bu işlemler sırasında BIOS'taki HDD smart ayarı Enable/Disable farkediyormu acaba?
    Fiyatı isterse 10TL olsun. Ortada bir sorun var. Ben de merak ettim bu hatanın neden kaynaklandığını. Belkide Firmware Update ile hemen hallolacak kimbilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orhuncoskun -- 8 Kasım 2011; 1:52:56 >
  • quote:

Bu işlemler sırasında BIOS'taki HDD smart ayarı Enable/Disable farkediyormu acaba?
    Fiyatı isterse 10TL olsun. Ortada bir sorun var. Ben de merak ettim bu hatanın neden kaynaklandığını. Belkide Firmware Update ile hemen hallolacak kimbilir.

hocam bu hatanın özeti (araştırdığım kadar) hdd de bad sectör varsa o kısma bilgi girişi olduğunda hdd bunu reallocated diye adlandırılan bölüme atıyor
    bu bölümde genelde düşmelerden kaynaklı bozuluyor 1 aydır bunu arastırıyorum ama bulamadım bir çözüm 700 mblik bir dosyayı 400 mb atıyor sonra donuyor ...
  • Düşürmeden dolayı 2 gün sonrasında okuma ve yazma sorunları olduğunda göderdim hemen yenisini verdiler ama bu hata vermiyordu sadece kopyalarken takılıp kalıyordu yada bazı klasörlerde hata veriyordu. Formatlayınca komple gitmişti.
  • ben diski ilk olarak abit aw9 d max 975 de daha sonra x38 abitle ve son olarak x38 asus ta kullanıyorum.

bad sector hatası olmadıgı halde bu sorunu veriyor ama bendeki örnekte.

kullandıgım sistemde oluşan genel elektirik kesintileri, pc açık oldugu halde birden ekran kartının görüntüyü kesmesi benden kaynaklı olarak ta kasamın bulundugu tv konsol rafını sistem çalışıyor haldeyken arada bir arka tarafa ulaşıp kablo sök tak işleri için konsol u ileri geri hareket ettiriyor olmak, şayet bu 2. el disk elime geçtiginde (ki test etmedim ) sorunlu degil ise saydıgım bu 3 kusurlu hareketten birisi sebebiyet vermiş olabilir.

not:(ekran kartımı servis bu sorun sebebiyle onaylayıp yenisiyle 1 ay önce degiştirdi ,sorun artık yaşanmıyor) yani geriye 2 kalıyor.

• quote:

ben diski ilk olarak abit aw9 d max 975 de daha sonra x38 abitle ve son olarak x38 asus ta kullanıyorum.

kullandıgım sistemde oluşan genel elektirik kesintileri, pc açık oldugu halde birden ekran kartının görüntüyü kesmesi benden kaynaklı olarak ta kasamın bulundugu tv konsol rafını sistem çalışıyor haldeyken arada bir arka tarafa ulaşıp kablo sök tak işleri için konsol u ileri geri hareket ettiriyor olmak, şayet bu 2. el disk elime geçtiginde (ki test etmedim ) sorunlu degil ise saydıgım bu 3 kusurlu hareketten birisi sebebiyet vermiş olabilir.

not:(ekran kartımı servis bu sorun sebebiyle onaylayıp yenisiyle 1 ay önce degiştirdi ,sorun artık yaşanmıyor) yani geriye 2 kalıyor.

/>

yapacak birşey yok garanti yoksa 6 ay bekle hdd fiyatları dussun o zaman guzel bi tane alınır ben öyle yapıcam sahsen

• Daha da olmuyorsa bad sec.'ün yerine bak ona göre hdd'yi 2 ye böl bad sec. olduğu kısımı DEL yap gitsin. Bende de Bad Sec.'lü 1 TB vardı yerini belirledim 750gb ayırdım 250 kısmına denk getirip o bölümü sildim. 750gb olan kısmı doldurup denedim bi sorun yok bu şekilde kullanıyorum. Böyle de yapabilirsin.
  • quote:

ben diski ilk olarak abit aw9 d max 975 de daha sonra x38 abitle ve son olarak x38 asus ta kullanıyorum.

Bozmak için elinden geleni yapmışsın.Elektronik cihaz sonuçta, nazik davranmak gerekir.Bundan sonra daha dikkatli davranırsın herhalde...

