Şimdi Ara

Savunma sanayi elektrik elektronik mühendisliği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
4.582
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Savunma sanayi'de en çok elektrik elektronik mühendisine ihtiyaç duyulduğunu biliyoruz.Peki elektrik elektronik mühendisliği için hangi alanda uzmanlaşmak gerekir ve hangi alanda daha çok iş imkanı vardır ?Alan derslerimi ona göre seçeceğim

1.güç elektroniği
    2.kontrol
    3.telekom
    4.tıp elektroniği(bu olmaz zaten)

Telekom sanırım ama yine de bilgisi olanlar yazabilir mi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Elektrik mühendisiyim güç elektroniği üzerine yoğunlaştım. Alanımdan memnunum. Buradan size kontrol veya güç elektroniğini öneririm. Ama ikisine de girdiğiniz zaman hakkını vererek işi en ileriye götürmenizi tavsiye ederim. Güç elektroniği ve kontrol alanında Türkiye'de çalışan insan sayısı az. Bildiğim kadarıyla güçte çalışan daha az. Burada sizin ilgi alanınız devreye giriyor. Anahtarlamalı bir güç kaynağı tasarlamak mı daha çok ilginizi çekiyor yoksa bir pid kontrolör tasarlamak mı?
    Yapay Zekanın Yanıtı

Savunma Sanayinde Elektrik Elektronik Mühendisliği

Elektrik Elektronik Mühendisliği (EEM), savunma sanayinde kritik bir rol oynamaktadır ve çeşitli sistemlerin ve teknolojilerin geliştirilmesinde ve bakımında hayati önem taşımaktadır.

EEM'nin Savunma Sanayindeki Önemi

EEM mühendisleri, silah sistemleri, radarlar, haberleşme ekipmanları, elektronik harp sistemleri ve diğer savunma teknolojilerinin tasarımı, geliştirilmesi ve testinden sorumludur. Bu teknolojiler, ordunun savaş alanında etkin bir şekilde hareket etmesini ve misyonlarını başarılı bir şekilde yerine getirmesini sağlamak için gereklidir.

Savunma Sanayinde EEM Uzmanlarının Görevleri

Savunma sanayinde EEM uzmanları, aşağıdakiler de dahil olmak üzere çeşitli görevleri yerine getirir:

• Elektrik ve elektronik sistemlerin tasarımı ve geliştirilmesi
    • Prototip oluşturma ve test etme
    • Üretim süreçlerinin yönetimi
    • Sistemlerin bakım ve onarımı
    • Teknolojik ilerlemelerin araştırılması ve geliştirilmesi

EEM ile Savunma Sanayii Arasında Karşılıklı Bağımlılık

EEM ile savunma sanayii arasında karşılıklı bir bağımlılık vardır. EEM mühendisleri, savunma sanayisinin yenilikçi teknolojiler geliştirmesine yardımcı olurken, savunma sanayii de EEM mühendislerine araştırma ve geliştirme için kaynaklar sağlar. Bu karşılıklı fayda sağlayan ilişki, hem savunma sanayinin hem de ulusal güvenliğin ilerletilmesine yardımcı olur.

EEM Mühendislerine Yönelik Kariyer Fırsatları

Savunma sanayinde EEM mühendisleri için önemli kariyer fırsatları mevcuttur. Bu mühendisler, savunma şirketleri, araştırma kurumları ve hükümet kurumları tarafından yüksek talep görmektedir. EEM mühendisleri, savunma teknolojilerinin sürekli gelişmesine katkıda bulunma ve ulusal güvenliğe hizmet etme fırsatına sahiptir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • malum üniversitelerin birinde değilsen uğraşma hiç. başka sektöre bak.

görüntü işleme
    gerçek zamanlı işletim sistemleri
    rf tasarım
    embedded systems

vs...
  • Malum üniversitelerde değilim.Bizim uniden Aselsana falan gidenler var ama.Telekom opsiyonunu seçmek daha mantıklı o zaman öyle mi

• quote:

Orijinalden alıntı: kızgın boğa

Malum üniversitelerde değilim.Bizim uniden Aselsana falan gidenler var ama.Telekom opsiyonunu seçmek daha mantıklı o zaman öyle mi
    aselsan için konuşuyorsan, argeye almıyorlar maalesef. kontrol, test, bakım mühendisliği gibi pozisyonlar beni tatmin eder diyorsan bilemeyeceğim, onlara bile zor alıyorlar.

