Şimdi Ara

Satılık Sony F717 Fotoğraf Makinası+ 2.25 gb Memory Card + Araç ŞArz Kiti + Lensler ve aksesuarlar.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
644
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Konunun Etiketleri
Şehir #İstanbul
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  •  Satılık Sony F717 Fotoğraf Makinası+ 2.25 gb Memory Card + Araç ŞArz Kiti  + Lensler ve aksesuarlar.

Satılık Sony F717 Fotoğraf Makinası+ 2.25 gb Memory Card + Araç ŞArz Kiti  + Lensler ve aksesuarlar.

Satılık Sony F717 Fotoğraf Makinası+ 2.25 gb Memory Card + Araç ŞArz Kiti  + Lensler ve aksesuarlar.

700 YTL

Amerikadan alınmış orjinal Sony Cybershot F717 model fotoğraf makinamı satıyorum. Size biraz özelliklerinden bahsedeyim.

Öncelikle çok havalı bir makina. Herhangi bir ortamda çantanızdan bunu çıkarıp çekim yaptığınızda etrafınızdaki insanlar ister istemez makinanıza bakıyor. Kimisi soruyor, kamera mı fotoğraf makinası mı vs.. diye. Bu arada kamera özelliği de var. Hatta isteyenlere kamerası ile çektiğim küçük bir kısa filmi izletebilirim. Hafızanıza bağlı olarak uzun çekimler yapabiliyorsunuz. Ben hediye olarak da 2 gb + 256mb memory stick veriyorum ki, bu durumda 2560x1920px çözünürlükte yaklaşık 900 adet kaliteli fotoğraf çekebilirsiniz. Bu çok büyük bir rakam. Günlerce fotoğraf çekseniz zor bitirebileceğiniz bir sayı.

Oldukça artistik bir makina. Havalı görünmesi elbette bir makina için yeterli bir şey değil. Onun dışında oldukça da kaliteli bir makina. Mesela 2cm den makro çekim yapmanıza izin veriyor. Bu ne demek? Yani bir çiçeğin 2 santimetre kadar yakınına girip fotoğrafını çekebiliyorsunuz.

Ayrıca Perde hızı 1/1000. Yani önünüzden hızla geçen bir F1 aracını çektiğinizde sanki duruyormuş gibi çekebiliyor. Ya da bir başka örnek; havaya zıplayan birini havada asılı bir şekilde net olarak çekebiliyorsunuz.

Bir başka özelliği de gece çekimi yapabilmesi. Uzun pozlama ile oldukça kaliteli gece çekimleri yapabiliyor. Bunun yanında nightframing de var. Yani tamamen karanlık bir ortamda (askerlerin kullandığı gece silahları gibi) görüntü alabiliyor.

Lensi dünyanın en kaliteli lenslerinden olan Carl Zeiss marka. 5.2 mega piksel çekim yapıyor fakat, piyasadaki uyduruk çözünürlüklü makinalarla asla karşılaştırılmayacak kalitede. Bana kalırsa (SLR ler hariç olmak üzere) hala Dijital Fotoğraf makinaları arasında ilk 3 e girecek bir makina. Fotoğrafçılığı profesyonel anlamda yapmıyorsanız, yani fotoğraftan para kazanmıyorsanız tercih edebileceğiniz ilk makinalardan biri. Hatta ürün fotoğrafları çekiyrosanız bu makina ile bile işinizi görebilirsiniz. Webde bu makina ile çekilmiş yüzbinlerce fotoğraf bulabilirsiniz. Ciddi düşünenler varsa kendi çektiklerimden de örnekler gösterebilirim.

Bu makinanın bu fiyatlara düştüğünü görünce üzülüyorum. Çünkü kesinlikle daha fazlasını hakkediyor. İnsanların bundan çok daha fazlasını verip de sırf megapikselleri yüksek diye lens markası belli olmayan, nispeten kalitesiz ürünler almasını da anlayamıyorum. Bu makinayı aldığım zamanki şartlar yine olsa, yine bu makinayı tercih ederdim. Fakat şimdi önce araba almak için para biriktirdiğim için, uzun vadede ise SLR ye geçmek için bu makinayı satıyorum. Alan kesinlikle kaybetmez.

