Şimdi Ara

SAYOKAN/TÜRK DÖVÜŞ SANATI/

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
893
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar ben izmirde ikamet ediyorum
    Bu aralar bir dövüş sanatı ile ilgilenmek istiyorudum ve bir kaç araştırmadan sonra sayokan'la ilgilenmeye karar verdim
    Acaba izmirde önceden sayokan kursuna giden veya bilen varmı
    Bilen varsa çok makbule geçecek.
    Herkese Şimdiden Teşekkürler !

• sayokana gitmedimde okuduğuma göre tekvando karate kungfu aikido karışımı bir spormuş
    https://www.facebook.com/pages/%C4%B0ZM%C4%B0R-SAYOKAN/301758799090
  • Bir aralar netten videoları izlemiştim birde belgesel tarzı bir filmi vardı onuda izledim, yani farklı sporların karması gibi bir şey. Yapmadığım için çok bir şey söyleyemeyeceğim denemekten zarar gelmez.
  • sacma sapan hikayeden bi spor muay thai varken sayokan ne ya

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Enes4125 kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Carpii

sacma sapan hikayeden bi spor muay thai varken sayokan ne ya

Ben muay thai yapıyorum ancak böyle ucuz yorumlar yapmayın dostum. Her dövüş branşının yetersiz kaldığı yer olabilir, dövüş sporları birbirini tamamlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Enes4125

quote:

Ben muay thai yapıyorum ancak böyle ucuz yorumlar yapmayın dostum. Her dövüş branşının yetersiz kaldığı yer olabilir, dövüş sporları birbirini tamamlar.

sayokanin sacma sapan spor olsugunu soyleyen muaythai hocamdi 10 sene once falan turiyede basarili olan bi tekvandocu cikarmis tutmus o zamanlar bir iki turk tarzi vurus eklemisler al sanada turk dovys sanati diye kakaliyolar

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Dövüş Sporları [ANA KONU]
    10 yıl önce açıldı
    Cermen Gelişim Taktiği
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

sayokanin sacma sapan spor olsugunu soyleyen muaythai hocamdi 10 sene once falan turiyede basarili olan bi tekvandocu cikarmis tutmus o zamanlar bir iki turk tarzi vurus eklemisler al sanada turk dovys sanati diye kakaliyolar

Muay Thai hocanın söylediği %100 doğrudur diye bir şey yok kardeş, benim bir sürü hocam oldu her hocanın kendi doğruları vardır. Mesela benim bundan önceki hocam kum torbasına ihtiyacımız yok diyordu ve salonda kum torbası yoktu, o salondan Türkiye ikincisi ve daha nice başarılı öğrenciler çıktı.

Hangi branştan bozma bilemem ancak dövüş sporlarının çoğu zamanla farklı branşları eklemiş vs. geliştirmiştir kendini. Mesela bu videoda sayokanın tanıtımı yapılmış bu hareketlerin bir çoğu farklı branşlarda var, ancak üzerine pratik yapıldığında kesinlikle bir çoğunun işe yarayacağını düşünüyorum.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Muay Thai hocanın söylediği %100 doğrudur diye bir şey yok kardeş, benim bir sürü hocam oldu her hocanın kendi doğruları vardır. Mesela benim bundan önceki hocam kum torbasına ihtiyacımız yok diyordu ve salonda kum torbası yoktu, o salondan Türkiye ikincisi ve daha nice başarılı öğrenciler çıktı.

Hangi branştan bozma bilemem ancak dövüş sporlarının çoğu zamanla farklı branşları eklemiş vs. geliştirmiştir kendini. Mesela bu videoda sayokanın tanıtımı yapılmış bu hareketlerin bir çoğu farklı branşlarda var, ancak üzerine pratik yapıldığında kesinlikle bir çoğunun işe yarayacağını düşünüyorum.

kendisi tekvando dunya 2. si ogluda dunya 1. si ayrica muay thai turkiye federadyonu genel kurul bilmrmbiseyi vucut gelistirme federasyonu milli takim antrenoru ayrica

