Şimdi Ara

>>> SE Xperia™ RAY | 1 GHz | Android 2.3 | 3.3'' Bravia Engine | 8 MP Exmor R' - HD 720P < (242. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
5.116
Cevap
27
Favori
260.676
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 240241242243244
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: hamdiakin4455

Arkadaşlar yardımcı olabilecek varmı
    ayarlar - uygulamalar-çalışan hizmetlerde tomarla program açık bir şekilde arka planda çalışıyor sadece bir kez açtığım program bile hep açık kalmış oluyor...üzerine dokunup çalışmayı durdur desemde yine daha sonra bir seferlik bir çalıştırmada hemen arka planda açık kalmış oluyor...bu sorunu nasıl çözebiliriz mobile care programını yükleyip temizleme yaptım hatta her tuş kilidinde otomatik temizleme moduna da aldım ama ayarlardan tekrar uygulamalar-çalışan hizmetlerden baktığımda orda sayısız programın yine açık olduğunu gördüm...ne yapabilirim arkadaşlar...cevabınız için şimdiden teşekkürler...

bunun cevabını hiçkimse bilmiyor galiba

bunun bir çözümü yok. açık kalacak mecburen. telefon alt işlem olarak çalıştırıyor onları. atıyorum firefox yüklü. arka planda çok küçük olarak yer kaplar. çünkü programı en baştan açarken daha fazla işlem gerçekleştirmesin diye.

• quote:

Orijinalden alıntı: karakavuz
    Evet bende o arkadaşlara kanarak 4,0,4 yükledim telefon felç. ama yeni bir derleme çıkacak o zaman düzelcek diyorlar. ne yapmak gerekiyor acaba bunun bir çözümü yok mu illaki geri dönüş mü yapmak gerekiyor

Yanlış hatırlamıyorsam şu anki 4.0.4 sürümünden önce de bir güncelleme çıkmıştı. Son güncellemeyle bir iyileşme olmadı bundan sonra da olacağını zannetmiyorum. Millet boşuna kendini avutuyor, güncelleme çıkacak telefon coşacak diye. Aslında eski sürüme dönmek -işlem sırasında bir aksaklık çıkmazsa- çok kolay. Yeni sürümde olmazsa olmaz bir özellik de gelmiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: emre42dem

quote:

Orijinalden alıntı: DemonicMajesty

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: kapadoky_ali

Arkadaşlar iki gündür kurcalıyorum,yeni sürümde bir sıkıntı var o kesin,ancak çok da ümitsiz değilim.Öncelikle SE'de ne kadar eski olsam da android'de de bir o kadar yeniyim.Bir defa SE'lerin temel mantığı işlevsel bir telefondur.Oyun konsolü ya da canavar bir PC umanlar için söyleyim,boşuna hayal kurmasınlar.O konuda Nokia ve SIII'lerle kimse yarışamaz.Hatta Apple bile...Ama benim gibi SE mantığına düşkün olanlar için durum farklı.Şİmdilik inceliyorum, fakat bir yanlış yaptım,dün itibariyle 4.0.4 sürümüne yükselttim.Zira 2.3.2'de ne yapabilir,kapasite nedir daha tam görmeden PC Companion'a teslim olup yüksellttim.İlk dikkatimi çeken ise PC Companion'da SEW880İ'i kullanırken PC üzerinden hem cihazı kontrol ediyor hem de rahatlıkla SMS gönderebiliyor anlık ekrandan takip edebiliyordum.Oyse burada böyle bir şey yok ya da ben beceremedim.Bilen varsa paylaşır mısınız?
    Ayrıca bazı menülerde bazen bir takılma var.Ama şöyle düşünmeyin,inanın o takılmalar bütün telefonlarda var.Biz SE'de alıştığımız hızda farklılık görünce ciddi sorun ediyoruz.Tabii bunda biraz da sorumluluk Sony'de. Bizi yüksek beklenti ve uygulamalara alıştırdı.
    Her neyse;yoğun meşguliyetimin arasında arada bir uğraşacağım.Saygılar...

hocam 4.0.4 sürümüne ile 2.3.2 sürümünün farkı nedir? sizce ben 4.0 sürümüne yükseltmelimiyim telefonu?