Yanında verdiklerimi tekrar sayayım;

Fotoğraf Makinası'nın yanında 2gb lık ORJİNAL SONY marka memorystick, ve makinanın yanında gelen kendi 256 mb lık memory stick. 3 adet lens (UV Filter, Yansıtma Önleyici, Makro Lens), 1 adet 2x tele lens, 1 adet 0.45 wide lens, 1 adet USB kablo, 1 adet araç kiti (araçınızda bataryanızı şarz edebilirsiniz), lens bakım seti, tüm lensler için orjinal kutuları, ve fotoğraf makinasının orjinal kutusu.

Makinam devamlı Koruyucu lens ile kullanıldığından orjinal lensi tertemizdir. En ufak bir çizik dahi yoktur.
    Not: Başka fotoğraf makinam olmadığı için makinanın kendi fotosunu çekemedim, fotoğraflardaki makina fotoğrafları temsilidir.

Marka : SONY

· Model : DSC-F717

· Carl Zeiss Mercek : var (Vario-Sonnar)

· Nightshot / Night Framing : var/var

· Odak Mesafesi (f=) / ( 35 mm conversion) :
    f 9.7 - 48.5 mm / 38-190mm

· Optik zoom/ Dijital Zoom/ Akilli Zoom : 5x/var(10x)/yok

· CCD Tipi : Super HAD CCD

· Beyazlık ayarı : var ( 6 farklı ayar )

· Etkin piksel : 5,020k pixels

· Manuel Odaklama : var (Odaklama Halkası)

· Otomatik Odaklama : var

· Perde hızı : Otomatik(30-1/2000) / Perde
    önceliği (30-1/1000) / Manuel (30-1/1000)

· Poz kontrol : var ( ±2.0EV, 1/3EV )

· Programme AE : var (4 farklı ayar)

· LCD ekran boyutu : 1.8" TFT tipi

· Arka arkaya çekim modu/ Otomatik farklı pozlama :
    var (3 çekim) / var (otomatik/manuel)

· Fotoğraf ebadı : 5.0Mega,3.3 Mega, SXGA, VGA, 3:2 Mode

· Kayıt formatı : JPEG/GIF/TIFF/MPEG1

· Kayıt medyası : Memory Stick™

· Disk/Memory Stick kalan hafıza göstergesi : Var

· Kalan pil göstergesi : Var

· Ağırlık (aksesuarlı ağırlık) : 696 gram

· Birlikte temin edilen pil : infoLITIUM NP-FM50: 7.2V

· Birlikte verilen pil ile Stamina : 210 dakika

· Birlikte verilen yazılım : PIXELA ImageMixer
    Ver.1.0.2 + USB Sürücü

· Boyutları (ExYxD) : 119.5 x 68.9 x 151.0mm

· AV çıkış / Video çıkış : var / yok

· USB Baglantisi : var

Sistem Notu : Bu ilan her türlü yoruma açıktır.

Bu kullanıcının dükkanına eklenen son 4 ürün

• hocam ccd değiştimi ?biliyorsunuz bu modelde ccd hatası meşhur bir sorun eğer ccd değişti ise sorun yok ccd değişmedi ise türkiye sony yetkilisi yaklaşık 250 ytl istiyor!!benden 2 ay önce istediler fakat global sony ücretsiz yapıyor
  • Evet, bende de o sorun oldu ve değiştirdim. İlk önce 300 YTL istemişlerdi, daha sonra tam hatırlamıyorum ama, 120 ya da 150 ytl kadar para verip değiştirdim. Şu an tertemiz. Ben Amerika'dan aldığım için ücretsiz yapmazlar sandığım için zamanında gidip yaptırmamıştım, meğerse benimkini de ücretsiz yapıyorlarmış. Malesef boş yere para verdim. Ama artık sorunsuz. Biliyorsunuz yeni CCD ile birlikte artık sorun kalmıyor. Makina tamamen sorunsuz. Bu arada bu sorunu yaşıyorsanız eminönü-sirkeci de bir işhanında sony bayi var. Orada çok daha uygun fiyata yapıyorlar. Sakın 250 YTL vermeyin.

Bu kullanıcının dükkanına eklenen son 4 ürün

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.