Şimdi Ara

SCSI HDD için SCSI Kontrol Kartı Şart Mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
1
Favori
720
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar benim aklımda SCSI HDD almak var. Tabi ileriki zamanlarda... Ama şimdiden araştırma apıyorum.www.hepsiburda.com da SCSI diye arattım ve SCSI HDD'lerle birlikte SCSI kontrol kartları olduğunu gördüm. Ben SCSI HDD alsam. SCSI kontol kartı şart mı? SCSI kontrol kartı ne işe yarar?

Şimdiden teşekürler...

http://www.hepsiburada.com/arama_ge...ind%5Fspec=SCSI

• scsı kontrol kartı sccı hdd yi bilgisayarına bağlar, scsı kontrol kartı olmadan scsı hdd yi kullanamazsın tabiki anakartının scsı hdd desteği yoksa,
    bir zamanlar scsı olmayan yani şimdiki kullandığımız hdd ler içinde kontrol kartları var idi ve isimleri IO kartı olarak geçerdi. 8086 gibi eski bilgisayarlarda bulabilirsin IO kartını,
    ama artık anakart üreticileri IO kartlarını anakartla bütünleşik olarak üretmekteler,
    ama scsı kontrol kartlarını anakart üretileri bütünleşik olarak üretmemektedirler.maliyet fazla,
    server olarak isimlerindirilen Xeon işlemci kullanan anakartlar scsı kontrol kartlarını bütünleşik olarak bulundurabiliyorlar,

saygılar.
  • Merhaba, bozgartal arkadaşım kısa ve öz olarak söylenmesi gerekenleri belirtmiş. Ben de ek olarak şu kıyası yapmak isterim.
    SCSI harddiskler erişim süreleri inanılmaz kısa (2 ms.ye kadar), devirleri oldukça yüksek (15.000 rpm.ye kadar) olan, aynı anda çoklu okuma ve yazma yapabilen ve ide sabit disklerle tamamen farklı kategoride olan yüksek fiyatlı disklerdir. Söz konusu data transfer rate olduğunda ise günümüzdeki modern IDE sabit diskler SCSI.lar ile rahatça boy ölçüşebiliyor ve hatta 8 MB cache.li olanlar daha da yüksek data transfer rate.e ulaşabiliyor.
    SCSI sabit diski günlük kullanım için düşünüyorsanız çok şey farketmeyeceğini ve üstüne üstlük kafanızın ütüleneceğini size garanti edebilirim. Ancak bu bilgisayarı örneğin bir internet kafenin ana makinesi yapacaksanız ya da bir network ağında ana makine olacaksa kesinlikle mükemmel bir seçim olacaktır.

Saygılar ...

• Peki arkadaşlar SCSI HDD ile 8 MB Cach olan HDD leri kıyaslarsak nasıl bir fark vardır. Yani ben diyelim ki 5 GB'lık dosyayı kopyalamak istiyorum. SCSI kaç dakikada, 8 MB Cach kaç dakikada kopyalar?
  • Yani işte devir hızı biraz daha üstünlüğü koyuyor yani 15000rpm olan seagete cheetah alırsan çok harika olur. Zaten bilgisayarda çok işlem yapıyorsan aynı anda bir çok program falan açıyorsan hard disk konusunda performansın düşmez çoklu kafa olması lazım scsi lerde.
  • yavuzbah arkadaşım doğru söylüyor, günlük kullanımda pek fazla bişi farketmez, scsı hdd ler aynı anda okuyup yazabilirler, IDE ler de bu durum sırayla yapılır, güncel bir örnek vereyim uyarmı bilmem,
    IDE leri benzin motorlu araba düşün, SCSI leri ise dizel motorlu araba olarak düşün, ikiside gaza bastımı 180 yaparlar, fakat iş güce geldimi dizel arabalar daha güçlüdür. anlaşıldımı bilmem,

saygılar.
  • Peki arkadaşlar 8 MB cach olan HDD'ler kaç rpm? Kaç UDMA?

Mesela bende 20 GB Quantom var. UDMA/66, 7200RPM
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ayrıyetten günlük kullanım için scsı ye boşuna para vermeye gerek yok, anakartın RAID i destekliyorsa, 2 tane IDE alıp RAID 0 kullan,bilmiyor olabilirsin RAID 0 iki IDE hdd yi paralel kullanmayı sağlar, aynı Dual DDR ramlar gibi, performansın oldukça artar.

bi aralar 10bin rpm nin sözü geçmişti ama halen 7200 prm üretiliyor, UDMA olarakta sanırım 133,

Saygılar . . .
  • Yorumlarınız için teşekür ederim arkadaşlar...
    Ben Aotu Cad, Photo Shop gibi programları bir arada kullanan bir insanım. Benim HDD düşük biliyorum ama 80 GB, 8 MBcach, 10 rpm, 133UDMA alsam benim ihtiyacı mı karşılar mı?

Aslında SCSI çok istiyorum ama bide kontrol kartı var...
    Fiyatı pahalı ce kapasitesi çok düşük...
  • Söz SCSI den açılmışken bir soru bende sorayım..
    Bu SCSI kontrol kartlarında dışardan bağlantı yeri var mı?dışardaki bir cihazdan SCSI kablosuylan bağlantı sağlanabilirmi?Ayni printer çıkışı gibi yani..
    ikincisi.. Kontrol kartları normal PCI slotlara mı takılıyor?
    üç...bir standart var mı... tüm SCSI interface ler aynı mı?
    şimdiden teşekürler..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.