Şimdi Ara

sdd den linux silip windowsa ekleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
1
Favori
86
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Merhaba . Öncesinde 120 Gb ssdnin 70gb lık kısmına win10 kurup geri kalan bölümüne Linux ubuntu kurmuştum. Fakat windows için C diskinde ciddi anlamda yer sıkıntısı çekmeye başladım. Her ne kadar 1tb lik harddiske kursam da çoğu programı yine de C'de yer kaplanıyor.Şimdi soruma gelicek olursam linux u silersem orda ki alanı windows a format atmama gerek kalmadan , windowsa geçirebilir miyim ?? İlk başta bilgisayarı kurarken windowsu sdd ye , linuxu da hdd ye kurmuştum fakat Grub2 ekranında sorun yaşıyordum çözemeyince ssd ye kurmaya denemiştim ve orda sorunu çözmüştüm. Arkadaşlar yardımınızı bekliyorum...



  • Aynı durumun tam tersini yaşıyorum, linux mint i mi sıfırlamadan 60 gb lık alanı katmak istiyorum, takip

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Windows'u Linux'a eklemek için, live USB ve CD ile, girip gparted'ı kullanarak Windows'u silip, daha sonra Linux için ekleme yapabilirsiniz, fakat bunu yaparken sağ tarafa doğru yapmanız gerekiyor. Windows'da da aynı şekilde kendi disk yöneticisinden yapılabiliyor, fakat Window'daki sorun, ek program olmadan Linux partition'ları göremediği için anladığım kadarıyla, kendin hangisinin ona ait olduğunu anlaman gerekiyor diskin boyutundan, yine aynı şekil silip eklenebilir.


    Veya, Linux'da şöyle bir şey yapabilirsin. Gparted'ı yükleyebilirsin. Linux Mint var ise, sudo apt-get install gparted. Daha sonra üstte bahsediğim işlemi gparted ile yapabilirsin. Daha sonra sildiğin dosyayı ext4olarak formatlayıp, daha sonra Ubuntu'daki disk yöneticisinden mount edebilirsin.
  • Linuxun kurulu olduğu bölümü tamamen silin ham hale getirin yada fat32 olacak şekilde. Bu arada eğer bootloader olarak linuxun kini kullanıyorsanız yada grub Ön tanımlıysa boot olayında çözmenin gerekecek. Windows a geçince yonet kisminda sürücüler sekmesine tıklayın. Ssd de win olan bölümü genişlet dediğiniz o başta ham olarak bıraktığınız kısmı dahil edebilirsiniz. Bu arada swap falan kurduğunuz kısımların tümünü silin. Evet ki kurulumu yaptığınızda windowsun yanına kur seçeneği ile linux kurmussaniz kaldırma işlemi daha kolay olur. Yine kurulum için kullandığınız sürücüyü takip kaldır dediğiniz de tamamen kaldırılır.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.