4.0.4 ile hissedeceğiniz en belirgin fark telefondaki herşeyin (menüler, oyunlar vs.) bariz bir şekilde daha yavaş çalışması!
    2.3.2 kullanıp 4.0.4'e geçip tekrar 2.3.2'ye dönen biri olarak söylüyorum, KESİNLİKLE güncelleme yapmayın.

2.3.2 ile yağ gibi çalışan telefon 4.0 ile beş para etmez bir telefon haline geliyor. Bu da Sony'nin bir ayıbı. Çok daha ucuz ve düşük donanımlı telefonlar bile 4.0 ile çok akıcı çalışıyor.

hocam yorumunuz için çok teşekkür ederim. sizin yorumunuzdan önce kafam çok karışıktı acaba 2.3 sürümündemi kalsam yoksa 4.0 sürümünemi güncellesem diye şuan kesin kararımı verdim telefonu alınca hiçbir güncelleme yapmadan kullanacağım :)

En doğrusunu yaparsın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: DemonicMajesty

quote:

quote:

Arkadaşlar iki gündür kurcalıyorum,yeni sürümde bir sıkıntı var o kesin,ancak çok da ümitsiz değilim.Öncelikle SE'de ne kadar eski olsam da android'de de bir o kadar yeniyim.Bir defa SE'lerin temel mantığı işlevsel bir telefondur.Oyun konsolü ya da canavar bir PC umanlar için söyleyim,boşuna hayal kurmasınlar.O konuda Nokia ve SIII'lerle kimse yarışamaz.Hatta Apple bile...Ama benim gibi SE mantığına düşkün olanlar için durum farklı.Şİmdilik inceliyorum, fakat bir yanlış yaptım,dün itibariyle 4.0.4 sürümüne yükselttim.Zira 2.3.2'de ne yapabilir,kapasite nedir daha tam görmeden PC Companion'a teslim olup yüksellttim.İlk dikkatimi çeken ise PC Companion'da SEW880İ'i kullanırken PC üzerinden hem cihazı kontrol ediyor hem de rahatlıkla SMS gönderebiliyor anlık ekrandan takip edebiliyordum.Oyse burada böyle bir şey yok ya da ben beceremedim.Bilen varsa paylaşır mısınız?
    Ayrıca bazı menülerde bazen bir takılma var.Ama şöyle düşünmeyin,inanın o takılmalar bütün telefonlarda var.Biz SE'de alıştığımız hızda farklılık görünce ciddi sorun ediyoruz.Tabii bunda biraz da sorumluluk Sony'de. Bizi yüksek beklenti ve uygulamalara alıştırdı.
    Her neyse;yoğun meşguliyetimin arasında arada bir uğraşacağım.Saygılar...

hocam 4.0.4 sürümüne ile 2.3.2 sürümünün farkı nedir? sizce ben 4.0 sürümüne yükseltmelimiyim telefonu?

4.0.4 ile hissedeceğiniz en belirgin fark telefondaki herşeyin (menüler, oyunlar vs.) bariz bir şekilde daha yavaş çalışması!
    2.3.2 kullanıp 4.0.4'e geçip tekrar 2.3.2'ye dönen biri olarak söylüyorum, KESİNLİKLE güncelleme yapmayın.

2.3.2 ile yağ gibi çalışan telefon 4.0 ile beş para etmez bir telefon haline geliyor. Bu da Sony'nin bir ayıbı. Çok daha ucuz ve düşük donanımlı telefonlar bile 4.0 ile çok akıcı çalışıyor.

2.3 e geri nasıl dönebiliriz?

• Galiba ziyaret saatleri bitti,soruya bakan yok.Bekliyorum inşaallah!
  • quote:

Galiba ziyaret saatleri bitti,soruya bakan yok.Bekliyorum inşaallah!

Burası destek merkezi değil, herkes bildiği birşey varsa paylaşıyor zaten. Araştırmayıp sadece beklersen daha çok beklersin. Neyse fazla bekleme de bu konuya bir göz at.

http://forum.donanimhaber.com/m_63038373/tm.htm
  • quote:

Orijinalden alıntı: strafor

onder748 : Başka birşey yok, ihtiyacına göre programları yükle kullan telefonunu. No problema!

illegalulan: Rootla ilgisi yok, güncelleme için SEUS kullan, PC Companionu salla.

