Şimdi Ara

Scart-HDMI ile HD Görüntü Alınabilir mi ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
6.231
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • dostum crea hd alıcı ne kadar ondan mı almalyım ben yaww. 50 ınc plazmaya hd yayın ızlemıcem ama daha saglıklı mı olur acaba ?
  • Yaklaşık 3 ay önce 490 ytl hdmi kablosu içinde aldım. Şimdide aşağı yukarı o kadardır sanıyorum.

Ben de hd yayın izlemiyorum. Yani yok ondan. ama normal yayınlarda da gözle görülür fark yaratıyor. Beklenti çıpanı yüksek tutmamak kaydı ile memnun eder gibi geliyor bana..

Hatta..uydu bölümünde detaylı bir incelemesi vardı. Oraya bakmanı tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HiGHWAYMOUSE -- 31 Mart 2008; 18:49:25 >
  • uydu bölümüne bakıyorum saolsun memati abi kimseye laf ettirmiyo next next deyip duruyo
    bide kıyaslama yapılmıyo ki orda yaww herkez kullandıgını tavsıye edıyo . çok karmaşık uydu işi
  • Ben o zaman kısaca değineyim..

CREA HD Uydu alıcısı

Artıları:

-Güzel tasarım, iyi işçilik
    -Hdmi ve component bağlantı seçenekleri
    -Digital-optik çıkış.(Eğer yayın desteklerse dolby digital sesleri 5.1 olarak ses sisteminde dinleyebilirsin.)
    -Normal 576i tv yayınlarını, 1080i ve 720p ye upscale edebilmesi. Ve bununda gözle görülür bir fark yaratması. Yani sanAl bir fark değil.

Eksileri:

-Normal uydu alıcılara göre daha fazla ısınıyor.
    -Normal uydu alıcılarından daha pahalı.
    -Yazılımında bir kaç sorun var.
    -Kanal geçiş süresi, önceki normal uydu alıcılarıma göre biraz daha fazla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HiGHWAYMOUSE -- 31 Mart 2008; 19:19:00 >
  • ısınma ve fiyat problem dill dostumda yazılım durumu işte ? olmassa next hd yada dreambox var kafamda ama ne bılıyım valla ..bide kafama takılan bişi var hd olmayan uydu alıcılarında optık bağlantı imkanı varmı avr ye amacım hdmı gibi sesi ve göruntuyu tek kabloda avrye vermek yani hdmı olmasada olur optık te yeterlı olur sanırım netıcede hd yayın dııl sadece sd yayın alıcaz .ama mınımum kayıp lazım bana
  • quote:

Orjinalden alıntı: HiGHWAYMOUSE

Şimdi biraz araştırdım. DT+ kutusunda component çıkış var. Yani dönüştürücüye gerek yok arkadaşının durumunda. Direkt componentten componente bağlaması en uygunu.

dostum dt hd kutusundan bahsediyorsun sanırım.diğer philips,vestel v.s bunlarda component çıkış yok.
    bilmeyen arkadaşlar için karışıklık olmasın
  • sn HUSAMET,

arkadaşınız hiç boşuna DT plus almasın. Çünkü Dt plus HD yayınlarda HDCP dediğimiz (high definition copy protect) adı verilen sinyal çalıştırıyor. bu sinyali component bağlantı iletemediği için HD yayınlarda component çıkışından görüntü alınamıyor.

quote:

Orjinalden alıntı: HUSAMET

Teşekkür ederim, bir arkadaşımın HD olupta arkasında HDMI girişi olmayan Panasonic bir Ekranı varda onun için sordum..
    Bu durumda ona bir ucu HDMI bir ucu Component kablo lazım, öyle bir kablo varmıdır ?

quote:

quote:

DT+ tan HD yayını HDMI dışında başka bir kabloyla TV ye aktarabilmek mümkünmüdür ?
    Component vs. kablo ile HD görüntü aktarımı yapılabilirmi ? Yoksa illa da HDMI mı gerekir ?

