Şimdi Ara

SATAII Diskler için NCQ Aktifleştirme - SABİT DİSK TEST- (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
81
Cevap
1
Favori
3.395
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: LoST_PaTRoL®

konuyla ilgisi yok ama bi sorum var arkadaslar sizde isaretli kisimda ne yaziyor acaba ?

SATAII Diskler için NCQ Aktifleştirme - SABİT DİSK TEST-

Aynısı yazıyor bende de
  • arkadaşıum biostan AHCI seçeneğini aktifleştirmen gerekiyor bence senin harddiskin ide modunda çalışıyor.
  • biosumda öyle bir mod yok
    quote:

Orjinalden alıntı: wings35

arkadaşıum biostan AHCI seçeneğini aktifleştirmen gerekiyor bence senin harddiskin ide modunda çalışıyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Technics

HD inspector yazılımını kullanarak diskimi kontrol ettiğimde bir çok özelliğini tam devirli kullanamadığımı gördüm.. %49 larda değer biçilmiş performans ortalamasına yani yarıdan bile az.. Sebebini araştırıyorum henüz çözemedim bu diski kullananlar aşağıdaki yazılımla durumu kontrol edip burada paylaşabilirlerse genel bir sorunmu yoksa bana özgü bir sorunmu anlarız sanırım...

yazılımı bu adresten çekebilirsiniz..

http://www.altrixsoft.com/download/hddinsp.exe

Bende de buna benzer değerler veriyor . 250 gb seagate sata 2 var , doğru gösterdiğine inanmıyorum

hd tuneda filan gayet iyi değerler aldım , c den d ye 700 mb lık bi aviyi 25 saniyede kopyalayabiliyorum ..

buna benzer hdd life gibi program vardı o da eski harddiskim için bozulcak bozulcak diyodu hiç bişi olmadı rahat ol sen

• c'den d'ye 633mb ı 40 snde kopyaladım.. neredeyse 2katı.. dur bakalım var bişide çıkıcak nasılsa
    quote:

Orjinalden alıntı: ManitoN
    Bende de buna benzer değerler veriyor . 250 gb seagate sata 2 var , doğru gösterdiğine inanmıyorum

hd tuneda filan gayet iyi değerler aldım , c den d ye 700 mb lık bi aviyi 25 saniyede kopyalayabiliyorum ..

buna benzer hdd life gibi program vardı o da eski harddiskim için bozulcak bozulcak diyodu hiç bişi olmadı rahat ol sen

• quote:

Orjinalden alıntı: LoST_PaTRoL®

konuyla ilgisi yok ama bi sorum var arkadaslar sizde isaretli kisimda ne yaziyor acaba ?

Aynısı yazıyor bende de

peki bios'da ahci olarak mi ayarli ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LoST_PaTRoL® -- 2 Ağustos 2007; 0:08:37 >
  • Bu programa fazla güvenmeyin sabah nasıl gösteriyordu şimdi nasıl gösteriyor

quote:

Orjinalden alıntı: Slayer_

Hallettim sorunu gsata'dan normal sata girişine taktım bunlar değerler;

• %66 %66 %100 olarak çıktı bende sırayla.
    Asus p4p800 üzerinde Samsung 160gb IDE hdd var.
    d den e ye 700mb lık dosyayı 50sn de kopyalıyor yaklaşık..
    Bu değer normal mi yoksa daha ksıa olması gerekir mi ?

Bu arada anakartımda 2 tane sata girişi var. ama sata2 desteklemiyor sanırsam. acaba 250gb SATAII 16mb cache bi HDD alsam, performans alabilir miyim ?
  • arkadaşlar üstede yazdığım gibi bios ayarlarında AHCI modunu açmanız gerekiyor. genelde biosta advanced chipset kısmında olur. eğer ahci mod yoksa raid modunu açın. ama ide modunda çalışıyor ise ahci yada raid moduna getirdiğinizde tekrardan windows kurulumu yapmanız gerekebilir. bu işlemleri yapmadan önce mutlaka dvd ye yedek alın çünkü partisyonlarda silinebilir.

• quote:

arkadaşlar üstede yazdığım gibi bios ayarlarında AHCI modunu açmanız gerekiyor. genelde biosta advanced chipset kısmında olur. eğer ahci mod yoksa raid modunu açın. ama ide modunda çalışıyor ise ahci yada raid moduna getirdiğinizde tekrardan windows kurulumu yapmanız gerekebilir. bu işlemleri yapmadan önce mutlaka dvd ye yedek alın çünkü partisyonlarda silinebilir.

Bende ide modunda gösteriyor şimdi yeni kurulum yapsam yedeklememi ikinci birime d: yapsam bilgilere zarar gelirmi?birde ide modunda bende HDTune test yapınca 80-70 arası gidip geliyor bunu ahci yapınca performans artışımı alacak ayrıntılı anlatırsan sevinirim

• hoca tek hd için neden raid açılacak anlamadım ki ben
    quote:

arkadaşlar üstede yazdığım gibi bios ayarlarında AHCI modunu açmanız gerekiyor. genelde biosta advanced chipset kısmında olur. eğer ahci mod yoksa raid modunu açın. ama ide modunda çalışıyor ise ahci yada raid moduna getirdiğinizde tekrardan windows kurulumu yapmanız gerekebilir. bu işlemleri yapmadan önce mutlaka dvd ye yedek alın çünkü partisyonlarda silinebilir.