Arkadaşların geçmişteki mesajlarını okurken burada takıldım,sebebi ise PC companion.Arkadaişar,SE W880i kullanırken PC companion ilee cihazı PC'den çok rahat kullanıp yönlendirebiliyordum. Xperia Ray ile PC Companionun da şekli değişti.Ne kayıtları okuyabiliyorum ne de mesajlarımı kontrol edebiliyorum. program ısrarla google üzerinde senkronizasyon ile işlem yapıyor ve baya sıktı yani..Eski sürümler daha pratikti. Bu şekilde resmen internete mahkum ediliyoruz.Buna bir çare var mı? En azından mesajlarıma hükmetmek istiyorum ya!

• quote:

Orijinalden alıntı: Raven

quote:

Galiba ziyaret saatleri bitti,soruya bakan yok.Bekliyorum inşaallah!

Burası destek merkezi değil, herkes bildiği birşey varsa paylaşıyor zaten. Araştırmayıp sadece beklersen daha çok beklersin. Neyse fazla bekleme de bu konuya bir göz at.

http://forum.donanimhaber.com/m_63038373/tm.htm

Raven ilgine teşekkürler.Zaten farkındaysan araştırma peşindeydim.Yine de çok sağol..

• Pazar günü şehitlikte çektiğim fotoğraflardan biri idi.Sadece manuel manzara modu başkaca hiçbir ayarla oynanmamıştır.
  • quote:

Pazar günü şehitlikte çektiğim fotoğraflardan biri idi.Sadece manuel manzara modu başkaca hiçbir ayarla oynanmamıştır.

resim küçük :)

• uploader ebatını düşürüp yüklemiş bi bakmam lazım
  • Kusura bakmayın arkadaşlar saat 19:3 dan deridir PC başındayım,ben böyle internet bağlantısı ve hizmeti görmedim.Bir fotoğrafı 45 dakikada upload eden,ikide bir ağ bağlantısı kesilen,TTnet müşteri hizmetlerini aradığımda bir dakika efendim deyip,50 dakika sonra aradığında "affedersiniz beyefendi,sanırsam galiba hattınızda arıza var,arıza kaydı bildirin(!) diye dalga geçercesine cevap verilen bir başka ülke dünyada var mıdır bilmiyorum.Yok bu akşam pes ettim.yetti gari.Dünyadan istifa edecem. bu ne yaaa?
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Bu akşam HB'den 598 liraya sipariş verdim.hayırlısı bakalım...Gelince sonuçları değerlendirmeye çalışırım inşaallah...

arkadaşlar dün akşam itibariyle 1 gün kargo gecikmeli olarak elime ulaştı. İlk izlenim olarak şu kadarını söyleyebilirim;
    -ics 4.0.4 yüklü geldi
    -üzerinde 4GB hafıza kartı takılı idi
    -Ekran üstü jelatini var
    Henüz sim kartı yeni taktım, o nedenle detaya giremeyeceğim.

hocam son durum nedir telefon hoşunuza gittimi? hız olarak sizi tatmin ettimi?

