Şimdi Ara

Satış ortaklığı nedir? nasıl para kazanılır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.348
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Ülkemizde internetten para kazanma yöntemleri gün geçtikçe gelişmektedir. Bu yazımda son 3 yıldır ülkemizde gelişmekte olan ve iyi para kazandıran bir sistemden bahsetmeye çalışacağım. Sistemin adı affiliate marketing yani satış ortaklığı. Bu sistemi soru-cevap şeklinde anlatacağım bu sayede sorularınıza daha net cevaplar alabilirsiniz.

    Satış ortaklığı nedir?
    Orijinal ismi affiliate marketing olan, ülkemizde son yıllarda gelişen ve düzenli çalışmayla iyi para kazandıran performansa dayalı bir internetten para kazanma sistemidir.

    Satış ortaklığı nasıl çalışır?
    Satış ortaklığında satışa açık bir ürün vardır. Pazarlayıcı bu ürünü satar ve ürün sahibi de pazarlayıcı kişiye komisyon verir. Örnek olarak bir ürün 100 tl diyelim ürün sahibi de sizin bu ürünü her bir satışınıza %50 yani 50 tl komisyon veriyor olsun. Bu ürünü
    10 kere satsanız 500 tl kazanırsınız. Yani ortada bir ürün var o ürünün sahibi var bir de pazarlayıcı kişi var. Pazarlayıcı kişi siz oluyorsunuz ve ürünlerin satışından komisyon alıryorsunuz. Bir nevi aracı olmak gibi bir şey. Ürünün satışına aracı olarak para kazanıyorsunuz.

    Satış ortaklığında gelir modelleri nelerdir?
    CPS(Cost Per Sale): Satış başına kazanç anlamına gelen bu modelde sattığınız her ürün ya da hizmet başına komisyon alırsınız. Mesela günlük hayattan örnek vermek gerekirse süpürge sattığınızı düşünelim. Süpürgenin fiyatı 200 tl olsun ve ürün sahibi bu süpürgeyi sattığınız taktirde size %10 yani 20 tl komisyon veriyor olsun. Siz bu ürünü günde 1 kere yani ayda 30 kere satmış olursanız 20x30=600 tl kazanmış olursunuz. Satış ortaklığı sisteminde de mantık bu şekildedir.

    CPL(Cost Per Lead): Üyelik başına kazanç anlamına gelen bu modelde üye yaptığınız her kişi başına para alırsınız. Mesela markafoni.com adlı site size üye yaptığınız her kişi için 1 tl ödüyor diyelim. Markafoni'ye günde 10 üye gönderirseniz 10 tl kazanırsınız. Yani 30 günde 300 tl kazanmış olursunuz.

    Yukarıda bahsettiğim 2 gelir modeli dışında da gelir modelleri vardır fakat en çok tercih edilen iki gelir modeli bunlardır.

    Satış ortaklığından nasıl para kazanabilirim?
    Öncelikle satış ortağı olacağınız ürünü bulmanız gerekmektedir. Türkiye'de bu işi yapan kaliteli firmalar mevcuttur aşağıda bu firmalar hakkında daha detaylı bilgi vereceğim. Ürünü bulduktan sonra o ürünü size verilen özel linkle bir sürü yerde tanıtmalısınız(forumlarda, sosyal medyada vs.). Ayrıca ürünü pazarlayacak bir web sitesi ya da blog açmanız size çok büyük avantaj sağlar. Eğer herhangi bir kişi sizin özel linkinize tıklayarak ürünü satın alırsa siz de para kazanırsınız.

    Satış ortaklığı siteleri nelerdir? pazarlayacağım ürüne hangi sitelerden ulaşabilirim?
    Türkiyede bu işi yapan 4-5 kaliteli firma vardır. O firmaları aşağıda tanıttım oradan okuyabilirsiniz.

