Şimdi Ara

SCENİC SEVERLER BURADA TOPLANALIM (239. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13.162
Cevap
141
Favori
1.377.343
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 237238239240241
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: oflazca

İstanbul Avrupa yakasında (tercihen İkitelli civarlarında) önerebileceğiniz bir özel servis var mı?

BOSCH servis var. İkitelli de PO'nun ve BurgerKing'in hemen altında kalıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Clio98

quote:

Orijinalden alıntı: oflazca

İstanbul Avrupa yakasında (tercihen İkitelli civarlarında) önerebileceğiniz bir özel servis var mı?

BOSCH servis var. İkitelli de PO'nun ve BurgerKing'in hemen altında kalıyor.

Orası konum olarak bana çok uygun, tam yolumun üzeri.

Ancak Bosch ve diğer marka bağımsız genel servislere gitmek ne derece doğru olur? Bosch servislerin piyasa standardının üzerine kalitede iş yaptıklarını biliyorum ancak Scenic II gibi bolca kendine özel donanım barındıran araçlara ne kadar hakimlerdir?

Konu filtre/buji değişimi gibi standart işlemler olunca sorun yok ama mesela sıkıntılarımdan birisi sol ön lastikteki kaptor hatası, bir diğeri sağ ön far yükseklik ayar motorunun çalışmaması. Bosch servis bu gibi detaylara hakim olabilir mi? Ben yetkili servis geçmişi olan bir özel servis ustası bulmanın en mantıklı şey olacağını düşünüyordum. Yanlış mıyım?

• İngiltere de ki fiyatlar genelde bizimkine yakın oluyor. 1 £ 2.48 dersek ;

Extreme 1.6 VVT 110 £13,595.00 33700 TL,
    Extreme dCi 86 £14,595.00 36200 TL,
    Expression 1.6 VVT 110 £15,195.00 yani yaklaşık 37.700 TL gibi,
    Expression dCi 106 £16,695.00 yani 41400 TL gibi bir fiyatta gelicektir.

Tabi hb te yaptıkları gibi esp gibi Avrupadaki standart donanımı çıkarıp da satarsalar fiyatlar biraz daha düşer. Rakipleri olan Toyota Verso nun 38.900 TL den, Ford C-Max in de 36.600 TL den başladığını düşünürsek fiyat olarak uygun fiyatlarla geleceğini düşünüyorum...

quote:

Orijinalden alıntı: teme
    Yeni scenic ne kadara çıkar acaba ? Bir de Grand sceniclerde stepne yok sanırım
  • quote:

Orijinalden alıntı: YurdaCooL

bir de sunroof ve ön camlar acıkken dışarıdan kumanda ile kapatmaya bastıgımda sunroof ve şöfor camı kapanıyor digeri kaoanmıyor bunda bir sorunmu var acep?

sevgili dostum uzun zamandır foruma giremiyorum sayfaları teker teker okuduğum için ve cevap yazdığım içinde daha soraki sayfalarda cevap yazmışlarsa özür.. Renault megane ve scenic serisinin autentique serisinde kumanda ile sadece şöför camını varsa bide sunroof u kapatır.. zaten diğer camda bikere cam kapatma düğmesine basınca yukarıya kadar kendisinin kapatmaması gerek bildiğim kadarı ile.. ön cam meselesine gelince.. kapı panzolotunu sökmek çok kolay. tors takımın varsa 10 dakikanı alır söküp takmak.. ilk olarak bitane tors vida kapı kolunun içinde var.. sonrada kapı tutamağının içini açman lazım.. orda da ikitane var.. bitanede aşağıda kapının altında olması lazım.. tabi kapı tutamağınının vidalarını söktükten sora ara bez döşemeyi çekeceksin zaten klipsli onun altında da bir tane vida var..
    senin problemin büyük ihtimalle cam düğmelerinden.. motorla alakası yok..

