Şimdi Ara

Seagate Barracuda 2TB (ST2000DM001) sabit diskteki periyodik ses? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
171
Cevap
12
Favori
16.686
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • fw up yapın hala ses devam ederse burdakini uygulayın.
    intel kulananlar için rst başarım sekmesi bu menüde mekanik hdd ler için sizin tabirinizce tırt cırt gibi sesleri yani apm den kaynaklı , kafa park sesini kese bilirsiniz. devredışı bırak.
    http://forum.donanimhaber.com/m_73296274/tm.htm
  • ST1000DM003 ..... 9YN162 ............. 1TB kullanıyorum son sürüm ama ses devam edıyordu ozellıkle torrent ındırıken arsıv ıcın 15-20 gb dosyaları rarlarken acayıp cıkıyordu uyuyamıyordum gece. verdiğiniz linkteki crystaldiskınfo ile sorunu cozdum. Teşekkürler
  • DİSKİN FİRMWARE sine nasıl bakarız birde sistem kurunca da ses geliyormu bende hiç daha dosya yükleemdim boşta iken cırt sesi geliyor daha yeni aldım herkese kolay gelsin saygılar
  • arkadaşlar bende ST2000DM001 bu ürün vardı.son fw yükledimama sorun hala devam etti..bende servise gönderdim...bende SV35 modelide vardı aynı ses bu aldığım ST2000DM001 modelde yaptı anlamadım gitti nasıl ürün üretiyorlar bozuk bozuk satıyorlar millete...şuan ürün serviste bakalım ne olcak....
  • quote:

Orijinalden alıntı: zaq999

fw up yapın hala ses devam ederse burdakini uygulayın.
    intel kulananlar için rst başarım sekmesi bu menüde mekanik hdd ler için sizin tabirinizce tırt cırt gibi sesleri yani apm den kaynaklı , kafa park sesini kese bilirsiniz. devredışı bırak.

teşekkürler cvp yazmışsınız ama ben çoktan yolladım ürünü...
  • bende yolladım iade olarak seagete barracuda lar da genel sorun var sanırım kapasite yükseldikçe harddiskeler kafayı yiyor firmware güncellemeymiş falan filan güncelleyeceksin bozulacak bu seferde garanti kabul etmeyecek gelde ugraş seagate ye bulaşmamak lazımmmış öğrendim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ferdinec -- 1 Nisan 2013; 11:24:08 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ferdinec

bende yolladım iade olarak seagete barracuda lar da genel sorun var sanırım kapasite yükseldikçe harddiskeler kafayı yiyor firmware güncellemeymiş falan filan güncelleyeceksin bozulacak bu seferde garanti kabul etmeyecek gelde ugraş seagate ye bulaşmamak lazımmmış öğrendim

aynen kardeşim kapasite arttıkça gerçekten HDD performansı düşüyor neden bende anlayamadım mübarek masaüstü için değil taşınabilir HARİCİ HDD ler için üretilmiş sanki

bu HDD ke sistem kurulmaz kesinlikle ben şu an kurdum ama inanın Western digital caviar black in verdiği performansı veremiyor nasıl iş anlamadım doğrusu

• quote:

Orijinalden alıntı: tda 1562q

quote:

Orijinalden alıntı: ferdinec

bende yolladım iade olarak seagete barracuda lar da genel sorun var sanırım kapasite yükseldikçe harddiskeler kafayı yiyor firmware güncellemeymiş falan filan güncelleyeceksin bozulacak bu seferde garanti kabul etmeyecek gelde ugraş seagate ye bulaşmamak lazımmmış öğrendim

aynen kardeşim kapasite arttıkça gerçekten HDD performansı düşüyor neden bende anlayamadım mübarek masaüstü için değil taşınabilir HARİCİ HDD ler için üretilmiş sanki

bu HDD ke sistem kurulmaz kesinlikle ben şu an kurdum ama inanın Western digital caviar black in verdiği performansı veremiyor nasıl iş anlamadım doğrusu

eski harddisk teknolojilerinin üzerinde yazılımsal değişiklikle (üzerlerinde oynayarak) üretiyorlar ticari kafayla sonra sorunllar çıkıncada kıvırıyorlar bu benim fikrim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ferdinec -- 1 Nisan 2013; 12:00:03 >

