Şimdi Ara

Savunma Sanayii Başkanı’ndan yerli hava savunma füzesi için 2022 hedefi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
1
Favori
836
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Aslında normalde devlet değil de özel şirkeler el atmalı ,dünyada böyle yürüyor bu işler dicem ama bizim işadamları daha yerli bir otomobili üretmekten aciz.Çinden getirip 1 lira koyup 5 lira alacakları işler daha çok hoşlarına gidiyor ama sorsan herkes vatansever herkes idealist herkes ülkesini seviyor.Eee seviyorsun da ne yapıyorsun ülke için.Ha yakınmaktan şikayet etmekten başka tabi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: El_domingo

    Sanki okullarda nitellikli bireyler yetiştirebiliyormuşuz gibi...hastalığı dogru teşhis etmek lazım...fen liselerinden mezunlarda da diğer liselerden mezunlarda fark yok..sıkıntı ambalaj yada isimler değil..kişiyi aptalaştıran ve ahmaklaştıran eğitim sistemizin olması.diploma dağıtmakla bu iş cozulmez..zira işi diploma değil liyakatlı gerekli donanıma ve bilgiye sahip kişiler yapar.
    Yapma gözünü seveyim Fen Lisesinden düz liseler gibi bahsetme. Biz o düzenin içinde büyüdük. Şuan Aselsan, Tai, Tusaş, Tubitak, gibi pek çok kurumda çalışan mühendisler Fen lisesi çıkışlı.

    O zamanlar ülkenin en aptal eğitim sistemi düz lise ve imam hatiplerdeydi. Oradan çıkanlar bir baltaya sap olamazdı. Ardından meslek liseleri gelirdi en azından çırak seviyesinde bir meslek öğrenirlerdi. Fen Liselerinden çıkanlar ise daha iyi ve sıkı eğitim sayesinde üniversitelerde daha iyi yerlere yerleşirdi (şuan uçakları, füzeleri yapan tayfa onlar).

    Şimdi ise İdolojik reflekslerle düz lise imamhatipler ile birleşti ve eğitim yine yerlerde, hatta İmam hatiplerin düz liseye göre olan bir tık üstünlüğüde kalmadı. Meslek Liseleriyine aynı ara eleman yetiştirmekte hala istenilen seviyede değil. Bir beceremedik şu meslek liselerine Almanya gibi değer vermeyi. Bir ülkenin en büyük hazinesi Kobidir kobinin dinamosuda Meslek Liseleridir. Fen liseleri ise İmam Hatipler nedeniyle üvey evlat muamelesi görmeye devam ediyor gittikçe seviye ve sayı düşüyor.

    Düşüyor ki.... Aselsan Lisesine ihtiyaç duyuluyor.


    Savunma sanayindeki ilerleme hepimizi gururlandırıyor, umarım kısa sürede idolojik gözlükler bir kenara bırakılırda eldeki eski sisteme göre yetişmiş mühendisler tükenmeden şuan eğitim alan yada alacak olan mühendislerle gelecek nesili garanti altına alırız. Yoksa Ukranya gibi ürettip ihraç ettiğimz tanklar yeni nesil mühendis ekskliği nedeniyle yeteri kadar denetlenemediği ve geliştirilemediği için gövde çatlakları nedeniyle iade edilip dünyaya rezil oluruz.

    Unutmayın bu günü dün yarını bugün şekillendirecek.




  • shadow006 kullanıcısına yanıt
    Turkiyedeki sıkıntı kalifiye bireyler yetiştirme sıkıntısıdır niceliğe hedefleyip niteliğe bakılmandan populist yaklaşımla diploma dağıtılmasıdır.Bunun ismi ister fen lisesi olsun ister imam hatip olsun inan fark etmiyor..eninde sonunda aynı bu ulkede yasıyoruz aynı sistemin içersinden geliyoruz .. hem motivasyondan hem sınav sisteminden dolayı zaten fen lisesine gidenler muhendislik okullarına gidebiliyordu en azından bizim donemimiz öyleydi..sistem içinde başarılı olanlar bireysel çabalarından yada sisteme ragmen kabiliyetlerinden yada sansı varsa iyibir firmda eğitim alarak biryerlere gelebiliyor yada yurtdışı menşeliler.Bununla birlikte fen lisesi dısında diğer okullardan da mezun bircok başarılı insan var, ayrıca piyasada diplomalı ama işe yaramaz bir ton muhsendis ve fenlisesi mezunu dolasıyor..orneğin bir tv kanalı mucit yarısması duzenledi ve programını yaptı mesela ordaki bir juri üyesi işe yarar icatların genelde ilkolkul mezunlarından yada hiç okul okumayanlardan geldiğini bahsediyordu.




  • Bu işlere çok geç başladık eskiden karnımızı doyuramıyorduk memurun parasını veremiyorduk açlık sefalet vardı bu noktaya kolay gelinmedi bilen bilir gençler pek bilmez halimize bin şükür bundan sonra her gecen gün daha iyi olacak inşaallah. Bir Türk dünyaya bedel, imam var iman vatan, bayrak sevgisi var. Biz bu uğurda düşünmeden şehid liği göze alıyoruz bizi güçlü kılan bu değerler.

  • kadircitak kullanıcısına yanıt
    AKP zamanında yapılan,
    milli araba,
    milli uçak,
    milli gemi vsvsvs.

    Hepsinin ortak özelliği görünmez olmaları, henüz kimse göremedi :D halbuki https://www.yenicaggazetesi.com.tr/2011de-yerli-ucagimiz-goklerde-diyen-akpden-ucak-yapacagiz-vaadi-193621h.htm

    :D
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.