• SAYOKAN'a saçma demek bana pek doğru gelmiyor.
    çünkü SAYOKAN bildiğiniz Ashihara veya Kyokushin Karate'dir; yani tam vuruşlu karatedir.
    Türklerle alakası yoktur.
    Çok da etkili bir daldır.
  • Kardeş sen anlamamakta direniyorsun bak, herkesin kendi doğruları vardır diyorum. Dünya ikincisi olsa ne yazar, ayrıca ortalık dünya şampiyonu kaynıyor. Bu adam nerede , hangi organizasyonda, kaç kiloda, ne zaman, hangi koncakta birinci olmuş. 50 Tane organizasyon var. Şimdi benim de kickbokstan 3.lüğüm var, baştan savma bir organziasyonda 3. oldum ve madalya verdiler ancak kimse nasıl aldığımı bilmiyor.

Şimdi düşün Muhammad ali elleri aşağıda dövüşüyor bu doğru mu? Bunu yap hocan hemen uyarır seni, ona göre ynalış ama Muhammad aliye göre doğru ve adam bu teknikle dünya şampiyonu oldu. Mike Tyson eğilip saçma sapan hareketler yapıyordu, bu tekniği ondan önce yapan var mıydı? Şimdi çoğu kişi bu teknikleri kullanıyor ve çoğuna göre yanlış. Kimisi vururken nefes ver kimisi al diyor ve üzerine yarım saat doğruluğunu ispata çalışıyor.

Yani dostum sana söyleceklerim bunlar daha fazla uzatmanın gereği yok bence.

• Enes'e aynen katılıyorum.Kendi yaptığınız spor'u övüp başka sporlar'ı kötülemeyi bırakın.Herkesin dilinde bir muay thai türküsü anlamadım gitti.Bak muay thai güzel spordur EYVALLAH ama yapmadığınız sporlar hakkında bu kadar ön yargılı olmayın.Carpii hayatında hiç sayokan yaptın mı?Cevap hayır :)
    Sayokan Nihat Yiğit'in kurduğu bir dal.Nihat Yiğit'in biyografisine bakarsak ashihara ve kyokushin karate,taekwondo ve shaolin kung fu yapmış.Büyük ihtimal sayokan bu sanatları karma hale getirmiş ve kendi eklediği hareketlerle sayokan'ı oluşturmuş.Eğer sayokan'a kötü dersen birnevi ashihara ve kyokushin karateyide arada kötülüyorsun.Bu iki karate stili tam temaslı stillerdir.Yani kısaca eğer adam sayokan'ı sağlam ve hakkını vererek çalışırsa muay thai yapan bir kişiyi dövemez diye birşey olamaz(Hangi sporcu gerçekci çalışıyorsa o kazanır).Sayokan etkili stil ve antremanlarda gerçekci yapılırsa emin ol çok daha etkili olur :=)

• quote:

Orijinalden alıntı: wingtsunn

Enes'e aynen katılıyorum.Kendi yaptığınız spor'u övüp başka sporlar'ı kötülemeyi bırakın.Herkesin dilinde bir muay thai türküsü anlamadım gitti.Bak muay thai güzel spordur EYVALLAH ama yapmadığınız sporlar hakkında bu kadar ön yargılı olmayın.Carpii hayatında hiç sayokan yaptın mı?Cevap hayır :)
    Sayokan Nihat Yiğit'in kurduğu bir dal.Nihat Yiğit'in biyografisine bakarsak ashihara ve kyokushin karate,taekwondo ve shaolin kung fu yapmış.Büyük ihtimal sayokan bu sanatları karma hale getirmiş ve kendi eklediği hareketlerle sayokan'ı oluşturmuş.Eğer sayokan'a kötü dersen birnevi ashihara ve kyokushin karateyide arada kötülüyorsun.Bu iki karate stili tam temaslı stillerdir.Yani kısaca eğer adam sayokan'ı sağlam ve hakkını vererek çalışırsa muay thai yapan bir kişiyi dövemez diye birşey olamaz(Hangi sporcu gerçekci çalışıyorsa o kazanır).Sayokan etkili stil ve antremanlarda gerçekci yapılırsa emin ol çok daha etkili olur :=)

kendi agzinla soyluyosun karate ve tekvando diye bundaki hareketleri alip kendinde turk stili yok firlatma osmanli tokadi ekleyip turk dovus sanati diye kakalayamazsin

