Şimdi Ara

SATILIK SHURE SE215 Limited Edition ve ECCI PR401 Kulaklıklar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
3.060
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Konunun Etiketleri
Şehir #İstanbul
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Satıldı! Bu ürün DH Forum üzerinden satılmıştır.
    ECCI PR401

Mayıs ayından beri kullandığım ECCI PR401 kulaklığımı satıyorum. Garantisi hala devam ediyor. Kutusu ve aksesuarları duruyor. Kullanmadığım zamanlarda taşıma çantasına koyuyorum, fiziksel olarak bir tek ayrıntısı dışında çok iyi durumda. İlan için kulaklığın fotoğrafını çekerken kulaklığın sol tekindeki filtrenin biraz yamulduğunu farkettim. Islak mendil ile temizlerken olduğunu sanıyorum. Sese herhangi bir etkisi yoktur. Ama istenildiği takdirde filtre yedeğiyle değiştirilebilir.

Kutu İçeriği
    ECCI PR401 kulakiçi kulaklık
    sert taşıma çantası
    Farklı boylarda 3 çift silikon uçlar
    yaka mandalı
    2 adet jack dönüştürücü

Kulaklığın ses kalitesi CX-300 gibi kulaklıklarla karşılaştırılamayacak kadar iyi, o konuda şüpheniz olmasın. V shape ses yapısına sahip. Baslar ve tizler ön planda, midler biraz daha arka planda. Ama bu V shape yapısı çok az oranda ve dengeli.

ECCI PR401 incelemeleri:

http://www.techno-fi.net/forum/index.php?topic=3987.msg52069#msg52069 (bu kulaklığı yeni aldığımda benim yapmış olduğum amatörce bir incelemedir)

http://www.head-fi.org/t/529726/review-ecci-pr401

http://www.head-fi.org/t/478568/multi-iem-review-263-iems-compared-1964ears-1964-v3-added-11-04-12 (konu bayağı uzun, ctrl+f ile aratıp kulaklığın incelemesini bulabilirsiniz)

SATILDI.

SHURE SE215 Limited Edition

Kulaklığı 25.11.2012 tarihinde yurtdışından (www.earphonesolutions.com sitesinden) sipariş etmiştim. Kulaklık elime 29 Kasım 2012'de ulaştı. Sadece deneme amaçlı kullanılmıştır. Birkaç şarkı dinleyip kutusuna kaldırdım. Ürünün 2 yıl garantisi vardır. Bu çok önemli bir ayrıntı, çünkü birçok kulaklık firması sadece 1 yıl garanti vermekte.

Teknik Özellikler
    Speaker Type Single Dynamic MicroDriver
    Sensitivity (1kHz) 107 dB SPL/mW
    Impedance (1kHz) 20 Ω
    Noise Attenuation Up to 37 dB
    Frequency Range 21Hz – 17.5kHz
    Input Connector Gold-plated 3.5 mm (1/8”)

En büyük avantajlarından biri kablosunun değiştirilebilir olması. Bu sayede garanti süresi dolduktan sonra kulaklıklardan biri veya kablo arıza çıkarırsa sadece bozulan parçayı değiştirmek yetiyor. Hem tasarruflu, hem pratik. Zaten kulaklığın ve kablonun malzeme kalitesi çok iyi, kolay kolay bozulacağını pek sanmıyorum.

Kulaklık tasarımından dolayı mükemmel bir izolasyona sahip, kulağın dış kısmını komple kapattığı için sesin geçmesine izin vermiyor. Teknik özelliklerinde bahsedildiğine göre 37 dB'e kadar sesi izole ediyor. SE215 ile müzik dinlerken bilgisayardan son ses müzik açmama rağmen onu bile duymadım.

