Şimdi Ara

SCHENGEN VİZESİ İLE İLGİLİ SORULARINIZ (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
1.427
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • 1 temmuZ tamam da 2016 kısmından çok süpheliyim:)

Pek zaman kalmadı,bekleyelim görelim tekrar konuşuruz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: CRiViLLe

Sınır polisinin güvenlik sebebi ile bilgi vermeme gibi bir tavır takınma hakkı yoktur.Bir kişinin seyahat özgürlüğünü kısıtlıyorsan yani uluslararası geçerli ve yetkili bir merciiden kendini ispat ederek giriş izni almışsan sebepsiz yere hiç kimse bu şekilde davranamaz.

Yazımda da belirttiğim gibi mutlaka bir sebebi vardır.Fakat bilgi vermediler diye bir durum olamaz.

Ülkeler red verdikleri vize başvurularında,pasaport yanında neden red sebebini yazılı olarak bildiriyorlar hatta bazı ülkeler bu bildirimlerin kişilere ulaştığına dair ilgili kağıtlara imza alıyorlar?Yada başvuru evraklarını neden on yıl süreyle arşivliyorlar?

Çünkü bu ülkelere vize reddinden dolayı defalarca dava açılmıştır ve hatrı sayılır kısmı kişiler tarafından kazanılmıştır.Olası hukuki soruşturmalarda red sebebine dayanak olsun diye evrakları zaman aşımına konu olan süre boyunca saklarlar.

Arkadaşın yaşadığı durumu tam olarak bilmediğimden yorum yapamıyorum fakat aynen söylediği gibi olmuşsa dava hakkı vardır.Bence hakkını arasın.

Garibinize giden durumla ilgili ayrıca cevap vermem gereken bir sorunuz varsa yada amacınız yaptığım işi ne kadar iyi yaptığımı sorgulamaksa,aklınızdakileri söyleyin lütfen.

İyi akşamlar.

dostum bak ne diyorum geçerli schengenim ile bulgar sınırından apar topar türk sınırına atıldım. aracıma ait evraklarım tamdı. zaten ehliyetim de yeni tip çipli ehliyet. dünya kadar da bağırdılar bulgarca bişey dediler anlamadım. ufak bir odada beklettiler. 2 kağıt imzalattılar. vize red belgesine benziyordu 20-30 madde vardı. bulgarca yazıyordu. En atta ingilizce " yetkili makamlarımızca ülkemize giriş yapmanıza engel durum / durumlar olduğundan giriş yapamayacağınız konusunda bilgilendirildiniz, lütfen vizenizi kontrol ediniz veya yetkili makamlarımızla / konsolosluğumuzla irtibata geçiniz" yazıyordu. kapıkule türk tarafına kadar da aracıma bir bulgar polisi indi tam türk tarafına gelirken indi yani beni içeri almadılar almadıkları gibi de hiç açıklama yapmadılar. pasaportuma mavi bir tuhaf damga vurup üzerine çarpı işareti koydu sınırdaki polis. korktum açıkçası. neden açıklama yapmak zorundalarmış ? yapmadılar işte yalan mı söyleyecem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turkish_republic -- 4 Mayıs 2016; 8:43:18 >

• Bakın,yazdığımı birkez daha oluyun,bence dikkatli olumamışsınız.

Ben size yalan söylüyorsunuz yada açıklama yapmıslardır mı dedim?

Bu şekilde davranmaları durumunda hakkınızı arayın dedim?

Her davranış kanuna nizama uygun olmuyor.Size sergiledikleri tavır da uygun değil.Hakkınızı arayın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba hocam. 7 Temmuz gibi almanya seyehati planlıyorum. Turistik amaçlı teyzemlerin yanına gideceğim. Sizce pasaportumu 1 Haziran'ı bekleyip mi alayım. Malum pasaportlar artık çipli olacak ve belkide vizeye ihtiyaç duymayacağız artık. Ne yapayım sizce? Vize başvurusu yapmaya da çekiniyorum.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.