• quote:

Orijinalden alıntı: YurdaCooL

bende de biraz hata var kusura bakmayın, kumandadan kapatamama sorunu hep vardı o ayrı bir baslık, arabanın içinden kapatıp açamama sorunu yeni bir sorun o ayrı bir başlık, şöyle düzgünce sorayım o zaman soracaklarımı;

1- Akü değişimde dikkat etmem gereken bir püf noktası varmıdır, yoksa standart otomobilerde nasıl değiştiriyorsak bunda da öylemi?

2- Aracı aldığımda, araç bilgisyarında yağ değişim km si yaklaşık 30 binden geri saymaya başlamıştı, şu an 11 binde filan, bu normalmidir? 30bin km. değişim yapılan yağ varmıdır? Yağ değişimlerinde yakıt filt. hava filt. vs. de değişmesi gerekirmi?

3- Aracımın sağ ön camında 2 haftadır sorun var, çok uğraşırsam şansa açıyorum bu sefer kapanmıyor, kapatmak için iki saat uğraşıyorum, sorun nerede olabilir?

4- Üstteki sorudan bağımsız olarak tüm camlar ve sunroof açıkken yine aracımın sağ ön camı kumanda ile dışarıdan kapanmıyor. Sebep ne olabilir.?

5- Yakın zamanda ön disk değiştiren oldumu, fiyatı nedir? Yakın zamanda ön balata değiştiren oldu mu fiyatı nedir?

Teşekkürler....

sevgili dostum..
    renault megane motorlarında, ki bu araçtaki benzinli de dizel motorda megane motorudur.. benzinli motorlarda yağ değişimi yetkili servislerde yaparsan 15000 km dir.. dizellerde ise 10.000 km.. yol bigisayarının ekranında o şekilde yazmasının sebebi ise bir uyanığın bağlattırdığı bilgisayardan onu 30.000 km ye çıkarttırmasıdır. ben bakımlarımı bosch car service de yaptırıyorum. yaklaşık 120 TL tutuyor.. ama bende benzin filtresi 2-3 bakımda bir değişiyor.. LPG li olduğu için.. 30.000 km lik yağ koyarsın yağı 30.000 km de değiştirirsin. ama türkiye şartları için bir hava filtresine 15000 km bile bazen çok fazla oluyorken, 30.000 km çok çok fazladır. hava filtresi, motor için ve gaz kelebeği için hayati derecede önem taşımaktadır.. içeriye toz alan bir filtre yüzünden motor yaptırabilirsin.. ben 50.000 km değişmemiş bir filtre yüzünden bundan 3 sene önce bir kamyonuma motor yaptırmak zorunda kalmıştım.. bu değişimde yağ değişimine daha 7000 km olmasına rağmen araba kendi kendine stop ediyordu, hava filtresini bi açtım bi baktım full dolmuş, gerçi bu sefer yolun 5000 km sini elazığ, malatya, mardin, siirt batman gibi doğalgazın yeni geldiği şehirlerde yaptığım için.. çok dolmuş.. seçim senin..

• quote:

Orijinalden alıntı: sceniceses

SAYIN TAMAY_AYTAM DOSTUM,
    BANA LAZIM OLAN PARÇA ASLINDA ARKA BAGAJ KAPAĞI KLİDİ İÇ MEKANİZMASI, ANCAK KOMPLE ALACAĞIZ GİBİ GÖZÜKÜYOR. VERDİĞİNİZ LİNKTE 25 EURO YAZIYOR (BELKİ BİRAZ DAHA ARTABİLİR) FİATI GERÇEKTEN UYGUN ANCAK ORDAN NASIL PARÇA ALIRIZ, BURAYA GETİRTİRİZ BİMİYORUM BİRAZ AÇIKLARSANIZ MEMNUN OLURUM, İLGİNİZE TEŞEKKÜR EDERİM