• quote:

Disk bende olsa birçok yöntem denerim ama buradan elimden bu kadar geliyor artık. Bu hata da başıma hiç gelmedi

Bu tip hatalar da sorun board'un chipset'i de olabiliyor. (ICH9, ICH10 gibi kuzey köprüleri.). Çoğu hatalı ICH7-8 ve 9 olan board'larda okunmayan diskleri ICH10 chipsetli board'lar okuyor. Hatayı düzelttiğimde de diğer chipset'lerde çalışıyor.

Şu an ICH7R ve ICH9 olan iki adet bilgisayar kullanıyorum, herhangi bir sorun yaşamadım.Bu chipsetlerde hata olduğunu sanmıyorum.Ama bu çiplerin arızalanmayacağı anlamına gelmez.Yani sizin elinizdeki bordun ICH 7,8,9,10 vs.. arıza yapmış olabilir.Bu durumda herhangi bir diski bu sistemde kullanamazsınız zaten.Ama bu çipsetler arızalı olsa binlerce kullanan insan var.Herhangi bir donanım bug'ına forumlarda rastlamadım.Birde harddiskler elektro/mekanik cihazlar olduğu için bozulmaya ve problem çıkartmaya daha fazla meyillidir.

Hardisklerin hataya meyilli yapılarını diğer sistem bileşenlerine yüklemek gereksiz.Önce hatayı diskte aramak daha doğru bir yaklaşım.Boardunuzda veya diğer bileşenlerde hata olma ihtimali daha zayıftır.(tabi böyle bir olasılık yok demek hata olur.)

Birçok intel tabanlı board kullandım,hatta intelin hatalı olarak üretim yaptığını kabul ettiği boardları bile kullandım.Bazı ince ayarlar yapınca bu boardlar bile problemsiz çalışıyordu...

• brev hocam elektrik kesintilerine karşı ups kullanmak lazım tabi ama ihmal işte, diger itme çekme olayını kasadaki wd1.5 olan da yaşıyor onda böyle bir sıkıntı yaşanmadı hemen hemen aynı sürede bendeler, seagate de buna göre daha fazla hassasiyet var deyip sıyrılasım var bu işten.
  • quote:

brev hocam elektrik kesintilerine karşı ups kullanmak lazım tabi ama ihmal işte, diger itme çekme olayını kasadaki wd1.5 olan da yaşıyor onda böyle bir sıkıntı yaşanmadı hemen hemen aynı sürede bendeler, seagate de buna göre daha fazla hassasiyet var deyip sıyrılasım var bu işten.

Bütün harddiskler sarsıntı ve düşürmeye karşı hassastır.Birinin bozulması diğerinin bozulmaması birazda şans işi hepsi aynı anda bozulacak diye bir kural yok.Bir tanesi bozulmuş işte.Bende bütün disk üreticilerinin değişen boyutlarda 5 adet diski var.Hiç bir diskte ciddi bir problem yaşamadım şimdiye kadar.İnşallahta yaşamam,çünkü son aldığım diskler 1TB Samsung ve 2TB WD, eğer birşey olursa kahrımdan ölürüm herhalde...

Elektrik kesintilerinden bende korkuyorum, UPS bakıyorum.Daha bugün kesildi yine elektrikler...

• Ben de aynı hata ile karşıkarşıyayım ama bendeki hdd seagate laptop ta takılı ve pil sorunu yok yani anlık elektrik kesintisi sorunu yaşamıyor ama yine de bu durum oluşmuş bence sarsıntıdan kaynaklanıyor.laptop çalışırken biryerden biryere götürürken oluşuyor zannedersem.SMART sector datalarını düzeltmenin bir yolu yok.hdd repair diye bir program var onunla her türlü smart datasına hex olarak da ulaşabiliyorsunuz ancak veri yazmak mümkün değil.firmware güncellemeleri smart datasını değiştirmiyor bunu da çok kez denedim. Benim hdd de reallocated sector count 54 olmuş.hdd bad sector yok görünüyor.smart test passed.garantisi mart 2013 e kadar devam ediyor.Acaba garantie yollasam değişirmi ?zannedersem değiştirmezler çünki seatools programında smarttest passed yazılı yani onlara göre bu bir sorun değil

Seagate ST3500418AS Reallocated Sector Count hatası

• quote:

Orijinalden alıntı: mardina

Ben de aynı hata ile karşıkarşıyayım ama bendeki hdd seagate laptop ta takılı ve pil sorunu yok yani anlık elektrik kesintisi sorunu yaşamıyor ama yine de bu durum oluşmuş bence sarsıntıdan kaynaklanıyor.laptop çalışırken biryerden biryere götürürken oluşuyor zannedersem.SMART sector datalarını düzeltmenin bir yolu yok.hdd repair diye bir program var onunla her türlü smart datasına hex olarak da ulaşabiliyorsunuz ancak veri yazmak mümkün değil.firmware güncellemeleri smart datasını değiştirmiyor bunu da çok kez denedim. Benim hdd de reallocated sector count 54 olmuş.hdd bad sector yok görünüyor.smart test passed.garantisi mart 2013 e kadar devam ediyor.Acaba garantie yollasam değişirmi ?zannedersem değiştirmezler çünki seatools programında smarttest passed yazılı yani onlara göre bu bir sorun değil

Yukarıda attığım resme bakarsan aynı problem bende de var bu kadar az hata için değişim yapmazlar.Zaten bu bir hata olduğu anlamına gelmez.Önemli olan bu hata kontrol altında mı?Sayısında artış var mı? Mesela bende 3-4 yıldır takılı kaldı herhangi bir artış yok.Ben bir ara diskimi yanımda taşıyordum disk kutusu ile bu dönemde bu hata oluştu.

Sabitdiskler sarsıntı ve darbelere karşı en hassas cihazlardır.Birde laptop harddiskleri normal desktop disklerinden en az 10 kat daha dayanıklıdır.Çünkü taşınabilir olarak dizayn edilmişlerdir.Eğer daha fazla güvenlik istersen SSD alıp takıcaksın.SSD disklerin normal sabitdiskten 100 kat daha fazla şok dayanımı vardır.

• hard disk çalışırken dayanıklılık konusunda 3.5 inch ile 2.5 inch hdd arasında hiçbir fark yok.yani her ikisi de darbelere karşı çok hassas.bunu içini sökerek gördüğüm 20 tane kadar hard diske bakarak tespit ettim.kapalı iken okuyucu kafa park yerine çekiliyor ve kilitleniyor.yani kapalıyken sorun yok ama çalışırken plastik kolun üzerindeki manyetik okuyucu dakikada 5400 veya 7200 devirle dönen metal plakanın birkaç mikromilimetre üstünden veri okuyup yazıyor ve bu esnada sarsılma çarpma gibi anlık titreşimler kafanın plakayı bozmasına sebep oluyor.aynı eski plakların çizilmesi gibi bir sorun yani.bence dizüstü bilgisayarlar masaüstünden daha çok bozulma ihtimali ile karşıkarşıya.ssd'ye gelince onun da yazma ömrü kısa ve fiyat sorunu var.hdd bad sector hatası onlarda ölü memory modülleri olarak yine karşımıza çıkıyor.bence hdd yerini mssd (msata da deniyor) hdd modülleri alacak.böylece hard diskin kapladığı alan da küçülecek.ancak fiyatlar henüz çok pahalı.

• Benim RAID 0'li sistemde HDD'leri ayırmadan test yapan program buldum ve bu görünüyor ama OK. diyor bad sector yok. Bu nedemek oluyor anlamadım.

• quote:

Benim RAID 0'li sistemde HDD'leri ayırmadan test yapan program buldum ve bu görünüyor ama OK. diyor bad sector yok. Bu nedemek oluyor anlamadım.

yakında senide aramızda görücez demektir bu önlemini al hdd %40 ömrü kalmıs
  • @orhuncoskun
    Harddiskte birkaç sorunlu sektör oluşmuş ve bunlar yedek alana taşınmış.
    Belli bir değeri aşmadığı sürece sorun yok diyebiliriz, eşik değer her hdd de değişiklik gösterir sizin hdd de bu 51 ama kullanılan program kaç sektörde sorun olduğunu göstermiyor, hdtune sorun çıkarıyorsa aida64 ü deneyebilirsiniz.
  • Raid'den ayırıp baksam yine bu bilgiler aynı kalırmı acaba.
  • quote:

Orijinalden alıntı: exFAT

@orhuncoskun
    Harddiskte birkaç sorunlu sektör oluşmuş ve bunlar yedek alana taşınmış.
    Belli bir değeri aşmadığı sürece sorun yok diyebiliriz, eşik değer her hdd de değişiklik gösterir sizin hdd de bu 51 ama kullanılan program kaç sektörde sorun olduğunu göstermiyor, hdtune sorun çıkarıyorsa aida64 ü deneyebilirsiniz.

Hemen aida64 Extr. Trial Kurdum baktım S.M.A.R.T seçeneğinde boş gösteriyor 5 dk. kadar bekledim birşey gelmedi.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.