Şimdi Ara

Sayısalcılar nasıl ortalama hukuk kazanır taktik veriyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
313
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Olay şu arkadaşlar. Ygs' de yapacağınız ekstra fen netleriyle ygs5 te sıralamanız kötü olmaz 50 bindeyseniz önünüzdeki tm ci sayısı çok olmaz açıkcası.( iyi tm cilerden feni de sizden iyi yapanlar olacak tabi ama az kişi). Lys de ise hedef mf alanıysa edebiyata coğrafyaya girmeden. Sayısal derslerinizi çalışın. Kilit nokta şu. 50-60 matematik yapabilen bi sayısalcıysanız(sınava bağlı tabi bir de) sayısal için yüksek hedeflere yetmeyebilir. Ama öyle bir matematik tm ler arasında ortalama yerlere iyidir. 2 senedir kolay gelen edebiyat ve coğrafyadan da şansınız olursa bir şeyler yaparsınız. Hele bu seneki coğrafyada 15 net yapan çok sayısalcı vardı. Ygs türkçe sayesinde 30-35 edebiyat da çaktınız mı. Ortalama bi hukuk gelir.
    Hukuk kolay kazanılır demiyorum. iyi bir bölüm. Ama maalesef sayısalcıların şansı biraz daha yüksek gibi matematik sayesinde ve ygs fen sayesinde. Demeye çalıştığım şey: Matematik her türlü çok önemli. Matematiği yüksek tutan feni veya edebiyatı yüksek tutandan avantajlı gibi.
    Ben sayısal isteyip de aynı zamanda hukuk gibi şeulerde gözü olanlara dedim. Bi sayısalcı için imkansız veya çok zor değildir diye.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haskolastik -- 21 Ağustos 2017; 2:22:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Katiliyorum dediginize vasat bir yerde bilgisayar kazandim ancak erzincan hukuga yakindim , yani ilerlemediyse gecen seneye gore yazsam girebilirdimde

• İlk bin falan bilmem de hukuk kazanamadım diye üzülenlerin 50 edebiyat 20 coğrafya kovalamalarını hiç anlamıyorum ben de. haklısınız bu sürede matematik çok güzel halledilir kasmaya ne gerek var

• MF'ci olarak söylüyorum: ülkemizde TM'cilerin işi bizim yüzümüzden zorlaşıyor, Hukuk gibi TM'nin en yüksek bölümü 31-32 binlerden alıyor.

MF'de en yüksek sıralamadaki öğrenciler genellikle Tıp seçiyor. Tıp 15 bin değil de 16 binden alsa olay oluyor. Ama TM'nin en iyi diyebileceğimiz bölümü Hukuk, 31-32 binlerden alınca normal oluyor.

Benim gibi TM3'te 7900 olup MF3'ten yerleşenler yüzünden Hukuk sıralamaları düşüyor. Hukuk'un devletteki kontenjanı da öyle Tıp'tan çok farklı değil. Hukuk gibi bir bölüm için 31-32 bin sıralama (bence) hiç hoş değil. Bunun önüne geçilmesi lazım. Bunun da aslında çok da zor olmayan bir yöntemi var:

LYS 3'te Dil Bilgisi testini Coğrafya'nın yerine 24 soruluk yapacaksın, etkisini düşük tutacaksın. 56 soru temizinden Edebiyat soracaksın. Şahsen 56 sorunun ilk 25'i olan Dil Bilgisi bölümünden fulle yakın yaptım. Bu da biraz da genel kültürle ve kulak aşinalığı ile 37 edebiyat yapmamı sağladı. İşte bunun önüne geçebilmek için TM ile tamamen alakasız olan Coğrafya gibi bir Sosyal bilim dersinin yerine Dil Bilgisi testi ayrıca hazırlanıp 56 soruluk sağlam Edebiyat testi ile çalışan ile çalışmayan ayırt edilmiş olur.

Bak bakalım o zaman Hukuk'un şanı Tıp'tan farklı mı oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soap_1907 -- 21 Ağustos 2017; 2:52:58 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.