Hızda bir problem yok.Sadece görüntülü görüşme konusunda tam bir hayal kırıklığı.Şebeke üzerinden görüşme yok.Geçmişe yönelik bir inceleme yaptım,maalesef arkadaşlar bu hususu belirtmişler ama ben görmemişim.Bu açıdan SE W880İ'yi inşaallah aramam.O cihazda tek eksik; işletim sistemi ve radyo.Yoksa rakibi yok derim. Ama hemen şunu belirteyim, RAY tarzında başka bir telefonu da tercih etmem.Çünkü SE'lerin cihaz olarak benim açımdan rakibi yok. Şebeke üzerinden görüntülü ve RAY'de olan özellikleri itibariyle bir üst segment olarak N8 derim...Gerisi arkadaşların tercihine kalmış. Ha bu arada RAY'e getirilen en önemli eleştirilerden biri de fotoğraf çekimi hakkındaydı; el-hak doğrudur.Fotoğraf çekiminde 8MB kalite yok maalesef ama video çekiminde de tam bir enfes görüntü var.Dengelemişler gibi sanki.Her neyse;teknik ayrıntı ve sürüm ile ilgili bilgiler konusunda henüz güncelleme de yapmadığım için bir şey diyemiyeceğim.Güncellemesi var demesine rağmen telefon bilgilerinde android sürümü 2.3.2 olarak görünüyor.Henüz hiçbir uygulama indirmedim.Benim için önemli olan office uygulaması. Onda da pro ücretli; 17,99$. Ücretsiz giriş sürümü için deneme imkanım olmadı.Bilen ve deneyen arkadaşlar varsa tecrübelerinden istifade edelim.Kısaca bu fiyata güzel bir cihaz.Fotoğraf için almamıştım o nedenle fazla dert etmiyorum.Ama telefonu foto için alanlara önereceğim bir cihaz var Pure 808.Ama bana sorarsanız DSLR bir cihaz alın derim paranız varsa.Cep telefonundan fotoğraf makinası çok mantıklı gelmiyor acil durumlar hariç...
    Daha da aşağı fiyat düşer mi bilmiyorum ama kaçırmayın derim.Kullanışı çok güzel,görünümü de tabii.Bir sağlam bir kılıf bulursam iyi olacak.İnceliği ve zarifliği dolaysıyla taşınması ve albenisi oldukça iyi...şimdilik bu kadar...

kamerası Galaxy Acenin 5megapiksel kamerasından iyidir herhalde?

ACE'i fotoğraf konusunda hiç denemedim.Ama bu forumda benim de epeyce mesajımın olduğu S500 makina ile ilgili bölümdeki fotoğrafları incelerseniz göreceksiniz o güzel fotoğrafları; maalesef 5 MB'lık o cihaz kadar yok. Ama dediğim gibi samsung, ace'de hangi objektifi kullandı bilmiyorum.

maalesef bu yoruma kamera konusunda katılmıyorum.ışığı ayarlayıp ve manuel ayarları iyi yapıp titretmeden odaklandığı görülerek hafifçe parmağın kaldırılması gerekiyor.yani ace nin 5 i daha iyi denirse bu haksızlık olur arkadaşlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: psyc.hopath

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Bu akşam HB'den 598 liraya sipariş verdim.hayırlısı bakalım...Gelince sonuçları değerlendirmeye çalışırım inşaallah...

arkadaşlar dün akşam itibariyle 1 gün kargo gecikmeli olarak elime ulaştı. İlk izlenim olarak şu kadarını söyleyebilirim;
    -ics 4.0.4 yüklü geldi
    -üzerinde 4GB hafıza kartı takılı idi
    -Ekran üstü jelatini var
    Henüz sim kartı yeni taktım, o nedenle detaya giremeyeceğim.

hocam son durum nedir telefon hoşunuza gittimi? hız olarak sizi tatmin ettimi?

Hızda bir problem yok.Sadece görüntülü görüşme konusunda tam bir hayal kırıklığı.Şebeke üzerinden görüşme yok.Geçmişe yönelik bir inceleme yaptım,maalesef arkadaşlar bu hususu belirtmişler ama ben görmemişim.Bu açıdan SE W880İ'yi inşaallah aramam.O cihazda tek eksik; işletim sistemi ve radyo.Yoksa rakibi yok derim. Ama hemen şunu belirteyim, RAY tarzında başka bir telefonu da tercih etmem.Çünkü SE'lerin cihaz olarak benim açımdan rakibi yok. Şebeke üzerinden görüntülü ve RAY'de olan özellikleri itibariyle bir üst segment olarak N8 derim...Gerisi arkadaşların tercihine kalmış. Ha bu arada RAY'e getirilen en önemli eleştirilerden biri de fotoğraf çekimi hakkındaydı; el-hak doğrudur.Fotoğraf çekiminde 8MB kalite yok maalesef ama video çekiminde de tam bir enfes görüntü var.Dengelemişler gibi sanki.Her neyse;teknik ayrıntı ve sürüm ile ilgili bilgiler konusunda henüz güncelleme de yapmadığım için bir şey diyemiyeceğim.Güncellemesi var demesine rağmen telefon bilgilerinde android sürümü 2.3.2 olarak görünüyor.Henüz hiçbir uygulama indirmedim.Benim için önemli olan office uygulaması. Onda da pro ücretli; 17,99$. Ücretsiz giriş sürümü için deneme imkanım olmadı.Bilen ve deneyen arkadaşlar varsa tecrübelerinden istifade edelim.Kısaca bu fiyata güzel bir cihaz.Fotoğraf için almamıştım o nedenle fazla dert etmiyorum.Ama telefonu foto için alanlara önereceğim bir cihaz var Pure 808.Ama bana sorarsanız DSLR bir cihaz alın derim paranız varsa.Cep telefonundan fotoğraf makinası çok mantıklı gelmiyor acil durumlar hariç...
    Daha da aşağı fiyat düşer mi bilmiyorum ama kaçırmayın derim.Kullanışı çok güzel,görünümü de tabii.Bir sağlam bir kılıf bulursam iyi olacak.İnceliği ve zarifliği dolaysıyla taşınması ve albenisi oldukça iyi...şimdilik bu kadar...