hangi alana ilgiliysen ona yönel, telekom biraz daha mantıklı gibi. ben nanotek. yöneleceğim ama türkiye'de işim yok. seneye araziyim.
  • Sen bilkentli Gökhan mısın

• quote:

Orijinalden alıntı: kızgın boğa

Sen bilkentli Gökhan mısın

o değil de aselsan biraz takıntılı ama roketsan, tai, meteksan falan daha esnek. ortalaman iyiyse, lisansı da boş geçirmediysen alabilirler. başkent mezunu olan, tobb'da master yapan biriyle tanışmıştım roketsan'da Rf-Microwave Design Engineer olarak çalışıyor
  • Benim amacım aslında amerika'da biyomedikal sektörde çalışmak ama biyomedikal mühendisliğinin içine sözel de girdiği için vazgeçtim .Tıp bilgisi lazım yani .Onun yerine telekom alanında uzmanlaşırsam hem o sektörde çalışabilirim(mr cihazı üreten bir şirket mesela ) hem de savunma sanayide çalışabilirim.(Türkiye mühendislik yapılabilecek en iyi sektör) .Yani telekom ikisinin kesişimi .

Bölüm %100 İngilizce ama ingilizcem kötü

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Elektrik-Elektronik Müh.
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Elektrik mühendisiyim güç elektroniği üzerine yoğunlaştım. Alanımdan memnunum. Buradan size kontrol veya güç elektroniğini öneririm. Ama ikisine de girdiğiniz zaman hakkını vererek işi en ileriye götürmenizi tavsiye ederim. Güç elektroniği ve kontrol alanında Türkiye'de çalışan insan sayısı az. Bildiğim kadarıyla güçte çalışan daha az. Burada sizin ilgi alanınız devreye giriyor. Anahtarlamalı bir güç kaynağı tasarlamak mı daha çok ilginizi çekiyor yoksa bir pid kontrolör tasarlamak mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güç elektroniği dersi çok hoşuma gitmişti.İş imkanları çok geniş olmasına rağmen o sektörde çalışmayı düşünmüyorum.Yüksek gerilim bana göre değil.Genelde şantiyede ,gürültülü ortamlarda çalışılıyor sanırım.

• kızgın boğa K kullanıcısına yanıt
    Güç elektroniği disiplini yüksek gerilimle uğraşmaz. Elektroniğe göre daha yüksek olan amper ve voltaj değerleriyle uğraşır. Tabi burada sizin yüksek gerilimden anladığınızla benim anladığım arasında fark olduğu da göz önünde bulundurulmalı. Ben elektrik mühendisi olduğum için benim için yüksek gerilim 1000 volttan başlar. Megavoltlara kadar çıkar. Elektronikle uğraşan biri için 220 volt yüksek bir gerilimdir. Bizde 220 volt alçak gerilim olarak geçer. Dolayısıyla hayır, güç elektroniği yüksek gerilimle uğraşmaz. Şantiyeyle alakası yoktur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-7C18139D2

aselsan için konuşuyorsan, argeye almıyorlar maalesef. kontrol, test, bakım mühendisliği gibi pozisyonlar beni tatmin eder diyorsan bilemeyeceğim, onlara bile zor alıyorlar.

hangi alana ilgiliysen ona yönel, telekom biraz daha mantıklı gibi. ben nanotek. yöneleceğim ama türkiye'de işim yok. seneye araziyim.

Alıntıları Göster
    argeye hangi üniversite mezunlarını hangi şartlarla alıyorlar birde ar-ge departmanında çalışanla normal departmanda çalışanın maaşı aynı mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Louie-Andy Anderson

argeye hangi üniversite mezunlarını hangi şartlarla alıyorlar birde ar-ge departmanında çalışanla normal departmanda çalışanın maaşı aynı mı?

Alıntıları Göster
    sana şöyle söyleyeyim odtü elektronikten her sene 200 kişi mezun oluyorsa 70-80 tanesi aselsan'a giriyor. Genellikle tercihleri odtü ve bilkent'in yüksek ortalamalı öğrencileri oluyor. Maaşlar aşağı yukarı aynıdır, çok bir fark olacağını sanmam.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.