sevgili dostum, eğer istanbulda oturuyorsan atatürk sanayi sitesini gezip teker teker dükkanlardan fiyat almanı öneririm.. iki defa değiştirdiğim sigorta kutusunu bi defa 220 den bidefa dış kutusu ile birlikte 200 den aldım.. 10 tane yerde 400 lira fiyat verdi.. dün, arkasına led döşemek için uğraşırken mazot ve hararet göstergelerinin ibelerini tutan millerini kırdığım renault mascott marka aracımıza ait olan gösterge panelinin problemini çözdüm.. hemde 1 haftadır arıyorum.. bitane yerde bulamadım.. yenisine 2850 ytl dediler.. dedim acaba master in gösterge panelindeki hararet ve benzin göstergesi motorları uyarmı.. baktım.. yinede risk var uymamak gibi.. 350 lira istiyorlar.. bi baktım orda bitane concord gösterge paneli dağılmış.. motorlar aynı.. ama bağlantı ayaklarında değişiklik var.. dedim kaç para olur bu gösterge paneli.. 50, dedim çok 30 a aldım ve eski motorlara bakarak bağlantı bacaklarının yerlerini değiştirdim.. düzeldi çok sükür.. sen atatürk sanayi sitesini yabana atma.. kısmet in fiyatları ucuz.. sırf renault parçalıyor.. dün yol tıkalı olduğu için istoçtan sefaköye arnavut köyden arkadan dolaştım 10 dönüm bi arazinin üzerinde koca bir hurdalık depoları var adamların.. ama bütün dükkanları gezmeden alma.. bazen o marka aracı yapmayanların eline düşüyor.. kısmette 200 liraysa 100 liraya alıyorsun..

• Hava Filtresi dedinizde aklıma geldi belirtmek istedim. Bendeki 98 model Clio 1.6 'nın hava filtresini 15 bin km'de iken KingDragon marka kutu içi performans filtresi ile değiştirmiştim. Şu yağlı filtre denen kumaş bazlı olanlardan. Her 10 bin km'de bir temizleyip yaplayarak 11 yıldır kullanıyorum. Araç şu anda 404 000 (Dörtyüzdört bin) kilometrede ve daha motor yapılmadı. Yapılması gibi bir belirti de yok. Ancak her bakımda (15 binde bir) Mobil -1 0W-40 yağ kullandığımı da belirtmeliyim. Bu arada Clio'yu satıyorum. İlgilenen olursa, son 8,500 TL vereceğim. Bu da ilanı ;

• cevabınız için teşekkür edrim, dediğiniz gibi camdaki arıza soför tarafındaki dugmenin bozuk olmasından kaynaklandıgı ortaya cıktı, 75 lira sıkısmıs dugmeye, yagıda dediginiz gibi bende bosh car servise gitmeye karar verdim, son bir sorjum olacak, önceki sayfalarda var ama oralara bakmak icin cok zamanınm yok, gecen kıs sorun olmamasına ragmen su an arabanın ön döşeme altındaki gözler su dolmus vaziyette, yagmur siddetlenirse ki oyle olacak yandım, nerede nasıl yaptırabilirim?? Yardımmm??
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tergener

İngiltere de ki fiyatlar genelde bizimkine yakın oluyor. 1 £ 2.48 dersek ;

Extreme 1.6 VVT 110 £13,595.00 33700 TL,
    Extreme dCi 86 £14,595.00 36200 TL,
    Expression 1.6 VVT 110 £15,195.00 yani yaklaşık 37.700 TL gibi,
    Expression dCi 106 £16,695.00 yani 41400 TL gibi bir fiyatta gelicektir.

Tabi hb te yaptıkları gibi esp gibi Avrupadaki standart donanımı çıkarıp da satarsalar fiyatlar biraz daha düşer. Rakipleri olan Toyota Verso nun 38.900 TL den, Ford C-Max in de 36.600 TL den başladığını düşünürsek fiyat olarak uygun fiyatlarla geleceğini düşünüyorum...

quote:

Orijinalden alıntı: teme
    Yeni scenic ne kadara çıkar acaba ? Bir de Grand sceniclerde stepne yok sanırım

Yenisi 41-42 ye çıkarsa 2 yaşındaki arabaya 38 istenmesi bana biraz mantıksız geldi, zaten alım satım nerdeyse sıfır fiyatına geliyor, yeni kasayı beklemek lazım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teme -- 12 Eylül 2009; 14:26:59 >

• teme seninkide amma mantık ha..

