Şimdi Ara

Seagate IronWolf Pro

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
222
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar Seagate IronWolf bildiğim kadarı ile Nas bir disk.Bu diski pc de depolama amaçlı kullana bilirmiyim.Bildiğim kadarı ile diğer disklerden daha güvenilirler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Potato_GLaDOS -- 13 Aralık 2020; 11:17:26 >



  • Güvenlik ve NAS diskler 24/7 yük altında çalışacak şekilde dizayn edildiklerinden daha sağlamlar ve her amaçla kullanılabilirler. Seagate güvenilmez bir marka (seagate dava şeklinde ararsanız nedenini anlarsınız), 2 adet 3TB Barracuda iki yıl içinde bozuldu, Skyhawk I/O hataları veriyor içindeki verileri kopyalayacak disk olmadığından garantiye gönderemiyorum, Ironwolf şimdilik sorunsuz. Disk'in ne amaçla kullanılacağı değil ne kadar süre ve ne kadar yük altında kullanılacağı önemli yani foto, film, müzik gibi dosyalarla doldurulacaksa desktop modeli bir disk yeterli, disk günde 6-8 saatten fazla yük altında kullanılacaksa o zaman güvenlik veya NAS tercih edilebilir. Seagate'lerin bozulma oranları yüksek, WD'lerin performansları zayıf, Toshiba'lar performans açısından Seagate'lerden zayıf fakat daha güvenilirler. En güvenilir disk eski adı HGST olan WD Ultrastar serisi.





  • Teşekkürler hocam gayet aydınlatıcı oldu cavabınız benim için.8tb baracuda disk ilk aldığım da ikinci gün bozuldu yenisini verdiler buda bir yıl dayandı diskin sağlık durumu %18 şuan.Para kıydım 4tb lik samsung ssd aldım.Yadek lemek içinde harıcı 10tb lik wb diskim var.Bir daha Seagate almam.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Potato_GLaDOS -- 13 Aralık 2020; 13:54:27 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.