kamerası Galaxy Acenin 5megapiksel kamerasından iyidir herhalde?

ACE'i fotoğraf konusunda hiç denemedim.Ama bu forumda benim de epeyce mesajımın olduğu S500 makina ile ilgili bölümdeki fotoğrafları incelerseniz göreceksiniz o güzel fotoğrafları; maalesef 5 MB'lık o cihaz kadar yok. Ama dediğim gibi samsung, ace'de hangi objektifi kullandı bilmiyorum.

maalesef bu yoruma kamera konusunda katılmıyorum.ışığı ayarlayıp ve manuel ayarları iyi yapıp titretmeden odaklandığı görülerek hafifçe parmağın kaldırılması gerekiyor.yani ace nin 5 i daha iyi denirse bu haksızlık olur arkadaşlar.

Yorumumda ACE daha iyidir diye bir ifade geçmemiştir dikkat ederseniz.Sadece arkadaşın sorusuna cevaben ACE'i denemediğimi ifade ettim.Fakat şurası konusunda eminim ki;S500 makinam 5MP ve kesinlikle arasında dağlar kadar fark var.Bir farkla;Ray cep telefonu,S500 fotoğraf makinası.Bence o kadar da fark olsun.Bunu Ray'i kötülemek için söylemiyorum sadece bilinsin.Yoksa ben cihazımdan 2 haftalık kullanım süreci sonucunda çok memnunum.Tek pişmanlığım, keşke 2.3 sürümünü kullanıp bütün özelliklerini gördükten sonra 4.0.1'e geçseydim diye hayırflanıyorum.Cihazı yeni alan ve alacak arkadaşlara tavsiyem;kesinlikle hemen android sürümünü yükseltmesinler,en azından şimdilik.

• kapadoky_ali : Airdroid çok daha iyi hemde kablosuz kullanılıyor mesele sadece SMS yönetimi vs.. ise.
  • quote:

kapadoky_ali : Airdroid çok daha iyi hemde kablosuz kullanılıyor mesele sadece SMS yönetimi vs.. ise.

nasıl yani? işyerinde sürekli olarak PC'ye takılı tutuyorum.o esnada SMS'lerimi kontrol ve kullanmak istiyorum.PC Company'de bu cihazda mümkün olmuyor.
  • Airdroid ile aynı Wi-Fi ağına telefonu bağladığında, bilgisayar ekranından cihazı tamamen yönetebiliyorsun, hemde kablosuz olarak.
  • kapadoky ali haklısın patron.yanlış algılamışım.s500 tabiki her zaman ray dan iyidir.
  • quote:

Airdroid ile aynı Wi-Fi ağına telefonu bağladığında, bilgisayar ekranından cihazı tamamen yönetebiliyorsun, hemde kablosuz olarak.

peki bu işlem nasıl yapılıyor?

• quote:

quote:

Airdroid ile aynı Wi-Fi ağına telefonu bağladığında, bilgisayar ekranından cihazı tamamen yönetebiliyorsun, hemde kablosuz olarak.

peki bu işlem nasıl yapılıyor?

airdroid isimli programı indir..
  • 
Sayfa: önceki 240241242243244
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.