yabancı ülkedeki satış fiyatını türkiyeye çevirt.. onuda alakasız arabalarla kıyasla..
    ne diyeyim bilmemki.. amacın polemik ise "eyvallah"..

tartışalım, fikirleri çarpıştıralım falan filan uzasın gitsin.. öbür türlü bu yazdığını koyacak yer yok.
    keşke amerikadaki ford fusionla türkiyedeki clio grand touru karşılaştırsaydın.. daha bi hararetli olurdu..
    :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: zaymins

teme seninkide amma mantık ha..

yabancı ülkedeki satış fiyatını türkiyeye çevirt.. onuda alakasız arabalarla kıyasla..
    ne diyeyim bilmemki.. amacın polemik ise "eyvallah"..

tartışalım, fikirleri çarpıştıralım falan filan uzasın gitsin.. öbür türlü bu yazdığını koyacak yer yok.
    keşke amerikadaki ford fusionla türkiyedeki clio grand touru karşılaştırsaydın.. daha bi hararetli olurdu..
    :)

biri scenic diğeri grand scenic arada o kadarcık fark oluversin :) Yanlış hatırlamıyorsam cam tavansız grandlar 39-40 civarına satıldı ötv zamanında, kalan bir kaç arabayı da kaçırdık hatta ilan sahiplerinden biri ötv fiyatlarını baz almayın ben bu arabaya şu kadar verdim diye yazmıştı. Tabi isteyen istediği fiyatı yazar bir şey diyemeyiz.

Stepne konusunu bilen var mı acaba ?

• Geçen gün SCENIC II'nin Türkçe kullanım kılavuzunu servisten istedim. Ellerinde varmış verdiler. Bende ilginç şeyler bulabilirim diye okuyorum. Bir şey dikkatimi çekti. Çalıştırma kartını yuvaya takmadan da aracın çalıştırılabileceğinden hatta aracın yanına gelindiğinde kartın üzerindeki butona basmadan kapıların dokunmayla açılabileceğinden bahsediyor. Ancak detaylı bilgi yok. Sanırım bu opsiyonel özel bir kart ile oluyor. Ben öyle anladım. Acaba bu konuda daha detaylı bilgisi olan var mı ?
  • Merhaba Arkadaşlar,

Bende Scenic'leri çok beğeniyorum ve kendime bir tane almak istiyorum. Aradığım araç 2000-2001-2002 model civarı, 80-90.000km'yi geçmemiş, 15-16.000TL civarı ve otomatik vites olsun diye düşünüyorum.

Ancak bazı forumlarda ve yorumlarda okuduğum kadarı ile bu araçlar diğer araçlara göre ağır oldukları için 1600 motor ve otomatik vites eşleşmesinin aracı çok hantallaştıdığının yazıldığını gördüm. 2000 motor alınması öneriliyor, evet 2000 motor mantık olarak daha güçlü olduğundan daha iyi ama vergi açısından ve yakıt sarfiyatı açısından daha maliyetli bir durum ortaya çıkarıyor..

Sizlerden değerli arkadaşlardan mutlaka bir kısmınızda bu tarz bir eşlşmeye sahip araç mevcuttur ve bu konuda yorum yapabilirseniz memnun olurum. Sonuçta aile arabası olduğuından çok çok fazla performans beklmiyorum ama dediğim gibi aile aabası olduğu için kalabalık kullanıldığı durumlada da sorun ile karşılaşmak ve trafikte tehlikeye düşüp aracı aldığıma bin pişman olmak gibi bir durumla karşılaşmak istemiyorum.

Değerli yorumlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim,

Hayırlı ramazanlar ve kazasız belasız hayırlı günler dilerim...

• quote:

Orijinalden alıntı: SERKAN_BJK

Merhaba Arkadaşlar,

Bende Scenic'leri çok beğeniyorum ve kendime bir tane almak istiyorum. Aradığım araç 2000-2001-2002 model civarı, 80-90.000km'yi geçmemiş, 15-16.000TL civarı ve otomatik vites olsun diye düşünüyorum.