• Bende 1tb olanı vardı ses yapıyordu daha 1 sene olmamıştı alanı gittim 2 tb olanı aldım aynı sesi o da yapıyor. Oyunları kurdum sadece problem yok gibi ama ses insanı gıcık ediyor belki wd caviar black alırım fiyat farkı var epey ama sanırım o sesi duymamak için değer. Seagate harddiskler iyice bozdu kalitesini bence bu apm denen bir ola işte (advanced power management) diyorlar ama kapattıktan sonra da her windows başladığında yeniden kapatmak gerekiyor crystal disk info gibi bir programla.
  • bende maşallah çok sessiz yazma silme işlemlerinde bile ses duymuyorum zaten fan sesi bastırıyordur
  • quote:

Orijinalden alıntı: KaleyDeskop

bende maşallah çok sessiz yazma silme işlemlerinde bile ses duymuyorum zaten fan sesi bastırıyordur

hangi FW var hocam sizin hdd bi fotosunu çekip koyarmısınız...?nerde aldınız?
  • Bu sorundan müzdarip olan arkadaşların hepsini konuma bekliyorum Tıklayınz.
  • intelin son rapid sürücülerinde ki başarım sekmesinde bu iş kökten çözülüyor.
  • valla ben dead space oynarken ses mes duymuyorum...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zero Limit

intelin son rapid sürücülerinde ki başarım sekmesinde bu iş kökten çözülüyor.

nasıl yapıyor hocam bide resimle anlatsanız ne iyi olurdu ?
  • Seagate Barracuda 2TB 7200RPM SATA 6Gb/s Sabit Disk ST2000DM001 aldım 1 saniye aralıklarla ''Vuuvv vuvv'' diye bir uğultu var ki sormayın..bad/dead sector vs yok, performansı da iyi. sistemde ayrıca samsung 1tb 103 modeli var hiç sesi yoktu böyle uğultulu. en son firmware güncellemesini de yaptım ama kasadan bu uğultu eksik olmuyor. hepsiburadandan aldım ne yapmalıyım geri mi iade etsem n'apsam bilemedim bu kadar sesli HDD olur mu..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: muazcabir

quote:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hands0meJack -- 28 Nisan 2013; 18:14:26 >

• quote:

Orijinalden alıntı: muazcabir

quote:

+1
  • arkadaşlar bendeki hdd ben geri verdim ücreti geri aldım..

bu hdd alacaklara sadece tavsiyem ben her çeşitini test ettim hepsinde istinasız firebal yuklememe rağmen ses devam etti.ama bu link'teki olayı hiç denemedimhttp://forum.donanimhaber.com/m_73296274/tm.htm ..

bide alacak olanlar hdd üzerinde FW (update) cc4c yazan modeli tercih etsinler o modeller daha hızlı daha sessizdir..bilginize...
  • Arkadaşlar, benimde HDD' yi alalı 9 gün oldu bugün.Bilgisayara bağlıyalıda 3 gün falan oldu.Allah' a şükür cırt, mırt sesler yok ama, şu uğultu bana kafayı yedirtmek üzere.Gece bilgisayara indirme koyup yatamaz oldum. Sesin; SEAGATE' den geldiğine de eminim.Çünkü; HDD' yi söktüğümde ses yok.Ne yapıcam hiç bilmiyorum ? Ayrıca, güç ayarlarından, sabit diskleri kapatmak için beklenecek süre, kısmını aktif ettiğim zaman uğultu falan kalmıyor.Ama ben HDD' nin sürekli açık kalmasını istiyorum.Zaten, indirme yaparken mecbur kendini açık hale getiriyor.Yani anlayacağınız işin içinden çıkamıyorum.3 TB olanını alacaktım, ama burada son çıkan HDD' lerde problem olmadığını görünce 2 TB siparişini verdim geçtim.İnşallah bir çözümü vardır.Yoksa, galiba geri vermek zorunda kalıcam.

Bu arada, HDD bilgilerim; Model: ST2000DM001-1CH164, Serial: Z1******, Firmware: CC26

Edit; sorun olan uğultu, kasanın ön fanlarından kaynaklanıyormuş, bir sonraki sayfada ayrıntılı olarak yazdım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDSTONE -- 20 Haziran 2013; 14:35:10 >

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.