• Önce yazdıklarımı iyi oku.Yazdığım cümlelerin hiçbirinde TÜRK DÖVÜŞ SANATI diye birşey geçmiyor.Ben sadece sayokan ne onu açıkladım.
  • quote:

Önce yazdıklarımı iyi oku.Yazdığım cümlelerin hiçbirinde TÜRK DÖVÜŞ SANATI diye birşey geçmiyor.Ben sadece sayokan ne onu açıkladım.

kardes sen problemlimisin sayokan turk dovus sanati degilmi kufur edicemde ban yemek istemiyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: Chief of Tabernacle

SAYOKAN'a saçma demek bana pek doğru gelmiyor.
    çünkü SAYOKAN bildiğiniz Ashihara veya Kyokushin Karate'dir; yani tam vuruşlu karatedir.
    Türklerle alakası yoktur.
    Çok da etkili bir daldır.

turklerle alakasi yoksa neden turk dovus sanati sayokandir diye milleti somuruyolar ve sizde savunuyosunuz azcik dusunup yazin mesajlarinizi

• Problemin felanmı var anlamadım gitti.Bak sayokan'ın kurucusu TÜRK birisi.İlla TÜRK dövüş sanatı olcak diye hiçbirşey'den alıntı yapmayıp kendi hareketlerini oluşturması diye birşey mümkün değil.Yapacağın şey dövüş sanatlarına kendi yorumunu katarak yeni bir dövüş sanatı oluşturmak.Sana şöyle bir örnek vereyim.Jeet kune do bruce lee tarafından oluşturuluyor ve içinde 10 veya daha fazla dövüş sanatı içeriyor.(Tekvando:Kore,Savate:Fransa,Judo:Japonya,Wing Chun:Çin vs.)Şimdi içeriğine bakıldığında her ülkeden alınmış birşey var.Ama adam kendi yorumunu katmış ve Çin dövüş sanatı oluşturmuş.Şimdi sen bunun içinde tekvando,savate,judo vs. var diye buna çin dövüş sanatı değil diyemessin.
    Yorum yapacaksan mantıklı yorum yap.
  • ÇOCUK KAVGASI YAPIYORSUNUZ ADAM SİZDEN ÖNERİ İSTEMİŞ SİZ İT DALAŞINA GİRMİŞSİNİZ
  • quote:

Problemin felanmı var anlamadım gitti.Bak sayokan'ın kurucusu TÜRK birisi.İlla TÜRK dövüş sanatı olcak diye hiçbirşey'den alıntı yapmayıp kendi hareketlerini oluşturması diye birşey mümkün değil.Yapacağın şey dövüş sanatlarına kendi yorumunu katarak yeni bir dövüş sanatı oluşturmak.Sana şöyle bir örnek vereyim.Jeet kune do bruce lee tarafından oluşturuluyor ve içinde 10 veya daha fazla dövüş sanatı içeriyor.(Tekvando:Kore,Savate:Fransa,Judo:Japonya,Wing Chun:Çin vs.)Şimdi içeriğine bakıldığında her ülkeden alınmış birşey var.Ama adam kendi yorumunu katmış ve Çin dövüş sanatı oluşturmuş.Şimdi sen bunun içinde tekvando,savate,judo vs. var diye buna çin dövüş sanatı değil diyemessin.
    Yorum yapacaksan mantıklı yorum yap.

http://tr.m.wikipedia.org/wiki/Sayokan

al zeka yetersizliği var sende oku bakalım

• Senin dövüş sporlarıyla ilgili bildiğin şeyin 10 kat fazlasını biliyorum emin ol.Sana o kadar anlattım hala birşey anlamadın problem sende.Neyse uzatmıycam konuyu arkadaş öneri istemiş ben açıkladım daha fazla sayfayı kirletmeyelim.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.