    Clickmerkez
    Şuan içerisinde 55 adet pazarlanmaya hazır ürün bulunduran üye olması ücretsiz olan Türkiye'nin en iyi 2 satış ortaklığı firmasından birisidir. Clickmerkez'i aktif olarak kullanmaktayım ve bugüne kadar hiçbir sıkıntı çıkmadı. Güven konusunda sıkıntınız olmasın en az 50 tl kazandığınızda parayı banka hesabınıza gönderiyor. Kullanmanızı tavsiye ederim.

    xticaret
    Türkiye'nin en köklü satış ortaklığı sitelerinden birisi olan xticarete üye olmak paralı. Bir defalığına 20 tl para ödeyerek ürünleri pazarlama hakkına kavuşabiliyorsunuz. Güvenli bir site olan xticaret, bugüne kadar birçok kişiye para kazandırdı. Ben kullanmadım çünkü 20 tl para istiyor. İlerleyen zamanlarda alternatif olsun diye kullanabilirim.

    Adtriplex
    İçerisinde daha çok üyelik başına ve hizmet satışı başına para kazandıran gelir modelleri barındıran firma. Güven konusunda içiniz rahat olsun. Türkiye'nin tanınmış şirketleriyle iş yapan adtriplexin ürün yelpazesinde birçok ürün bulunuyor. Bu sitenin avantajı pazarlanabilecek birçok ürünün bulunuyor olması.

    zanox
    Türkiye'nin kaliteli şirketleriyle iş yapan yabancı kökenli bir satış ortaklığı firması. Üyelik başına kazanç ve satış başına kazanç gelir modelleri bulunduran bu firma hakkında birçok olumlu şey söylense de bir o kadar da olumsuz şey söylenmiş. Kullanıp kullanmamak size kalmış ama ben pek tavsiye etmiyorum.

    Satış ortaklığından ne kadar para kazanabilirim?
    Bu tamamen size kalmış bir şey. Ne kadar akıllıca çalışırsanız ve ne kadar disiplinli olursanız o kadar çok para kazanırsınız. Birçok yabancı ülkede sadece bu iş sayesinde geçinen bir sürü insan var. Türkiye'de bu sistem yeni yeni gelişmekte olduğundan birçok fırsattan faydalanabilirsiniz. Mesela 1 satıştan 25 tl komisyon aldığınızı düşünelim. Günde 3 satış yaparsanız 75 tl kazanırsınız. 1 ayda 30x75=2250 tl kazanmış olursunuz. Bu rakamlar hayal değil çalışırsanız kazanırsınız.

    Satış ortaklığı hakkında tavsiye verebilir misin?
    Satış ortaklığı sisteminde kesinlikle dikkat etmeniz gereken birkaç nokta vardır. Edindiğim tecrübeler doğrultusunda sizlere o noktalar hakkında bilgi vermeye çalışacağım. Öncelikle,

    İyi bir ürün seçin
    Eğer seçtiğiniz ürünün satış sayfası kötüyse, ürün çok pahalıysa ve gereksiz bir ürünse o ürünü satmanız neredeyse imkansız. İyi bir ürün seçmek için öncelikle ürünün satış sayfasına bakmalısınız. O sayfa size güven veriyor mu? ikna edici mi? kendinize bu tür sorular sorun ve kendinizi ürünü satın almak isteyen birisinin yerine koyun. Eğer siz olsaydınız o ürünü alır mıydınız? eğer cevabınız evet ise o ürün pazarlamaya değer bir üründür. Unutmayın satış ortaklığından para kazanmak için doğru ürün seçimi yapmak çok önemlidir.

    İyi tanıtım yapmalısınız
    Tanıtım yapacağınız yerleri iyi seçmelisiniz. Eğer bir zayıflama ürünü pazarlıyorsanız o ürünü zayıflama sayfalarında ve zayıflamayla ilgili açılmış forum başlıkları altında tanıtmalısınız. Aksi taktirde hedef kitleye ulaşamamış olursunuz ve pazarladığınız ürün satılmaz siz de para kazanamazsınız. Kasapta et satılır siz kasapta buğday satmaya çalışırsanız başarısız olursunuz. Para kazanabilmeniz için ürünle ilgili yerlerde tanıtım yapmanız gerekmektedir.