Kulaklık SE215 modelinin bassları iyileştirilmiş olarak piyasaya sürülen versiyonu. Dengeli bir ses yapısına sahip. Eğer bir basshead değilseniz basslar size fazlasıyla yetecektir. Basslar iyi bir derinliğe ve detaya sahip, kulaklığın en beğendiğim yönü oldu. Midler sahnenin merkezini oluşturuyorlar, sıcak bir yapıya sahipler. Detayları neredeyse mükemmel bir şekilde veriyorlar. Tizler daha önce v-shape ses yapısına sahip kulaklık kullandığım için alışık olduğumdan daha geri plandalar. Tizler de detayları bass ve midler kadar iyi verebiliyor. Yalnız tizler parlak değiller, bu tizlere çok dikkat eden bazı kişilerin hoşuna gitmeyebilir. Ben kulaklıktan çok memnun kaldım. Değiştirilebilir kablo özelliği, kutu içeriğinin bolluğu ve ses kalitesi göze alındığında satıldığı fiyatına göre çok daha fazlasını sunuyor.

Kutu İçeriği:
    SE215 Kulaklık
    Taşıma çantası
    Farklı boylarda 3 çift gri silikon kulaklık ucu
    Farklı boylarda 3 çift kulağın şeklini alan sünger kulaklık ucu
    Temizleme çubuğu

SATILDI.

Sistem Notu : Bu ilan her türlü yoruma açıktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Backslider -- 22 Ocak 2013; 19:02:00 >

• SE215 Limited Editionun fiyatı 250 TL'ye inmiştir.
  • PR401'in fiyatı çarşamba gününe kadar 90 TL'dir.

SE215 Limited Edition'un fiyatı 240 TL'ye indi, yurtdışı fiyatından ucuza veriyorum, kaçırmayın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Backslider

PR401'in fiyatı çarşamba gününe kadar 90 TL'dir.

SE215 Limited Edition'un fiyatı 240 TL'ye indi, yurtdışı fiyatından ucuza veriyorum, kaçırmayın.

Merhaba hocam, uzun zamandır bir kulaklık almayı planlıyorum, incelemeleri, yorumları okuyorum, bu kulaklıkta da neredeyse karar kılmaktayım yalnız bir yorumda bass'larının fazla önde olduğunu ve Shure'un geleneksel özelliği olarak olarak müziği detaylı sunmadığını yazmıştı birisi. Ben kulaklıkla -her türlü detaya dikkat ederek- çoğunlukla rock ve blues müzik dinliyorum, acaba bu söylenen hakkında bir görüşünüz var mı, doğru/yanlış diyebilir misiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Legion -- 10 Aralık 2012; 14:29:13 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: The Legion

quote:

Merhaba hocam, uzun zamandır bir kulaklık almayı planlıyorum, incelemeleri, yorumları okuyorum, bu kulaklıkta da neredeyse karar kılmaktayım yalnız bir yorumda bass'larının fazla önde olduğunu ve Shure'un geleneksel özelliği olarak olarak müziği detaylı sunmadığını yazmıştı birisi. Ben kulaklıkla -her türlü detaya dikkat ederek- çoğunlukla rock ve blues müzik dinliyorum, acaba bu söylenen hakkında bir görüşünüz var mı, doğru/yanlış diyebilir misiniz?

Öyle bir şey kesinlikle yok, genelde iemlerde bass dengelidir, hatta bassheadler bu sebeple çok sevmezler, se210 ve se215 giriş seviyesindedir, tatminkar detay için en azından se310, se315 ayarı bir şey öneririm.

• quote:

Orijinalden alıntı: DarkDream

quote:

quote:

Öyle bir şey kesinlikle yok, genelde iemlerde bass dengelidir, hatta bassheadler bu sebeple çok sevmezler, se210 ve se215 giriş seviyesindedir, tatminkar detay için en azından se310, se315 ayarı bir şey öneririm.