Bildiğim kadarıyla teoride component bağlantı 720p ve 1080i görüntü aktarabiliyor. 1080p den emin değilim.

Pratikte ise kullandığım Crea Hd uydu alıcısı ile Hdmi bağlantıda olduğu gibi, component bağlantıda da 720p ve 1080i görüntü akatarabildim.

Digitürk+ kutusunda da varsa component bağlantı seçeneği hdmi daki kaliteyi ve çözünürlük değerlerini yakalayabileceğini sanıyorum. Zaten 1080p yayın yapmadığı için digitürk, 1080p konumuz dışı...

• quote:

Orjinalden alıntı: bigmaster077

sn HUSAMET,

arkadaşınız hiç boşuna DT plus almasın. Çünkü Dt plus HD yayınlarda HDCP dediğimiz (high definition copy protect) adı verilen sinyal çalıştırıyor. bu sinyali component bağlantı iletemediği için HD yayınlarda component çıkışından görüntü alınamıyor.

quote:

Teşekkür ederim, bir arkadaşımın HD olupta arkasında HDMI girişi olmayan Panasonic bir Ekranı varda onun için sordum..
    Bu durumda ona bir ucu HDMI bir ucu Component kablo lazım, öyle bir kablo varmıdır ?

quote:

quote:

DT+ tan HD yayını HDMI dışında başka bir kabloyla TV ye aktarabilmek mümkünmüdür ?
    Component vs. kablo ile HD görüntü aktarımı yapılabilirmi ? Yoksa illa da HDMI mı gerekir ?

Bildiğim kadarıyla teoride component bağlantı 720p ve 1080i görüntü aktarabiliyor. 1080p den emin değilim.

Pratikte ise kullandığım Crea Hd uydu alıcısı ile Hdmi bağlantıda olduğu gibi, component bağlantıda da 720p ve 1080i görüntü akatarabildim.

Digitürk+ kutusunda da varsa component bağlantı seçeneği hdmi daki kaliteyi ve çözünürlük değerlerini yakalayabileceğini sanıyorum. Zaten 1080p yayın yapmadığı için digitürk, 1080p konumuz dışı...

Kullanan arkadaşlardan teyit alabilirsen daha sağlıklı olur demiştim ama yinede belirtmeliyim ki digitürk hd hakkındaki yorumum yanlış olmuş. İnşallah kimseyi boşuna masrafa sokmamışımdır.

Özür diliyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HiGHWAYMOUSE -- 31 Mart 2008; 20:56:50 >

• quote:

Hayırdır hocam ne oldu sizin board işi ? Ben ebay dan 80$ a düşürdüm bir tane, uydu alıcıyı da hdmi dan bağladım. Yalnız pace receiverler sd yayınlarda scart ve komponent hdmi ye göre daha iyi sonuç veriyor, başka forumlarda da okumuştum doğruymuş. TV nin komponent girişi dolu olduğu için şimdilik bu şekilde kullanacağım, komponent ve hdmi swicleme yapabilen bir avr alıncaya kadar.
  • Üstad,
    Board'u Japonya'ya bir tandıklarına sipariş ettiler bu ay içinde gelecek.
    Dün ben buradaki forumu görünce arkadaşın paneli aklaıma geldi ve arkadaşlara sordum
    Herkese teşekkür ederim.

quote:

Orjinalden alıntı: teme

quote:

Hayırdır hocam ne oldu sizin board işi ? Ben ebay dan 80$ a düşürdüm bir tane, uydu alıcıyı da hdmi dan bağladım. Yalnız pace receiverler sd yayınlarda scart ve komponent hdmi ye göre daha iyi sonuç veriyor, başka forumlarda da okumuştum doğruymuş. TV nin komponent girişi dolu olduğu için şimdilik bu şekilde kullanacağım, komponent ve hdmi swicleme yapabilen bir avr alıncaya kadar.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.