• @Technics bios ayarlarında var bende ahci / raid / ide ide seçili durumda...ne yapıcaz bilmiyorum ahci modunu secip xp cdsi ile kurulummu yapıcaz yoksa başka tefferuatı varmı?
  • mesaji şimdi gördüm geç cewap için kusura bakma Slayer_
    Sata2 yi aktif hale getirebilmen için AHCI moduna getirmen gerekiyor aksi halde hdd ide modunda çalışır ve sata2 nimetlerinden mesela ncq ve daha hızlı veri aktarımından faydalanamazsın. eğer d ye yedek alırsan yeni kurulum sırasında sorun yaşayabilirsin ahci modunu açıp kuruluma başlayınca bütün ayırdığıN partisyonları silebilir tek disk haline getirebilir (geçen yaz benim başıma geldi 300gb verimi yok ettim.) sana tavsiyem mutlaka yedeğini al. inşallah şanslı çıkarsın ve d deki verilerin silinmez.. xp sp2 li ise sorun yaşamazsın ama sen yinede bir diskete sata sürücülerini yükle. anakartının web sayfasında vardır(diskete sakın zipli atma, dosyaları açarak diskete at). bazen windows satayı tanımıyor ve sata disketi istiyor işte ozaman işine yarayabilir. biostan ahciyi açıp bide eğer bulabilirsen "native - legacy" diye bişey var onuda "native" moduna getirip windowsu kurarsan sata-sata2 aktif hale gelir ve harddiskinden maksimum derecede kullanırsın.

quote:

hoca tek hd için neden raid açılacak anlamadım ki ben

raid dememdeki amaç bazı anakartlarda "ahci" olarak yazmıyor; "ahci" "raid" modunda aktif oluyor.

• @wings35 ok dostum sağal bunu yapmam lazım şimdi hdd arıyorum yedeklemek için 100gb yakın bilgi var garantiye almak lazım
  • hoca abit kn9s anakart bende yok öyle bir ayar biosta nasıl olacak şimdi bu dediklerin

quote:

mesaji şimdi gördüm geç cewap için kusura bakma Slayer_
    Sata2 yi aktif hale getirebilmen için AHCI moduna getirmen gerekiyor aksi halde hdd ide modunda çalışır ve sata2 nimetlerinden mesela ncq ve daha hızlı veri aktarımından faydalanamazsın. eğer d ye yedek alırsan yeni kurulum sırasında sorun yaşayabilirsin ahci modunu açıp kuruluma başlayınca bütün ayırdığıN partisyonları silebilir tek disk haline getirebilir (geçen yaz benim başıma geldi 300gb verimi yok ettim.) sana tavsiyem mutlaka yedeğini al. inşallah şanslı çıkarsın ve d deki verilerin silinmez.. xp sp2 li ise sorun yaşamazsın ama sen yinede bir diskete sata sürücülerini yükle. anakartının web sayfasında vardır(diskete sakın zipli atma, dosyaları açarak diskete at). bazen windows satayı tanımıyor ve sata disketi istiyor işte ozaman işine yarayabilir. biostan ahciyi açıp bide eğer bulabilirsen "native - legacy" diye bişey var onuda "native" moduna getirip windowsu kurarsan sata-sata2 aktif hale gelir ve harddiskinden maksimum derecede kullanırsın.

quote:

hoca tek hd için neden raid açılacak anlamadım ki ben

raid dememdeki amaç bazı anakartlarda "ahci" olarak yazmıyor; "ahci" "raid" modunda aktif oluyor.

• önce biosunu update yapmanı öneririm.
    http://www2.abit.com.tw/page/en/download/download_bios_detail.php?pFILE_TYPE=Bios&pMAIN_TYPE=Motherboard&pTITLE_ON_SCREEN=KN9S&pSOCKET_TYPE=Socket%20AM2

mutlaka vardır öyle bir ayar. ide/sata/raid diye...
    iyice araştır tüm bios seçeneklerine gir. ya "advanced chipset features"de yada "integrated peripherals" da olur

• link vermişsin teşekkür ederim ama bios güncel zaten
    ide altında sata seçeneği var sadece oda enable
    raidler bağımsız yani yok oradada öyle bir olay
    quote:

önce biosunu update yapmanı öneririm.
    http://www2.abit.com.tw/page/en/download/download_bios_detail.php?pFILE_TYPE=Bios&pMAIN_TYPE=Motherboard&pTITLE_ON_SCREEN=KN9S&pSOCKET_TYPE=Socket%20AM2

mutlaka vardır öyle bir ayar. ide/sata/raid diye...
    iyice araştır tüm bios seçeneklerine gir. ya "advanced chipset features"de yada "integrated peripherals" da olur

• Arkadaşlar ben formatsız sorunu çözdüm gigabyte anakartlarda gsata girişi var oraya taktım tekrar ahci modu seçtim güzel bir şekilde açıldı windows tek sorunum hala hdd ısısını göremiyorum
  • quote:

Arkadaşlar ben formatsız sorunu çözdüm gigabyte anakartlarda gsata girişi var oraya taktım tekrar ahci modu seçtim güzel bir şekilde açıldı windows tek sorunum hala hdd ısısını göremiyorum

peki Hard Drive Inspector de artık nasıl gözüküyor?
  • quote:

quote:

Arkadaşlar ben formatsız sorunu çözdüm gigabyte anakartlarda gsata girişi var oraya taktım tekrar ahci modu seçtim güzel bir şekilde açıldı windows tek sorunum hala hdd ısısını göremiyorum

peki Hard Drive Inspector de artık nasıl gözüküyor?

hiç bir şey gözükmüyor hdtune programında bu şekilde gözüküyor test yaptığımda değerler daha stabil çıkıyor

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.