Bu yorumun sahibine de ulaşamıyorum, ortada kaldım. Fiyat az daha az olsaydı deneme amaçlı almak isterdim ama biraz daha araştırmam gerek sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Legion -- 10 Aralık 2012; 16:28:51 >

• quote:

quote:

Selamlar, bass fazla önde değil, aslında dengeli yapıya sahip bir kulaklık. Ama kulaklığın teknik detaylarında ve iki kulaklığı da deneyenlerin yorumlarında normal SE215'e göre basların daha geliştirilmiş olduğu söyleniyor. Bahsettiğiniz yorum hakkında bir şey diyemeyeceğim, Shure'un sadece bu kulaklığını denedim. Ama Shure hakkında ilk defa öyle bir yorum görüyorum. SE215 Limited Edition için konuşacak olursak şu an kullanmakta olduğum Re-262'ye göre detayları daha az ve sahnesi daha dar. Ama sesinin yapısını çok beğenmiştim denediğimde ve öyle detaysız bir kulaklık da değil, özellikle midleri PR401'e göre daha detaylı. Detaya çok dikkat ediyorsanız Re-262 gibi bir kulaklık veya analitik bir kulaklık sizi biraz daha memnun edecektir. Yine de karar vermeden önce birçok kulaklık incelemesi okumanız daha doğru olur, her kulaklığın ses karakteristiği farklı oluyor. Detaylı ses verdiği halde sevmediğiniz bir ses dengesine sahip kulaklık alırsanız pişman olabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Backslider -- 10 Aralık 2012; 17:52:44 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SATILIK/ Audio Technica/ CKS77X
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

Selamlar, bass fazla önde değil, aslında dengeli yapıya sahip bir kulaklık. Ama kulaklığın teknik detaylarında ve iki kulaklığı da deneyenlerin yorumlarında normal SE215'e göre basların daha geliştirilmiş olduğu söyleniyor. Bahsettiğiniz yorum hakkında bir şey diyemeyeceğim, Shure'un sadece bu kulaklığını denedim. Ama Shure hakkında ilk defa öyle bir yorum görüyorum. SE215 Limited Edition için konuşacak olursak şu an kullanmakta olduğum Re-262'ye göre detayları daha az ve sahnesi daha dar. Ama sesinin yapısını çok beğenmiştim denediğimde ve öyle detaysız bir kulaklık da değil, özellikle midleri PR401'e göre daha detaylı. Detaya çok dikkat ediyorsanız Re-262 gibi bir kulaklık veya analitik bir kulaklık sizi biraz daha memnun edecektir. Yine de karar vermeden önce birçok kulaklık incelemesi okumanız daha doğru olur, her kulaklığın ses karakteristiği farklı oluyor. Detaylı ses verdiği halde sevmediğiniz bir ses dengesine sahip kulaklık alırsanız pişman olabilirsiniz.

Hocam inanın RE-262 gibi, hatta herhangi bir HiFiMan bulursam balıklama atlayacağım ama bulamıyorum maalesef, bulsam da kargo parası, şu, bu iyice tuzlanıyor da tuzlanıyor.

• Bence bulabildiğinin en iyisini kısa zamanda al. se215 güzel bir seçim, forumde bir tane westone um1 görmüştüm, o da olabilir, bir tane se310 geziyor, özellikle se310 re-262'den kat kat iyi bir kulaktır.
  • SE215 Limited edition satılmıştır.
  • PR401'in fiyatını 85 TL'ye indirdim.
  • quote:

SE215 Limited edition satılmıştır.

Aaah, ah...
  • quote:

quote:

Aaah, ah...

Hocam hala karar veremedin mi, ben çoktan bir kulaklık almışsındır diye düşünmüştüm.
  • quote:

quote:

quote:

Aaah, ah...

Hocam hala karar veremedin mi, ben çoktan bir kulaklık almışsındır diye düşünmüştüm.

Bunu almayı planlıyordum, Şubat'ın 17'si diye plan bile yapmıştım ama gitmiş artık sittin sene bulamam gibi geliyor. Ne yapalım... Türkiye'de böyle bir kulaklık daha bulabileceğimi hiç sanmıyorum, olsun

• Fiyat 75 TL'ye düştü, son indirimdir. Bu fiyata kaçırmayın derim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.