Ancak bazı forumlarda ve yorumlarda okuduğum kadarı ile bu araçlar diğer araçlara göre ağır oldukları için 1600 motor ve otomatik vites eşleşmesinin aracı çok hantallaştıdığının yazıldığını gördüm. 2000 motor alınması öneriliyor, evet 2000 motor mantık olarak daha güçlü olduğundan daha iyi ama vergi açısından ve yakıt sarfiyatı açısından daha maliyetli bir durum ortaya çıkarıyor..

Sizlerden değerli arkadaşlardan mutlaka bir kısmınızda bu tarz bir eşlşmeye sahip araç mevcuttur ve bu konuda yorum yapabilirseniz memnun olurum. Sonuçta aile arabası olduğuından çok çok fazla performans beklmiyorum ama dediğim gibi aile aabası olduğu için kalabalık kullanıldığı durumlada da sorun ile karşılaşmak ve trafikte tehlikeye düşüp aracı aldığıma bin pişman olmak gibi bir durumla karşılaşmak istemiyorum.

1.6 benzinli scenic alıp performans beklemek zaten hayalcilik olur, 90-100 km civarında giderken klimanda açıksa araba sollamak için aracı 4. almalısın, bunun dışında başka bir dezavantajı da yok 7 yıldır kullanıyorum, zaten şu an birçok yol duble oldu duble olmayan kısımlarda da birazcık sabredersen ve risk almazsan performans açısından problem çıkarmaz

• Serkan, öncelikle bugün GS karşısında aldığımız sonuç için hepimize geçmiş olsun demeliyim.

1600 cc otomatik ve LPG li 2003 Scenic e 16 aydır biniyorum. Söylenenlerde kısmen doğruluk payı var. Ancak Scenic bir performans arabası değil, aile arabası. Bu yüzden hız ve performans tutkunuz yoksa Scenic in sizi rahatsız edecek bi yönü olmayacak. Aracın sürüş karakterine 1 ay içinde adapte olursunuz. Başka bir sorunu olmadığı sürece trafikte sorun filanda yaşamazsınız.

Alın-binin-ailece rahat edin.. (bu slogan için renault dan para istemem)

Selamlar

quote:

Merhaba Arkadaşlar,

• Merhaba. Sizin dediğiniz ve kullanma kılavuzunda bahsettiğiniz özellikler yurtdışı araçlarında mevcuttur. Bildiğiniz gibi Scenicler Fransa'da üretiliyor ve oradan ülkemize belli modelleri yollanıyor ancak tüm Scenic versiyonları için bir tane kullanım kılavuzu hazırlanıyor ve yollanıyor. Bizimkilerde orada yazan ne varsa (bizde bu bahsedilen model yok bunu Türkçe'ye çevirmeye gerek yok demeden) hepsini Türkçe'ye çevirip aldığımız arabaların içine koyuyorlar ve sonuçta böyle sizin aklınızın takıldığı sonuçlar ortaya çıkıyor.

Hazır konu açılmışken ben de bir soru sormak istiyorum. Ben de kullanma kılavuzunu okurken PAX Sistemi ile karşılaştım ve anladığım kadarıyla lastik patlayınca da 3 teker üstünde belli bir süre gitmeye yarayan bir sistem olduğunu anladım yanlış anlamadıysam. Peki bu sistem bizim araçlarda mevcut mudur sayın arkadaşlar? Bir bilen cevap verirse sevinirim. Hepinize iyi pazarlar, hayırlı ramazanlar
    quote:

Orijinalden alıntı: Clio98

Geçen gün SCENIC II'nin Türkçe kullanım kılavuzunu servisten istedim. Ellerinde varmış verdiler. Bende ilginç şeyler bulabilirim diye okuyorum. Bir şey dikkatimi çekti. Çalıştırma kartını yuvaya takmadan da aracın çalıştırılabileceğinden hatta aracın yanına gelindiğinde kartın üzerindeki butona basmadan kapıların dokunmayla açılabileceğinden bahsediyor. Ancak detaylı bilgi yok. Sanırım bu opsiyonel özel bir kart ile oluyor. Ben öyle anladım. Acaba bu konuda daha detaylı bilgisi olan var mı ?