    Sabırlı olmalısınız
    Ürününüzü bir türlü satamıyorsanız hemen vazgeçmeyin. Forumlarda, sosyal medyada, bloglarda ve e-mail bültenlerinde pazarladığınız üründen bahsedin. Sürekli çalışın ve ürününüzü nasıl daha iyi pazarlayabileceğiniz konusunda kafa yorun. İlk satış genellikle çalışmaya başlandıktan 2-3 ay sonra olur. Fakat kimisi 1 günde satış yapar kimisi de 1 ayda satış yapar.


    Satış ortaklığı(affiliate marketing) konusunda anlatacaklarım bu kadar eğer herhangi bir sorunuz ya da sorununuz olursa bana yorum bölümünden sormaktan asla çekinmeyin. İyi günler, bol kazançlar dilerim...

    Kaynak:http://ipsumpara.blogspot.com/2014/04/sats-ortaklgaffiliate-marketing.html







  • GÜNCEEELLLLLL..gelin türk ptc sitesinde beraber kazanalım hem türkçe hem eglenceli video surelerine gore para kazanıyosunuz hem garantili hem yeni hem güncel.
    [/link]:http://www.trbux.net/?ref=ssabah TRBUX HİÇBİR ŞEY KAYBETMEYECEKSİNİZ!!! HEP KAZANÇ İÇİN GELİN DOSTLAR!!
  • Paypal ile ödeme yapan güvenilir sistemler, tavsiye sırasıyla listelenmiştir. Refferer ile üye olmanın bazı

    avantajları vardır, yorumlarınızı bekliyorum, ödemelerle ilgili olarak bazılarından 2-8$ arası ödeme alınmıştır,

    Türkiye'ye ödeme yapan sistemlerdir kesinti yapmayan sistemlerdir.

    PTC Siteleri
    1 - Clixsense.com
    2 - Ojooo.com
    3 - Shbux.com
    4 - Probux.com
    5 - Neobux.com
    6 - Waoindia.com
    7 - Trbux.net
    8 - Twickerz.com
    9 - Ctpbux.com
    10 - Ptcsolution.com

    Beğer Kazan Siteleri (Paid to Like)
    1 - Paid-to-like.org
    2 - Socialtakipci.com
    3 - Youlikecash.com
    4 - Likes2cash.com
    5 - Xfans.eu




  • sizde kısa yoldan para kazanmak istemezmisiniz buraya tıklayarak gerekli bilgiyi detaylı bir şekilde öğrenebilirsiniz bol kazançlar..
  • Peki bu sistemi başlatan ya da en çok duyulan isimlerden

    musa erdoğmuş ve aytaçlar şimdi neden bir yerlerde çalışıyor ya da başka platformlarda koşturuyorlar. hepsinin sosyal medya hesaplarında farklı firmalarda çalışıyor görülüyorlar.

    madem bu kadar kazandırıyor bu sistem ne gerek var çalışmaya. Ya da işleyen demir ışıldar tamam diyebilirsiniz. Madem hala güncel o zaman hani kazançlar hani örnek siteler. hiç mi dezavantajı bu sistemlerin.

    günlerdir goomass ve xticaret sitelerinde araştırma yapıyorum. ama somut bir sonuç alamadım.

    xticaretten gold üyelik mi yoksa önce goomass ile onların desteği ile bir site kurmak mı?

    net ve açıklamalı bir cevap alana kadar bu sistemin sadece izleyicisi olacağım. Ama net sonuç alırsam ben ve benim öncülüğümde 20 kişiye yakın bir ekip bu sisteme dahil olacak..

    bizde herşey ekip çalışması :-)




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.