• Sevgili Serkan kardeşim öncellikle ben de bir BJK lı olarak geçmiş olsun dileklerimi sunmak istiyorum. Bu kafayla biz ne bu ligde ne de Avrupa'da birşey yapabileceğimizi sanmıyorum.

Gelelim senin soruna. Bence ben senin yerinde olsam 2000 cc alırdım. Buradan okuduğum kadarıyla 1600 cc ile arasında zaten çok fazla yakıt sarfiyatı farkı yok. Göz ardı edilebilecek kadar bir miktar, ama performans daha fazla. Ben de 1600 cc var 2006 model privillage ama ben benim aracım gibi temiz ve az km li 2000cc bulsaydım alacaktım ama yoktu işte... Vergi kısmına gelince 6 ayda verdiğin bir rakam ve 1600 ile arasında yaklaşık olarak 100 tl ye benzer bir rakam oynayacaktır. Bence temiz bir 2000 cc bulursan kaçırma. İyi günler....
    quote:

Merhaba Arkadaşlar,

• quote:

Orijinalden alıntı: TSM76
    Hazır konu açılmışken ben de bir soru sormak istiyorum. Ben de kullanma kılavuzunu okurken PAX Sistemi ile karşılaştım ve anladığım kadarıyla lastik patlayınca da 3 teker üstünde belli bir süre gitmeye yarayan bir sistem olduğunu anladım yanlış anlamadıysam. Peki bu sistem bizim araçlarda mevcut mudur sayın arkadaşlar? Bir bilen cevap verirse sevinirim. Hepinize iyi pazarlar, hayırlı ramazanlar

PAX sistemi Özel tasarlanmış bir Lastik ve buna uygun yne özel bir Janttan oluşan sistem. Lastik patlasa da yol alabiliyorsunuz. Detaylı bilgi için;
    www.tama.com.tr
    Tama Taşıma Makinaları İnşaat San. ve Tic. Ltd. Şti.
    http://www.tama.com.tr/tr/michelin-pax-patlamayan-lastik-sistemi-38.html

• quote:

Merhaba Arkadaşlar,

2001 model Scenic 2.0 RXI aracım var yaklaşık 8 aydır kullanıyorum. Araç performans olarak mükemmel sollamalarda hiçbir zorluk yaşamadım üstelik klima açıkta olsa performansı harika. Yakıta gelince Benzinde Ortalama 25 kuruş yakıyor. Yol bilgisarı verileri şehir içi düzgün kullanımda ; 100 km de 8.8 - 9 litre arabanın çekişi performansı iyiymiş diye yüksek devir kullanırsanız 14 litreye kadar çıkıyor. şehirler arası kullanımda : Klima açık 100 km de 6.8 klima kapalı 6.2-6.4 litre yakıyor. büyük ihtimalle 2.0 scenic 1.6 scenicten daha az yakar çünkü kasa ve motor orantısına göre böle olması lazımdı. Daha önce kullandığım 1.6 araçlarlada şimdiki kullandığım 2,0 scenic gibi yakıyordu. Bence tek olumsuz yönün vergisi. Benim aracımım bu yılki vergisi 6 aylık 394 lira (Daha ödemedim). Seneye kesinlikle kasko bedelinde dolayı bie alt gruptan ödeyeceğim bu da 1.6 aracla 6 aylık yaklaşık 100 lira gibi bir fark oluyor bende bu performansa 100 lira vermeye değer. Karar sizin ama araç olarak gerçekten güzel rahat bir araç tavsiye ederim.

• Bende de 2004 model (2007 Trafiğe çıkışlı) 2.0 16V, Scenic II, BVA var. Ne kadar dikkat etsemde şehir içinde 10.5 L.'den aşağı inemedim ama sanırım kasa farkından dolayı ağırlık farkıda var. Benin aracımın sürüşe hazır boş ağırlığı 1495 kg. Uzun yolda da eğer dikkat edersem 8 l. etmessem 9 ila 9.5 L. yakıyor.
  • 
Sayfa: önceki 237238239240241
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.